301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
10 Temmuz 2010 - Cumartesi 00:47 Bu haber 6036 kez okundu
 
Kemalettin Nalcı, MHP'ye Zarar Veriyor !
Köşe Yazıları Haberi


      Teşri görevinden çok, kendi ticari işleriyle uğraştığı iddia edilen MHP Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı’nın Kapaklı Belediye Başkanı’nı tutuklatma sebebi, “siyasi ahlak” tartışmalarını gündeme getirdi. Nalcı’nın partisine verdiği zarar, MHP lileri üzüyor.

   Kemalettin Nalcı, Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ Milletvekili, ama Tekirdağlı değil, Malatyalı. Olabilir. Belli bir süre Tekirdağ’da bulununca, yasal hakkını kullanmış ve partisi ile vatandaşlardan kabul görünce de Milletvekili seçilmiş.
        O, serbest bir iş adamı. Çeşitli işler yapıyor. Dershanecilik ve özellikle taahhüt işleri çok yaptığı işlerden. O da olabilir. Milletvekillerinin yapamayacakları işler olduğu gibi, yapabilecekleri işler de var. Onlar, doğrudan olmasa da dolaylı yollardan, biraz da kanunu dolanarak hemen her işi yapıyorlar. Kemalettin Nalcı da aynen öyle yapıyor. Biraz Dershanecilik, daha çok da kamu kurumlarından ihale ile alınan taahhüt işleri.


                 HAKKINDAKİ İDDİALAR,  PARTİSİNİ YIPRATIYOR
        Kemalettin Nalcı, Çerkezköy’e bağlı Kapaklı Beldesi Belediyesi’nin açtığı bir ihaleye girmek istiyor. Kendi iddiasına göre belirlenen gün öğleden sonra yapılması gereken ihale, sabahtan yapılıyor ve Nalcı ihaleye katılamıyor.
        Bunun üzerine, Belediye Başkanını hedef alan Nalcı, yaptığı şikayetlerle geçen yıl Kapaklı Belediye Başkanı’nın tutuklanmasına sebep oluyor.
        Tutuklanan Başkan, 5 ay tutuklu kaldıktan sonra 7 ay önce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılıyor. Başkanın, Ekim ayında tekrar duruşması var. Bu duruşmadan belki de karar çıkacak ve adalet kesin hükmünü verince, kimin haklı, kimin haksız olduğu da ortaya çıkmış olacak.
      Burada dikkati çeken durum, Milletvekilinin kamu menfaati yerine kendi menfaatini ön plana çıkarıp, ihaleyi kaybedince şikayetçi olması. Eğer kazansaydı, böyle bir şikayetin olmayacağı  söyleniyor ki, işte esas mesele burada gelip düğümleniyor.
       Bu durum, sadece Kemalettin Nalcı’yı değil, hem partisini, hem de bu güne kadar bu  tür işlere bulaşmamış bütün MHP lileri yıpratıyor.

                             MHP İL BAŞKANI, BAKIN NE DİYOR ?
       MHP Tekirdağ İl Başkanı Yunus Meral’in Nalcı hakkında söyledikleri, yalanıp yutulur cinsten değil. Başkan, geçen hafta yaptığı ve elinizdeki Gözlem Gazetesi’nde neredeyse  tam sayfa yayınlanan açıklamasında, MHP nin leke kaldırmayacak kadar temiz bir parti olduğunu söylüyor ve aynen şöyle diyor. “MHP,  ter temiz  bir partidir. Partimizde, şahısların fazlaca önemi yoktur. Önemli olan, partimizin temiz kalmasıdır. Nalcı hakkındaki şikayetler ayyuka çıktı. Her yerde konuşulur hale geldi. Bu da, partimize zarar veriyor.”
        İl Başkanı açıklamasında, Kemalettin Nalcı’nın Kapaklı’daki ihale işini ise şöyle anlatıyor. “Sayın Milletvekili Kapaklı’da ihaleye girmiş, alamamış. Daha sonra da Belediye Başkanı’nın açıklarını yakalamak için çaba sarf etmiş ve sonunda Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın Cezaevi’ne girmesini sağlamıştır. Ben, bu davranışı etik (ahlaki) bulmuyorum. İhaleyi alınca bir şey yok,  alamayınca açık ara. Bu, doğru bir davranış değil. İhaleyi alsaydı, acaba üzerine gidecek miydi? Makam kullanıp rant sağlamak, hiçbir MHP linin tavrı olamaz.”

                      NALCI, SÖYLENENLERİ KABUL ETMİYOR
      MHP Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı ise, hakkındaki iddialara katılmıyor ve o da yaptığı açıklamada, İl Başkanı Yunus Meral’in açıklamaları için “Çok yazık” diyor ve ekliyor. ”İl Başkanımız, eskiden ortağı olduğum şirketin ihaleye girdiğini ve kazanamayınca Kapaklı Belediye Başkanı’nın üzerine gittiğimi söylemiş ve bunun etik bir davranış olmadığını ifade etmiş. Oysa, benim şirketim ihaleye bile girmedi. Çünkü, Saat 14.00 de yapılacağı duyurulan ihale, saat 10.00 da yapılmış. Alınamayan ya da girilemeyen ihale sebebiyle bunlar olmadı. Kapaklı Belediyesi’nde bazı dolaplar döndüğünü sezinledim. O yüzden, Milletvekili olarak araştırdım. Neticede, suçlu bulunanlar Cezaevi’ne girdiler. Ben, yapılanları belgeleriyle ortaya çıkardım. Suçları tespit edilmiş ki, tutuklu yargılanıyorlar.”

                                  NALCI’NIN İTİRAFLARI  
         Milletvekili Kemalettin Nalcı yaptığı açıklamada,  “şirketinin varlığını, Kapaklı Belediyesi’nin ihalesine girdiğini, ihaleyi alamadığını, daha sonra Kapaklı Belediyesi’nde bir araştırmaya girdiğini, Belediyede dönen bazı dolapları belgeleriyle ortaya çıkardığını ve daha sonra şikayet ettiği kişilerin suçlu görülüp tutuklandıklarını” itiraf ediyor. Yani Nalcı, tutuklamaların kendisinin yaptığı şikayet üzerine gerçekleştiğini, kabul ve beyan ediyor.
       İşte tam bu noktada, Partisinin İl Başkanı da Nalcı’ya soruyor. “İhaleyi alsaydın, bu şikayeti yapacak mıydın?”
       İstanbul’da görev yaptığım yıllarda, Milli Eğitim’den Okul  ihalesi alamayan eski ANAP Milletvekili Halit Dumankaya da böyle yapar, ihale görevlilerini durmadan şikayet ederdi. Bazen de, siyasi gücünü kullanıp, onların ceza almasına sebep olurdu.

      ÖNCE MHP SARAY İLÇE BAŞKANI’NI, SONRA İL BAŞKANI’NI,      
               DAHA SONRA DA KEMALETTİN NALCI’YI ARADIM.
      Konu hakkında biraz daha fazla bilgi alabilmek için, önce MHP Saray İlçe Başkanı Hakan Özgül ile görüştüm. İlçe Başkanı, Kemalettin Nalcı’yı sadece Milletvekilleri olarak tanıdığını, hakkında fazlaca bir bilgisi olmadığını söyledi. İlçe Başkanı, Nalcı hakkında “olumlu bir referans” vermedi.
        Daha sonra görüştüğüm İl Başkanı Yunus Meral ise, gazetede yayınlanan açıklamalarının hiç birini yalanlamadı. Başkan, “Nalcı’nın kaybettiği ihaleden ötürü tutuklananların şimdi tutuksuz yargılandıklarını, yargılamanın halen devam ettiğini, o sebeple bu konu hakkında daha fazla konuşmak istemediğini” beyan etti.
       Bütün çabalarıma karşın, Kemalettin Nalcı’ya ulaşmak ise mümkün olamadı. Nalcı’nın, daha önce konuya ait yaptığı açıklamaları yukarıya aldım. Eğer, daha başka söyleyecekleri varsa, önümüzdeki sayıda onun açıklamalarına da aynen yer vereceğim.
                             BU KONU, NEDEN İLGİMİ ÇEKTİ?
         Bu konu, iki sebeple ilgimi çekmişti. Birincisi, Milletvekili seçilenlerin seçildikten hemen sonra yaptıkları işleri başkalarına devretmeleri, devrettikten sonra da bu sıfatlarını devrettikleri işler için kullanıp, haksız kazanç sağlama yoluna gitmemeleri yasal bir zorunluluk olduğu halde, hemen hiçbir Milletvekili bunu yapmıyordu. Tam aksine, siyasi gücünü yine çıkarı için kullanıyordu. Kemalettin Nalcı da, işte bunu yapmıştı.
        İkincisi, AKP den umudumu kesince,  2007 genel seçimlerinde oyumu MHP’ ye vermiştim. MHP’ yi, “katakulli” işlerden uzak gördüğüm gibi, ülkemizin bölünmemesi için büyük çaba sarf ettiğini bildiğim için, bu partinin bir Milletvekiline bunu yakıştıramadım. Kemalettin Nalcı, bugüne kadar bu olup bitenler sebebiyle partisine zarar vermiştir.
      Devlet Bahçeli, umarım ki önümüzdeki yıl yapılacak seçimler için aday seçiminde biraz daha dikkatli olacaktır.

 Nazmi Duygu; “Plaket Dağıtmaktan Vazgeç !”
     Saray İlçe kontenjanından İl Genel Meclisi üyesi seçilen hemşehrimiz Nazmi Duygu, diğer iki üyeye nazaran adını daha çok duyuruyor. Ben de, geçen yazılarımdan birinde onun için  “çok çalışıyor” anlamında, “Atom Karınca gibi” gibi demiştim.
        Arayan kimi okuyucular yanıldığımı, bu yakıştırmanın doğru olmadığını, Duygu’nun zannedildiği gibi çalışmadığını, adını duyurabilmek için lüzumlu lüzumsuz plaket dağıttığını, aslında  ticari bahçecilikle meşgul olduğunu söylediler.


                 PLAKET KİŞİ DEĞİL, KURUM ADINA VERİLİR
       Bu hatayı yalnız Nazmi Duygu değil, bir çok kişi yapıyor. Öncelikle bir plaket kişi adına değil, bir kurum adına verilir. Ve plaketi, kurumun başı ya da yetki vereceği kimse verir.
        İl Genel Meclisi üyelerinin kendi adlarına ya da İl Genel Meclisi adına yetki almadan plaket vermeleri yanlıştır. Bu durum, o plaketi anlamsız kılar.
         Rast gele plaket dağıtmak da, o plaketi değersiz kılar. Plaketler, bir işte emeği, o işe katkısı ya da başarısı olanlara verilir. Bu katkı ya da başarı, herkes tarafından kabul edilen bir katkı ya da başarı olmalıdır. Yani, plaketi verenin takdiri yeterli olamaz.
         Vatandaşlar yakınmalarında, Nazmi Duygu’nun dağıttığı plaketlerin duygusallıktan öte bir anlam taşımadığını ve lüzumlu lüzumsuz verildiğini söylüyorlar.
          Biz de Nazmi Duygu’ya, bu “alayişli” işlerden vazgeçip, bir Genel Meclis Üyesi’nin yapması gereken işleri yapmasını ve vatandaşların sorunlarına çözüm getirmek için çalışmasını öneririz.
       

                 

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
 
Etiketler:
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 04.05.2024
Bugün
11 - 15
Pazar
10 - 17
Pazartesi
8 - 17
Tekirdağ

Güncelleme: 04.05.2024
İmsak
24 Şevval 1445
Sabah
04:18
Öğle
05:58
İkindi
13:12
Akşam
17:03
Yatsı
20:15
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
93
80
1
3
30
34
2
Fenerbahçe
89
89
1
5
28
34
3
Trabzonspor
58
60
12
4
18
34
4
Başakşehir
52
46
12
7
15
34
5
Beşiktaş
51
45
13
6
15
34
6
Kasımpasa
49
56
13
7
14
34
7
Rizespor
49
45
13
7
14
34
8
Alanyaspor
48
49
10
12
12
34
9
Sivasspor
48
41
10
12
12
34
10
Antalyaspor
45
39
11
12
11
34
11
A.Demirspor
41
49
11
14
9
34
12
Kayserispor
40
39
13
10
11
34
13
Samsunspor
39
37
15
9
10
34
14
Ankaragücü
38
42
12
14
8
34
15
Karagümrük
36
41
16
9
9
34
16
Konyaspor
36
34
14
12
8
34
17
Gaziantep FK
34
39
18
7
9
34
18
Hatayspor
33
38
15
12
7
34
19
Pendikspor
30
38
18
9
7
34
20
İstanbulspor
16
26
23
7
4
34
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı