301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
13 Ekim 2014 - Pazartesi 23:41 Bu haber 796 kez okundu
 
Başkan Özgül: "Önce Bayrak ve Vatan"
SARAY Haberi


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Saray İlçe Başkanı Hakan Özgül’ün gündeme dair önemli açıklamalarda bulunarak yaptığı, açıklamada "Türkiye MHP'dir. MHP Türkiye'dir" şeklindeki açıklaması dikkat çekti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Saray İlçe Başkanı Hakan Özgül Pazar günü saat 10.00'da Saray Lahmacun Salonu’nda İlçe Teşkilatına, belediye meclis üyelerine ve basın mensuplarına bir kahvaltı verdi. Başkan Özgül, kahvaltıdan sonra bir basın açıklamasında bulundu. 
Başkan Özgül’ün yaptığı açıklama şöyle:
VERMEYE KALKTIKLARI AKILLAR HİÇBİR ZAMAN DİKKATE ALINMAYACAKTIR
“MHP ve onun lideri Sayın Devlet Bahçeli’ye saygı ve samimiyet sınırlarını da aşan eleştiriler yapılmaktadır.  İçeriden ve dışarıdan samimi, art niyetli olmayan tenkitler elbet olacaktır. Hatta olmalıdır.  Fırsatını buldukça MHP ve onun liderinden kama çıkarmak isteyenlerin ve kendisini keramet ehli zannedip eleştiriler ile vermeye kalktıkları akıllar hiçbir zaman dikkate alınmayacaktır. MHP ve onun liderini tenkit edip ona akıl vermeye kalkanlar öncelikle Sayın Devlet Bahçeli’nin bütün grup konuşmalarını ve basın açıklamalarını önlerine alıp incelesinler. Bahçeli’nin yanlış çıkan bir öngörüsü var mıdır? İftiharla söyleyebiliriz ki o menfi veya müspet ne dediyse aynen gerçekleşmiştir.
Milliyetçi Hareket Partisi demek için
 “ÖNCE ÜLKEM VE MİLLETİM, SONRA PARTİM, SONRA BEN!” diyebilmektir. DOKUZ IŞIK' ta Başbuğ Türkeş, “Türk milliyetçiliği, Türk milletine karşı beslenen derin sevgi, bağlılık duygusunun, müşterek bir tarih ve müşterek hedeflere yönelme şuurunun ifadesidir. Türk milliyetçiliği insani duygularla beslenen bir anlayıştır. Türk milliyetçiliği garazı, karalamayı, art niyeti esas almayan, sevgiyi esas alan bir düşünce tarzıdır. Milliyetçilik, milletini sevmek, vatanını sevmek ve milletinin tehlikelere karşı korunması için her fedakârlığı göze almak duygusu ve düşüncesidir'' diyor.
BU TÜR YORUMLAR, CAHİL DEDİKODUSUNDAN İBARETTİR
Milliyetçiler, bazen eylemci, bazen bilgin, bazen gönül adamıdır. Kendi çıkarlarını devam ettirmek için, milliyetçiliği kullanmak hiç değildir. Atalarımızın da dediği gibi 'Zor olan pirincin içindeki beyaz taşı tespit etmektir.'  Dişimizi kıran da beyaz taşlardır!
Kendini Milliyetçi hisseden herkese sesleniyoruz: Dişimizi kırmaya yeltenenleri iyi tanıyın...
Milliyetçi Hareket Partisi'nin, "milli" meselelerde partizanlık ve siyasi fayda hesabı yapmadığı bilinen bir gerçektir. Kökü dışarıda fikirlere, sivil kurumlara ve askeri arzulara ardına kadar açmış olanlar ve yeni yetme Liberallerin, bizim bu edepli halimize bakarak "MHP devlet partisidir" lakırdısı yaptıkları da bilinen bir gerçektir. Milli şuurun öğütülerek paramparça edildiği geçmiş yıllara rağmen siyasetin gerçekte ne için yapıldığını unutmamış olan Türk Milliyetçileri için bu tür yorumlar, cahil dedikodusundan ibarettir.
İKİSİ DE TÜRKİYE İÇİN AÇIK TEHDİT VE İKİSİ DE DURDURULMALI
Bizim vatanseverlik dersine ve milli güvenlik brifingine ihtiyacımız olmadığı gibi sahte milliyetçilik hikâyelerine ve masallarına da karnımız toktur. Milli birlik ve bütünlükten yana olduğumuz tescillenmiştir. Milliyetçiler ancak Büyük TÜRK milletinin yüreği olur, kolu değil. Tabii anlayana.
MHP gibi köklü bir parti; geçmişin kodlarını çözmüş, kimin neyi düşündüğünü herkesten önce çoktan tahlil etmiş güçlü bir hafızaya, muhakeme yeteneğine ve nokta atışlı sonuçlara ulaşabilen bir erdeme sahiptir. Bakış açısı yalnızca Ankara merkezli, olayları okuma yeteneği yalnızca Türkçe olduğundan da milli menfaatin şaşmaz temsilcisi olduğunu her defasına ispat etmektedir.
Nitekim meclisten geçen tezkerede de hassasiyetlerini açık bir şekilde ortaya koyan MHP, sadece IŞİD'in değil, PKK-PYD'nin de Türkiye için tehdit olduğunu ısrarla ve üzerine basarak vurgulamıştır.
Haftalardır Ayn-el Arap'ı Kobani olarak anmaları da bu yüzden.
İkisi de Türkiye için açık tehdit ve ikisi de durdurulmalı.
PKK için Kandil ne ise IŞİD'in Suriye'nin kuzeyinde pineklediği yerlerde o dur.
TEZKEREYLE BİRLİKTE "MAYALAR" BOZULMUŞTUR 
Ne yazık ki, MHP'nin her hali ile haklı olan duruşu karşısında aklınca "milliyetçilik" derslerine soyunuluyor. Haline gülsek mi yoksa ağlasak mı bilinmez. Ama bu alınacak önlemlere sessiz kalınacağı, adım atılmayacağı anlamına gelmemeli.Bu işte anayasa gereğince Türk Ordusu'nun görevi. Dolayısıyla onun tüm önlemleri alması için elinin rahatlatılması elzemdir.
Ordu asli vazifesini yaparken, yani Türk Milleti'ni ve vatanını korumaya çalışırken, ona ihtiyaç duyduğu koşulu sunmamak kime ve neye hizmet etmektedir Allah aşkına? Ne ilginçtir ki,  PKK gibi başkaları da TSK' nın terör tehdidine karşı önlem almasından rahatsızmış! Nasıl bir açıklama yapalım?
Mesela buna da şuradan başlanabilinir; Bir yandan Atatürk'ün emanetini taşıdığını iddia etmek, diğer yandan nasıl olup da PKK'nın kendisi için "hayati" gördüğü tezkere ile ilgili onlarla aynı noktada durabiliyorlar.
Oysa olay doğru okunduğunda bu Tezkere, PKK'nın iç savaş tehdidi karşısında hükümetin aldığı bir "Bölgesel Seferberlik" iznidir. HDP'nin ve Kandil'in bu kadar gürültü koparmasının sebebi budur. Tezkereyle birlikte "mayalar" bozulmuştur.                                
AKLI BAŞINDA HER İNSAN SAVAŞA KARŞIDIR...
Kendisine Şam pazarında yeni bir gömlek arayanları bilmem; ama daima "kırmızı beyaz yaşayanlar" bunu çok iyi bilir. Milletin, güveni öylesine sarsılmış ki tezkereye MHP'nin "Evet" PKK'nın "Hayır" demesi bile bu olumsuz havayı dağıtmaya yetmiyor. Düşman dağdan ovaya inerken Cumhuriyet balosunda vals yapmak, ancak şuuru enternasyonal işret gecelerinde örselenmiş salon figüranlarına yakışan bir aymazlıktır!
Devlet yönetme ciddiyetinden yoksun bu zihniyet ile Kurbanda ortak danaya bile girilmez. Gel gör ki; Devlet'e verilen her destek, Devlet yönettiğini zanneden iktidara verilmiş destek sayılamaz. Yine biliriz ki; Aklı başında her insan savaşa karşıdır... Kimse analar ağlasın, Çocuklar ölsün, Ocaklara ateş düşsün istemez.
Hele ki; Devlet ciddiyetini ilke edinip " Önce ülkem ve milletim, sonra partim" diyen MHP, Ancak gelin görün ki; TBMM'de kabul edilen tezkereye, "Evet" oyu kullandığı için, MHP'yi eleştiren bazı kesimler, her daim olduğu gibi, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin, önümüzdeki süreçle ilgili devlet ciddiyeti ve öngörü becerisini anlayamamıştır. Zannediyor musunuz ki, sorun sadece IŞİD meselesidir.
TÜRKİYE CAYDIRICI ÖZELLİĞİYLE BÖLGEYE BARIŞ GETİRMELİDİR
 MHP, Suriye'nin Türkiye sınırında, "Özerk bir Kürt bölgesi" oluşturma çabalarını yıllar önce görmüş, o nedenle 2008 yılından beri iktidarı sürekli olarak ikaz edip, "Tampon bölge" uyarısı yapmıştır. Zaten HDP'lilerin tezkereye "hayır" demeleri de bu yüzdendir. Türkiye'nin katılmadığı bir sürecin, ateş topuna dönen bölgeye huzur getirmeyeceği de ortadadır. Bölgedeki kaos yüzünden Türkiye'ye sığınanların sayısı 1.5 milyona ulaşmış, Türkiye, elbette insani yardımı yapmalıdır. Şimdi Türkiye elindeki bu tezkere ile çatışmaya girmeden, caydırıcı özelliğiyle bölgeye barış getirmelidir. Türkmenlerin can güvenliğini sağlamalıdır. Yurt dışındaki tek Türk toprağı olan Süleyman Şah Türbesi'nin güvenliğini sağlamalıdır. Ve ülkemizin dört yanına dağılan sığınmacıların evlerine sağ salim dönmelerini sağlamalıdır. İşte o gün herkes görecek ki; MHP tezkereye "evet" diyerek verdiği doğru kararla, yine bir öngörü sağlamıştır. Şimdi de ülkenin altı oyulurken, Bizans oyunlarının bini bir para iken, ''ilkem ve ülküm'' nedir bilmeyenler, MHP'ye nizamat vermeye yöneliyorlar.
 MHP'ye planlı saldırılarını sürdürüyor."Kronik MHP karşıtlığının "klinik vaka" düzeyinde yer ettiği ise bilinen bir gerçektir. BUNA ''hoşgörü'' ile bakmak için insanın saf ve aptal olması lazım.
Türk Milliyetçileri, Dr. Devlet Bahçeli beyefendinin etrafında kenetlenmiştir. ''Şahıslar gider parti kalır. Şahısları eleştiriyorum, onların yönetimini beğenmiyorum'' diyerek ''Türk milliyetçiliğinin ulu çınarının köklerine kaynar su dökmek'' de ne oluyor.
MİLLİYETÇİLİK BÜYÜK MEZİYETTİR, KARŞILIKSIZ SEVMEK DEMEKTİR
Bu kandırılmış veya gözlerine at gözlüğü takılmış kişiler, MHP karşıtı kararlı bir duruş sergilemek için özel bir gayret sarf etmektedir. Böyle bir dramatik manzarayı ibretle seyredebilmek için, tabii bu kişilerin bir kaç yıllık MHP ile ilgili tavırlarına ve sözlerine bakmak da gerekli. ''Siz istediniz diye ne bu, hareket bölünür, ne de partinin başına yeni bir genel başkan atanır. Ülkücü; 5 bin şehidin sorumluluğunu sırtında taşıyan kişidir. Milliyetçilik büyük meziyettir. Karşılıksız sevmek demektir.''
İnsanlarımızın birbirine düşmesine yol açacak davranışlara karşı uyanık olalım ve "doğruya doğru" mantığı içinde hep birlikte karşı çıkalım. Herkes, her görüş sahibi iç politik hesapları bir yana bırakarak memleket sevdasıyla hareket edebilirse inanın bu kışkırtıcılar sırıtıp kalacaklardır. Türkiye MHP'dir, MHP de Türkiye'dir. Ne mutlu türküm diyene…”
BAŞKAN ÖZGÜL KONUŞMALARINA HSYK SEÇİMLERİ İLE DEVAM ETTİ
Özgül, "Yargı hepimize lazım. 2010 yılında topyekün bir kandırma/dayatma stratejisi içinde gerçekleştirdiği Anayasa değişikliği ile yargı erkinin en üst organı niteliğindeki Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nu (HSYK) hükümetin kontrolüne almak istemiştir. Aradan 4 yıl geçen süreçten sonra günümüzde gelinen nokta itibariyle HSYK üzerindeki kontrol için adeta bir savaş yürütülmektedir.
Yargı erki üzerinde "kontrol" yaratmayı hedefleyen her türlü girişimin gün gelip bu kontrolü yaratmaya çalışanları zor durumda bırakacağı açıkça ortadadır. Genel başkanımız Sn. Devlet BAHÇELİ  "yandaş yargı yaratma gizli amaçlarına hizmet edecek Anayasa değişikliklerinin Türk milleti tarafından kabul edilmesiyle Türkiye için hayati risk ve tehlikelerle dolu karanlık bir döneme girildiği" ifadesiyle bugünleri öngörmüştür" dedi.
“HER TÜRLÜ BÖLÜNMEYE ŞİDDETLE KARŞIYIZ”
Başkan Özgül, Büyükyoncalı referandumu hakkında da açıklama yaparak, “14.10.2014 Salı günü yapılacak olan büyükşehir meclisinde oylamanın hayır çıkması için MHP grubu olarak destek verdiğimizi açıklıyoruz. Fakat hayırdan sonra Büyükyoncalı’ya nasıl bir hizmet götürülecek? Bu hizmetin götürme şekli ve vatandaşın memnuniyeti ne şekilde sağlanacaktır?
11-12.10.2014 Cumartesi ve Pazar günü Büyükyoncalı’da bazı kişilerin el ilanı dağıtarak mahallenin başka ilçe ye bağlanması için çalışma yaptıkları kulağımıza gelmektedir. Peki, biz belediye olarak ne yaptık? Vatandaşımıza ne söyledik? Değerli Büyükyoncalı vatandaşlarımız; beraber yaşanmışlıklarımız bir kenara itmeden birliğimize ve dirliğimize çomak sokanlar, bu yanlıştan bir an önce vazgeçilmelidir. Her türlü bölünmeye şiddetle karşıyız. Yüzyıllardır Saray’ın köyü ve beldesi olan Büyükyoncalı bizimdir, bizim kalacaktır" şeklinde konuştu.
Başkan Özgül partisine katılan Çetin Serin'e de rozetini taktı.
YORUM YAPACAK OLURSAK
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Saray İlçe Başkanı Hakan Özgül’ün gündeme dair önemli açıklamalarda bulunduğu, "Türkiye MHP'dir. MHP Türkiye'dir" şeklindeki konuşmaları dikkat çekti. Başkan Özgül’ün yaptığı açıklamada neyi kastettiği tam olarak anlaşılmamakla beraber, yaptığı konuşmanın talihsiz bir konuşma olduğunu düşünüyoruz. Günü geldiğinde bu ülkenin bir sahibi ve bu ülkede yaşayan her vatandaşın bir sorumluluğu olduğu unutulmamalıdır.  "Bayrak, Vatan ve Mustafa Kemal Atatürk" bu sorumluluğa dahildir.

 

 

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
 
Etiketler:
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 03.05.2024
Bugün
13 - 16
Cumartesi
12 - 14
Pazar
11 - 17
Tekirdağ

Güncelleme: 03.05.2024
İmsak
23 Şevval 1445
Sabah
04:20
Öğle
06:00
İkindi
13:12
Akşam
17:03
Yatsı
20:14
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
93
80
1
3
30
34
2
Fenerbahçe
89
89
1
5
28
34
3
Trabzonspor
58
60
12
4
18
34
4
Başakşehir
52
46
12
7
15
34
5
Beşiktaş
51
45
13
6
15
34
6
Kasımpasa
49
56
13
7
14
34
7
Rizespor
49
45
13
7
14
34
8
Alanyaspor
48
49
10
12
12
34
9
Sivasspor
48
41
10
12
12
34
10
Antalyaspor
45
39
11
12
11
34
11
A.Demirspor
41
49
11
14
9
34
12
Kayserispor
40
39
13
10
11
34
13
Samsunspor
39
37
15
9
10
34
14
Ankaragücü
38
42
12
14
8
34
15
Karagümrük
36
41
16
9
9
34
16
Konyaspor
36
34
14
12
8
34
17
Gaziantep FK
34
39
18
7
9
34
18
Hatayspor
33
38
15
12
7
34
19
Pendikspor
30
38
18
9
7
34
20
İstanbulspor
16
26
23
7
4
34
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı