301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
05 Mart 2013 - Salı 09:41 Bu haber 934 kez okundu
 
Mahalli Seçimler Türk Milleti için bir milattır
SARAY Haberi


Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen MHP Saray İlçe Teşkilatını ziyaret ederek yerel seçim çalışmalarını başaltı. Parti Binasında açıklamalarda bulunan Belen,  “Mahalli seçimleri Türk Milleti ve Devleti’nin geleceği açısından bir milattır. Bu 11 yıllık AKP’nin diktatörlüğüne son vermek isteyen, bu ülkenin bölünmesine razı olmayan herkesi MHP çatısı altında toplanmaya davet ediyoruz. Bu seçimlerde milletimizin sağduyusu galip gelecek ve MHP sandıktan çok güçlü bir şekilde çıkacaktır. Vatandaşımızdan gelen tepkiler bu inancımız daha da güçlendiriyor” dedi.

MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen Saray’a gelerek İlçe Teşkilatını ve Saray Esnafını ziyaret etti. MHP İlçe Teşkilatının Atatürk Meydanı’ndaki yeni yerini çok beğendiğini söyleyen Belen, anayasa ve yerel seçimler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

KIRMIZI ÇİZİGLERİMİZDEN ÖDÜN VERMEYİZ
Milletvekili Belen ilk olarak Gazetemiz yazarı Naci Akay’ın 18 Şubat tarihli “Bunlar Nasıl Muhalefet Partisi” başlıklı yazısını gündeme getirdi. Bu yazıyı bir eğitimciye yakıştıramadığını söyleyen Belen, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:
 “Uzlaşma kültürü olmadan demokrasiler ayakta kalamaz. Demokrasi uzlaşma rejimidir. Anayasa Uzlaşma Komisyonu bu ülkeye bölecek gibi ifadeler var yazıda. Böyle bir şeyin olması mümkün değil. Genel Başkanımızın da böyle bir açıklaması yok. Anayasa Uzlaşma Komisyonun çalışma takvime sınırlama getirilmesine biz karşıyız. Sınırlama getirmek isteyen Başbakan. Geçtiğimiz ay içerisinde Başbakan Anayasa Uzlaşma Komisyonu çalışmalarını tamamlasın diye açıklama yapmıştı. Bu açıklamaya karşı Genel Başkanımız böyle bir sınır koymaya kimsenin hakkı olmadığını söyledi. Komisyonda her madde de uzlaşma çıkacak diye bir kural da yok. Her partinin kendine göre belirlediği kırmızı çizgiler var. MHP’nin kırmızı çizgileri anayasanın ilk üç maddesi ve o üç maddenin değiştirilmesinin teklif bile edilemeyeceğini belirten 4. madde ile Türk Vatandaşlığı’nın tarifinin yapıldığı 66. maddelerdir. Bunların kaldırılmasına ve değiştirilmesine bizim kesinlikle rızamız yoktur.

HÜKÜMET KOMİSYONDAN KALKMAMIZI İSTİYOR
Hükümet Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda MHP ve CHP’nin kalkmasını istiyor. Bu durumu da referanduma gidilmesi halinde propaganda aracı olarak kullanmak istiyor. Biz bu duruma müsaade etmeyiz. Demokrasinin gereği neyse onu yaparız. Bizim kimsenin değirmenine su taşıdığımız yok. Biz anca Türk Milleti’nin değirmenine su taşırız. Naci Bey bu cümleleri neye dayanarak yazmış bilemiyorum. Bugüne kadar Anayasa Uzlaşma Komisyonunda bölücülük içren hiçbir madde kabul edilmedi. Bugüne kadar kabul edilen maddelerin içinde bölücülüğün önünü açan hiçbir madde yok. İktidarın daha önce BDP ile anlaşarak önümüze getirdiği birçok madde MHP’li üye arkadaşlarımızın müdahaleleri doğrultusunda kabul görmüştür. Anayasa uzlaşma komisyonundan anayasanın tamamı için bir uzlaşma çıkar mı, inşallah çıkar. MHP olarak kırmızı çizgilerimiz ortada. Biz bu ülkenin bölünmesine yol açacak hiçbir şeye imza atmayız. İmza atanlarla da sonuna kadar mücadele ederiz.”

TÜRK HALKI ANAYASAYA EVET DEMEZ
Türk Halkının Türkiye Cumhuriyeti’nin sokakta bulmadığını söyleyen Belen, “Türkiye Cumhuriyeti bir  Muz Cumhuriyeti değildir. Sayın Başbakanın ifade ettiği gibi büyük bir Türk Devleti isek Terörist Başı ile Anayasa görüşmesi yapılması bu ülke tarihine yakışmıyor. Bu toprağın altında bu ülke için canını veren şehitlerin kemiklerini sızlatıyorlar. Şehitlerimiz mahşer günü terör örgütü ile pazarlık yapanların yakasına yapışacaktır. Önümüzde mahalli idare seçimleri var. Bu seçimler bir milat olacaktır. Hükümet anayasayı referanduma götürme noktasında cesaretli değil. Her ne kadar bakanlar ve başbakan bunu dile getirse de bunu yapacak güçleri yok. Çünkü Türk Milletti Kürtçenin ikinci resmi dil olarak kabul edildiği, Türk Vatandaşlığının Türkiye Vatandaşlığı olarak değiştirildiği, Türk Bayrağının Türkiye Bayrağına çevrildiği bir anayasaya evet oyu vermez. Bunu bildikleri için MHP ve CHP üzerinde operasyon yapmaya çalışıyorlar. MHP üzerinde yapacakları operasyonların başarıya ulaşma şansı yok. Ama CHP üzerinde Güneydoğu kökenli milletvekillerini ikna ederek, İmralı Canisi ile hazırladıkları anayasayı Mecliste 367 oyu bularak çıkarmak istiyorlar. MHP olarak şuna inanıyoruz ki AKP’nin içinde olan ve milli duygularını yitirmemiş vekillerin oyları ile anayasayı meclisten geçiremeyecekleridir. İktidar Partisinin sözcüleri Anayasa Komisyonu’ndan uzlaşma çıkmazsa biz BDP ile yeni anayasayı yaparız diyorlar. İmralı Canisi ile yapılan görüşmelerden sonra basına sızan açıklamalar terör örgütü ile pazarlık yapıldığını göstermiştir. Dünyanın var oluşundan bu yana var olan Türk Devleti bir bebek katili ile devletin yeniden şekillendirilmesi çalışmalarını yürütüyor, fikir alışverişinde bulunuyor” dedi.  

5 İLÇEDE SEÇİMİ KAZANABİLİRİZ
Yerel seçim çalışmalarına güçlü bir şekilde başladıklarını, Büyükşehir ve İlçelerde iddialı olduklarını söyleyen Belen, “Adaylar konusunda arkadaşlarımız çalışmaları yapıyorlar. Daha netleştirilmiş adaylar yok. En kısa zamanda adaylarımızı belirlemeyi düşünüyoruz. Biz şimdi parti teşkilatlarımız ile birlikte sahaya indik ve çalışmalara başladık. Biz alabileceğimiz en iyi neticeyi almak için mücadeleye devam edeceğiz ve sessiz çoğunluğun sesi olacağız. Milletimizde fırtına öncesi oluşan sessizlik durumu var. Benim gördüğüm vatandaşımız sabırla sandığı bekliyor. Bizde MHP olarak Tekirdağ İl Genelinde ve yeni kurulan ilçelerle birlikte toplam 11 ilçede, en azından 4 veya 5 ilçede iddialı biçimde seçimlere hazırlanıyoruz. Ben inanıyorum ki bu 5 ilçeyi alma şansımız diğer partilerden daha yüksek. Vatandaşın iktidar partisinden umudu kalmadı. CHP’nin durumu ise karma karışık. Şu anda CHP Atatürk’ün kurmuş olduğu parti olmaktan çıktı. CHP sözcüleri bazen öyle sözler sarf ediyorlar ki zannediyorsun ki BDP sözcüsü. Sayın Kılıçdaroğlu zaten Genel Başkan olduktan sonra sarf ettiği bir söz var; ‘Dersim Dosyalarını açacağız’ diye. Dersim dosyalarını açacağız demek Atatürk’ü yargılayacağız demektir. Dersim İsyanın bastırılma emerini veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Atatürk’ün kurduğu bir partinin başbakanı olarak o sözü söylemek en hafif tabirle gaflettir. Zaten partinin de adını Yeni Cumhuriyet Halk Partisi diye değiştirdiler.  Mahalli seçimleri Türk Milleti ve Devleti’nin geleceği açısından bir milattır. Bu 11 yıllık AKP’nin diktatörlüğüne son vermek isteyen, bu ülkenin bölünmesine razı olmayan herkesi MHP çatısı altında toplanmaya davet ediyoruz. Bu seçimlerde Milletimizin sağduyusu galip gelecek ve MHP sandıktan çok güçlü bir şekilde çıkacaktır. Vatandaşımızdan gelen tepkiler bu inancımız daha da güçlendiriyor.

SARAY’DAKİ 25 YILLIK İKTİDARI DEĞİŞTİREBİLİRİZ
MHP’den çok sayıda kişinin yerel seçimlerde aday olmak istediğini belirten MHP İlçe Başkanı Hakan Özgül, “Partimiz temsil etmek yeteneğine sahip herkese kapımız açık. Bilgi ve beceriye sahip vatanına sahip çıkan herkes partimizde görev alacaktır. Herkesi MHP çatısı altında birleşmeye davet ediyoruz. MHP çatısı altında Saray’daki 25 yıllık iktidarı ve Saray’ın vizyonunu değiştirebiliriz” dedi.

TEKİRDAĞ’IN BÜTÜNŞEHİR OLMASINA KARŞIYIZ
MHP’nin Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasına karşı olmadığını da söyleyen Bülent Belen, “Biz Tekirdağ’ın Bütünşehir olmasına karşıyız. Büyükşehir yetkilerinin il geneline taşınması büyük sıkıntıları beraberinde getirecektir. Beldelerin ve köylerin tüzel kişiliğinin kapatılması hizmetin gecikmesine neden olacaktır. Vatandaş mağdur edilecektir. Vergi konusunda da büyük sıkıntılar yaşanacak, köydeki vatandaşlarımız faturalarını ödemekte geciktiklerinde veya zorlandıklarında elektrik, su gibi hizmetleri kesilecektir. Köyde faturalar harman zamanı veya çiftçinin eline para geçtiği dönemde ödeniyor. Büyükşehir bu anlamda özelikle beldelerde ve köylerde sıkıntılara nende olacaktır” dedi.

BELEN ESNAFIN SORUNLARINI DİNLEDİ
MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen Parti Binası’ndaki toplantısının ardından partililer birlikte öğle yemeği yedi. Yemek sonrası Cumhuriyet Caddesi üzerinde iş yapan esnafı ziyaret eden Belen, yerel seçimlerin yaklaştığını ve bu seçimlerin Türk Milleti için önemli bir milat olacağını söyledi. Esnafın durumun her geçen gün kötüye gittiği söyleyen Belen, “İçinde bulunduğunuz bu zor koşullardan kurtulmak için MHP’ye güç vermeli, seçimlerde MHP iktidar yapmalısınız” dedi.  Milletvekili Belen’in Saray’daki son durağı Halk Pazarı oldu. Pazardaki esnafla sohbet eden Belen, Esnafın sıkıntılarını dinleyerek MHP’nin çözüm önerileri anlattı.
Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
 
Etiketler:
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 16.05.2024
Bugün
12 - 19
Cuma
12 - 19
Cumartesi
14 - 22
Tekirdağ

Güncelleme: 16.05.2024
İmsak
7 Zilkade 1445
Sabah
03:59
Öğle
05:45
İkindi
13:11
Akşam
17:07
Yatsı
20:28
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
99
89
1
3
32
36
2
Fenerbahçe
93
92
1
6
29
36
3
Trabzonspor
61
64
13
4
19
36
4
Başakşehir
58
51
12
7
17
36
5
Beşiktaş
55
49
13
7
16
36
6
Kasımpasa
52
60
14
7
15
36
7
Alanyaspor
50
51
10
14
12
36
8
Rizespor
49
48
15
7
14
36
9
Sivasspor
48
42
12
12
12
36
10
Antalyaspor
45
41
13
12
11
36
11
A.Demirspor
44
51
12
14
10
36
12
Samsunspor
42
40
16
9
11
36
13
Kayserispor
41
41
14
11
11
36
14
Konyaspor
40
37
14
13
9
36
15
Ankaragücü
39
44
13
15
8
36
16
Gaziantep FK
38
46
18
8
10
36
17
Karagümrük
37
45
17
10
9
36
18
Hatayspor
37
41
15
13
8
36
19
Pendikspor
36
42
18
9
9
36
20
İstanbulspor
16
26
25
7
4
36
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı