Haber Detayı
25 Haziran 2012 - Pazartesi 23:02 Bu haber 1289 kez okundu
 
Ordululardan Bakan lı şölen
SARAY Haberi


Kapaklı Ordu İli İlçeleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin geleneksel olarak düzenlediği Bahar Şöleni’nin üçüncüsü Pazar günü gerçekleştirilirken, şölene İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de katıldıKapaklı Ordu İli İlçeleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin geleneksel olarak düzenlediği Bahar Şöleni’nin üçüncüsü Pazar günü gerçekleştirildi. Kapaklı Kazak Gölü Mesire Alanı’nda düzenlenen şölene İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de katılırken, vatandaşların büyük ilgi gösterdiği Bahar Şöleni büyük bir coşku ile kutlandı.


Çeşitli etkinliklerin ve yarışmaların yapıldığı piknikte davetlilere ikramlarda da bulunulurken, konuklar, sanatçıların seslendirdiği şarkılarla doyasıya eğlendi.

KATILIM YOĞUN OLDU
Bahar Şöleni’ne İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Vali Yardımcıları Mustafa Masatlı, Mustafa Yel, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, Saray Kaymakamı Gülistan Yiğit, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, AKP Tekirdağ Milletvekilleri Ziyaeedin Akbulut, Özlem Yemişçi, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, İl Genel Meclis Başkan Vekili Sami İkizler, İl Genel Meclis Üyeleri Ercan Çorbacı, Zeki Gürcün, Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin, AKP Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur, AKP Çerkezköy İlçe Başkanı Alaeddin Demirbağ, AKP Kapaklı Belde Başkanı Ali Osman Orhan, Çerkezköy ve Belde Belediyelerinin Meclis Üyeleri, AKP İl, İlçe ve Belde Yönetim Kurulu Üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar ve daha birçok konuk katıldı.

ÇERKEZKÖY ÖNCÜ OLACAK
Şölene ilk katılan isimlerden CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, konuşmasının başında, şölene katıldığı için çok mutlu olduğunu belirtirken, Dernek Başkanı Fatih Önkol’a ve yönetime teşekkür etti. Konuşmasının devamında, birlik mesajları veren Yüceer, vatandaşların dertlerini daha yakından bilmek için vekil olduklarını dile getirerek, “Çerkezköy’ün en önemli özelliği 81 ilden vatandaşın da burada yaşaması. Çerkezköy’de yaşayacağımız birlik çok önemli çünkü Türkiye’ye hem örnek hem de öncü olacak” dedi.

KÜLTÜRÜMÜZ SAYESİNDE BU NOKTAYA GELDİK
Yüceer, konuşmasında, kültüre sahip çıkmanın önemine de dikkat çekerken, kültürlerin sonraki kuşaklara aktarılmasının da önemine vurgu yaparak, “Yurt dışında yaşanan krizleri görüyorsunuz. Bizim ülkemizde de krizler yaşanıyor ancak bizde aile kültürü, hemşerilik kültürü var. Biz bu kültür sayesinde bu noktaya geldik. Bunu hiçbir zaman kaybetmeyelim. Nerde yaşarsak yaşayalım birbirimize her zaman destek olmalıyız. Sizler de Ordu’dan kalkıp buralara geldiniz. Hepimiz hemşeri olduk” diye konuştu. Yüceer ayrıca, şölene katılanlara Ordu Milletvekili İdris Yıldız’ın da selamlarını iletirken, birlik beraberliğin önemine bir kez da vurgu yaparak, her zaman vatandaşların hizmetinde olduğunu söyledi.
 
ORDULULAR GÜCÜNÜ KURTARDI
Tüm protokolün yerini almasının ardından resmi olarak başlayan şölen saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam ederken, şölende ilk konuşmayı Dernek Başkanı Fatih Önkol yaptı. Ordulular olarak dernekçiliği bir bütün şeklinde yapmaya karar verdiklerini dile getiren Önkol, “Bu şekilde tek yürek olduk. İçişleri Bakanımızın da katılımıyla Ordulular olarak gücümüzü tüm Trakya’ya gösterdik” dedi.

KAPAKLI İLÇE OLMALI
Önkol’un ardından Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı söz aldı. Böyle bir organizasyonun içinde olduğu için çok mutlu olduğunu dile getiren Mandalı, ardından Kapaklı’nın kolay oluşmadığını ifade ederken, Kapaklı olarak güzellikleri yaşamaya devam edeceklerini söyledi. Orduluların kendisini bu güne kadar yalnız bırakmadığını da kaydeden Mandalı, ardından, Kapaklı’nın ilçe olması ile ilgili olarak, “Tekirdağ Türkiye’de en fazla vergi veren 9. il ancak yatırım alanında 78.sırada. Bizim de 61 bin nüfusumuz var. Tekirdağ’da ilçe olmaya aday en güçlü beldeyiz. Kapaklı’nın Çerkezköy’e bağlanması konusunda uğraş verenler var ancak yakınlığın sorun olacağını düşünmüyorum. Örneğin Kapaklı’da hastanemiz yok. Vatandaşlar acil durumlarda Çerkezköy’e gitmek zorunda kalıyorlar. Kayıtlı olmayan vatandaşlarla birlikte nüfusumuz 90 bini buluyor. Kapaklı ilçe olmayacak da neresi ilçe olacak” şeklinde konuştu.
Daha sonra beldede yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Mandalı, “Umuyorum ki milletvekillerimiz de bu güzellikleri Ankara’ya ileteceklerdir” dedikten sonra, şölende emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasının tamamladı. Mandalı’nın ardından Ziyaeddin Akbulut bir konuşma yaptı.

BÜYÜKŞEHİR OLDUĞUNDA HİZMET ARTACAK
Konuşmasında, en önem verdikleri konunun, halkın huzuru ve birliği olduğunu belirten Akbulut, AKP olarak bunu 10 yıldır gerçekleştirdiklerini ifade ederken, Kapaklı ve Çerkezköy’de 81 ilden vatandaşın, birlik beraberlik içinde bir arada yaşamasının çok önemli olduğunu söyledi.
Tekirdağ’ın büyükşehir olma yolunda olduğunu da hatırlatan Akbulut, “Tekirdağ büyükşehir olduğunda, karış karış her yer bundan nasibini alacak. Hizmetler beşe katlanacak. Tabi ki Kapaklı da bundan istifade edecek” dedi. Akbulut son olarak emeği geçen herkese teşekkür etti.
 
DERNEK ÇALIŞMLARINI ÖNEMSİYORUZ
Şölende son konuşmayı ise İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin yaptı. İlk olarak şölene katılan herkesi selamlayan ve emeği geçen herkese teşekkür eden Bakan Şahin, memleket sevdası taşımanın çok önemli olduğunu söyledi. Kapaklı’ya ayak bastıklarını ve sevgi aldıklarını ifade eden Bakan Şahin, “Ülkemin her yeri güzel. İnsan güzelliği var. Nereye gidersek gidelim bunu görüyoruz. Siz bir başka güzelsiniz, duruşunuz bir başka güzel. Derneğiniz çalışmalarıyla adından söz ettiren bir dernek. Biz de sizlerin çalışmalarını önemsiyoruz” diye konuştu.

ÖLEREK ÖLDÜREREK MUTLU BİR DÜNYA KURULMAZ
Konuşmasının devamında, son günlerde yeniden artan terör olaylarına değinen Bakan Şahin,  Türkiye’nin her zaman kıskanıldığını ve birlikteliğinin yıkılmak istendiğini savunarak, “Bir gün gelecek bu yolun yanlış olduğunu anlayacaklar. Gün gelecek gerçekleri zor da olsa anlayacaklar. Bizim temennimiz herkesin insanca, şehirde ve ailesinin yanında yaşamasıdır, hiç kimsenin insanlık dışı, çağ dışı, mağara devrinde bir hayat yaşamamasıdır. Gençlerimizi, korkutarak, kandırarak dağlara, mağaralara çıkaran şebeke ile o gençler adına, onların aileleri adına bizim mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Bizim o şebekelere söyleyeceğimiz şudur; bu yol çıkmaz yoldur, bu yol çıkmaz sokaktır. Bir şekilde hayatların sona ermesidir. Görülmelidir ki Türkiye'ye zarar vermek isteyen, adı ne olursa olsun, bölücü ve yıkıcı örgütlerde insanların ömrü ortalama 35'i geçmemektedir. Bu hayat, hayat değildir. Ölerek, öldürülerek mutlu bir dünyayı kurmak kimse için mümkün değildir” ifadelerini kullandı.
 
BİRLİK VE KARDEŞLİK DİYORUZ
Ülkenin huzurunu bozmak isteyen kişilere asla izin vermeyeceklerine dikkati çeken İdris Naim Şahin, ''Türkiye'de yakalanan bombaları, ele geçirilen örgüt elemanlarını millet olarak takip ediyoruz. Türkiye'de yapılması düşünülen 10 olaydan 9'unu benim kahraman polisim, askerim ve jandarmam önlemektedir. Önlenemeyen olaylar da anında takip edilerek, peşleri bırakılmadan yakalanmaktadır. Ne olursa olsun bu ülkenin huzurunu bozmak isteyen herkese, militan da olsa yönetici de olsa emir veren de olsa takip görevimiz hiçbir zaman durmadı, durmayacak. Bu ülkenin her şehidi, her gazisi bizi üzdüğü kadar aynı zamanda mücadele gücümüzü artırmaktadır. İnadına birlik, inadına kardeşlik diyoruz” diye konuştu. Şahin, konuşmasının ardından konuklardan alkış aldı.

MANDALI ALTIN ANAHTAR TAKDİM ETTİ
Konuşmaların ardından Dernek Başkanı Fatih Önkol Bakan Şahin’e plaket takdim ederken, Belediye Başkanı İrfan Mandalı da Bakan Şahin’e çiçek ve Kapaklı’nın altın anahtarını verdi. AKP Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil de Bakan Şahin’e içinde kendisinin yer aldığı bir tablo hediye etti.

EREN AĞALIĞI 35 BİN LİRAYA YENİDEN ALDI
Şölenin devamında, ağalık yarışı gerçekleştirilirken, açılış miktarını Bakan Şahin belirledi. 10 bin 520 TL den açılan ağalık yarışına katılım en başka bir hayli yoğun olurken, yarışın galibi mevcut ağa Kızılpınar Meclis Üyesi İbrahim Eren oldu. Eren ağalığı 35 bin TL karşılığında yeniden kazandı.
Ağalık yarışının ardından Bakan Şahin ve protokol üyelerinin çoğu konuklarla ve vatandaşlarla selamlaştıktan sonra piknik alanından ayrılırken, şölen söylenen şarkılar eşliğinde coşkulu bir şekilde devam etti.
Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
 
Etiketler:
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 20.05.2024
Bugün
13 - 21
Salı
13 - 22
Çarşamba
14 - 21
Tekirdağ

Güncelleme: 20.05.2024
İmsak
11 Zilkade 1445
Sabah
03:53
Öğle
05:41
İkindi
13:11
Akşam
17:08
Yatsı
20:31
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
99
89
1
3
32
36
2
Fenerbahçe
93
92
1
6
29
36
3
Trabzonspor
64
65
13
4
20
37
4
Başakşehir
58
51
13
7
17
37
5
Beşiktaş
56
51
13
8
16
37
6
Kasımpasa
53
60
14
8
15
37
7
Alanyaspor
51
52
10
15
12
37
8
Sivasspor
51
45
12
12
13
37
9
Rizespor
50
48
15
8
14
37
10
Antalyaspor
48
43
13
12
12
37
11
A.Demirspor
44
52
13
14
10
37
12
Samsunspor
43
41
16
10
11
37
13
Kayserispor
42
43
14
12
11
37
14
Gaziantep FK
41
49
18
8
11
37
15
Konyaspor
41
39
14
14
9
37
16
Ankaragücü
40
44
13
16
8
37
17
Hatayspor
38
43
15
14
8
37
18
Karagümrük
37
46
18
10
9
37
19
Pendikspor
37
42
18
10
9
37
20
İstanbulspor
16
27
26
7
4
37
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı