301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
12 Haziran 2015 - Cuma 22:51 Bu haber 1020 kez okundu
 
Tarihi Kurtdere Camii Hizmete Açıldı
SARAY Haberi


Saray'ın Kurtdere Mahallesi'nde bulunan ve 120 yıllık mazisi ile Saray'ın en önemli tarihi eserlerinin başında gelen Kurtdere Camii, 12 Haziran Cuma günü düzenlenen tören ile yeniden hizmete açıldı.  Saray Kaymakamı Hüseyin Öner'in girişimleri sonucu 2013 yılında İl Özel İdaresi tarafından restorasyon çalışmaları başlatılan Kurtdere Camii Tekirdağ'ın Büyükşehir statüsüne geçmesinin ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından  restorasyonu tamamlanarak hizmete açıldı. Tekirdağ İl Özel İdaresi tarafından başlanılıp Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan restorasyon çalışmaları toplam 856 milyon TL mahal oldu.

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu'nun katılımı ile 12 Haziran Cuma günü gerçekleştirilen törene Kurtdere Mahallesi sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Protokol üyelerinin yerinin almasının ardından program İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başladı.  Programda kürsüye ilk olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Dilşad Ergin geldi.

DİLŞAT ERGİN YENİ PROJELERİN MÜJDESİNİ VERDİ

Kurtdere Mahallesi'nin ve Kurtdere Camii'nin tarihini anlatarak konuşmasına başlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Dilşad Ergin Saray'daki diğer tarihi eserlerle ilgili restorasyon çalışmalarının da en kısa sürede ihale edileceğini vurguladı. Ergin, "Başkanımızın dairemiz kurulduktan sonra  bize verdiği ilk emir Tekirdağ genelindeki tarihi eserlerin belirlenmesi oldu. İkinci emir ise bu eserler ile ilgili çalışmaların projelendirilmesi oldu.  Bugün Saray Kaymakamlığının girişimleri ile başlatılan restorasyon çalışmasının Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanması sonucu hizmete açılacak tarihi Kurtdere Camii için buradayız. Saray'daki tarihi mekanlar ve eserler için çalışmalarımız devam edecek. Karabürçek Mahallesi ile Edirköy Mahallesi'ni birbirine bağlayan taş köprünün projesinin onaylanması için Karayolları Genel Müdürlüğüne gönderildi. Bunun dışında Cumhuriyet İlkokulu'nun tarihi binası ve Büyükyoncalı Mahallesi'nde yer alan tarihi cami ve okul binası içinde en kısa süre çalışmalara başlayacağız" dedi.

ÇOBAN: EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Dilşad Ergin' in ardından kürsüye gelen Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban tarihi caminin onarılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.  Başkan Çoban, "2012 yılında Saray Kaymakamlığının girişimleri ile başlayan  restorasyon çalışması Tekirdağ'ın Büyükşehir statüsüne kavuşmasının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlandı. Projenin tamamlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

KAYMAKAM ÖNER, "İLÇEMİZDEKİ DİĞER ESERLER İLE İLGİLİ DE ÇALIŞMALARIMIZI BAŞLATTIK"

Saray'daki diğer tarihi eserlerin durumu ile ilgili bilgiler vererek konuşmasına başlayan  Saray Kaymakamı Hüseyin Öner konuşmasında, "Camimizin restorasyon süreci ve ilçemizdeki diğer tarihi eser tescilli kültürel değerlerimizin konumu ile ilgili sizleri bilgilendirmek ve düşüncelerimi dile getirmek istiyorum. 2012 yılı sonlarında köy ziyaretleri yaptığım bir dönemde ilk defa bu camimizi gördüm.  Duvarlarının tamamına yakını ve çatısının tamamı yıkıktı. Bakımsız, ilgisiz ama mimari duruşu ile bir ihtişamı vardı. Gerekli müracaatlarımızı yaptık, girişimlerde bulunduk. Tekirdağ İl Özel İdaresi Sekreterliğine restorasyon yapılması konusunda teklif sunduk ve 2013 yılında projeler ihale edildi. 2014 yılında da uygulama ihalesi yapıldı. Maalesef  eski eserlerin onarılması çok uzun zaman alıyor. Bu projeyi Özel İdaremiz başlattı, sonra ilimizin büyükşehir olması ile birlikte Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı söz konusu işi emanet aldı. Ben de işi acizane takip ettim. Bugün çok güzel bir eser kazandırdık ilçemize. Cami restorasyonu haricinde ilçemizde tarihi eser tescilli diğer eserlerimizle ilgili girişimlerimiz de oldu. Bunlarla ilgili gerekli müracaatlarımızı ve bilgilendirmelerimizi  yaptık. İnşallah zaman içerisinde bu eserler de restore edilerek, gelecek kuşaklara aktarılır.

 EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Bu kadar kalabalık ve kıymetli bir topluluk bir araya gelmişken köyümüzdeki, bir başka kamu hizmeti ile ilgili önemli bir gelişmeye daha değinerek teşekkür etmek istiyorum. Köyümüzde Kurtdere Ortaokulu'muz var.  Okulumuz mahzun bir haldeydi. Ben Kaymakam olarak buradan gelip geçerken bir mahcubiyet hissediyordum. Birkaç senedir ilimizle yazışmalar yapıyorduk. İl Eğitim Müdürlüğümüze ve valiliğimize bu sene bütçe ayırdıkları için çok teşekkür ediyorum. Bize yardımı dokunan tüm firmalara, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne, Saray Belediyesi'ne, Okul Aile Birliğine, tüm hayırseverlere, emek sarf eden okul müdürüne, müdür yardımcısına ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Eserimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Yaklaşan Ramazan ayının hem İslam alemine hem milletimize hayırlar getirmesini dileyerek, kalpten saygılar diliyorum" dedi.

 "SARAY HALKINA HİZMETLERİMİZ DEVAM EDECEK"

Kaymakam Öner'in ardından kürsüye gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye başkanı Kadir Albayrak Saray halkının karşısına yeni projeler ile gelmeye devam edeceğini belirterek yeni projelerin yolda olduğunu vurguladı.  Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak ilçelerden gelen bütün talepleri karşılamaya gayret ettiklerini belirten Başkan Albayrak, "İlçelerimizi dolaşırken  vatandaşlarımızdan ve kurumlarımızdan çok sayıda istek alıyoruz ve bu istekleri yerine getirmeye çalışıyoruz. İlçelerimizin sorunlarını tespit etmek için daha organize bir çalışma yapacağız. İl Müftümüz ile yaptığım görüşmede bütün ilçe müftülerimizi Tekirdağ'da ağırlayarak taleplerini dinlemek istediğimi belirttim. Aynı organizasyonumuzu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile gerçekleştirerek İlçe Milli Eğitim Müdürlerimizin taleplerini de alacağız. Saray'a hizmetlerimiz bunlarla sınırlı kalamayacak. Daha çok temel atma ve açılış törenlerinde bir araya gelmeye devam edeceğiz. Bugün açılışını yaptığımız camimizi Kurtdere halkına ve muhtarımıza emanet ediyorum. En azında cuma namazlarını burada kılın, bu camiyi mahzun bırakmayın" dedi.

VALİ SALİHOĞLU, "TARİHİ ESERLERİN YENİDEN HAYAT BULMASI ÇOK ÖNEMLİ"

Tarihi eserlerin yeniden hayat bulmasının önemli olduğunu vurgulayan Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, "Bu güzel eserin yeniden hayat bulması nedeniyle bu güzel günde bir araya gelmiş bulunuyoruz. Eserin yeniden hayat bulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tarihi eserlerin yeniden hizmete açılması çok zorlu ve masraflı bir iş. Restorasyon işleri için 10 yıl önce emlak kanununa koyulan bir madde ile emlak vergilerinin bir kısmı bu onarımlar için ayrılmaya başlandı. Oluşturulan bu fon eserlerin restore edilmesini daha da kolaylaştırdı.  Dedesi ve dedesinin babası bu camide ibadet edenlerin evlatları yine aynı camide ibadet edebilecek. Bu çok önemli eserin restorasyonunda emeği geçen herkese tekrardan teşekkür ediyorum "dedi.

GÜRLEN'DEN UFAK BİR SİTEM

Kurdele kesiminden önce kısa bir konuşma gerçekleştiren Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen törene davet edilmeden geldiğini belirterek ufak bir sitemde bulundu. İl Müftüsü Mahmut Gürlen'in duasının ardından açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi. Kurdele kesiminin ardından camiyi dolaşan protokol yetkilileri gezinin arından vatandaşlarla birlikte cuma namazını kıldılar. Namazın ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından törene katılanlara ikramda bulunuldu.İkram dağıtımının ardından tören sona erdi.

KİMLER KATILDI

12 Haziran Cuma günü gerçekleştirilen törene Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Saray Kaymakamı Hüseyin Öner, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Saray Belediyesi Meclis Üyeleri, Büyükşehir Belediyesi Daire Amirleri, Saray Kaymakamlığı Daire Amirleri, Saray Devlet Hastanesi Başhekimi Levent Alper, MHP Eski Tekirdağ Milletvekili Adayı Hakan Özgül, MHP İlçe Başkanı Lütfü Mercan, Demokrat Parti İlçe Başkanı Rahim Buluş, Saray Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Özen ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
 
Etiketler:
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 05.05.2024
Bugün
10 - 17
Pazartesi
8 - 16
Salı
10 - 17
Tekirdağ

Güncelleme: 05.05.2024
İmsak
25 Şevval 1445
Sabah
04:17
Öğle
05:57
İkindi
13:12
Akşam
17:04
Yatsı
20:16
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
93
80
1
3
30
34
2
Fenerbahçe
89
89
1
5
28
34
3
Trabzonspor
58
60
12
4
18
34
4
Beşiktaş
54
48
13
6
16
35
5
Başakşehir
52
46
12
7
15
34
6
Kasımpasa
49
56
13
7
14
34
7
Alanyaspor
49
50
10
13
12
35
8
Rizespor
49
47
14
7
14
35
9
Sivasspor
48
41
10
12
12
34
10
Antalyaspor
45
39
11
12
11
34
11
A.Demirspor
44
50
11
14
10
35
12
Kayserispor
40
39
13
10
11
34
13
Ankaragücü
39
43
12
15
8
35
14
Samsunspor
39
37
15
9
10
34
15
Karagümrük
36
41
16
9
9
34
16
Konyaspor
36
34
14
12
8
34
17
Gaziantep FK
34
39
18
7
9
34
18
Hatayspor
33
38
15
12
7
34
19
Pendikspor
30
38
18
9
7
34
20
İstanbulspor
16
26
24
7
4
35
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı