301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
30 Nisan 2015 - Perşembe 23:09 Bu haber 864 kez okundu
 
İçme Suyu Projesinin Temeli Atıldı
SARAY Haberi


İlçemiz için büyük bir öneme sahip ve çalışması Eski Belediye Başkanı Mahmut Halilcikoğlu döneminde başlatılan içme suyu projesi 30 Nisan Perşembe günü Güneşkaya Mevkii'nde temel atma töreni gerçekleştirildi. CHP Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Saray Kaymakamı Hüseyin Öner ve TESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Şafak Başa'nın katılımı ile gerçekleştirilen temel atma töreninde Saray içme suyu getirecek borunun kaynağı protokol üyeleri tarafından yapıldı.

GENEL MÜDÜR BAŞA, "90 KİLOMETRE İÇME SUYU HATTI DÖŞEYECEĞİZ"
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan temel atma töreninde kürsüye ilk olarak TESKİ Genel Müdürü Prof Dr. Şafak Başa geldi. TESKİ 'nin hizmet gücünün giderek arttığını belirten Başa, "Kısa bir süre önce TESKİ 'nin ek hizmet binasının açılışında şöyle bir şey söylemiştim; TESKİ kurumsal yapısını güçlendirdikçe, insan kaynağı olarak ileri bir durumda oldukça, yatırımlarına hız verecek ve bir çok temel atma törenine şahit olacaksınız.

İşte bugün verdiğimiz sözü tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz. En çok önem verdiğimiz ilçelerin başında gelen Saray'ın  su sorununu tamamen çözecek projenin temelini atıyoruz. Bugün temelini attığımız yatırım çerçevesinde 5 Bin m3 lük  yeni bir su deposu inşa edeceğiz.Yaklaşık 90 kilometre içme suyu hattı döşeyeceğiz ve 5 bin abone bağlantısı gerçekleştireceğiz. İlçe içerisine 59 adet yangın musluğu  yerleştireceğiz. Bu projenin bize maliyeti yaklaşık 8 Milyon TL. Bir yandan kanalizasyon çalışmalarımızda devam ediyor.

Ancak Karayollarından hala izin alamadık. Çalışmalarımız bundan dolayı yavaşladı. Karayollarından gerekli devirin gerçekleşmesi için büyük bir çaba gösteren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak'a gayretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Karayollarından izinlerin alınmasıyla birlikte yıl sonuna kadar Saray'ın kanalizasyon ve su sorununu yıl sona kadar çözeceğiz" dedi.

BAŞKAN ÇOBAN, "BORCUMUZU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE DEVRETTİK"
TESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Şafak Başa'nın ardından kürsüye gelen Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban kendilerine destek veren Saray halkına teşekkür etti. Çoban konuşmasında, "209 yılında meclis üyelerimizle birlikte Saray'ın sorunları masaya yatırdık. Gerekli tespitleri yaptıktan sonra İller Bankası ile temasa geçerek kanalizasyon ve su hatıımızı projelendirdik ve yüzde 50 hibesini sağladık. Aynı dönemde İller Bankası yetkilileri bize projenizi biran önce kredilendirin ve başlayın. Büyükşehir yasası geliyor. Bu yasa ile birlikte bütün borcunuz Büyükşehir Belediyesine kalacak. Bizim altyapı çalışması borçlarımızda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne kaldı. Çok mutluyuz. Bu zorlu süreçte bizi yalnız bırakmayan  Saray halkına huzurlarınız teşekkür etmek istiyorum" ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN ALBAYRAK, "HİZMETİN SİYASETİ OLMAZ GURURU OLUR"
Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban'ın ardından kürsüye gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak şov için hizmet yapmadıklarını vatandaşın refahı ve huzuru için çalıştıklarını vurguladı. Başkan Albayrak konuşmasında, "Tekirdağ artık Büyükşehir oldu. Saray'da Büyükşehir'in Karadeniz'e olan kıyısı. Saray yatırımlara layık bir ilçe. Görev başladığımızda ilçelerde altyapıların incelenmesi için TESKİ Genel Müdürüme emir verdim. Tekirdağ'ın tüm ilçeleri incelendi. Saray'ın raporlarını okuduğumda  su hattının yüzde 80 lik kısmının  asbestli borulardan oluştuğunu gördüm. Bugün temeli attığımız proje ile Saray halkına temiz ve sağlıklı su içereceğiz. Biz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak 01.01.2015 tarihi itibari ile hiçbir mazereti olmayan verdiği sözü yerine getiren bir anlayış içerisindeyiz. Asla siyasetin içerisinde olmadık. Elbette bizde bir siyasi partiden geldik.

Ancak hizmet derken rozetimizi çıkardık. Zorlasam siyasi şov için  3 ana grup yolunu birden başlatırdım. Ama biz işimizi sağlam yapacağız. bunun için çalışmalarımızı sağlam temeller üzerine başlattık. Hizmetin siyaseti olmaz, gururu olur. Bize biraz izin verin. Önümüzde büyük projelerimiz var. Tekirdağ'a sıfır yeni bir asfalt şantiyesi kazandırıyoruz. Bu şantiyeyi Saray'a kuracağız. Hizmetlerimiz ve projelerimiz hız kesmeden devam edecek. Hizmet süremizin sonunda farklı bir Saray ve Tekirdağ bırakacağız" dedi.

KÖPRÜLÜ, "40 GÜN SONRA BÜTÜN KURUMLAR SİZE GEREKLİ İZİNLERİ VERECEK"
Temel atma töreninde bir konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetlerini engelleyen kurumların seçimlerden sonra onlara izin vermek zorunda kalacaklarını belirtti. Köprülü konuşmasında, "Bugün burada çok önemli ve büyük bir projenin temelini atıyoruz. Bizler aynı yerin kurdelesinin 5 kere kesildiğine şahit olduk. Ama bu proje Saray'ın geleceği için hayati önem taşıyan bir proje. Başkanımın da belirttiği gibi bizim sokağa atacak paramız yok. Halkın vergileriyle gerçekleştirilecek yatırımlarda kılı kırk yarmak zorundayız. Başkanımız kurumlar karşısında yaşadığı sıkıntılardan bahsetti. Kurumlar vatandaşın hizmet almasına engel oluyorlar. Kimse ne insan ayrımı nede belediye ayrımı yapamaz. Merak etmeyin  en fazla 40 gün bekleyeceksiniz. 40 gün sonra hizmete kavuşacaksınız" dedi.

KAYMAKAM ÖNER, "YOLLARIMIZIN ONARILMASI GEREKİYOR"
Çalışma yapılan yolların biran önce onarılması gerektiğini belirten Kaymakam Öner, "Tekirdağ şuanda Türkiye'nin en hızlı göç alan 3. şehri. Bu göç özellikle Çorlu, Çerkezköy ve Kapaklı bölgesinde ikamet ediyor. Yıl sonunda bu ilçelerle bağlantımızı sağlayan duble yolun çalışmaları tamamlanacak. Yol şartlarının düzelmesinin ardından buradan arta kalan insanlarımız ilçemize gelmeye başlayacak. Bunun için hazırlıklı olmalıyız. Bugünde bu hazırlık için önemli bir projenin temelini atacağız. Geçtiğimiz günlerde ilçemize gelen TESKİ Genel Müdürümüz ile görüşme fırsatı buldum. Görüşmede kendilerine altyapı firmasını şikayet ettim. Yolların çok bozulduğunu belirttim. Tabi kazmadan altyapı çalışması olmaz. Bozulan yollarımızın onarımı için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak'tan yolların onarımı için bir destek istiyorum" dedi.
Gerçekleştirilen konuşmalarında ardından kaynak makinasının başına geçildi. Okunun dua ve kesilen kurbanın ardından protokol üyeleri düğmeye basarak iki borunun kaynak işlemini gerçekleştirdiler.

KİMLER KATILDI
30 Nisan Perşembe günü Güneşkaya Mevkii'nde gerçekleştirilen temel atma törenine Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Saray Kaymakamı Hüseyin Öner, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, TESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Şafak Başa, Saray İlçe Emniyet Müdür Murat Tabak, İlçe Jandarma Komutanı Yasin Keskin, Saray Belediyesi Belediye Meclis üyeleri, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Daire Amirleri, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili adayları Arzu Mandalı Sucu, İlhami Özcan Aygun, Şerafettin Terzi, CHP Saray İlçe Başkanı Demir Ali Demirel, Saray Esnaf Odası Başkanı Ali Özen, siyasi parti temsilcileri, daire amirlerinin yanı sıra çok sayıda Saraylı katıldı.

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
 
Etiketler:
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 30.04.2024
Bugün
13 - 15
Çarşamba
13 - 15
Perşembe
11 - 16
Tekirdağ

Güncelleme: 30.04.2024
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
93
80
1
3
30
34
2
Fenerbahçe
89
89
1
5
28
34
3
Trabzonspor
58
60
12
4
18
34
4
Başakşehir
52
46
12
7
15
34
5
Beşiktaş
51
45
13
6
15
34
6
Kasımpasa
49
56
13
7
14
34
7
Rizespor
49
45
13
7
14
34
8
Alanyaspor
48
49
10
12
12
34
9
Sivasspor
48
41
10
12
12
34
10
Antalyaspor
45
38
10
12
11
33
11
A.Demirspor
41
49
11
14
9
34
12
Kayserispor
40
39
13
10
11
34
13
Samsunspor
39
37
15
9
10
34
14
Ankaragücü
38
42
12
14
8
34
15
Konyaspor
36
34
14
12
8
34
16
Gaziantep FK
34
39
18
7
9
34
17
Hatayspor
33
38
15
12
7
34
18
Karagümrük
33
37
16
9
8
33
19
Pendikspor
30
38
18
9
7
34
20
İstanbulspor
16
26
23
7
4
34
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı