301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
06 Ocak 2020 - Pazartesi 14:14 Bu haber 722 kez okundu
 
BAŞAKŞEHİR OKULLARI BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ
BAŞAKŞEHİR OKULLARI BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ
SARAY Haberi


Başakşehir Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kozuva başkanlığında gerçekleştirilen basın toplantısında, basın mensupları ağırlayarak, okulların tanıtımı yapıldı.

Bugün burada bulunma amacımız; Başakşehir Okullarının konseptini, eğitim anlayışını ve eğitime bakış açısını sizler ve sizlerin vasıtasıyla kamuoyuyla paylaşmaktır.

Kendimizi sizlere tanıtmak istiyoruz. Emre KOZUVA Başakşehir Okulları Yönetim Kurulu Başkanı, Mehmet DEMİRBAŞ Başakşehir Okulları Genel Müdürü, Kıvanç DİZMAN Başakşehir Okulları İlkokul Müdürü, Aylin ARDA Başakşehir Okulları Ortaokul Müdürü, Fatih ÇAKAR Başakşehir Okulları Atölye Koordinatörü, Fatih DEMİR Başakşehir Okulları İşletme Müdürü, Gamze KOÇAK Başakşehir Okulları Rehberlik ve Psikolojik Danışma Birimi Zümre Başkanı, Leyla YILMAZ Başakşehir Okulları Yabancı Dil Bölümü Zümre Başkanı.

YAŞAM ALANIMIZ

Tekirdağ ili Kapaklı ilçesi Pınarca Mahallesi yolu üzerinde, doğa ile iç içe 11 bin metrekarelik kapalı alana sahip, öğrencilerin her türlü ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte olup kapalı spor salonuaçık spor alanları, anasınıfı, ilkokul, ortaokul ve lise eğitim binalarından oluşan Başakşehir Okulları;  benzersiz fiziki yapısı, botanik bahçesi ile çevresinde bu niteliklere sahip olan ilk ve tek özel okuldur.

Okulumuz;  43 derslik, açık ve kapalı spor sahası,  300 kişilik konferans salonu, açık alanda bulunan amfi tiyatrosu, 17 atölye ve tam donanımlı laboratuvarları ile şehrin trafik karmaşasından uzak, doğanın kalbinde, öğrencilerin huzur ve güven içinde, ileri teknoloji ile eğitim görmelerine imkân sağlayan fiziksel donanıma sahiptir.

EĞİTİM FELSEFEMİZ

Çağımızın değişen ve gelişen algısı içerisinde, öğrencilerimize çoklu öğrenim alanları sunuyoruz. Yaratıcılıklarını ortaya koymalarına imkan tanıyıp, tüm disiplinleri bir araya getirmeye çalışarak bireylerin alternatif düşünme yeteneklerinin gelişimine katkıda bulunuyoruz. Bilimsel ve zihinsel açıdan sınırsız bir özgürlük alanı sunularak öğrencinin merkeze alındığı beceri temelli atölyelerimizde, ana ders kavram ve kazanımlarının entegrasyonu, zeka ve öğrenme alanında yapılan çalışmalar ile her bir bireye ulaşıyoruz. Öğrencilerimizi özgür bir birey olarak görüp araştıran-inceleyen, problem çözebilen, seçim yapabilen, sorumlu birer dünya vatandaşı olarak yetiştirmek kurumumuzun öncelikli hedefleri arasında yer almaktadır. Bu amaçlar doğrultusunda Başakşehir Okullarında her türlü imkan hazır hale getirilmiştir.

Okulumuzda, öğrenciler ayrı birer birey olarak kabul edilmektedir. Her öğrenci tek tek ele alınır;  bireysel ihtiyaçları ve birbirinden ayrılan özellikleri belirlenerek ihtiyaca yönelik öğrenciye uygun planlamalar yapılmaktadır. Onları eşsiz kılan, diğer öğrencilerden ayıran kişiliklerini, yeteneklerini ve ilgi alanlarını keşfetmelerine rehberlik etmek amaçlanmaktadır.

Merkezi sınav sonuçları ile akademik başarıyı her yıl zirvede tutan Başakşehir Okulları, “Sadece sınav başarısı için değil; hayata hazırlanmak, kendimizi keşfetmek için öğreniriz.” prensibini ilke edinmiştir.

DİL POLİTİKAMIZ

Globalleşen modern dünyamızda yabancı diller artık bir gereklilik haline geldi. Başakşehir Okulları çağın sunduğu bütün imkânları öğrencilerin bilgi dünyasını zenginleştirmek için kullanıyor.

Başakşehir Okullarında, Avrupa Ortak Dil Kriterleri’ne uygun olarak güncel eğitim metotlarıyla öğrencilere dili aktif kullanabilecekleri ortamlar sağlanarak uluslararası standartlarda verilen yabancı dil eğitimi, kademelere göre farklı dil eğitim programları planlanmakta ve etkinlikler uygulanmaktadır.

Okulumuzda İngilizce ve ikinci yabancı dil olarak da Almanca dili eğitimi verilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığının öğretim programları ile tam bir uyum içerisinde uygulanan programın yanı sıra okulumuzda eğitimi seçmeli yabancı dil ve kulüp çalışmaları olarak verilen Rusça ve İspanyolca dilleri ile öğrencilerimizi ulusal ve uluslararası platformlarda karşılaşabilecekleri her tür sistem gerekliliklerine karşı donanımlı bireyler olarak yetiştirmekteyiz.

Öğrencilerimiz, dil öğrenimlerini mükemmele taşımak amacıyla onlar için hazırlanan proje ve temel beceriler bazlı Our Learning Journey, Global Village, Don’t laugh At Me gibi dilin yanı sıra karakter gelişimi ve sosyal sorumluluğu da kapsayan aktivitelere büyük bir hevesle dahil oluyor.

Öğrenmeye ilişkin materyallerimiz; öğrencilerin bireysel ve toplu olarak ihtiyaçları, öğrenme farklılıkları da göz önüne alınarak büyük bir titizlikle seçiliyor. Her bireyin farklı öğrenme yetisini ve geçmişini göz önünde bulunduruyor, bu anlamda herkesin beceri ve bilgisine göre farklı uygulamalar ile eğitim veriyoruz.

Okul olarak hedefimiz;  uluslararası bilinç edinebilmiş, sorumlu birer dünya vatandaşı, eğitimli ve becerikli bir nesil yetiştirmektir.

 REHBERLİK ANLAYIŞIMIZ

Başakşehir Okulları Rehberlik ve Psikolojik Danışma birimi, anasınıfından lise son sınıfa kadar öğrencilerin bireysel farklılıklarını ve gelişim dönemlerini dikkate alarak her bireyin ‘değerli ve biricik' olduğu yaklaşımı ile 'sorun' odaklı değil 'gelişim ve süreklilik' odaklı rehberlik anlayışıyla çalışmalarını yürütmektedir.

Başakşehir Okulları Rehberlik ve Psikolojik Danışma birimi çalışmalarının temel amacı çocuğun kendini tanıması, kabul etmesi ve geliştirmesidir. Bu amaç doğrultusunda yapılan tüm çalışmalar kişilik keşfi süreci olarak tanımladığımız eğitimler, atölyeler, test, gözlem ve rehberlik aşamalarından oluşmaktadır. Her öğrenciyi kendi profili kapsamında değerlendirerek uygun eğitim yaklaşımı ile gelişimini sağlamayı hedefleyen okulumuz, öğrenci odaklı eğitim anlayışını veli-öğretmen-öğrenci üçgeni ekseninde pekiştirmektedir.

Okulumuzun sahip olduğu bu bakış açısı ile Rehberlik ve Psikolojik Danışma birimi okul süreçlerinin temel parçası ve eğitimin önemli bir tamamlayıcısıdır.

ATÖLYE SİSTEMİ VE DİSİPLİNLER ARASI YAKLAŞIM

Okulumuzda öğrencilerimizin 21.yy becerileri ile beraber yetişebilmesi adına elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz.  Yaşadığımız dünya ile gelecek arasında köprü olacak nitelikte uygulamalı eğitim alanları planlıyoruz.

Okulumuzda bilimden sanata, teknolojiden spora bu alanlarla ilgili 17 farklı atölye uygulaması ile çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız.  İlerleyen süreçte bu sayı 25’in üzerine çıkacak ve derslerle entegrasyonu tamamlanmış olacaktır. Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyacak olan “Kazanım Temelli Atölyeler” projesini hayata geçiriyoruz. Öğrencilerimizin derslerde daha aktif olmaları, yaparak-yaşayarak öğrenmeleri ve öğrenmeyi daha kalıcı hale getirebilmeleri için tüm derslerini atölye mantığı ile yeniden planlıyoruz. Özellikle anasınıfı ve ilkokul kademesinde sınıf düzeyinde temel kazanımları disiplinler arası etkileşim yaklaşımı ile çok yönlü olarak işliyoruz. 

Kurumumuzda atölye sistemi iki ayrı kurgu üzerine inşa edilmiştir. 1.si Başakşehir İnovasyon ve Bilim Merkezi, 2.si de Beceri-Yetenek Atölyeleri. İnovasyon ve Bilim Merkezimizde Düşünme Becerileri, STEM ve MAKER-ROBOTİK atölyelerimizle öğrencilerimizi geleceğe hazırlarken Beceri-Yetenek Atölyelerimizle onlara hayatın içinden deneyimler sunuyoruz. Gastronomi Atölyemizle onlara gerçek bir mutfak deneyiminin, Estetik Sanatlar Atölyemizle kil-çamurun eşsiz güzellik ve tasarım dünyasının, Ebru Atölyemizle sanatın sabır ve inceliğinin kapılarını açıyoruz.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: BAŞAKŞEHİR, OKULLARI, BASIN, TOPLANTISI, DÜZENLEDİ,
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 19.04.2024
Bugün
10 - 14
Cumartesi
9 - 11
Pazar
9 - 14
Tekirdağ

Güncelleme: 19.04.2024
İmsak
9 Şevval 1445
Sabah
04:46
Öğle
06:19
İkindi
13:14
Akşam
16:59
Yatsı
20:00
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
87
73
1
3
28
32
2
Fenerbahçe
85
85
1
4
27
32
3
Trabzonspor
52
54
12
4
16
32
4
Rizespor
48
43
12
6
14
32
5
Beşiktaş
48
42
12
6
14
32
6
Kasımpasa
46
55
12
7
13
32
7
Başakşehir
46
42
12
7
13
32
8
Sivasspor
44
38
10
11
11
32
9
Alanyaspor
42
41
10
12
10
32
10
Antalyaspor
42
36
10
12
10
32
11
A.Demirspor
40
48
10
13
9
32
12
Samsunspor
38
36
14
8
10
32
13
Ankaragücü
37
40
11
13
8
32
14
Kayserispor
37
36
12
10
10
32
15
Konyaspor
36
34
12
12
8
32
16
Hatayspor
33
36
13
12
7
32
17
Gaziantep FK
31
35
17
7
8
32
18
Pendikspor
30
36
16
9
7
32
19
Karagümrük
30
35
16
9
7
32
20
İstanbulspor
16
25
21
7
4
32
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı