301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
28 Aralık 2012 - Cuma 09:54 Bu haber 1486 kez okundu
 
CHP İlçe Danışma Toplantısını gerçekleştirdi
SARAY Haberi


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Saray İlçe Başkanlığı tarafından pazar günü Belediye Kültür ve Sanat Merkezi'nde "İlçe Danışma Toplantısı" düzenledi.  Yaklaşık 250 kişinin katıldığı toplantıda konuşma yapan CHP Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer ve Emre Köprülü birlik ve beraberlik mesajları verdiler. 
CHP Saray İlçe Teşkilatı tarafından Saray Belediye Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen, Danışma Toplantısının divan başkanlığına Salim Gündüz seçilirken, divan başkan yardımcılığına Zeynep Giray Dursun, katip üyeliğine Volkan Özer ve Okay Malkoç seçildi. Toplantıya; CHP Tekirdağ Milletvekillerinden Candan Yüceer ve Emre Köprülü, CHP İl Başkanı Recep Palabıyık, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, CHP Çorlu İlçe Başkanı Adnan Kum, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, CHP Kapaklı Belde Başkanı Kenan Seçkin, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve partililer katıldı. 
Danışma toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla program başlarken, yapılan konuşmalarda üstü kapalı göndermeler yapıldı. Toplantıyı izleyen milletvekilleri ise, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Milletvekili Candan Yüceer, konuşmasında, ilçe teşkilatı ile belediye başkanı arasındaki kırgınlıkların giderilmesi için adımların atılması konusunda vurgu yaptı.
KENDİ ENERJİMİZİ TÜKETMEYE GEREK YOK
Danışma Toplantısında ilk konuşmayı gerçekleştiren CHP Saray İlçe Başkanı Ali Osman Yaşar, seçimlerin doğal yapısında taraf ve diğer tarafı yarattığını ifade ederek,  “Bu durum demokrasinin doğal getirisidir.  Ancak,  süreç tamamlandıktan sonra, her üyeye düşen, bir sonraki kongreye kadar sandıktan çıkan yönetimin yanında olmaktır. Bizim açımızdan, bize oy veren veya vermeyen üye yoktur. Tüm üyeler bizim üyemizdir. Ülkemizin gelmiş olduğu ortamda da böyle davranmaya hakkımız da yoktur. Çünkü ülkemizin, kurtuluş savaşı öncesinde olduğu gibi memleketine, mezhebine, rengine bakmadan kenetlenmemiz gerektiği bir noktadayız. Hal böyle iken kendi içimizde enerjimizi tüketmeye, hiç bir partilimizin hakkı yoktur” dedi.
BAŞARI TAKIM ÇALIŞMASINDA GİZLİDİR
Bu dönemdeki öncelikli amaçlarını ifade eden Yaşar konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Bu dönem öncelikli amacımız; görev sorumluluklarını bilen, kendini yetiştirmiş ve geliştirmiş bir yönetim kurulu ortaya koymaktı. Ardından, görev ve sorumluluklarını bilen, partisi ile sürekli iletişimde olan üyeler ortaya koymaktır. Bu tarzı çalışmayı, bir kültür haline getirmek, temel amacımızdır. Ancak bu hepimizin katkılarıyla gerçekleşebilecek bir olgudur.  
Başarı,  kurumların ve hele siyaset kurumunun başarısı, takım çalışmasında gizlidir. Eğer üyesi veya sempatizanı bulunduğunuz takımın, skor tabelasında başları yazılmamışsa, sizin ne kadar destek verdiğinizin, sizin ne kadar başarılı oynadığınızın, ne kadar donanımlı olduğunuzun hiç bir anlamı yoktur. Başarınız,  skor tabelasında yazan sonuç kadardır. Söylemde ne söylerseniz söyleyin, gereğini birlikte yapamazsak, ipi göğüslememiz mümkün olamayacaktır. Bazı insanlar, başarının şans olduğunu düşünürler ve hayat piyangosunu oynamaya çalışırlar. Ama başarı, hazırlığın olduğu yerde ortaya çıkar. Bunu unutmayın. İşte bu nedenlerden dolayı, 2014 yerel seçimleri, bizlere büyük sorumluluklar yüklemektedir. Bu nedenle, tüm partililerimizin yerel seçime odaklanması ve enerjisini artık bu yönde harcaması, örgütün ve adaylarında, bu çok önemli görevi, taşıyabilmesi gereklidir. Öncelikle, biz CHP liler, su ile zeytin yağ gibi değil, su ile şeker gibi, bir birimizin içerisine karışmalıyız. Sosyal demokratız diyoruz. Sosyal demokratlık katılımcılık demektir.  Biz; siz yoksanız, biz bir eksiğiz diyoruz. Bir kurumun üyesi bulunmak, eleştirme hakkı verdiği gibi, aynı zamanda bir takım görevler ve sorumluluklarda yüklemektedir. Her partilimizi Lokalimize, Lokale gelen partilimizi, ilçe merkezine bekliyoruz. İlçe merkezine gelenleri de aktivitelerde görmek istiyoruz.
HEDEFE GÖTÜRECEK YOL HARİTASINI ÇİZELİM
Diğer önemli bir konuda; Saray, sanayi merkezi Çerkezköy’e yakınlığı nedeni ile artık yavaş yavaş mozaik olmaya başlamıştır. Mozaiklerin güzelliği, renklerin çokluğu ve parlaklığı ile ortaya çıkar. Her mozaik tanesine, aynı gözle yaklaşmalı ve aynı özeni göstermeliyiz. Yoksa o eser, zamanla parlaklığını ve değerini yitirir. Bu nedenle, bizler öncelikle kendi içimizde bir olurken, toplumun her kesimi ile de birlikte olmak, hiç kimseyi ötekileştirmemek zorundayız. İlçemizde yaşayan her kese, aynı eli uzatmalı, farklı elleri, aynı sıcaklıkla sıkmalıyız. Seçimlerden önce de, seçimlerden sonrada, bu hizmet dengesini kurmalıyız. Bu tarz yaklaşım, içinde bulunulan dönemim başarısını getireceği gibi, gelecek dönemlerin de başarısını getirecek, bu büyük fotoğrafı ortaya koymak ta, CHP’sini iktidara taşıyacaktır.  Bu bakış açısı ile ‘CHP sini 2014’te hedefe götürecek yol haritasını gelin birlikte çizelim’ . Yerel seçimlere giderken, bu fırsatı da çok iyi değerlendirmeliyiz. Çünkü eğer çok iyi kullanırsa, yerel yönetimler bir partinin lüksü olur. Ama iyi kullanılmaz ise o partinin eceline dönüşür. İşte bu nedenle, bu toplantı oldukça önemlidir.”
AKP POLİTİKLARI HALKIN CANINA TAK ETTİRDİ
İlçe Başkanı Yaşar’ın ardından konuşmasını gerçekleştiren CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık, AKP’nin icraatlarını değerlendirdi. Hükümetin ekonomik politikalarının halkın canına tak ettirdiğini söyleyen Palabıyık, AK Partinin Tekirdağ’a bir şey kazandırmağını söyleyerek, beldeleri ve köyleri kapatan Büyükşehir yasasını eleştirdi.
SARAY CHP’NİN KALESİ
İl Başkanının ardından konuşmasını yapan Emre Köprülü  Saray’ın kendileri için gurur verici bir ilçe olduğunu söyledi. Saray’ın CHP’nin kalesi olduğunu söyleyen Köprülü,  Belediyenin ve ilçe teşkilatının çalışmalarını başarılı bulduğunu ifade etti. Son olarak Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasına değinen Köprülü, Biz Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasın karşı değiliz. CHP Beldelerin ve köylerin kapatılmasına karşıdır. Halkımızda yaptığı oylama ile beldelerin ve köylerin kapatılmasın karşı olduğunu göstermiştir” dedi.
KADINLAR SİYASİ GÜNDEMİ YAKALAMALI
Köprülünün ardından Kadın Kolları adına Vicdan Pangal konuşma yaptı. Konuşmasına kadının toplumdaki ve CHP içindeki yerine değinerek başlayan Vicdan Pangal “2009 yılında mahalli idarelerde kadınlarım temsil oranı %1.23’te kalmıştır. TBMM’deki temsil oranı ise sadece %9,1’dir. Bu oranla Türkiye seçilme hakkını kadına veren ilk ülke olmasına rağmen 187 ülke arasında 109. Sırada yer almıştır. Partimizin 1 Mart 2012 Tüzük Kurultayı ile getirdiği %33 cinsiyet kotası aslında bir pozitif ayrımcılıktır” dedi.
Pozitif ayrımcılığın bir tarafın güçsüz olması ve koşullarının eşit yarışma için elverişsiz olduğu durumlarda kullanılan bir yöntem olduğunu söyleyen Pangal, “Partili kadınlarımız kendilerine sunulan bu ayrıcalığı en iyi şekilde değerlendirmeli, kadın kolları çevresinde kendisine biçilen;  sosyal etkinlik düzenleme, kermes yapma, ev ziyaretlerinde bulunma gibi partilerde kadınlara söz hakkı vermezken verirmiş gibi yapan etkinliklerin dışında da siyasi gündemi yakalayan politikalar üretmelidir” dedi.
Pangal’ın ardından kürsüye gelen Okay Malkoç Gençlik Kolları adına konuşmasını gerçekleştirdi. Malkoç konuşmasında Gençlik Kollarının bugüne kadar yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgi verdi.
Malkoç’tan sonra kürsüye İl Genel Meclis Üyeleri Nedret Özer ve Nazmi Duygu çıkarak konuşmalarını yaptılar. İl Genel Meclis Üyeleri köyler için yaptıkları çalışmaları aktardılar.
ÜLKEMİZİ AKP’DEN KURTARALIM
Danışma Toplantısında son konuşmayı PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer gerçekleştirdi. Saray’a büyük önem atfettiklerini söyleyen Yüceer, “AKP’nin siyasi ve ekonomik politikaları ülkemizi olumsuz etkiledi. Bu olumsuzlukların yansımasını Saray’da sizlerde yakından hissediyorsunuz. Birlik ve beraberlik içinde mücadele ederek ülkemizi AKP’den ve onun yanlış politikalarından kurtarmamız gerekiyor. Bunu başarabilmek için hepimizi üzerine büyük görevler düşüyor” dedi.


 

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
 
Etiketler:
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 06.05.2024
Bugün
8 - 16
Salı
12 - 17
Çarşamba
15 - 19
Tekirdağ

Güncelleme: 06.05.2024
İmsak
26 Şevval 1445
Sabah
04:15
Öğle
05:56
İkindi
13:12
Akşam
17:04
Yatsı
20:17
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
93
80
1
3
30
34
2
Fenerbahçe
89
89
1
5
28
34
3
Trabzonspor
58
61
13
4
18
35
4
Başakşehir
55
48
12
7
16
35
5
Beşiktaş
54
48
13
6
16
35
6
Kasımpasa
49
57
14
7
14
35
7
Alanyaspor
49
50
10
13
12
35
8
Rizespor
49
47
14
7
14
35
9
Sivasspor
48
41
10
12
12
34
10
Antalyaspor
45
39
11
12
11
34
11
A.Demirspor
44
50
11
14
10
35
12
Samsunspor
42
40
15
9
11
35
13
Kayserispor
41
41
13
11
11
35
14
Ankaragücü
39
43
12
15
8
35
15
Karagümrük
37
43
16
10
9
35
16
Konyaspor
36
34
14
12
8
34
17
Gaziantep FK
34
39
18
7
9
34
18
Hatayspor
33
38
15
12
7
34
19
Pendikspor
30
38
18
9
7
34
20
İstanbulspor
16
26
24
7
4
35
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı