301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
03 Mayıs 2016 - Salı 22:19 Bu haber 653 kez okundu
 
T.C. TEKİRDAG
Haberi


İşbu Yönetmelik 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 14’üncü maddesinin a bendi, 15’inci maddesinin b bendi, 1608 sayılı Umuru Belediyeye Müteallik Ahkamı Cezaiye Hakkında Kanun, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu, 11/04/2007 tarihli 26490 sayılı Resmi Gazete’ de yayınlanarak yürürlüğe giren Belediye Zabıta Yönetmeliği ve meri mevzuata göre hazırlanarak; 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18’inci maddesinin (m) fıkrası gereği Belediye Meclisine takdim edilmiştir.

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam ve Hukuki Dayanak

Amaç

MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Saray  Belediyesi sınırları dahilinde kurulan ve kurulacak olan pazar yerlerinde yapılan alışverişlerin kalite, standart ve sağlık kurallarına uygun olarak serbest rekabet sistemi içerisinde yapılmasını sağlamak, pazar esnafı ile ilçe halkının çıkarlarını dengeli bir şekilde korumak ve pazar yerlerini çağa uygun bir düzeye ulaştırmaktır.Kapsam

MADDE 2- (1)Bu Yönetmelik,Tekirdağ saray Belediyesi sınırları dahilinde açılan veya açılacak olan pazar yerlerinde kendilerine yer tahsis edilen veya edilecek olan pazar esnafı ile yanlarında çalıştırdıkları kişilerin uymaları gereken kuralları kapsar.

Hukuki dayanak

MADDE 3– (1) Bu Yönetmelik;

a) 5393 sayılı Belediye Kanunu,

b) 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkâr Meslek Kuruluşları Kanunu,

c) 5728 sayılı Kanunla Değişik 1608 sayılı Umuru Belediyeye Müteallik Ahkâmı Cezaiye Hakkında Kanun,

ç) 552 sayılı Kanun Hükmünde Kararname,

d) 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu,

e) 5326 sayılı Kabahatler Kanunu,

f) 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun,

g) 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu,

ğ) 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun,

h) 5179 sayılı Gıdaların Üretimi, Tüketimi ve Denetlenmesine Dair Kanun Hükmünde Kararname’nin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanun ve 27/08/2004 tarihli ve 25566 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Gıda ve Gıda ile Temas Eden Madde ve Malzemeleri Üreten İşyerlerinin Çalışma İzni ve Gıda Sicili ve Üretim İzni İşletmeleri ile Sorumlu Yönetici İstihdamı Hakkında Yönetmelik,

ı) 11/04/2007 tarihli ve 26490 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Belediye Zabıta Yönetmeliği

i) 2872 sayılı Çevre Kanunu

j) 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu

k) 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun

l) 1567 sayılı Türk Parasının Kıymetini Koruma Hakkındaki Kanun,

m) 5957 sayılı Sebze ve Meyveler ile Yeterli Arz ve Talep Derinliği Bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve meri mevzuat hükümlerine istinaden hazırlanmıştır.

Tanımlar

MADDE 4– (1) Bu Yönetmelikte yer alan terimlerin tanımları:

a) Belediye: Tekirdağ Saray Belediyesini,

b) Belediye Meclisi: Tekirdağ Saray Belediye Meclisini,

c) Belediye Encümeni:  Belediye Encümenini,

ç) Belediye Başkanı: Tekirdağ Saray Belediye Başkanını,

d) Diğer esnaf: Semt pazarlarında satış yapan pazarcı ve üretici haricindeki pazar esnafını

e) Geçici semt pazarı: Haftanın belirli günleri ve belirli yerlerde yenilecek, içilecek, giyilecek, kullanılacak ihtiyaç maddeleri ve özel izine tabi elektrikli aletler ile elektronik eşya gibi malzemelerin satıcıları ile alıcılarının bir araya toplanıp alışveriş yaptıkları yeri,

f)) Müdürlük:Tekirdağ Saray Belediyesi Zabıta Müdürlüğünü,

g)) Pazar Kontrol Zabıtası: Pazarları denetlemekle görevli belediye zabıtasını,

ğ) Pazarcı: Yaş meyve, sebze, gıda maddeleri ve benzeri her türlü yenilecek, içilecek mal satışını yapan, ilgili oda, vergi dairesi ve esnaf sicil kaydı mevcut pazar esnafını,

h) Pazar esnafı sicili: Pazar yerinde faaliyet gösteren pazarcı, üretici ve diğer esnaf hakkında zabıta, ruhsat denetim, işletme ve mali işler müdürlüğünce tutulan sicil kaydını,

ı) Tanıtım kartı: Nüfus kimlik yerine kullanılamayacak olan bu kartlar (Ek-1) ; belediye sınırları içindeki pazarlarda faaliyet gösteren esnafa belediyece verilen ve kart sahibinin kimlik bilgileri, sicil numarası,faaliyet konusu ve bağlı olduğu meslek odasını gösterir belgeyi,

i) Tezgâh kurma belgesi: Belediye sınırları dahilinde kurulan pazar yerinde faaliyet gösteren pazarcı, üretici ve diğer esnafa belediyece, her pazar yeri için ayrı ayrı düzenlenerek verilen ve üzerinde kimlik bilgileri, pazar yeri adı, tezgâh numarası, faaliyet türü, meslek odası kaydı ve ikamet adresi belirtilen belgeyi, (Ek-2)

j) Tahsis sahibi: Adlarına yer tahsisi yapılan pazarcı ve üreticiyi,

k) Tahsis ücreti: Pazar esnafına yapılacak yer tahsisi karşılığında alınacak ve BelediyeMeclisince belirlenmiş ücreti,

l) Üretici: Her türlü yaş sebze,meyve ve diğer ürünleri üretenleri, üretip kendine tahsis edilen yerde satanları,

m) Yönetmelik: Bu Yönetmeliği, ifade eder.

 

İKİNCİ BÖLÜM

Pazar Yerinin Kuruluşu, Tahsisi ve Tahsisin Devri İle İlgili Hükümler

Pazar yerinin kuruluşu

MADDE 5-(1) Yeni pazar kurulması ya da mevcut pazarların birleştirilmesi hususunda ilgili mahalle muhtarı veya bölge halkının talebi üzerine belediyece yaptırılacak tahkikatta uygun görülmesi veya belediyece yeni pazar yeri kurulmasına ihtiyaç görülmesi halinde, belediye emlak-istimlâk, ruhsat ve denetim, fen işleri, imar, zabıta, temizlik işleri müdürlüğü ve ilgili müdürlükler ile esnaf odalarının ortak çalışmaları sonucu hazırlanan ve üreticiler için yeteri kadar yer ayrılan pazar yeri projesi başkanlık makamının onayı ile itfaiye, emniyet ve ulaşım koordinasyon merkezi (UKOME)’ nin uygun görüşüne müteakibenpazarın kurulacağı gün, yer ve tahsis ücreti belediye Meclisince karara bağlanır. Kurulmasına karar verilen pazarların açılış ve kapanış saatleri belediye encümenince ayrıca belirlenir.

Yeni kurulan pazar yerinde tahsis

MADDE 6– (1) Yeni kurulan pazar yerinden yer tahsisi isteyen ve 8’ inci maddede belirtilen şartları taşıyanların; ilgisine göre bu yönetmeliğin 8, 9,10 ve 11’inci maddelerinde belirlenen belgelerle birlikte yer tahsisi için müracaat edebilecekleri son tarihidarece belirlenerek mahalli bir gazetede ilan edilir. İlan tarihinden itibaren 7 (yedi) gün sonra müracaatlar değerlendirilir. Yapılan müracaatlar, pazar kontrol zabıtasından üç kişilik bir komisyonun raporu sonucunda belediye zabıta, ruhsat ve denetim ve işletme müdürlükleri tarafından değerlendirilir ve zabıta müdürlüğünce ruhsat ve denetim müdürlüğüne sevk edilir. Uygun görülen isimler ruhsat denetim müdürlüğünce başkanlık makamının onayı ile karar alınmak üzere belediye encümenine gönderilir.

(2) Kuraya katılmaya hak kazananların belediye encümeni huzurunda çekecekleri kura sonucu adlarına tahsis edilecek yerler numaraları ile birlikte belirlenir. Tahsis ücretlerinin ödendiğinin belgelendirilmesinden sonra, hak sahipleri adına tahsis belgeleri düzenlenerek esnaf sicil kaydı oluşturulur. Pazar yerinde, pazar esnafına ancak bir yer tahsis edilir. Yeni tahsis edilen bu yerin uzunluğu en fazla 10 (on) metre olabilir. Ancak; tahsis edilecek bu yerin metresini azaltmak, çoğaltmak belediye encümenin takdirindedir. Tahsislerde, belediye sınırları içinde aynı gün kurulan pazarlarda yeri olmayanlara, şehit yakınlarına, gazilere, özürlülere, fakir olanlara, dul ve yetimlere öncelik tanınır. Tahsis edilen yerler hak sahiplerince kısımlara bölünemez ve belediye başkanının oluru dışında başkasına devredilemez.

(3) Bu yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle, daha önceki tarihlerde kurulmuş olan mevcut pazarlarda boş yer olması halinde ise yer tahsisi için müracaat eden kişi zabıta müdürlüğü pazar kontrol ekibi ve pazar amirinin tahkikatı ve uygun mütalaası sonucunda, zabıta müdürlüğünce ruhsat ve denetim müdürlüğüne gönderilir. Bu müdürlüğün teklifi ile belediye başkanı veya belediye encümeninin kararı ile yer tahsis edilebilir.

Tahsisin devri

MADDE 7– (1) Tahsis edilen yerin üçüncü şahıslara devri yasak olup, tespit edilmesi halinde tahsis derhal iptal edilir. Bu konuda tahsis sahibi hiçbir hak iddia edemez. Ancak; belediye başkanının oluru halinde başkasına devir yapılabilir. Tahsisleri belediye tek taraflı olarak iptal edebilir.

(2)Adına tahsis yapılan kişi bu yeri belediyeye bırakabilir. Bu yer üzerinde belediyenin her türlü tasarruf hakkı saklıdır.

 

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Yer Tahsisi Talebinde Bulunacaklarda Aranan Şartlar ve İstenilen Belgeler

Yer tahsisi talebinde bulunacaklarda aranan şartlar

MADDE 8–(1) Tahsis talebinde bulunanlarda aşağıdaki özellikler aranır:

a) İlçe sınırları içinde kurulu; faaliyeti ile ilgili bir odaya kayıtlı olmak.

b) İlçe esnaf siciline kayıtlı olmak. Bu şart üreticilerde aranmaz.

c) Vergi dairesine kayıtlı olmak.

ç) Faaliyetini sürdürmesini etkileyecek sağlık problemi olmamak.

d) İlçe sınırları dahilinde ikamet etmek tercih sebebidir.

e) Yüz kızartıcı suçlardan dolayı adli sicil kaydı bulunmamak, gibi şartlar aranır.

Pazarcılardan istenilecek belgeler

MADDE 9– (1) Yer tahsisi talebinde bulunan pazarcılardan aşağıdaki belgeler istenir:

a) Dilekçe.

b) TC kimlik numaralı nüfus cüzdan fotokopisi.

c) Nüfus idaresinden yerleşim yeri belgesi.

ç) Meslek odası kayıt belgesi.

d) Esnaf sicil kaydı.

e) Vergi dairesi kaydı,

f) Gıda maddesi satanlardan portör muayenesi; sağlık karnesi.

g) Belediyeye ceza ya da vergi yönünden borcu olmadığına dair yazı.

ğ) 4 adet vesikalık fotoğraf.

Üreticilerden istenilecek belgeler

MADDE 10– (1) Yer tahsisi talebinde bulunan üreticilerden aşağıdaki belgeler istenir:

a) TC kimlik numaralı nüfus cüzdan fotokopisi.

b) Nüfus idaresinden alınacak yerleşim yeri belgesi.

c) Ziraat odasınca onaylı, üretici belgesi ve üreticinin istihsal ettiği ürünleri gösterir liste.

ç) Ürün istihsal ettiği araziye ait sahiplik, tapu veya kiralama belgesi.

d) Gıda maddesi satanlardan portör muayenesi; sağlık karnesi.

e)4 adet vesikalık fotoğraf.

Diğer esnaftan istenilecek belgeler

MADDE 11-(1) Yer tahsisi talebinde bulunan diğer esnaftan aşağıdaki belgeler istenir:

a)TC kimlik numaralı nüfus cüzdan fotokopisi.

b) Nüfus idaresinden alınacak yerleşim yeri belgesi.

c) Meslek odası kayıt belgesi.

ç) Esnaf sicil kaydı.

d) Vergi dairesi kaydı.

e) 4 adet vesikalık fotoğraf.

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Tezgah Kurma Belgesi, Esnaf Sicili ve Esnaf Tanıtım Kartı İle İlgili Hükümler

Tezgah kurma belgesi

MADDE 12–(1) Adına yer tahsisi yapılan her bir pazar esnafı için tezgâh kurma belgesi (Ek-2) düzenlenir. Bu belgede adına tahsis yapılanın kimlik bilgileri, ikametgâh adresi, kayıtlı olduğu meslek odası, pazar adı ve yer numarası ile yaptığı iş türü belirtilir. Bu belge 29x21 santim ebadında, A-4 kağıdı boyutunda büyütülerek, görülebilecek yere asılır. Bu duruma aykırı hareket edenler hakkında gerekli yasal işlem yapılır.

2) Pazar esnafı, tezgâh kurma belgesinin yıpranması veya kaybolması halinde 7 (yedi) gün içinde belediyeye müracaat ederek yenisini almak zorundadır.

3) Tezgâh kurma belgesi ve esnaf tanıtım kartları her yıl 1 ocak ile 31 mart tarihleri arasında yenilenir, yenilenmeyen esnaflar hakkında yasal işlem yapılar.

(4) Tezgâh sahibi ile tezgâhta çalışan diğer görevlilerin nüfus cüzdan suretleri ve yerleşim yeri belgeleri bir dosya içinde 01 ocak ile 31 mart tarihleri arasında zabıta müdürlüğüne verilir. Bu belgeleri vermeyenler hakkında gerekli yasal işlem yapılır.

Esnaf sicili

MADDE 13- (1)Ruhsat Denetim ve Zabıta Müdürlüğünce, pazar yerinde faaliyet gösteren her pazar esnafı için bir sicil kaydı tutulur. Sicil kaydında, ilgilinin kimlik bilgileri, yerleşim yeri adresi, tahsis edilen yerlerin numarası veya numaraları, hangi pazar yerinde tahsisinin bulunduğu ve hakkında tanzim edilen ceza tutanakları ile verilen cezaların kaydı tutulur. Birden fazla pazarda tahsis bulunsa da her tahsis sahibi için tek sicil tutulur. (Ek-3)

Esnaf tanıtım kartı

MADDE 14-(1) Pazar yerinde adına yer tahsisi yapılan hak sahibine verilen tezgâh kurma belgesinin 10x8 saantim ebadındaki küçültülmüşü, tezgâh sahibinin çalışma esnasında yakasında görülebilecek şekilde takılı olarak bulundurulmalıdır. Bu kartın arka kısmına tezgâhında çalışan diğer işçilerin ad ve soyadları ile TC kimlik numaraları yazılır. Hak sahipleri kartlarının yıpranması ve kaybolması halinde 7 (yedi) gün içinde belediyeye müracaat ederek yenisini almak zorundadır. (Ek-1)

(2) Tanıtım kartları her yıl 1 ocak ile 31 mart tarihleri arasında yenilenir, yenilemeyen esnaflar hakkında yasal işlem yapılır.

BEŞİNCİ BÖLÜM

Pazar Yerinin Düzeni ve Pazar Esnafının Uymak Zorunda Olduğu Kurallarla İlgili Hükümler

Pazar yerinin düzeni

MADDE 15–(1) Pazar yerinin düzeninin sağlanmasında; sağlık, temizlik, hijyen kuralları veestetik görünüme özen gösterilerek, alıcı ve satıcıların temiz, sağlıklı, çağdaş bir ortamda alışveriş yapmaları sağlanacaktır.

a) Pazar esnafının giyeceği kıyafeti, önlüğü,

b) Pazar esnafının, satışa sunacağı ürünlerini sergiledikleri tezgâhın taşıyacağı nitelik ve ebatları ile kullanacakları gölgelik veya yağmurluk, renk ve ebadını,

c) Mevcut pazarlarda düzenleme yapılması gereken hallerde, pazarların kurulacağı günler ve yerler ile tüm pazar yerinin açılış ve kapanış saatlerini,

ç) Pazaryerine araç girişinin yasaklanacağı saatleri belediye encümeni belirler.

(2) Mahalle sakinlerinin, muhtarın ve oluşan şartlar üzerine, pazar yeri sınırlarının uzatılması veya pazar yerinin birleştirilmesi, 4’üncü maddede yazılı birimlerin ve ilgili müdürlüklerin ortak uygun görüşü, 5’inci maddenin 2’nci fıkrasında yazılı kurumların görüşü alındıktan sonra belediye meclisince karara bağlanır.

ALTINCI BÖLÜM

Daimi ve Geçici Pazar Yerlerinin Uyacağı Ortak Hükümler, Emir ve Yasaklar

Daimi ve geçici pazar yerlerinde uyulacak emir ve yasaklar

MADDE 16– (1) Pazar esnafı ve çalışanları ile pazara gelenlerin aşağıda belirtilen kurallara aykırı hareket etmesi yasaktır:

a) Gıda Maddelerini ve Umumi Sağlığı İlgilendiren Eşya ve Levazımın Hususi Vasıflarını Gösteren Tüzük, Tekirdag Saray Belediyesi Semt Pazarları Kontrol, Denetim ve İdari Yaptırım Yönetmeliği, Belediye Zabıta Yönetmeliği, belediye meclisi ve belediye encümeni kararları ile diğer ilgili mevzuat hükümlerine aykırı hareket etmek yasaktır.

b) Belediye encümenince, bu Yönetmeliğin 15’inci maddesinin 1’inci fıkra (a) bendi hükmü uyarınca belirlenen iş kıyafeti veya önlük kullanmak zorunludur.

c) Kılık kıyafetine, el ve yüz temizliğine, saç ve sakal tıraşına özen göstermek zorunludur.

ç) Pazar yerinde tezgâh açtığı süre içerisinde tanıtım kartını yakasına sürekli takmak mecburidir.

d) Mallarını, bu Yönetmeliğin 15’ inci maddesinin 1’inci fıkra (b) bendi hükmü uyarınca belirlenen ebatlardaki tezgâhlarda satışa sunmamak, yere mal sererek satış yapmak yasaktır.

e) Belediye encümenince, bu Yönetmeliğin 15’inci maddesinin 1’inci fıkra(c) bendi hükmü uyarınca belirlenen pazaryeri açılış ve kapanış saatlerine riayet etmemek yasaktır.

f) Belediye encümenince, bu Yönetmeliğin 15’inci maddesinin 1’inci fıkra (d) bendi hükmü uyarınca belirlenen saatlerde pazaryerine araç sokulur, diğer zamanlarda araç sokmak yasaktır.

g) Kendisine tahsis edilen yere her hafta düzenli olarak tezgâh açmak zorunludur.

ğ) Pazarlarda açma kapama saatlerine riayet etmek mecburidir. Belirlenen açma kapama saatlerine yılda 3 (üç) kez riayet edilmediğinin tespiti halinde ilgilinin yer tahsisi iptal edilir.

h) Pazar yerinde çevreyi rahatsız edecek şekilde bağırarak satış yapmak, müşteriye iyi ve nazik muamele etmemek, her türlü kırıcı ve sert ifadeler kullanmak yasaktır.

ı) Pazar yerine izinsiz olarak demir, kazık gibi herhangi bir şey çakmak yasaktır.

i) Çeşmelere hortum takarak su kullanmak yasaktır.

j) Kendisine tahsis edilen yere ilişkin, miktarı her yıl belediye meclisince belirlenen işgaliye, yer tahsisi gibi ücretlerini zamanında belediye görevlilerine makbuz karşılığında ödemek zorunludur.

k) Kendisine tahsis edilen yeri ve etrafını temiz tutmak, çöplerini çöp poşetinde biriktirmek ve akşamları poşetlerin ağzını bağlayıp, zabıta müdürlüğü ve temizlik işleri müdürlüğünce belirlenen yerlere bırakmak zorunludur.

l) Kontrol ve denetim esnasında, pazaryerine getirerek satışa sunduğu mallarının faturalarını görevli memurlara ibraz etmek zorunludur.

m) Geçici bir süre için de olsa, kendisine tahsis edilen yerin dışına veya yol olarak ayrılan yerleri herhangi bir şekilde mal, kasa gibi şeyler koyarak işgal etmek yasaktır.

n) Satışa başlamadan önce,görevlilerin ikazına mahal bırakmadan satışa arz ettiği malların üzerine satış fiyatını gösterir etiket koymak, etiketlerde fiyat yazmak, ‘kilogram fiyat, tanesi’ gibi ibareleri belirtmek zorunludur. Aldatmacaya, yanıltmaya yönelik olan ‘1/2 kg, yarım kilo’ gibi etiketler kullanmak, etiketin arka yüzeyinde herhangi bir rakam veya yazıya yer vermek yasaktır.

o)Pazarın kurulacağı yere bir gün öncesinden veya pazarın kurulduğu gün saat 06.00’dan önce mal ve malzeme bırakmak yasaktır.

ö) Pazar yerinde, kendisine tahsis edilen yerin dışında seyyar olarak satışa mal sunmak ve alışverişe gelen vatandaşı rahatsız edici davranışlarda bulunmak yasaktır.

p) Bir başka hak sahibine tahsis edilmiş yere tezgâh açmak yasaktır.

r) Oturaklı, ibreli veya elektronik terazi kullanmak zorunlu olup, yaylı veya asma terazi kullanmak yasaktır.

s) Soğutucusuz mekan veya araçlarda balık satışı yapmak, dökme tabir edilen etiketi olmayan menşe-i belirsiz ürünleri satmak, el arabasında seyyar olarak et, tavuk, balık ve et ürünlerini satmak yasaktır. Pazar yerlerinde Su Ürünleri Yönetmeliği ile Su Ürünleri Perakende Satış Yerleri Yönetmeliği hükümleri ve tebliğlerine uygun şekilde balık ve balık ürünlerinin satışı ise serbesttir.

ş) Pazar yerinde, belediyeden ayrıca izin alınmadan elektrikli aletler ile elektronik eşyaların satışını yapmak yasaktır.

t) Pazar yerinde, pazar tezgâhlarını bırakmak yasak olup, tezgâhları toplamak zorunludur. Uymayanların tezgâhları toplanır, gerekli idari yaptırım uygulanır.

u) Pazar yerinde ateş yakmak yasaktır.

ü)Yıkanmadan, soyulmadan, pişirilmeden tüketilen gıda maddelerini hijyenik şartlarda satışa sunmak, üzerlerini örtmek, kapalı ve dışarıdan görülebilecek kaplarda muhafaza etmek mecburidir.

v) Pazar yerlerini belirlenen gün haricinde açmak yasaktır. Dini bayramların arifesinde vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanabilmesi bakımından pazar yerlerinin ilave olarak açılıp açılmamasına belediye başkanı karar verir. Açılan gün için ayrıca meclis kararı ile belirlenen işgaliye ücreti tahsil edilir.

y) Pazarların genel huzur ve sükûnunu bozmak yasaktır.

z) Meri mevzuat hükümlerine aykırı hareket etmeyi alışkanlık haline getirmek yasaktır.

aa) Pazar yerlerinde, pazarcıların bağlı oldukları esnaf odalarına kayıt ücreti ve yıllık aidat dışında para ödemeleri ve esnaf odalarının da bunun dışında pazar yerinde para toplamaları yasaktır.

bb) Satışa sunulan sebze, meyve gibi ürünlerden bozuk ve çürük olanları satmak yasaktır. Böyle kusurlu ürünler satıldığında şikâyetçinin malını derhal değiştirmeyen veya ücretini iade etmeyenler hakkında da ayrıca cezai işlem uygulanır. Ancak, ayıplı olduğu müşteri tarafından bilinerek satın alınan mallar için bu hüküm uygulanmaz.

cc) Satış sunulan gıda ve zahire ürünlerinden zeytin, pirinç, nohut, kuru fasulye ve mercimek gibi maddelerin içine değişik mamul katarak orijinal ürünün evsafını bozacak şekilde hileli mal satışı yapmak yasaktır.

çç) Satış sunulan ve ayrı ayrı evsaflarda olan ürünleri ayırmadan bir arada satmak yasaktır.

dd) Pazar yerinde, fatura ve üretim izin belgesi ibraz edilen kültür mantarı, yufka gibi ürünler hariç, mantar, mantar ürünleri, yufka ve ekmek satmak yasaktır.

ee) Semt pazarlarında; pazarın sonlarında veya pazarda kendisine tahsis edilen tezgâhta ya da tezgâh kiralamak suretiyle, her türlü kümes hayvanı, akvaryum hayvanı canlı hayvanı satmak, halkın insani ve vicdani duygularını zedeleyecek hal ve hareketlerde bulunmak yasaktır.

ff) Semt pazarlarında, bisküvi, gofret, şekerleme, çikolata, kuru pasta, baklava gibi ürünleri orijinal ambalajsız, ambalaj üzerinde menşe-i belli olmayacak şekilde parçalara ayırarak ve pazar yerinde ambalaj yaparak, hijyenik olmayan şartlarda gıda mevzuatına aykırı bir şekilde satışını yapmak yasaktır.

gg) Semt pazarlarında, açıkta pekmez, bal, reçel, marmelat, tereyağı gibi ürünleri orijinal ambalajsız, ambalaj üzerinde menşe-i belli olmayacak şekilde parçalara ayırarak veya pazar yerinde ambalaj yaparak, kutulayarak, şişeleyerek hijyenik olmayan şartlarda gıda mevzuatına aykırı bir şekilde satışını yapmak yasaktır.

ğğ) Semt pazarlarında, esnaflara verilen ve tezgâh kurma belgesinde yaptığı işi belirten işin dışında, başka bir iş ile iştigal etmek veya iş değişimi halinde belgesini yenilememek ve belediyeye bu konuda bilgi vermemek yasaktır. Belediyece tespit edilmesi halinde tahsis iptal edilir.

hh) Hâle girmemiş, yaş sebze, meyve, patates, soğan, karpuz, kavun, kabak gibi ürünlerin semt pazarlarında, pazar yakınlarında ve ilçe genelinde satışını yapmak yasaktır.

(2) Geçici pazar yerinde aşağıdaki fiil ve hareketler yasaktır:
a) Pazar yerlerinde belediyece görevlendirilmiş zabıta ve diğer görevli personele zorluk

çıkarmak yasak olup, talimatlarına uymak zorunludur.

b) Semt pazar yerlerinde belediyenin belirlediği yerden başka yerde tezgâh kurmak, satış kastı olmasa bile fuzuli yer işgal etmek yasaktır.

c) Pazar yerinde belediye emir ve yasaklarını ihlal etmek alışkanlık haline getirilemez. Bu ihlali 3 (üç) kez yapanın tespit edilmesi ve alışkanlığın sürdürülmesi halinde yer tahsisleri iptal edilir.

ç) Kendisine tahsis edilen yerlerin bir kısmını veya tamamını başkasına kiralamak veya devretmek yasaktır. Bunu yapanların tespiti halinde ilgilisinin yer tahsisi belediye encümen kararı ile iptal edilir.

d) Tezgâhta bozuk ve çürük mal bulundurmak, bu durumu alışkanlık haline getirmek yasaktır.

e) Hileli satış yapmak yasaktır. Bir yıl içinde birden fazla hileli satış yaptıkları tespit edilenlerin tahsisleri encümen kararı ile iptal edilir.

f) Pazar yerini ve çevresini temiz tutmak, çöplerini hususi çöp kabına atmak, pazarın devam ettiği müddetçe sağlık muayene ve tescil cüzdanlarını, tezgâh kurma belgesi, tanıtma kartlarını pazar yerinde yanlarında taşımak, yakalarına, tezgâhına asmak ve ilgililere her isteyişte göstermek, temiz iş gömleği giymek mecburidir.

g) Pazar yeri olarak gösterilen mahallerin sınırlarını aşmak yasaktır.

ğ) Pazar yerinde faaliyette bulunan bütün esnaflar, tezgâh kurma belgesini her yıl belediye başkanlığına tescil ettirmek zorundadır. Bu belgeler her yıl 1 ocak ile 31 mart tarihleri arasında tescil ettirilip, yenilenmelidir. Yapmayanların yer tahsisleri encümen kararı ile iptal edilir.

h) 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu gereğince damgalanmış ölçü aleti, tercihan elektronik tartı aleti kullanılmalıdır. El kantarı, el terazisi tabir edilen aletleri kullanmak yasaktır.

ı) Pazarların açma-kapama saatlerine riayet etmemek, pazarın kurulmasından 1 gün evvel pazar yerini işgal etmek yasaktır. Açma-kapama saatine uyulmadığının yılda 3 (üç) kez tespit edilmesi halinde muhatabın yer tahsisi iptal edilir.

i) Geçici pazaryerlerinde kendi yetiştirdiği sebze ve meyveyi getirip satanlar müstahsil olduklarına dair ziraat memurluğu, yoksa ihtiyar heyetinden fotoğraflı müstahsil belgesi almak ve bu belgeyi daima yanında bulundurmak mecburidir.

j) Sezonluk olarak kavun, karpuz ve narenciye sergilerinin kurulması için izin almak, müsaade süresini haricinde veya müsaade belgesinde yazılı olanların dışında satış yapmak yasaktır.

k) Diğer esnafla aynı yükseklikte satış tezgâhı kullanmak, tezgâhın sağ başına isim,soyadı, sicil numarası ve yaptığı işi belirten 29x21 santim ölçüsünde kırmızı üzerine beyaz renkte tabela asmak mecburidir.

l) Rahatsızlık verecek şekilde bağırıp çağırmak, çığırtkanlık, hanutçuluk yapmak, dükkân önlerini geçilmez şekilde kapatmak, bina duvarlarına çivi çakmak yasaktır.

m) Pazar yerinin ortasını el arabaları, araçlar, sandıklar, tezgâhlar ve benzeri araçlarla işporta yapmak suretiyle veya başka bir amaçla işgal etmek ve buralarda satış yapmak yasaktır.

n) Yıkanmadan, kabukları soyulmadan ve pişirilmeden yenen yiyecekleri açıkta satmak yasaktır.

o)Kitap, kaset, CD, VCD, DVD gibi taşıyıcı malları bandrollü veya bandrolsüz olarak pazar yerlerinde ve tezgâhlarında satmak yasaktır.

ö) Balık satış karavanı veya diğer tezgâhlardan etrafa su vesaire akıtmak yasaktır.

p) Pazar branda ve çadırlarının iplerini yayalar ile araçların geliş ve geçişini engelleyecek ve çevreye zarar verecek şekilde binaların balkon, parmaklık, kepenk, çit, duvar gibi yerlerine bağlamak yasaktır.

r) Pazar yerlerinde ve pazar tezgâhlarında her türlü tütün ve tütün mamullerinin satışını yapmak yasaktır.

s) Açık pazar yerlerinde her esnaf arasında yaya geliş geçişinisağlayacak şekilde 50 santim ara bırakmak mecburi olup, kapalı pazar yerlerinde ise bu husus müsait duruma göre düzenlenmelidir.

ş) Her pazar esnafı 1567 sayılı Türk Parasının Kıymetini Koruma Hakkındaki Kanun’a göre paraları düzgün, istifli ve temiz tutmak zorundadır. Bu amaçla portatif, madeni veya ahşaptan kutu veya kasa bulundurmalıdır. Bu kurala uymayanlar önce uyarılıp, tekerrürü halinde cezai işlem uygulanır.

t) 5179 sayılı Kanun ile ilgili Yönetmelik uyarınca Tarım ve Köy İşleri Bakanlığınca üretim izni bulunmayan gıda maddelerinin satışı yasaktır.

(3) Daimi pazar yerinde sıhhi veya gayri sıhhi müessese açılmasının istenilmesi halinde o işyerleri için genel mevzuatta aranılan şartlardan olan işyeri açma ve çalışma ruhsatı ve geçici pazar yerlerinde istenilen şartlar oluşmalıdır.

YEDİNCİ BÖLÜM

Pazar Yerinin Değiştirilmesi ve İptali İle İlgili Hükümler

Pazar yerinin değiştirilmesi halinde uygulanacak kurallar

MADDE 17- Belediyece; mevcut herhangi bir pazar yerinin, belirlenen bir başka yerde kurulmasının kararlaştırılması halinde, mevcut pazar yerinde adlarına tahsis belgesi düzenlenmiş bulunan ve bu yönetmelikte aranan şartları halen taşıdığını belgelendiren pazar esnafına öncelik verilir. Yeni belirlenen yerdeki yer sayısının yeterli olmaması halinde, belediye encümeni huzurunda pazarcılar esnaf odası başkanı ve yardımcısının katılacağı ortamda çekilecek kura sonucu yer tahsisi yapılacaklar belirlenir. Bu kura sonucu açıkta kalan eski tahsis sahipleri ilçe genelinde kurulan diğer pazarların sonlarına yerleştirilirler. Yeri değiştirilen pazar yerinden adlarına tahsis yapılmasına hak kazananlar yeni belirlenen pazar yerine gidip tezgâh açmak zorundadır. Kura sonucu adlarına yer tahsisi yapılmayanlar, diğer pazarların sonlarına tezgâh kurmak istemeyenler, belediyeden başka hiçbir hak ve talepte bulunamazlar.

Pazar yerinin iptali halinde uygulanacak hükümler

MADDE 18- Belediyece; herhangi bir pazar yerinin başka bir amaçla kullanılmak üzere iptal edilmesi halinde, pazar yerinde faaliyet gösteren hak sahipleri kararın kendilerine tebliğ tarihinden itibaren 7 (yedi) gün içinde, varsa diğer pazar yerlerindeki boş yerlere kura ile yerleştirilir. Yerleştirilemeyen esnaf pazar yerini tahliye etmek zorunda olup, hiçbir hak ve talepte bulunamazlar.

SEKİZİNCİ BÖLÜM

Hak Sahibinin Ölümü ve İş Görmezlik Hali İle İlgili Hükümler

Hak sahibinin ölümü halinde uygulanacak hükümler

MADDE 19- Adına yer tahsisi yapılan pazar esnafının ölümü halinde, vefatı izleyen doksan gün içinde müracaat edildiği takdirde eşi ve çocuklarına mahkemeden veraset ilamı getirmek ve yönetmelikteki koşulları taşımak şartıyla, diğer mirasçıların da noter tasdikli muvafakatleri alındıktan sonra tahsis yapılır. Bu durumda devir ve tahsis ücreti alınmaz.

Hak sahibinin iş göremeyecek derecede yaşlanması veya hastalanması halinde uygulanacak hükümler

MADDE 20-Hak sahibinin iş göremeyecek derecede yaşlanması veya hastalanması ile tahsis edilen yerini usûl yani kökler ve fürudan yani çocuk veya torunlardan birine bırakmak istemesi durumunda,iş görmezlik veya hastalık halinin tam teşekküllü bir hastaneden alınacak raporla belgelendirilmesi şartıyla yerini bırakmak istediği kişinin dışında başka mirasçısının bulunması halinde, onların noterden onaylı muvafakatlarıalınarak, tahsis yapılacak kişinin bu yönetmelikte aranan şartları taşıdığını belgelendirmesi koşuluyla, belediye meclisi kararı ile belirlenen yer tahsis ücreti tahsil edildikten sonra devir yapılır.Bu durumda yerini mirasçısına bırakan şahsın diğer mirasçıları ilerideki zamanlarda belediyeden herhangi bir hak ve talepte bulunamazlar.

İzinsiz devir ve kiralama ile ilgili hüküm

MADDE 21- Hak sahipleri kendilerine tahsis edilen yeri belediyeden izinsiz olarak bir başkasına devir edemez, kiralayamaz, ortak alamaz ve bir başka amaçla kullandıramaz.

Tanıtım kartı ile ilgili esas

MADDE 22- Hak sahipleri yanlarında çalıştırdıkları personeli belediyeye bildirmek ve tanıtım kartı almak zorunda olup, çalışanın her türlü tavır ve davranışlarından sorumludur. Personel için düzenlenecek tanıtım kartında; personelin kimlik bilgileri ve yanında çalıştığı hak sahibinin adı soyadı ile sicil numarası yer alır. Uymayanlar hakkında yasal işlem yapılır.

Belli bir süre tezgâh açamayacaklar hakkındaki esas

MADDE 23- Özel mazereti nedeni ile belirli bir süre sergi açamayacak olan hak sahibi, varsa belgesi ile birlikte yoksa mazeretini bildirir bir dilekçe ile zabıta ile ruhsat ve denetim müdürlüğüne müracaat etmek zorundadır. Mazeret süresi en fazla 3 (üç) ay olup, hak sahibi bu süre içinde tahakkuk edecek işgaliye ücretini ödemek zorundadır. İkametgâh adresi değişen pazarcı esnafı yeni adresini en geç 15 (on beş) gün içerisinde zabıta, işletme, ruhsat ve denetim müdürlüğüne bildirmek zorundadır. Uymayanlar hakkında yasal işlem yapılır.

Pazar yerine tartı aleti konulması hakkındaki esas

MADDE 24- Vatandaşların, pazar yerinde satın aldığı malların doğru tartılıp tartılmadığının kontrolü içinbelediyece belirlenen yerlere, belediye ölçü ve ayar memurluğu tarafından kontrolü yapılmış, sağlam elektronik ve ibreli tartı aleti konulacaktır. Meri kanun hükümleri saklıdır.

Pazarcı esnaf odasına kayıt zorunluluğu

MADDE25-       Tekirdağ genelinde herhangi bir pazarcı esnaf odasına kaydı olup da, ilçemizde kurulan semt pazarlarında tezgâh açmak isteyen pazar esnaflarından ayrıca, ilçemizde bulunan pazarcı esnaf odasına kayıt zorunluluğu aranmaz. Ancak, yakın illerden gelen ve meslekoda kaydı bulunmayan pazar esnaflarının meslek odası kaydı aranır. Uymayanlar hakkında yasal işlem yapılır.

Değiştirilen pazar yerindeki esnaftan tahsis ücretialınıp alınmayacağı

MADDE26- Mevcut pazaryerinin değiştirilmesi veya birden fazla pazarın tek bir pazar yerinde birleştirilmesi halinde, eski pazaryerindeki hak sahiplerine yeni belirlenen pazaryerinde yapılan tahsislerde tahsis ücreti alınmaz.

Belediyenin her an belge isteme ve kişileri araştırma hakkı

MADDE 27- Belediye, tüm tahsis sahiplerinden iş bu yönetmelikte belirlenen şartları halen taşıdıklarını belgelendirmelerini her zaman isteyebilir. Belediye yer tahsisi yapılmış olan üreticiler hakkında ürün istihsal ettiğini beyan ettiği bölgelerden soruşturma ve araştırma yaptırabilir. Herhangi bir yanlış beyan tespit edilmesi halinde ilgilinin tahsis edilen yeri iptal edilir.

DOKUZUNCU BÖLÜM

Cezai Hükümler

Uygulanacak cezalar

MADDE 28- İşbu Yönetmelik’te belirtilen emir ve yasaklara uymayanlar hakkında aşağıdaki ceza-i hükümler uygulanır:

a) Bu Yönetmeliğin 12’nci maddesinin 1, 2, 3 ve 4’üncü fıkralarında belirtilen hususlara muhalif hareket edenlere, belediye encümenince 03/01/1940 tarihli 3764 sayılı Kanun’un 1’inci maddesi ve23/01/2008tarihli 5728 sayılı Kanun’un 66’ncı maddesi ile değişik 1608 sayılı Kanun’un 1’inci maddesi ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32’nci maddesi hükümlerine göre 219 TL idari para cezası ile yasaklanan faaliyetin menine karar verilir.

b) Bu Yönetmeliğin 16’ncı maddesinin 1’inci fıkra, a,b,c,ç,d,e,f,h,ı,i,k,l,m,n,o,r,s,ş ve t bentlerinde belirtilen hususlara muhalif hareket edenlere belediye encümenince 03/01/1940 tarihli 3764 sayılı Kanun’un 1’inci maddesi ve23/01/2008tarihli 5728 sayılı Kanun’un 66’ncı maddesi ile değişik 1608 sayılı Kanun’un 1’inci maddesi ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32’nci maddesi hükümlerine göre 219 TL idari para cezası ile yasaklanan faaliyetin menine karar verilir.

c) Bu Yönetmeliğin 16’ncı maddesinin 1’inci fıkra g bendinde belirtilen hususa 4 (dört) hafta üst üste uymayan veya kendisine tahsis edilen yeri, bir takvim yılı içinde toplam 8 (sekiz) hafta tezgâh açmayan tahsis sahibinin yeri, zabıta müdürlüğünün tespiti ve teklifi üzerine, 03/01/1940 tarihli 3764 sayılı Kanun’un 1’inci maddesi ve23/01/2008tarihli 5728 sayılı Kanun’un 66’ncı maddesi ile değişik 1608 sayılı Kanun’un 1’inci maddesi ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32’nci maddesi hükümlerine göre belediye encümenince tahsis iptal edilirya da 219 TL idari para cezası uygulanır.

ç) Bu Yönetmeliğin 16’ncı maddesinin 1’inci fıkra,ğ ve z bendinde belirtilen hususa 3 (üç) hafta üst üste uymayan tahsis sahibinin yeri, Zabıta Müdürlüğünün tespiti ve teklifi üzerine, 03/01/1940 tarihli 3764 sayılı Kanun’un 1’inci maddesi ve23/01/2008tarihli 5728 sayılı Kanun’un 66’ncı maddesi ile değişik 1608 sayılı Kanun’un 1’inci maddesi ve Kabahatler Kanunu’nun 32’nci maddesi hükümlerine göre belediye encümenince iptal edilir ya da 219 TL idari para cezası uygulanır.

d) Bu Yönetmeliğin 16’ncı maddesinin 1’nci fıkra j bendine muhalif hareket edenler hakkında bu madde uyarınca yılda 3 (üç) defa işlem yapılan hak sahibinin tahsisi, zabıta müdürlüğünün tespiti ve teklifi üzerine, 03/01/1940 tarihli 3764 sayılı Kanun’un 1’inci maddesi ve23/01/2008tarihli 5728 sayılı Kanun’un 66’ncı maddesi ile değişik 1608 sayılı Kanun’un 1’inci maddesi ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32’nci maddesi hükümlerine göre belediye encümenince iptal edilir ya da 219 TLidari para cezası uygulanır.

e) Bu Yönetmeliğin 16’ncı maddesinin 1’inci fıkra ö bendine muhalif hareket edenlere, bir takvim yılı içinde 3 (üç) defa işlem yapılan hak sahibinin tahsisi, zabıta müdürlüğünün tespiti ve teklifi üzerine, 03/01/1940 tarihli 3764 sayılı Kanun’un 1’inci maddesi ve23/01/2008tarihli 5728 sayılı Kanun’un 66’ncı maddesi ile değişik 1608 sayılı Kanunun 1’inci maddesi ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32’nci maddesi hükümlerine göre belediye encümenince iptal edilirya da 219 TL idari para cezası uygulanır.

f) Bu Yönetmeliğin 16’ ncımaddesinin 1’inci fıkra (p) bendine aykırı hareket ederek başkasına ait yere tezgâh açanların tespit edilmesi halinde ve bu durumun bir takvim yılı içinde hakkında 3 (Üç) defa işlem yapılan tezgâh sahibinin, zabıta müdürlüğünün tespiti ve teklifi üzerine,03/01/1940 tarihli 3764 sayılı Kanun’un 1’inci maddesi ve23/01/2008tarihli 5728 sayılı Kanun’un 66’ncı maddesiile değişik 1608 sayılı Kanun’un 1’inci maddesi ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32’nci maddesi hükümlerine göre belediye encümenince iptal edilir ya da 219 TL idaripara cezası uygulanır. Ayrıca pazar yerinde başkasına ait tezgâhta faaliyet gösteren ilgiliye de 219 TL idari para cezası verilir ve belediye zabıtasınca pazardaki faaliyeti yasaklanır.

g) Bu Yönetmeliğin 16’ncı maddesinin 1’inci fıkrasının (a,b,ç,e,f,g,h,ı,i,j,k,l,m,n )bendinde belirtilen hususlara muhalif hareket edenlere belediye encümenince 03/01/1940 tarihli 3764 sayılı Kanun’un 1’inci maddesi ve23/01/2008tarihli 5728 sayılı Kanun’un 66’ncı maddesi ile değişik 1608 sayılı Kanun’un 1’inci maddesi ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32’nci maddesi hükümlerine göre 219 TL idari para cezası ile yasaklanan faaliyetin menine karar verilir.

ğ) Bu Yönetmeliğin 16’ncımaddesinin 1’inci fıkrası (c,ç,d,f,ğ,h) bendine muhalif hareket edenlere, bir takvim yılı içinde 3 (üç) defa işlem yapılan hak sahiplerinin tahsisi, zabıta müdürlüğünün tespiti ve teklifi üzerine, 03/01/1940 tarihli 3764 sayılı Kanun’un 1’inci maddesi ve23/01/2008tarihli 5728 sayılı Kanun’un 66’ncı maddesi ile değişik 1608 sayılı Kanun’un 1’inci maddesi ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32’nci maddesi hükümlerine göre belediye encümenince tahsis iptal edilirya da 219 TL idari para cezası uygulanır.

h) Bu Yönetmeliğin 16’ncı maddesinin 1’inci fıkrasıaa bendine muhalif hareket edenler hakkında bir takvim yılı içinde 3 (üç) defa işlem yapılan hak sahiplerinin tahsisi, zabıta müdürlüğünün tespiti ve teklifi üzerine, 03/01/1940 tarihli 3764 sayılı Kanunun 1’inci maddesi ve23/01/2008tarihli 5728 sayılı Kanun’un 66’ncı maddesi ile değişik 1608 sayılı Kanun’un 1’inci maddesi ve 5326sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32’nci maddesi hükümlerine göre belediye encümenince iptal edilirya da 219 TL idari para cezası uygulanır. Ayrıca, ilgili esnaf odası bu konuda uyarılır, tutumun değişmemesi halinde alakalıları hakkında yasal işlem başlatılır.

ı) Bu Yönetmeliğin 16’ncı maddesinin 1’inci fıkrasının (bb) bendine muhalif hareket edenler hakkında bir takvim yılı içinde 3 (üç) defa işlem yapılan hak sahiplerinin tahsisi, zabıta müdürlüğünün tespiti ve teklifi üzerine, 03/01/1940 tarihli 3764 sayılı Kanun’un 1’inci maddesi ve23/01/2008tarihli 5728 sayılı Kanun’un 66’ncı maddesi ile değişik 1608 sayılı Kanun’un 1’inci maddesi ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32’nci maddesi hükümlerine göre belediye encümenince tahsis iptal edilirya da 219 TL idari para cezası uygulanır.Ayrıca, ilgili esnaf odası bu konuda uyarılır, tutumun değişmemesi halinde alakalıları hakkında yasal işlem başlatılır. 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun hükümleri saklıdır.

i) Bu Yönetmeliğin 16’ncı maddesinin 1’inci fıkrası (cc) bendine muhalif hareket edenlerden, bir takvim yılı içinde 3 (üç) defa işlem yapılan hak sahiplerinin tahsisi, zabıta müdürlüğünün tespiti ve teklifi üzerine, 03/01/1940 tarihli 3764 sayılı Kanun’un 1’inci maddesi ve23/01/2008tarihli 5728 sayılı Kanun’un 66’ncı maddesi ile değişik 1608 sayılı Kanun’un 1’inci maddesi ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32’nci maddesi hükümlerine göre belediye encümenince iptal edilirya da 219 TL idari para cezası uygulanır.Ayrıca, ilgili esnaf odası bu konuda uyarılır, tutumun değişmemesi halinde alakalıları hakkında yasal işlem başlatılır.

j) Bu Yönetmeliğin 16’ncı maddesinin 1’inci fıkrasının(çç,dd,ee,ff,gg,ğğ,hh) bendlerine muhalif hareket edenlere bir takvim yılı içinde hakkında bu maddeler uyarınca 3 (üç) defa işlem yapılan hak sahiplerinin tahsisi, zabıta müdürlüğünün tespiti ve teklifi üzerine, 03/01/1940 tarihli 3764 sayılı Kanun’un 1’inci maddesi ve23/01/2008tarihli 5728 sayılı Kanun’un 66’ncımaddesi  ile değişik 1608 sayılı Kanun’un 1’inci maddesi ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32’nci maddesi hükümlerine göre belediye encümenince tahsis iptal edilir ya da 219 TL idari para cezası uygulanır. Ayrıca, ilgili esnaf odası bu konuda uyarılır, tutumun değişmemesi halinde alakalıları hakkında yasal işlem başlatılır. Diğer mevzuattaki hükümler saklıdır.

k) Bu Yönetmeliğin 20, 21, 22, 24 ve 26’ncı madde hükümlerine muhalif hareket edenler hakkında bir takvim yılı içinde 3 (üç) defa işlem yapılan hak sahiplerinin tahsisi, zabıta müdürlüğünün tespiti ve teklifi üzerine, 03/01/1940 tarihli 3764 sayılı Kanun’un 1’inci maddesi ve23/01/2008 tarihli 5728 sayılı Kanun’un 66’ncımaddesi ile değişik 1608 sayılı Kanun’un 1’inci maddesi ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32’nci maddesi hükümlerine göre belediye encümenince tahsis iptal edilir ya da 219 TL idari para cezası uygulanır.

Ceza miktarının yeniden değerlemesi

MADDE 29- Meri kanunların verdiği yetki ile bu yönetmeliğe istinaden uygulanacak para cezası miktarları her yıl 213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun 298’inci maddesine göre düzenlenen oranında arttırılır.

ONUNCU BÖLÜM

Mevcut Pazar Yerleri

. İlçemizdeki mevcut pazar yerlerinin bulunduğu adresler

MADDE 30-İlçemizdeki mevcut pazar yerlerinin adresleri :         

Çarşamba Pazar     -  Ayaspaşamah. Pazar, Rüzgar ve Orkide sokak arası

Cumartesi Pazarı    - Ayaspaşamah. Pazar ve Rüzgar sokak arası         

BüyükyoncalıCumartesi  Pazarı    - Büyükyoncalımah. Mehmet Akif Ersoy caddesi üzeri ONBİRİNCİ BÖLÜM

Yürürlük ve Yürütme

Yönetmelik’te hüküm bulunmayan haller

MADDE 31- Bu Yönetmelik’te hüküm bulunmayan hallerde Saray Belediyesi İdari Yaptırım Yönetmeliği ve genel mevzuat hükümleri uygulanır.

Yürürlük

MADDE 32-Bu Yönetmelik hükümleri Saray Belediye Meclisinin 10/03/2016 tarihli ve 73 sayılı kararı ve Saray Mülki İdare Amirliğinin ……….. tarihli ve ……sayılı kararı ile onaylanmış olup, uygun araçlarla halka duyurulduktan sonra yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 33- Bu Yönetmelik 33 madde, 13 sayfadan ibaret olup, hükümleri Tekirdağ Saray Belediye Başkanı yürütür.

EKLER:

1-      Esnaf Tanıtım Kartı

2-      Tezgâh Kurma Belgesi

3-      Esnaf Sicil Kartı

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
 
Etiketler:
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 13.05.2024
Bugün
9 - 15
Salı
10 - 16
Çarşamba
11 - 17
Tekirdağ

Güncelleme: 13.05.2024
İmsak
4 Zilkade 1445
Sabah
04:03
Öğle
05:48
İkindi
13:11
Akşam
17:06
Yatsı
20:25
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
96
86
1
3
31
35
2
Fenerbahçe
90
89
1
6
28
35
3
Trabzonspor
58
61
13
4
18
35
4
Başakşehir
55
50
12
7
16
35
5
Beşiktaş
54
48
13
6
16
35
6
Kasımpasa
49
57
14
7
14
35
7
Alanyaspor
49
50
10
13
12
35
8
Rizespor
49
47
14
7
14
35
9
Sivasspor
48
42
11
12
12
35
10
Antalyaspor
45
40
12
12
11
35
11
A.Demirspor
44
50
11
14
10
35
12
Samsunspor
42
40
15
9
11
35
13
Kayserispor
41
41
13
11
11
35
14
Ankaragücü
39
43
12
15
8
35
15
Karagümrük
37
43
16
10
9
35
16
Konyaspor
37
34
14
13
8
35
17
Gaziantep FK
35
40
18
8
9
35
18
Hatayspor
34
39
15
13
7
35
19
Pendikspor
33
40
18
9
8
35
20
İstanbulspor
16
26
24
7
4
35
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı