301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
04 Ağustos 2014 - Pazartesi 00:59 Bu haber 815 kez okundu
 
Öztrak, İhsanoğlu'na Oy İstedi
SARAY Haberi


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak Cumartesi günü Saray'a gelerek İlçe Teşkilatı önünde bir basın açıklaması yaptı. Öztrak basın açıklamasında Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy istedi. İl Başkanı Recep Palabıyık ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın eşlik ettiği basın açıklamasında Öztrak, "Statükonun adayı çıkmış diyor ki; Yeni Türkiye eski Türkiye, Türk, Kürt, Alevi, Sünni sürekli kutuplaştırıyor ve bu kutuplaştırmadan kendine oy devşirmeye çalışıyor. Ceylanpınar'da 3 askerimiz şehit oldu. Genelkurmay açıklama yapıyor bu PKK, PYD işi diyor. Bu ülkenin başbakanı oy devşirmeye çalıştığı için PKK işidir diyemiyor" şeklinde konuştu.

Faik Öztrak Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisini uzlaşma ile çıkardıkları Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için Saray halkından oy istedi. Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy istemek için Cumhuriyet Halk Partisi ilçe teşkilatında partililerle bir araya gelen Öztrak, partililerden adayın tanıtımı için ellerinden geleni yapmalarını istedi. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban da katıldı.

"BU SEÇİMİN ÖNEMİNİN KAVRANDIĞININ KANAATİNDE DEĞİLİM"
Cumhurbaşkanlığı seçimi ile çok önemli bir süreçten geçiyoruz diyen Öztrak, "Önümüzde aşağı yukarı 9 günümüz kaldı. Bu 9 gün aslında Türkiye için çok önemli. Ancak ben baktığım zaman örgütlerimiz çalışıyorlar, çabalıyorlar. Ama yeterince bu seçimin önemimin kavrandığını kanaatinde değilim. Bakınız, bundan 1 hafta önce bayramı yaşadık. Hep beraber bulunduğumuz coğrafyaya bir bakalım. Bu coğrafyada 90 küsur yıldır Ramazanları, bayramları, iftarları huzur içinde geçiren bir tek ülke var. O da Türkiye. Bunu neye borçluyuz? Bunu açık söyleyeyim, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu cumhuriyete, Mustafa Kemal Atatürk'e, cumhuriyetin değerlerine ve bu değerleri bugüne kadar yaşatan halkın iradesinin yansıdığı gazi meclise borçluyuz" dedi.

"İKİ ADAY YARIŞIYOR"
Türkiye'de başkanlık sistemini istemediğini ve bu sistemle yönetilen ülkelerde huzur yaşanmadığına dikkat çeken Öztrak, "Cumhurbaşkanlığı seçiminde iki aday yarışıyor. Bunlardan bir tanesi diyor ki; Türkiye'de parlamenter demokrasiyi istemiyorum. Ben de Türkiye'de başkanlık sistemini istiyorum. Bir diğer aday da cumhuriyete sahip çıkan, cumhuriyet değerlerine sahip çıkan partilerin büyük bir uzlaşı ile rekabetten vazgeçip bu değerleri tehlikede gördüğü için çıkardıkları parlamenter rejime sahip çıkacak olan ve bunu taahhüt eden bir aday. Şimdi diğer aday başkanlık sisteminin neden bu kadar peşinde? Bu coğrafyada başkanlık sistemi çok iyi çalışan bir sistem değil. Çok iyi çalışan bir sistem olsa bugün başkanlık sitemi ile yönetilen Mısır'da, Suriye'de huzur olurdu. Başkanlık sistemi ile yönetilen ülkelerde hiç bir şekilde huzur yok. Bu coğrafyada ülkeler içerisinde birinde gazi meclisi var. Bir tanesinde parlamenter demokrasi var. Orada da ne yapsanız 90 yıldır huzuru bozamıyorsunuz. Orası Türkiye. Bayrak dalgalanıyor, ezan okunuyor, insanlar isteği gibi yaşayabiliyorlar. Demokraside parlamentonun öncülüğünde gelişiyor. Ama 12 yıldır bu ülkenin başına musallat olan bir statüko var" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'NİN İLERİ DEMOKRASİ İLE TANIŞTIĞI İDDİA EDİLİYOR"
Öztrak, "O statüko döneminde Türkiye'nin ileri demokrasi ile tanıştığı iddia ediliyor. Bugün o statükonun kurduğu hükümetin başbakan yardımcısı bu ülkede ileri bir demokrasinin olduğunu söyleyemeyiz diye itiraf etme noktasına geldi. Statükonun adayı çıkmış diyor ki; Yeni Türkiye eski Türkiye, Türk, Kürt, Alevi, Sünni sürekli kutuplaştırıyor ve bu kutuplaştırmadan kendine oy devşirmeye çalışıyor. Ceylanpınar'da 3 askerimiz şehit oldu. Genelkurmay açıklama yapıyor bu PKK, PYD işi diyor. Bu ülkenin başbakanı oy devşirmeye çalıştığı için PKK işidir diyemiyor. Bu ülkenin diplomatlarını ve onları korumakla görevli özel timlerini,  konsolosluktan kaldırıyorlar. Ama bu aday kalkıp onlara terörist diyemiyor. Bu aday o makama gelmek için her şeyi yapmaya hazır. Herkesle uzlaşmaya hazır. Neden mi? Çünkü orayı ele geçiremezse malı da, çocuğunun özgürlüğü de tehlike altında. Bundan korkuyor.

PİSLİKLER ORTAYA SAÇILDI
Aralık ayında ne oldu? Bunların evinde kavga çıktı. Pislikler ortaya saçıldı. Orada görüldü ki bu ülkede çok ciddi yolsuzluklar yapılmış. Biliyorduk, duyuyorduk ama sonunda savcıların iddianamelerine de yansıdı. Peki, nerde şimdi bu iddianameler? Niye getirmiyorlar? Ne oldu, gittiler orada bir komisyon kurdular. Biz üyelerimizi verdik. Onlar oyladılar fakat o dönemde kendileri bir tane üye vermediler. Beklettiler, beklettiler, beklettiler... En sonunda meclisi başkanını göreve çağırdık, gel komisyonu kur vermiyorlarsa bunlardan da üye alma. Ondan sonra telaşlandılar üye ismi bildirdiler. Sonra ne oldu fezlekeleri ellerine aldılar. Çeşitli bahanelerle fezlekeleri savcılara geri gönderdiler. Bu fezlekeleri milletin meclisinden kaçırdılar. Allah kurusun cumhurbaşkanlığını alırlarsa yarın başkanlığı isteyecekler. Cumhurbaşkanlığına giderken bu soruşturmayı yapan polisleri susturuyorlar. Bu dosyaları gönderen hâkim ve savcıları susturuyorlar. Dosyaları inceleyecek meclise bu imkânı vermiyorlar. Başkanlık sistemine geçerek bu meclisi tamamen susturmak isteyecekler" diye konuştu.

ÜLKEYİ ÇOK CİDDİ BİR KAOSA SÜRÜKLEYECEKLER
Cumhurbaşkanlığı seçiminin son çıkış noktası olduğuna değinen Öztrak, "Bunların başkanlık sistemi kendilerine has başkanlık sistemi. Yarın öbür gün bunun hesabını sormak isteyen muhalefet partilerini kapatacaklar. O da yetmeyecek vatandaşın vicdanı sızlayacak. Bu ayakkabı kutusu nerede diye sormaya başladığında vatandaşı da susturmak için elinden geleni yapacaklar. Bu başkanlık sistemine doğru giden adayın korkusu o kadar büyük ki demokrasiye dair ne varsa bunları adeta bir kara delik gibi yutarak ileriye doğru gitmek zorunda kalacak ve bu ülkeyi sonunda çok ciddi bir kaosa, diktatörlüğe doğru sürükleyecek. 12 yıldır bunların kontrolünde böyle bir otoyolda gidiyoruz. Bu cumhurbaşkanlığı seçimi bu otoyoldan son çıkış noktasıdır. Huzur ortamının son noktasıdır. Bu huzur ortamına Türkiye'yi götürecek olan, cumhuriyetin değerlerine sahip çıkan partilerin üzerinde uzlaştığı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'dur. Ben Saray halkının başkanlık sistemi hayali kuranların ülke üzerinde yapmak istedikleri ameliyatı gördükleri kanaatindeyim. Bundan dolayı ellerinden gelen her şeyi yapacaklarına inanıyorum" ifadelerine yer verdi.

"BÜYÜK TRAKYA MİTİNGİNE HERKESİ BEKLİYORUM"
Öztrak, Saray halkını 5 Ağustos'ta saat 18.30'da Çorlu'da düzenlenecek olan mitinge davet ederek, "Trakya'nın Ekmeleddin İhsanoğlu'na desteğini duyurmak amacıyla Çorlu'da büyük Trakya mitingi düzenliyoruz. Saray halkının mitinge katılmasını sağlayın ve sizlerde o mitinge gelin. Saray'da alınacak her artı bir oy Ekmeleddin Beyi cumhurbaşkanlığına bir adım yaklaştıracaktır. Bu bilinçle hareket edilmesini istiyorum. Önümüzdeki hafta hem sandıklara sahip çıkmak lazım hem de insanları sandıklara götürmek lazım. Burada verilecek her oy Türkiye cumhurbaşkanına verilecek oydur. Dolayısıyla gelmeyen Türkiye cumhurbaşkanına oy vermemiş olur. Ondan sonra başına geleceklere sızlanma hakkı yoktur. Bunun için 10 Ağustosa kadar örgütlerimin çok iyi çalışmasını istiyorum. Adayımızı her yerde tanıtmalarını istiyorum. Adayımız daha fazla görünür hale getirmek için bütün imkanların kullanılmasını ve bütün arkadaşlarımın gece gündüz çalışmasını istiyorum. İnşallah bundan sonraki dönem Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı ile tanışacağız" dedi.

"ÇOK KIZGINIM"
Bir vatandaşımız, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak'a, "Büyükyoncalı ile ilgili olan sıkıntımızı biliyorsunuz. Bizim durumumuz ne olacak?" şeklinde soru sordu.
Öztark, "İmza kampanyasında 3-5 kişi çalıştı diyorsunuz. 3-5 kişi orada çalışıp yüzde 88 oy nasıl çıkardı? Yani bu konuyu bana çok sormayın. Kızgınım çünkü. Büyükşehir belediyesini kuralı daha 4 ay oldu. Bu süreç işleyecek daha hiçbir şey görünmedi. Daha hiç bir şey görünmeden sen oraya ben buraya diye başladın mı bunun sonu gelmez. Ben bu sürece karşıyım. Mandalı da benim belediye başkanım. Burada oturup onu eleştirmem. Benden bunu beklemeyin" ifadelerini kullandı.

ÇOBAN: KIZ KAÇMAK İSTİYOR BİZ DE KAÇMA DİYORUZ
 Öztrak'ın ardından söz alan Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, "Biz belediye olarak Büyükyoncalı'nın Kapaklı'ya bağlanmaması konusuna öncülük ederek Saray'daki bütün sivil toplum kuruluşları ile ortak bir tavır sergiledik. Eski belediye başkanı bütün Büyükyoncalı'yı imara açtı ve rantçılar oraya doluştu. Bu durumun buraya gelmesindeki en büyük neden bu rantçılar. Biz tarihsel görevimizi ve uyarımızı yaptık. Valla kız kaçmak istiyor biz de kaçma diyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
 
Etiketler:
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 02.05.2024
Bugün
10 - 16
Cuma
12 - 15
Cumartesi
12 - 17
Tekirdağ

Güncelleme: 02.05.2024
İmsak
22 Şevval 1445
Sabah
04:22
Öğle
06:01
İkindi
13:12
Akşam
17:03
Yatsı
20:13
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
93
80
1
3
30
34
2
Fenerbahçe
89
89
1
5
28
34
3
Trabzonspor
58
60
12
4
18
34
4
Başakşehir
52
46
12
7
15
34
5
Beşiktaş
51
45
13
6
15
34
6
Kasımpasa
49
56
13
7
14
34
7
Rizespor
49
45
13
7
14
34
8
Alanyaspor
48
49
10
12
12
34
9
Sivasspor
48
41
10
12
12
34
10
Antalyaspor
45
39
11
12
11
34
11
A.Demirspor
41
49
11
14
9
34
12
Kayserispor
40
39
13
10
11
34
13
Samsunspor
39
37
15
9
10
34
14
Ankaragücü
38
42
12
14
8
34
15
Karagümrük
36
41
16
9
9
34
16
Konyaspor
36
34
14
12
8
34
17
Gaziantep FK
34
39
18
7
9
34
18
Hatayspor
33
38
15
12
7
34
19
Pendikspor
30
38
18
9
7
34
20
İstanbulspor
16
26
23
7
4
34
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı