301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
28 Ocak 2010 - Perşembe 10:42 Bu haber 2310 kez okundu
 
CHP Saray İlçe Başkanlığı'nın Olağan Genel Kurul Kongresi yapıldı
SARAY Haberi


      CHP Saray İlçe Başkanlığı’nın Olağan Genel Kurul Kongresi pazar günü Belediye Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşti.
     Olağan Genel Kurulu'nun Divan Başkanlığı'nı Erol Sami Sarayhanoğlu, Başkan Yardımcısı Ünzile Karpat ve Katip Üyeliğine İbrahim Aksoy yaptı.
    Kongre, iki dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'n okunmasıyla başladı.
    Kongreye, CHP Tekirdağ Milletvekillerinden Enis Tütüncü ve Faik Öztrak, İl Başkanı Fahrettin Meker, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çerkezköy İlçe Başkanı Erdinç Tuna ve Yönetim Kurulu, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Büyükyoncalı Belediye Başkanı Necati Sezer, Saray Eski Belediye Başkanı Mahmut Halilcikoğlu, Saray Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Torun, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Özen ve Yönetimi, Şoförler Odası Başkanı Ender Uçuk, Köy Muhtarları, delegeler ve davetliler katıldı. 
    Kongrenin açılış konuşmasını CHP Saray İlçe Başkanı Ali Osman Yaşar yaptı. Yaşar, "Değerli gönül dostlarım bildiğiniz gibi Sayın Nazmi ÇOBAN’ın Belediye başkan adaylığı kesinleştiği gün mevcut yönetim görevden çekilmiş ve ilçe yönetimi kayyuma teslim edilmişti.
     Bunun üzerine partimizin yıllardır yöneticiliğini yapanlar, basın açıklaması yaparak CHP’ li olduklarını ve CHP’li olmaktan vazgeçmeyeceklerini ancak, partinin üyesi kalarak partinin adayına oy vermemek, etik anlayışlarına ters düştüğünden dolayı, istifa ederek DP adayına destek vereceklerini açıkladılar. Daha sonrada partimizin ve adayımızın seçimi kaybetmesi içinde ellerinden geleni ardına koymadılar.
     Parti merkezinde toplanan gerçek CHP’ liler, kendi aralarında partiyi bu zor şartlar altında, seçime götürecek olan yönetim kurulunu ve başkanını belirlediler. Bu şartlar altında, ben ve arkadaşlarım, uygun görülen görevi, hiçbir endişe duymadan kabul ettik. Ardından 27 Şubat 2009 günü MYK kararı ile göreve atandık. Bu vesile ile bizleri bu göreve uygun gören partililerimize ve öylesine stresli geçen bu dönemde birlikte çalıştığım ekibime huzurunuzda teşekkür ederim.
      Bu tarihe kadar Meclis üyelikleri başvuruları tamamlanmış, Belediye Meclis üyeliği ve İl genel meclisi üyeliği sıralamasının yapılması zamanı gelmişti. Bu süre zarfında, atamamız gelmemesine karşın, belediye başkan adayımızla birlikte, tarihinde hiç olmadığı bir şekilde, parti merkezinde ve oylama ile sıralamaları belirledik. 
      İşte bu andan itibaren menfaat beklemeyen, gerçek CHP’liler, partilerine öyle sahip oldular ki, tarihinde olmayan başarıya hep birlikte imza attık.
     99 seçimlerinde,  partinin duayenleri iş başındayken, oyumuz % 39, 2004 seçimlerinde % 34 ‘e gerilemiş ve bu duayenlerin rakip olduğu seçimde de oy oranımız % 41 ‘e yükselmiştir. Aynı şekilde Büyükyoncalı’ da Belde örgütümüzün ve Belediye başkan adayımızın çalışmaları sonucunda, iki dönem sonra Belediye başkanlığını, yeniden partimiz kazanmıştır.
      Çocuğunun üzerindeki battaniyesini alarak, cephedeki askerine taşıdığı mermiyi örten Türk kadınının vermiş olduğu mücadeleye örnek bir mücadeleyi de, bizim kadınlarımız Saray’ da verdiler. Çocuğunu, eşini, annesini, babasını bırakarak yağmur, kar, dolu, demeden biran olsun, arkamızdan ayrılmadılar.
      Üye kayıt defterinin bile olmadığı, ya da bırakılmadığı partimizin, yönetimini üstlendiğimizde, gençlerimizin de çok daha ileride çalışmalar yapmış olduklarını gördük. Bu vesile ile huzurlarınızda kadınlarımıza ve gençlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. 
      CHP ayrıştırıcı politikalara karşı tavır sergilerken, bazı partililerimizin, bir takım ayrıştırıcı söylemler ile karşımıza çıktığını gördük. Başı kapalı olanda, açık olan da bizim kardeşimizdir. Din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmaksızın, herkese kapımız açık. Her şeyin çaresi var, o da halktan ve haktan ayrılmamak. Bizler insanın olduğu her yere gideceğiz. Ancak kararları, bu güne kadar olduğu gibi parti merkezinde alacağız.
       Değerli dostlarım, başarısızlık beklenirken başarıyı elde edene kadar hiç kimsenin sesi soluğu çıkmıyordu. İnsanları ya da kurumları, başarıya götüren hedeflerle, yönetim kurallarına uygun, planlı ve programlı çalışmak ve kuralları herkese işletmekle olur.
       Başarının takdir edilmediği, suçun cezalandırılmadığı yerde, ilerlemeden ve demokrasiden söz etmenin mümkün olmayacağı inancındayım. Şimdi, bazıları yıllardır bulundukları mekânlarda uyumsuzluğumdan bahsetmekte. Evet, partimin kaybetmesi için, partimin adayı için linç kampanyası başlatanları kim olursa olsun anlından öpmemiz mümkün değil.
Yaşıma yakın bir süre parti geçmişi olan, Terzi Hayri’yi, Demirler Muhtarı Mehmet Çalışkan’ı, Kadıköylü Celil Güven’i, Pazarcıklı Ahmet Dinç’i, her türlü göreve ve desteğe hazırım diyen İlker Ergene’yi, eski ilçe başkanlarımızdan Av. Abdurrahim Ekici’yi, ben partimin adayının yanındayım diyen değerli belediye başkanım Mahmut Halilcikoğlu’ nu ve şu an ismini sayamadığım gerçek partililer ile gemiyi terk eden partilileri aynı kefeye koymamak, uyumsuzluk ise, ben böyle uyumsuz olmaya hazırım.
      Geçmişte yöneticiler tüzük kurallarına uymamışlar, kazanmak için bazılarınla pazarlık içinde olmuş olabilirler. Kazanmak için yerine getirmedikleri vaatlerde bulunmuş olabilirler. Yönetim kurulu üyelikleri bile, sadece başkanın kazanması için, partiye ne kazandıracağına bakılmadan,  başkaları tarafından belirlemiş olabilir. 
Ancak bu güne kadar hiç kimsenin adamı olmadım, sadece kurumun adamı oldum. Bu nedenle bu saatten sonra, şimdiye kadar gösterilen yanlış davranışları göstermem mümkün değildir. Ben bunların hiç birisini yapmadım ve yapamam. Eğer göreve getirir iseniz, bundan sonrada yapmayacağım. Bir yöneticinin başarılı olması ekibine bağlıdır. Lider ekibini seçebilmelidir. Ekip, lideri ile uyumlu olmalıdır. Tabiî ki her arkadaşım değerlidir. Ancak, liderin belirleyeceği ekibin, kurumu daha da başarıya götüreceğini, lütfen hiç kimse unutmasın. Ne yazı ki, bu güne kadar olduğu gibi bu günde gelecek hesapları için, ben bazı noktaları nasıl elimde tutarım hesaplarına giriliyor. Bu çalışma içerisinde olanların bu ekibin ne başarısında, ne de büyümesinde gözü yok. 
       Değerli gönül dostlarım hani halk arasında bir laf vardır, ‘insan bir gün ederini bulur’ Peki bir insan ne yapar da ederini bulur? Bir koyup bin alıyorsanız, kendiniz dahi kendinizi başarısız kılamıyorsanız, bilin ki talih size bir oyun hazırlıyor. Talih insanları tahmin edemeyeceği kadar yükseğe çıkarıp, aşağıya doğru bırakıp nasıl düştüğünü seyredermiş. Bu gün bir yerlerde olanlar, oraya nasıl geldiklerini unutmamalıdırlar.
     Bu duygularla partimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha rahmetle anarken, bu güne kadar verdiğiniz desteğe teşekkür ediyor ve kararınıza da saygı duyuyorum. Hepinize en içten saygı ve sevgilerimi sunuyorum" diyen Başkan Yaşar, konuşmasını şu sözlerle noktaladı:
"Kazanan sosyal demokrasi olsun, Kazanan CHP olsun, Kazanan Saray olsun"!..

BAŞKAN ÇOBAN’DAN UĞUR MUMCU’YU ANMA
   
   Belediye Başkanı Nazmi Çoban, 24 Ocak 1993 yılında karanlık güçler tarafından arabasına konulan bombayla katledilen Uğur Mumcu'yu, Uğur Mumcu'ya ait, "Vurulduk Hey Halkım Unutma Bizi" adlı yazısını okuyarak andı.
     Kongredekiler tarafından büyük bir ilgi ile dinlenen bu konuşma tüm dinleyicileri duygulandırdı.
     Belediye Başkanı Nazmi Çoban, "Türkiye çok zor bir dönemden geçiyor. Bizler Atatürk'ün kurmuş olduğu Türkiye'ye ve Cumhuriyetine sahip çıkmalıyız. Aksi halde her şey için çok geç olabilir" dedi. Başkan Çoban’ın 24 Ocak Uğur Mumcu'nun katledilişi yıldönümü için okuduğu yazı kongreye damgasını vurdu.

VEKİLLER, " ÜLKE ZOR DURUMDAN GEÇİYOR "


       CHP Tekirdağ Milletvekillerinden Enis Tütüncü ve Faik Öztrak, İl Başkanı Fahrettin Meker, yaptıkları konuşmalarda ülkenin çok ağır koşullardan geçtiğini ifade ederek, "Sayın Başbakan hepimizin bildiği gibi kriz teğet geçecek dedi. Bunu demesine rağmen kriz işçimizi, köylümüzü, esnafımızı özellikle yarınlarda iş bulabilir miyim diyen sevgili genç arkadaşlarımızı maalesef teğet geçmedi. AKP Hükümeti 7 yıllık bir iktidar döneminde ülkede kaos yarattıklarının, kurumları karşı karşıya getirdiklerinin, ülkenin ekonomisini batağa sürüklediklerinin, ülkeyi yabancı sermayeye teslim ettiklerinin farkında değiller. Ayrıca, satacak bir şey bırakmadılar, şimdi ise yabancı sermaye gözünü ülkemizdeki bor madenine dikti, yani ülkemizin tamamı yağmalanıp yabancılara teslim edildi. 2009 yılında 90 bin civarında esnafımız kepenk kapatmış. İşsizler ordusuna 2 buçuk milyon vatandaşımız daha katılmış.7 milyona aşkın emeklimiz en son artışlara rağmen açlık sınırının altında maaş almaya devam ediyor" şeklindeki ifadeler yer aldı.

ÖZER ÇALIŞMALARINI ANLATTI

    İl Genel Meclis Üyesi Nedret Özer, göreve geldiği günden itibaren Saray ve köylere yapılan hizmetleri anlattı. Özer, "İl Genel Meclis Başkan Yardımcısı olarak görev geldiğimden bu yana sorumluluğumuz icabı yapmış olduğumuz çalışmaları sizlerle paylaşmak amacıyla söz almış bulunuyorum.
    29 Mart Yerel Seçimleri sonucu ilçemizde partimiz seçimlerden başarılı olarak çıktı. CHP olarak ilk defa iki İl Genel Meclisi üyesi çıkardık. İl Genel Meclisi'nde de CHP adına gurup olarak ekseriyet ele geçirdik. Bu sonuç ilden Saray'a yönelik hizmetlerin daha yararlı halde ulaşmasına yardımcı olmaktadır.
     Görev yaptığımız süre içinde 19 köy muhtarı ile kurduğumuz yakın ilişkiler sayesinde Köylere Hizmet Birliği'nden köylerimize hizmet anlamında daha farklı yaklaşımla hizmet akışı sağladık diyen Özer, İl Genel Meclisi olarak tüm kamu kurum ve kuruluşlarla istişareli bir çalışmayla devam ediyoruz" dedi.

SEÇİMLERE GEÇİLDİ

   Tek listeyle seçime giren yeni yönetim isimleri okunarak, davetlilere tanıtıldı.  Seçim sandığı konularak, 100 delege oy kullandı. Kullanılan oyun tümü yeni yönetimi seçti. Yeni yönetimin isimleri şunlar: Ali Taşyasan, Akın Aytaç, Ali Demirel, Erol Gürler, Gürkan Çobanoğlu, Hüseyin Özer, Mehmet Çağıl, Metin Ergene, Ümit Asan ve Yılmaz Azap'tan oluşmaktadır.

 

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
 
Etiketler:
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 04.05.2024
Bugün
11 - 15
Pazar
10 - 17
Pazartesi
8 - 17
Tekirdağ

Güncelleme: 04.05.2024
İmsak
24 Şevval 1445
Sabah
04:18
Öğle
05:58
İkindi
13:12
Akşam
17:03
Yatsı
20:15
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
93
80
1
3
30
34
2
Fenerbahçe
89
89
1
5
28
34
3
Trabzonspor
58
60
12
4
18
34
4
Başakşehir
52
46
12
7
15
34
5
Beşiktaş
51
45
13
6
15
34
6
Kasımpasa
49
56
13
7
14
34
7
Rizespor
49
45
13
7
14
34
8
Alanyaspor
48
49
10
12
12
34
9
Sivasspor
48
41
10
12
12
34
10
Antalyaspor
45
39
11
12
11
34
11
A.Demirspor
41
49
11
14
9
34
12
Kayserispor
40
39
13
10
11
34
13
Samsunspor
39
37
15
9
10
34
14
Ankaragücü
38
42
12
14
8
34
15
Karagümrük
36
41
16
9
9
34
16
Konyaspor
36
34
14
12
8
34
17
Gaziantep FK
34
39
18
7
9
34
18
Hatayspor
33
38
15
12
7
34
19
Pendikspor
30
38
18
9
7
34
20
İstanbulspor
16
26
23
7
4
34
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı