301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
20 Nisan 2015 - Pazartesi 23:41 Bu haber 777 kez okundu
 
BAŞKAN ÇOBAN İDDİALI KONUŞMUŞTU breden Herkes Sevinecek DEMİŞTİ
Köşe Yazıları Haberi


“Kendi projelerimiz de, Tekirdağ Büyükşehir’le ortak projelerimiz de, tıkır tıkır işliyor. Kış, biraz sıkıntılı geçecek, ama önümüzdeki yaz sonunda herkes sevinecek. Hemşerilerimden, biraz sabır bekliyorum.” diyen Başkanın bu sözleri, 03 Aralık 2014 Çarşamba günü bu sütunlarda yayınlanmıştı.

       Aynı yazıyı; 4 ay 18 gün sonra, virgülüne dokunmadan tekrar yayınlıyorum. Acaba neden?

        Bu sözler, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban’a ait. Epey zamandır görüşemediğimiz Başkan’la, uzunca bir görüşme yaptık. Görevin zorluklarını ve gerginliklerini, artık üstünden atmıştı. Giderek hizmet üretmenin ve ayağını sağlam basmanın verdiği güven içinde, geçen altı yıllık hizmet süresinin uzunca bir muhasebesini yaparak söze başladı.

    Başkan’ın, geçen bu süre içinde çıraklık ve kalfalık dönemini atlatıp, artık ustalık dönemine girdiğine tanık oldum. Sorduğum her soruya, kayıtlara bakmadan, memurlarına sormadan rahatça cevap verebiliyordu. Belli ki, işinin üzerinde artık istediği hakimiyeti kurmuştu.

      O nedenle, her sözü benim için önem taşıyordu ve bilgi almamı kolaylaştırıyordu.

                            ÖNCE, ŞEHİR İÇİ YOLLARIN HALİ

     Başkan’a ilk olarak, “Kış geldi, ne olacak bu şehir içi yollarının hali? Su ve kanalizasyon için yapılan kazıları biliyoruz. Kazılmayan yerler neden bozuk?” diye sordum.

    Başkan; “O konuda, tedbirde kusur ettik. Kazılmayan yerlerin geçici olarak onarımı yapılabilir ve bir rahatlık sağlanabilirdi. Ancak, bu tür işlerde çevre rahatsızlığı her zaman oluyor. Ben, seçim konuşmalarımda hemşerilerime, bu işleri yaparken bazı sıkıntıların olacağını peşinen söylemiştim. Bazı sıkıntılar, elde olmayan sebeplerle meydana geliyor. Ancak, sıkıntı uzun sürmeyecek. Bütün dikkatimiz, öncelikle yollar üzerinde olacak.”

    Yolların bozukluğundan yakınan halkımızın, bir çok bölgemizde yaşanan terör belasından uzak olmalarının sevindirici olduğunu söyleyen Başkan’la sohbet ilerleyince, kimi ben sordum, kimi sormadan o söyledi. Söylediklerinin hepsi çok önemliydi ve halkımız için pek sevindirici ve müjde nitelikti açıklamalardı.

   Şehir içi yolların yaz sonunda onarımının bitirileceğini, kanalizasyon ve şehre yeni su temini işininse, bir buçuk yılı alabileceğini söyleyen Başkan, Çerkezköy-Saray çevre yolunun gecikmesinin kimi işleri aksattığını, bu yol bittiğinde Büyükşehir işbirliği ile Fatih Caddesi’ndeki Tır Yolu ile Hastane yolunun da yapılıp, artık sorun olmaktan çıkacağını anlattı.

   Bütün bunlara rağmen, yeni temin ettikleri üç teknik uzman nitelikli elemanlarla acil durumlara müdahale ettiklerini ve olumlu sonuç aldıklarını anlattıktan sonra, sözü  Doğalgaz konusuna getiren Başkan, “Başvurularda % 60 şartı kaldırıldı. Başvuru sayısına bakmadan, Doğalgaz’ı Saray’a getireceğiz. Belediye Meclisi’mizden, bu konuda gerekli kararı da aldık. Doğalgaz hattı için yollar kazılmayacak, bozulmayacak. İşi, kaldırım kenarlarını kullanıp halledeceğiz. İsteyen herkesi abone yapacağız. Güzergahtaki mahallelerimiz de (eski köyler) bundan yararlanacak. Önümüzdeki yaz, bu konuyu olumlu bir sonuca bağlamak niyetindeyiz.”

     Uzun yıllardan beri, Otogar’ın şehir dışına nakledilmesi konusunda halkın beklentilerini bildiklerini, bu maksatla Çukuryurt yolunun üzerindeki alanın seçildiğini, işin Büyükşehir tarafından yapılmasının planlandığını, kısa vadede ele alınmasının şimdilik mümkün olmadığını, yapıldığında şehir merkezindeki mevcut Otogar’ın altının iki katlı Otopark, üstünün de büyük bir çarşı haline getirileceğini anlatan Başkan, “Biz, halkımızdan biraz sabırlı olmasını bekliyoruz. Projelerimiz işliyor ve daha sonra yapılanlar da, tıkır tıkır işleyecek.” dedi. 

                                     BELEDİYE’NİN  KAZANÇLARI

     Geçen dönemde Telekom’a ait olup, Sefaalan yolundaki 11 dönüm  alanın ve üstündeki binaların Belediye’ye kazandırıldığını, bu dönemin başında da Kavacık’taki Taş Ocakları’nın köy tüzel kişiliğine ait Ruhsatının Saray Belediyesi’ne geçtiğini, 160 dönümlük bu alanın 10 yıl süreyle Ruhsatına sahip olduklarını anlatan Başkan, Rüzgar Gülü ile elektrik üretmek için de bir proje geliştirdiklerini detaylı biçimde anlattı.

    Kısa adı RES olan Rüzgar Elektrik Santralı Projesi için Enerji Bakanlığı ile temas halinde olduklarını ve mutlaka hayata geçireceklerini anlatan Başkan, “İlçemizdeki doğal çevre ve iklim koşulları buna uygun. İhtiyaç duyduğumuz enerjiyi artık kendimiz üretebileceğiz.” diyerek, önemli bir projeyi daha açıklamış oldu.

    Kapaklı’ya bağlanması suya düşen Büyükyoncalı’nın, 5 mahalleye bölünmesini istediklerini, 2 ya da 6 olmasını isteyenlerin de olduğunu anlatan Başkan, Yeniköy Mahallesi’ne bir Belediye Ek Birimi’nin kurulacağını, burada ayrıca bir Aile Hekimliği oluşturacaklarını, böylece öteki hizmetlerde olduğu gibi sağlık hizmetini de halkımızın ayağına getireceklerini ifade etti.

     İmar Planı üzerindeki çalışmalarının devam ettiğini, şehrin daha mamur hale getirilmesi için müteşebbislere yardımcı olduklarını, 5000’lik planın Büyükşehir tarafından, 1000’lik planın ise kendileri tarafından yapılacağını, mahalleye dönüşen köy yerleşim alanlarında ise, imarlı yerler için ifraz işlemlerinin yapıldığını ve tapu kayıtlarının alındığını, bu çalışmanın Büyükşehir tarafından daha da genişletileceğini anlattı.

     Bu arada, Belediye’ye ait dükkanların kiralarının güncellenip, yeniden kiraya verileceklerini ve bu maksatla ihaleye çıkarılacağını anlatan Çoban, ”Belediye gelirlerini dikkatle takip ediyor ve her kuruşunun halkımızın yararına kullanımı için, büyük özen gösteriyoruz.” dedi.

                                  TURP’UN BÜYÜĞÜ, HEYBE’DE

      Başkan, buraya kadar yaptığı ısınma niyetli açıklamalardan sonra,  daha başka ve daha önemli projelerini de açıkladı.

     Soğuksu yanından geçen Galata Deresi’nin uzun yıllardan beri ıslah edilemediğini, önümüzdeki yıl bu konuyu ele alıp dereyi mutlaka ıslah edeceklerini, kıyısının yeşillendirilip halka açık park ve piknik alanı haline getireceklerini söyledikten sonra, Bağlar Mevkii’ndeki Berkosan adlı Isı Yalıtım Fabrikası’nın yanındaki Belediyeye ait 30 dönümden fazla olan alana yeni bir Mezbaha yapacaklarını, kapatılmak istenen mevcut Mezbaha’nın yerine daha büyüğünün ve daha modern olanını yapacaklarını belirtti. Böylece, Tekirdağ İli’nde Malkara’dan sonra en yoğun hayvancılığın yapıldığı ilçemiz üreticilerine, daha çok kazanç imkanı sağlayacaklarını ifade etti.

     Turp’un büyüğünün heybede olduğunu ima eden Başkan, başka önemli bir projeleri olarak da Çarşamba Pazarı yanındaki Kültür Sanat Merkezi’nin yıkılıp, yerine 20 bin m2 kapalı alana sahip, 8 katlı bir Belediye Hizmet Binası yapacaklarını, 160 araçlık kapalı otoparklı binanın içinde Meclis Toplantı Salonu, bürolar, Cafe ve Lokanta’dan başka bir de Kültür ve Sanat Merkezi’nin olacağını, onun içinde de bir Tiyatro ve Sinema Salonu’nun, bir Konferans Salonu’nun, bir Düğün ve Nikah Salonu’nun, bir Sergi Salonu’nun ve bir de Kütüphane’nin  olacağını, binan projesinin çizdirildiğini ve Belediye Meclisi’nde onaylandığını açıkladı.

     Projesi hazırlanan binanın, maket görünümlü resmini gördüm.  Turist taşıyan ve sık sık Karaköy Rıhtımı’na yanaşan iki katlı bir gemiyi andırıyordu. Ve, pek de hoş görünmüyordu. Projenin, bir kere daha gözden geçirilebileceğini umut ediyorum.

     Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin, 5 yıllık bir süre içinde “Her ilçeye bir Okul Projesi”nin olduğunu ve bu proje kapsamında ilçemize bir Teknik Lise’nin yapılacağını anlatan Başkan, Belediye’ye ait mevcut Yüksekokul binasının, yüksekokul’un iki yıl içinde yeni yerleşkesine taşınmasından sonra Büyükşehir’e verileceğini anlatırken, aklıma hemen Çarşamba Pazarı geldi.

    İlçemiz merkezinde her Çarşamba günü kurulan Çarşamba Pazarı’nın iyi denetlenmediğini, sebze-meyve satıcılarının “Yarım Kilo Aldatmacası”nı neden görmediklerini sorduğumda, son iki, hatta üç haftadan beri Zabıta’nın denetimlerini sıklaştırdığını ve daha yoğun biçimde süreceğini ifade etti.

                    KEMALPAŞA MAHALLESİ’NE,  YENİ BİR PARK

    Başkan, son projesini açıklamadan; “Onu da, yerinde görelim.” dedi. Arabaya binip, Kemalpaşa Mahallesi’ne gittik.

   Mahallenin ortasındaki 7.5 dönümlük bir alana, yeni bir Park yapılıyordu. “Kaba inşaat” tabir edilen çalışmalar yapılmış, sıra artık detaya gelmişti.

    Proje, Belediye’nin “Sosyal Projeleri” kapsamında ele aldıkları mükemmel bir çalışmaydı. Yalnız çocukların değil,  parka gelen herkesin piknik, oyun ve spor dahil,  bütün ihtiyaçlarını karşılayacak biçimde, her türlü tedbir alınmıştı.

    Başkan, daha sormadan parkın bitim tarihini açıkladı ve, ”Halkımız, önümüzdeki  İlkbaharda parkın bütün imkanlarından yararlanacak.” dedi. Öteki projeler gibi, bu da pek sevindiriciydi.

                         “SABREDEN HERKES, SEVİNECEK !”

     Başkan, böyle diyordu. Siyasi parti olarak, Saray Belediyesi’nde 6’ncı dönemi idrak ettiklerini söyleyen Başkan Nazmi Çoban, önceki dönemlerde halkımıza fazlaca hizmet veremediklerini, ancak son iki dönemden beri halkı memnun ve mutlu etmek için büyük gayret sarf ettiklerini ve gözle görülür başarılar elde ettiklerini söyledikten sonra, son sözleri olarak şöyle dedi; “Halkımızdan, birazcık sabırlı olmalarını istiyorum. Önümüzdeki yaz mevsiminin sonunda, herkesi mutlu edecek çalışmalar ortaya koyacağız. Projelerimizin önemli bir kısmını hayata geçireceğiz. Bütün derdimiz, halkımızı olabildiğince mutlu edebilmek. Büyükşehir Belediyesi’yle uyum içinde çalışıyoruz. Başkaları, ne yaparsa yapsın, biz sadece çalışıyoruz. Ve, en büyük gücümüzü, halkımızdan alıyoruz.”

    Başkanı dinledikten sonra, önümüzdeki baharın ve yazın gelmesini ve yaz sonunu beklemekten başka, şimdilik söyleyebilecek bir sözümüz yok.

    Başarılı olurlarsa, onların başarısı hepimizin mutluluğu olacaktır.

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
 
Etiketler:
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 03.05.2024
Bugün
13 - 16
Cumartesi
12 - 14
Pazar
11 - 17
Tekirdağ

Güncelleme: 03.05.2024
İmsak
23 Şevval 1445
Sabah
04:20
Öğle
06:00
İkindi
13:12
Akşam
17:03
Yatsı
20:14
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
93
80
1
3
30
34
2
Fenerbahçe
89
89
1
5
28
34
3
Trabzonspor
58
60
12
4
18
34
4
Başakşehir
52
46
12
7
15
34
5
Beşiktaş
51
45
13
6
15
34
6
Kasımpasa
49
56
13
7
14
34
7
Rizespor
49
45
13
7
14
34
8
Alanyaspor
48
49
10
12
12
34
9
Sivasspor
48
41
10
12
12
34
10
Antalyaspor
45
39
11
12
11
34
11
A.Demirspor
41
49
11
14
9
34
12
Kayserispor
40
39
13
10
11
34
13
Samsunspor
39
37
15
9
10
34
14
Ankaragücü
38
42
12
14
8
34
15
Karagümrük
36
41
16
9
9
34
16
Konyaspor
36
34
14
12
8
34
17
Gaziantep FK
34
39
18
7
9
34
18
Hatayspor
33
38
15
12
7
34
19
Pendikspor
30
38
18
9
7
34
20
İstanbulspor
16
26
23
7
4
34
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı