301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
28 Mart 2016 - Pazartesi 23:02 Bu haber 758 kez okundu
 
Tekirdağlılar Henüz Büyükşehir İle Tanışmadı
SARAY Haberi


AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı tarafından yerel ve ulusal basın mensuplarına yönelik bir restoranda düzenlenen kahvaltılı toplantıda CHP’nin seçimler öncesinde Tekirdağ için vaatleri ve 2 yıllık görev süresi içerisinde yapılan faaliyetlerin anlatıldığı kısa film izletildi.

Toplantının yapıldığı alanın çeşitli yerlerine ve kürsünün önüne, başta Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, 11 ilçe belediyelerinin başarısızlığını çizmelerle simgeleyerek dikkat çekti.
AK Parti Tekirdağ İl Yönetimi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin kente hizmet sunmadığı eleştirisini "çizmeli" basın toplantısı düzenleyerek gösterdi.
AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, milletvekilleri Mustafa Yel, Ayşe Doğan ile Metin Akgün Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin 2'nci yılını değerlendirmek üzere bir restoranda basın toplantısı düzenledi.

AK Parti Tekirdağ il yönetimi görev süresinin iki yılını tamamlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Tekirdağlı vatandaşlara hizmet  edemediğini ve vatandaşları şehir merkezinde çizme kullanmaya mahkum etmesini eşletirdi.
AK Parti Tekirdağ İl Teşkilatı 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin ikinci yılı nedeniyle bir değerlendirme toplantısı düzenledi. AK Parti Tekirdağ Milletvekillerinin katılımı ile gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin  iki yıl içerisinde yapamadıkları masaya yatırıldı.

AKÇAY SEÇİM BİLDİRGESİNDEKİ PROJELERİ TEK TEK İNCELEDİ
Milletvekillerinin de katılımıyla gerçekleştirilen değerlendirme toplantısının açılış konuşması AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay tarafından gerçekleştirildi. Akçay konuşmasında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştiremediği çalışmalara ve Kadir Albayrak’ın seçim bildirgesinde olmasına rağmen hayata geçirilmek için adım dahi atılmayan projelere tek tek değindi.

AKÇAY, “TEKİRDAĞ ÜLKEMİZİN SAYILI BELEDİYELERİNDEN OLACAKTI”
Büyükşehir olmanın Tekirdağ’a büyük bir heyecan getirdiğini belirten AK Parti İl Başkanı Ahmet Akçay, “Tekirdağ ilimiz 2014 seçimlerinde Büyükşehir Belediyesi uygulamasıyla tanıştı. Büyükşehir olmak hepimizin heyecan, onur ve ümit vesilesiydi. Çünkü büyükşehir olduğumuz için ülkemizin sayılı belediyeleri arasında olacaktık, hizmetler hızlanacak ve çoğalacaktı. Öyle inandık, öyle ümit ettik. Bizim bu ümitlerimize uygun olacak şekilde partiler seçim kampanyasında vaatler sundu. CHP, MHP, AK Parti yani tüm partiler ‘büyükşehir’ olmaya uygun hizmetler, yatırımlar, organizasyonlar vaat etti. Seçimi AK Parti olarak biz kazansaydık, bugün yine böyle bir basın toplantısı yapacak, neler yaptığımızı sizlerle paylaşıyor olacaktık. Seçimi CHP kazandı. Şimdi ise “CHP’li belediye neler yaptı?” değil “CHP’li Tekirdağ Belediyesi koskoca iki yılda neden doğru-dürüst bir şey yapmadı?” sorusuna cevap arayacağız. Bu sorunun cevabını sadece biz değil gazeteciler arıyor, esnaf arıyor, kadınlar-gençler arıyor, daha tuhafı CHP’liler de bu sorunun cevabını arıyor” dedi.

“İLÇE BELEDİYELERİ HER FIRSATTA BÜYÜKŞEHİRİ HEDEF GÖSTEREREK KOLAYA KAÇIYORLAR”
AK Parti’nin Tekirdağ’ı Büyükşehir yaptığını ancak CHP’li belediyenin büyükşehir iyi yönetemediğini vurgulayan Akçay, “Evet, AK Parti Hükümeti Tekirdağ’ımızı “büyükşehir” yaptı ama CHP’li yöneticiler adeta bundan dolayı üzüntülüler, çünkü Tekirdağ’ı büyükşehir gibi yönetmiyorlar. İlçe Belediye Başkanları da her fırsatta yapamadıklarının adresi olarak Büyükşehir’i adres göstererek kolaycılığa kaçarak, iş üretmiyorlar. Tekirdağlılar olarak henüz Büyükşehir Belediyeciliği ile tanıştığımızı söyleyemeyiz. Belediyecilik insanları mutlu etme, insanlara hizmet götürme, şehri imar etme, şehrin anını ve geleceğini planlama sanatıdır. Belediyecilik şehirdeki insandan çiçeğe, ağaçtan kediye, evden dereye, köyden yaylaya kadar her şeye kafa yorma, her yere gönülden bakma işidir” dedi.

“GÜRÜLTÜ VAR AMA ORTADA İŞ YOK”
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet veremediği alanlarda kısa kısa açıklamalarda bulunan Akçay, “Yollarımızın durumu iyi değil; iyileşme söyle dursun, kötüleşti. Fen İşlerinde neler oluyor? Kadrolar sık değişiyor, ihaleler iptal oluyor. Sürekli gürültü var ama ortada iş yok, icraat yok. Tekirdağ’a yağmur yağdığında insanlar sokağa “çizmesiz çıkmam” diyorlar artık. Kavşak, üst geçit, yol düzenlemeleri, otopark konularında yatırım yapılmadı. İnşaat ruhsatlarında yüklü bir miktarda otopark harcı olmasına rağmen ortada otopark yok.
Ulaşım araçlarıyla ilgili sistem oluşturulamadı. Ulaşım master planı Ekim 2015’te tamamlanmış. Buna rağmen plan hala uygulama aşamasına geçirilmedi? Neden? Neyi bekliyor belediye?
TEKPARK uygulamaları ayrı bir alem. Yöneticilerimiz 300 civarında eleman istihdamı ile övünüyorlar. İstihdama uygun iş-hizmet yoksa orada kötü-kayırmacı bir yönetim var demektir. Raylı sistemleri henüz konuşmuyorlar bile” dedi.

“YERALTI SULARIMIZ TEHLİKEDE”
Çevre Komisyonu iki yıldır inceleme yaptığını belirten Akçay, “İnceleme yapılıyor, raporlar düzenliyor ama hepsi boşuna; hiçbir uygulama yok, hizmet yok, yatırım yok. Havamız kirli. Çöplerle beraber yaşıyoruz. Vahşi depolamaya devam ediliyor. Yeraltı sularımız tehlikede. Kanserojen beton asbest borulardan hala kurtulamadık. TESKİ’nin bütçesi 450 Milyon, bu bütçe ile neler yapılıyor? Seçimlerde söz verilen parklar, yeşil alanlar, çevre düzenlemeleri, piknik alanları, gezinti-yürüyüş-eğlence alanları ile henüz tanışamadık. CHP’li Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, insanları rahatlatan, mutlu eden, sosyal yaşam kalitesi ve insani gelişmişliği arttıran hangi projeleri gerçekleştirdi?” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR SALONU TÜM TÜRKİYE’YE MAL OLDU”
Büyükşehir Belediyesi’nin sanat etkinlerinde yaşanan olayların Tekirdağ’ın adına yakışmadığını belirten Akçay, “Bu konuda CHP’li Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin hakkını teslim ediyoruz; sanat ve kültür etkinlikleriyle ilgili zaman zaman Türkiye’nin ilgili odağı olduk. Koca Tekirdağ Büyükşehir salonu tüm Türkiye’ye mal oldu, herkes duydu. Salon yok, ekip yok, sahne yok, proje yok, icraat yok. Ayrıca sanatçıları davet ettirip halka küfrettirmek, hakaret ettirmek, tepeden baktırmak var. Bir işin yapılması için öncelikle nasıl ve ne şekilde yapılacağının belirlenmesi, yol haritasının oluşturulması gerekir. Yönünü belirlemeyen yolunu bulamaz. CHP’li Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ne strateji çalıştı, ne yönünü belirledi, ne de yönünü buldu. Belediye bürokratları ve yöneticiler labirentlerde birbirlerini arıyorlar. Neyi nereye bağlayacaklarını, kimin neden sorumlu olduğunu, kimin hangi yetkiye sahip olduklarını bilmiyorlar. Daha iş tanımlarını belirleyemediler ki işe başlasınlar.

“MECLİS MI TIYATRO OYUNU MU BELLİ  DEĞIL“
Meclis toplantılarının verimsizliğine de değinen Akçay, “Belediye meclis salonu tiyatro salonu olduğundan mıdır, meclis toplantıları tiyatro gibi geçiyor. CHP grubu 45 üyesiyle, yani çoğunluğuyla güle oynaya karar çıkartıyorlar. AK Parti grubumuz halkımızın hizmet görmesi amacıyla olumlu muhalefet yapıyor. İyi işleri hızlandırıyor, yararlı görmediğimiz konularda gerekli konuşmaları yapıyor, yazılı ve sözlü önergeler veriyor. Meclis kararlarından bazılarının zaman zaman iptali, bazen de keyfi olarak tekrar görüşülmesi gerçekten üzücü, düşündürücü ve komik. Örneğin Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a meclisin oybirliği ile verdiği yetkiyi bir sonraki mecliste 22 CHP üyesi iptal etmek istiyor. Ayrıca şunu hatırlatayım. Her yapılan ihaleyi, şartlarını yakinen takip ediyoruz. Gerekli incelemeleri yapıyoruz. Bu konuda halkımızın bize verdiği sorumluluğu sonuna kadar yerine getireceğiz” dedi.

HATIRLATIYORUZ, SİZ NOTUNU VERİN
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın seçim bildirgesindeki vaatlerini tek tek okuyan Akçay, vaatların gerçekleşme durumunu değerlendirdi.  CHP’ye notu vatandaşların vereceğini belirten Akçay, “Aşağıdaki vaat cümleleri CHP’liler tarafından seçim boyunca Tekirdağ halkına yazılı olarak verilmiş sözlerdir. Biz şimdi bu vaatlerin hatırlatıyoruz. Tekirdağlı hemşerilerimiz CHP’ye notunu verecektir.
VAAT- 50.000 Vatandaşımız İş Bulacak! Lojistik sektörünün kalifiye personel açığını Tekirdağ karşılayacak. Vatandaşlarımız, Büyükşehir'in ilgili birimlerle beraber geliştireceği sertifika programlarına ücretsiz bir şekilde katılabilecek.
AHMET AKÇAY- Büyükşehir Belediye Başkanımız kendi ağzıyla Belediye’nin iş bulma kurumu olduğunu deklare etmiştir.
VAAT-Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları" kurulacak. Oyun sergileme yanı sıra drama, seslendirme, diksiyon gibi kurslar verilecek!
AHMET AKÇAY- Değerli Basın Mensupları biz böyle bir projeyi daha görmedik daha ötesi adım atılmadığını bile görmedik.
VAAT- Kent Müzesi! Büyükşehir Büyük Tekirdağ'ın gizlenmiş tüm güzelliklerini ortaya koyacak bir Kent Müzesi oluşturulacak.
AHMET AKÇAY- Açıkçası bu proje bizce yerine getirildi. Tekirdağ’ın gizlenmiş tüm lahım sularını, borularını, kuyularını her yerde görüyoruz. Bu projeden dolayı tebrik ediyoruz.
VAAT- Ergene Islah Edilecek! Ergene Marmara için artık sorun değil gurur kaynağı olacak. Büyükşehir "Ergene Islah Projesi" için üzerine düşen her görevi eksiksiz ve hızla yerine getirecek.
AHMET AKÇAY- TRAGEP projesiyle Ergeneyi ıslah eden biziz. Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu geçtiğimiz günlerde şehrimize geldi ve bu projenin hangi aşamaya geldiğini açıkladı. Muazzam bir proje ile Ergene’yi tertemiz yapacağız.
VAAT-Etap etap Büyük Tekirdağ birbirine bağlanacak. Hafif raylı sistemler ile ulaşım kolaylaşacak, ucuzlayacak ve trafik sorunu azalacak!
AHMET AKÇAY- Trafik sorunu aksine arttı. Raylı sistem bir yana dursun normal trafik işlemiyor. Her sokak, her yol berbat durumda. Bu nasıl bir anlayış.
VAAT- Kapalı ve açık otoparklar, yayalar için üst geçitler, çevre yolları ile trafik sadece araçlar için değil, herkes için kolaylaşacak!
AHMET AKÇAY-Otopark sorunu çözülemedi. Çözüleceğe de benzemiyor. Arabanızı park etmeye yer bulursanız ne ala. Zaten orada da TEKPARK görevlileri sizi bekliyor.
VAAT-Büyükşehir’in dört bir köşesinde sokaklar, yerin özelliklerine göre kaplanacak. Büyük Tekirdağ'da çamurlu ve bozuk değil, marka değeri yüksek sokak ve caddeleri beraber şekillendireceğiz!
AHMET AKÇAY-Bu projeye yorum bile yapmıyorum. İşte çizmeler önümüzde giderken üstünüzün batmaması için bunları kullanabilirsiniz..
VAAT-11 ilçe 257 köyde asfaltsız yol kalmayacak! Büyükşehir'in her yolu Büyük Tekirdağ'a yakışan şekilde yapılacak!
AHMET AKÇAY-Köylerimizde yani şimdiki mahallelerimizde değişen hiçbir değişiklik, Büyükşehire bağlı bir mahalle demeye bin şahit lazım.
VAAT-Kusursuz Altyapı! Kentsel altyapı, kentsel gelişmeden önce planlanacak ve gerçekleştirilecek. 11 ilçe ve 257 köyde kanalizasyon çalışmaları, ilçe belediyeleri ile koordineli bir şekilde noktalanacak!
AHMET AKÇAY-2 yıldır altyapı sorunlarını çözemeyen ve bundan dolayı büyük sıkıntılarla baş başa kalan vatandaşlarımız. Arkadaşlar artık susmayacağız. Vatandaşlarımız bunları hak etmiyor.
VAAT-Kentimizin sembolü olacak bir Büyükşehir Belediye binası yapılacak! Daha yoğun ve tatmin edici hizmetler sunabilmek için yapılacak bina aynı zamanda kentin dokusu ile uyumlu olacak!”
AHMET AKÇAY-Büyükşehir binası yok. Sadece kiralanan hizmet binaları var. 2 yılda ancak maketi oluşturulabildi. O da Belediye’de sergileniyor.                          
Gördüğünüz gibi projeler neydi? Yapılanlar nedir? Hepsi açıkça görülüyor. Bu açıklamalarımızla artık Büyükşehir hakkındaki düşünceleri kamuoyunun ve hemşirelerimizin vicdanlarına bırakıyorum” dedi.

AKGÜN, “TEKİRDAĞ’DA 7 YILDIR BİR ÇİVİ ÇAKILMIYOR”
AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay’ın detaylı değerlendirmesinin ardından kürsüye gelen AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, “Tekirdağ’ın çamurlu yolları olduğunu bilseydik takım elbise giymezdik. Tekirdağ’ın geleceği ile ilgili mücadelemizi sürdürüyorum. Tekirdağ da 7 yıldır bir   çivi çakılmıyor. Çorlu emlak konutlarında oturan 70 bin insan bir köprüye mahkum, ikinci bir yol yok. Müteahhitlerden otopark parası alınıyor. Otoparklar nerede, ilçe merkezinde iki bina kamulaştırıp otopark yapmak çok mu zor. Sadece Tekirdağ da 10 milyon harcıyoruz. Biz bu çizmeleri inşaatlarda giyiyoruz, büyükşehir bu çizmeleri vatandaşa şehir merkezinde giydirdi” dedi.

DOĞAN, “GERİ GİDEN PARANIN HESABINI KİM VERECEK”
Metin Akgün’ün ardından kürsüye gelen AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan Kadir Albayrak’ın iyi bir insan olduğu ancak iyi insan olmanın iyi bir yönetici olmaya yetmediğini vurguladı. İller Bankası’ndan gelen paranın kullanılamadığı için geri gittiğine dikkat çeken Doğan, “İller bankasından gönderilen paranın kullanılmadan geri gönderilmesi içimi acıtıyor.  Tekirdağ’ın güzel insanları bunlara layık değil. Kadir Albayrak iyi bir insan ancak iyi insan olmak iyi yönetici olamaya yetmiyor.  Geri giden paraların hesabını kim verecek” dedi.

YEL, TEKİRDAĞLI SANAYİCİLER EĞİTİME DESTEK OLMALI
Kürsüye son olarak AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel geldi. Tekirdağ’da okul açığı olduğunu belirten Yel, “Trakya’nın  daha iyi hizmet alması için 5 vekil olarak bütün gücümüzle çalışıyoruz. Tekirdağ’ı Kırsal Kalkınma Programına alarak çiftçilerimizin projelerine  %50 hibe desteği almalarının önünü açtık. Çitçimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz Tekirdağ’da büyük bir okul açığı var. Tekirdağ’daki hayırseverlerin eğitime katkısı diğer illerle oranla hala düşük. Tekirdağ’da 1500 sanayici var, bu arkadaşlarımız eğitime yatırım yapmalı. Tekirdağ'a yapılan ve planlanan projelerin yakın takipçisi olacağız. Sağlık alanında önemli mesafeler aldık ve almaya devam edeceğiz.

Tekirdağ şehir hastanesinin yapımına en kısa sürede başlanacağız. Tekirdağ Hayrabolu yolunun da duble yola çevrilmesi için her türlü imkanı seferber ederek, projenin bu yıl içinde hayata geçirilmesine çalışacağız” ifadelerini kullandı.
AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel’in açıklamalarının ardından toplantı, soru cevap bölümüyle devam etti. AK Parti Milletvekilleri ve il yönetiminin soruları cevaplandırmasının ardından toplantı sona erdi. 

 

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
 
Etiketler:
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 03.05.2024
Bugün
13 - 16
Cumartesi
12 - 14
Pazar
11 - 17
Tekirdağ

Güncelleme: 03.05.2024
İmsak
23 Şevval 1445
Sabah
04:20
Öğle
06:00
İkindi
13:12
Akşam
17:03
Yatsı
20:14
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
93
80
1
3
30
34
2
Fenerbahçe
89
89
1
5
28
34
3
Trabzonspor
58
60
12
4
18
34
4
Başakşehir
52
46
12
7
15
34
5
Beşiktaş
51
45
13
6
15
34
6
Kasımpasa
49
56
13
7
14
34
7
Rizespor
49
45
13
7
14
34
8
Alanyaspor
48
49
10
12
12
34
9
Sivasspor
48
41
10
12
12
34
10
Antalyaspor
45
39
11
12
11
34
11
A.Demirspor
41
49
11
14
9
34
12
Kayserispor
40
39
13
10
11
34
13
Samsunspor
39
37
15
9
10
34
14
Ankaragücü
38
42
12
14
8
34
15
Karagümrük
36
41
16
9
9
34
16
Konyaspor
36
34
14
12
8
34
17
Gaziantep FK
34
39
18
7
9
34
18
Hatayspor
33
38
15
12
7
34
19
Pendikspor
30
38
18
9
7
34
20
İstanbulspor
16
26
23
7
4
34
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı