301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
18 Şubat 2015 - Çarşamba 22:58 Bu haber 951 kez okundu
 
TELEKOM dan Kaçan Kaçana !
Köşe Yazıları Haberi


       Sabit telefonlar, Cep telefonlarına yenik düşünce Türk-Telekom, abonelerine zulmetmeye başladı. Önce, memurlarına telefon ettirip; “Abonelikten ayrılma, sizi sigorta yaptık.” diyor. Ayrılana, cezayı bastırıyor. Hem de, ne ceza! Sigorta yaptıkları filan, hikaye.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

       Değerli okuyucularım; Bu köşeyi izleyen okuyucularımın hatırlayacağı gibi, 21 Mayıs 2014 tarihli “Kanımızı Emmek İçin, Yeni Bir Türk-Telekom Tuzağı” başlıklı yazımda, sabit telefonların patronu olan TELEKOM’un, abonelerini kaybetmemek için, onlara nasıl tuzak kurduğunu ve zulmettiğini anlatmaya çalışmıştım.

  O yazımda da ifade etmiştim. Bu maksatla önce; Standart hat, Yazlık hat, Konuşkan hat… vb. çeşitli hatlar icat ettiler, tutmadı. “Akşam 7, Sabah 7 bedava konuşun.” dediler, yine tutmadı. Şimdi de, “Sizi sigorta yaptık, bizden ayrılamazsınız.” diyerek, yeni bir tuzak kurmuşlar.      

     PTT, bir zamanlar telefon haberleşmesinde “tek tabanca”ydı. Yaptığı iş, PTT’nin son “T” siydi ve çok kazanıyordu.   Devir değişti. Bu iktidar, onu da “özelleştirme” kapsamına aldı ve “altın yumurtlayan” bu tavuğu, elinden kaçırdı.

        Türk-Telekom adını alan kuruluş, bir yabancı sermayeye satıldı. Hem de, halkın tabiriyle “ölmüş eşek fiyatına” gitti. Öyle bir satıldı ki, Telekomünikasyon hizmetleriyle birlikte, taşınır/taşınmaz bütün mal varlığı da, bu sermayeye teslim edildi.

        Telekom’u, 2026 yılına kadar tepe tepe kullanmak için devralan kuruluş, şirketin önce taşınmaz mallarına göz dikti. Ve, üstü örtülü ilanlarla bunları satışa çıkararak, hemen hepsini bir bir sattı.

      Gazeteci Emin Çölaşan, Telekom’un satışının, yabancı sermayenin bir vurgunu olduğunu, bu satışla birlikte taşınmaz mallarının alıcılara tesliminin ise, tam bir soygun olduğunu defalarca yazmasına rağmen,  milli servetimiz üç-on paraya yabancılara peşkeş çekildi.

       Anılan sermaye, özelleştirme için verdiği parayı, böylece bir-kaç yıl içinde geri almış oldu. Şimdi iş, kar etmeye geldi. Bunun için de, 2026 yılına kadar geniş bir zaman vardı.

      Her ay, konuşmalara dair faturalar düzenleniyor ve aboneler; Banka, PTT Merkezi ya da Telekom Şubelerine gidip, borçlarını tıkır tıkır ödüyorlardı.

                            CEP TELEFONLARI, DÜZENİ  BOZDU !

      Lakin, yolun üstüne “Cep Telefonu” denilen bir engel çıktı. Öyle bir çıktı ki, kısa sürede bütün ülkeye yayıldı. 6 yaşındaki sabiler bile, bu mereti kullanmaya başladılar.

     Kısa sürede, Türk-Telekom’un sabit telefonları gözden düştü, hatta abonelikler bir bir iptal edilmeye başladı.

     İşin vahametini kavrayan şirket, konuşmaları Standart hat, Yazlık hat, Konuşkan hat…vb. biçimde sınıflayarak, müşterilerine daha ucuz hizmet vereceğini söylediyse de, bu tam bir kandırmacaydı ve yöntem tutmadı, kayıplar devam etti.

                             AKŞAM 7, SABAH 7 BEDAVA’YMIŞ …

      Şirket bunun üzerine; akşam Saat 7 den, sabah 7’ye kadar yapılan konuşmalardan ücret almayacağını duyurdu.

      Duyurdu, ama kimi konuşma meraklılarının dışında, gece vakti kim, kiminle konuşacaktı ki? Bir “lütuf” gibi gösterilen uygulama da, müşterilerin Telekom’dan kopmamaları için, yine tam bir aldatmacaydı.

      İyi sonuç vermeyen bu uygulamadan da, bir süre sonra vazgeçildi. Çünkü, Cep telefonlarının cazibesine erişmek mümkün olmuyordu.

                           “GELİN, SİZE SİGORTA YAPALIM”

     Telekom, bu kere başka bir yöntem buldu. Bir Sigorta Şirketi’nin adını kullanarak, müşterilerini sigorta yapacağını duyurdu.

     Bunu, açıkça ilan etmek yerine, Çağrı Merkezi telefonlarından müşterilerini arayarak ve; “Belli bir süre bizde kalırsanız, sizi bir yıllığına ücretsiz konut sigortası yapacağız.” diyerek, müşterilerine kurnazca bir tuzak kurdu.

     “Tuzak kurdu” diyorum çünkü, yaptığı sigortanın Poliçelerini müşterilerine göndermiyordu. Yani, sigorta işlemi havada ve lafta kalıyordu.

      Müşterilerinse, sigortalanma gibi bir talebi zaten yoktu. Şirket, bunu bir promosyon ya da bir lütuf gibi gösteriyor, sevgili Erkan Yolaç’ın “Evet-Hayır Programı"nda yaptığı gibi, aradığı kişilere zorla “Evet” dedirtiyordu.

     Üstelik, bunda da kafa sallamak filan yoktu. Çünkü, konuşmaları  daha sonra yüzünüze vurmak için, banda kaydediyorlardı.

      Ayrılmak istediğinizde, “Sizi sigorta yaptık. Sesinizi de kaydettik. Ayrılırsanız, ceza ödersiniz.” diyerek, Hukuk Bürolarını harekete geçiriyor,  ancak yaptıkları Sigortaların Poliçelerini bir türlü göndermiyorlardı. Çünkü, sigorta yaptıkları filan yoktu.   

     Bu arada, meğer beni de arayıp sözüm ona sigorta yapmışlar(!)

     Bunun üzerine, kurumun Tekirdağ İl Müdürü ve Yardımcısı ile ayrı ayrı görüştüm. Ve, “Madem ki beni sigorta yaptınız, Sigorta Poliçemi neden göndermediniz ya da göndermiyorsunuz?” diye sordum.

   “İsteseydiniz, gönderirdik.” dediler. Bunu dedikleri zaman, o bir yıllık süre zaten çoktan dolmuştu.

                                    ÖNCE CEZA, SONRA HACİZ !

      Tuzağa düştüklerini anlayan ve “hacizle tehdit edilen” vatandaşlar şikayet mercii ararken, aynı olayın benim  başıma da geldiğini, 21 Mayıs 2014 tarihinde bu sütunlarda açıkladım.

      Olay şöyle oldu. Benim ve eşimin cep telefonları evimiz için yeterli olunca borcumuzu ödeyip, biz de Telekom aboneliğinden ayrıldık.

      Bunun üzerine aradılar ve, “27 lira borcunuz var. Cezası ile birlikte, 76 lira olarak ödeyeceksiniz.” dediler. Oysa, borcumuz filan yoktu, itiraz ettik. Israr ettiler ve bu defa da; “Borcunuz, cezası ile birlikte 104.91 lira oldu.” dediler. 

       Ve peşinden icraya verdiler. İcra Dairesi’nden gelen yazıda, “Vekalet ücreti  ve masraflar dahil 104.91 lira borcunuz var.” denilince, işi daha fazla uzatmamak için, istedikleri parayı kuruşuna kadar ödedim.

       Ama onlar, bununla da yetinmediler. Borcumu ödediğim halde, dairemin üstüne 104.91 liralık  (yazıyla yüz dört lira doksan bir kuruşluk) haciz koydurdular.

      Bunun üzerine arayıp, “Borç olarak gösterdiğiniz sizin ve İcra Dairesi’nin talep ettiği miktarı ödedim. Koyduğunuz haczi kaldırın” dediysem de, bu defa da “Borcunuz, 263.84 lira oldu.” dediler.

       Tekrar aradım ve yaptıklarının abonelerine karşı bir “tuzak” olduğunu, yüzlerine karşı söyledim. Aksini söyleyemediler, ama yine de tınmadılar. Sadece, “Telefon kayıtlarında sizin sesiniz var. Sigortalanmayı kabul etmişsiniz.” dediler.

       Hukukçuların tavsiyesi üzerine, taahhütlü postayla başvurup telefon kayıtlarını (bir CD’ye çekip) göndermelerini istedim. İstedim. Çünkü, 4982 numaralı Bilgi Edinme Yasası’nın 5’nci maddesi gereğince bu kayıtları istek halinde göndermeleri, aynı yasanın 11’nci maddesine göre de, talebin tebliği tarihinden itibaren 15 gün içinde teslim etmeleri gerekiyordu.

       Talebimin üzerinden 2 (iki) ay geçtiği halde, bu kayıtları da –kanuni mecburiyete rağmen- göndermediler. Çünkü, sigorta yapmadıkları gibi,  iddialarını doğrulayan böyle bir kayıt da yoktu.

        Onların bütün gayretleri, ayrılanlara “zulmedip”, öteki abonelerine  “gözdağı” vermekten ibaretti.  

       Nihayet, Tekirdağ İl Müdürlüğü 13 Şubat 2015 günü verdikleri cevapta, abonelikten ayrıldığım için bana ceza kestiklerini, yasanın açık hükmüne rağmen hiçbir gizliliği olmayan ve gönderilmesi zorunlu olan ses kayıtlarını da göndermeyeceklerini bildirdi. Çünkü, eğer varsa ses kayıtları onların iddialarını doğrulamıyordu.

     Haksız yere yaptıkları tahsilatı iade etmelerini istediysem de, ona da yanaşmadılar. Biraz daha bekledikten sonra, mahkemeye gitmekten başkaca çarem de kalmıyor.

      Bu arada, Hukuk Bürolarını aradım. Avukatları sadece, “haklısınız” demekle yetindi.

                                TELEKOM’DAN KAÇAN,  KAZANIYOR !

    Değerli okuyucularım; Cep Telefonlarının girmediği yer kalmadı. Kimi vatandaşlarımızda, birden fazlası var. Onun içindir ki, bazı mecburiyetlerin dışında, sabit telefonlara artık ihtiyaç kalmadı.

      Telekom abonesi iseniz, hiç konuşmasanız da, sizden “sabit ücret” diyerek,  her ay belli bir abonelik bedeli alıyorlar. Hele bir de konuşursanız, faturayı yükseltiyorlar.

    Kesin olan şu ki, Telekom’a ödenen abonelik ve konuşma bedelleri boşunadır.

    Halkımız, Telekom’dan artık kaçmaya başladı. Bizim önerimiz, “Sizi, sigorta yaptık ve benzeri”  tuzaklarına düşmeyin ve bu kuruluştan yakanızı kurtarın.

   Türk-Telekom’u, bu hatalarına rağmen halkımız için hizmet üreten saygın bir kuruluş olarak görüyorduk. Ama, artık  göremiyoruz. Çünkü, müşterilerine tuzak kuran ve zulmeden bir kurum ya da kuruluşu, saygın bir kurum olarak görmek mümkün olamaz.

             TEKİRDAĞ İL MÜDÜRLÜĞÜ, KURUMUN DÜŞMANI GİBİ…

     Telekom Genel Merkezi yetkililerine, buradan bir önerim var. Kurumun çıkarını koruduğunu sanan, ancak müşterilerinin telefonlarına bile çıkmayarak, gizli bir düşmanı gibi davranan, kırıcı ve yanlış tutumları ile müşteri kaybına sebep olan Tekirdağ İl Müdürlüğü yetkililerinin çalışmalarını gözden geçirmeleri, kurumun  menfaatine olacaktır.

    Sözün özü olarak; bu kuruluş artık, halkımızı ceza ve şantajla tehdit ederek bir şey kazanamayacağını, aksine kaybedeceğini bilmelidir.

     Meşru yolu bırakıp “katakulli”ye sapmak ve vermediği hizmet için haksız kazanç peşinde koşmak, böyle bir kuruluşa hiç yakışmıyor.

 

    

   

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
 
Etiketler:
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 23.05.2024
Bugün
15 - 23
Cuma
14 - 22
Cumartesi
12 - 20
Tekirdağ

Güncelleme: 23.05.2024
İmsak
14 Zilkade 1445
Sabah
03:49
Öğle
05:39
İkindi
13:12
Akşam
17:09
Yatsı
20:34
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
99
89
2
3
32
37
2
Fenerbahçe
96
93
1
6
30
37
3
Trabzonspor
64
65
13
4
20
37
4
Başakşehir
58
51
13
7
17
37
5
Beşiktaş
56
51
13
8
16
37
6
Kasımpasa
53
60
14
8
15
37
7
Alanyaspor
51
52
10
15
12
37
8
Sivasspor
51
45
12
12
13
37
9
Rizespor
50
48
15
8
14
37
10
Antalyaspor
48
43
13
12
12
37
11
A.Demirspor
44
52
13
14
10
37
12
Samsunspor
43
41
16
10
11
37
13
Kayserispor
42
43
14
12
11
37
14
Gaziantep FK
41
49
18
8
11
37
15
Konyaspor
41
39
14
14
9
37
16
Ankaragücü
40
44
13
16
8
37
17
Hatayspor
38
43
15
14
8
37
18
Karagümrük
37
46
18
10
9
37
19
Pendikspor
37
42
18
10
9
37
20
İstanbulspor
16
27
26
7
4
37
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı