301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
24 Ekim 2017 - Salı 22:32 Bu haber 4090 kez okundu
 
Başarılı Oyuncudan Saraylılara Yaratıcı Drama Etkinliği
Başarılı oyuncu Gülşah Çomoğlu yaratıcı drama etkinliğinde Saraylı çocuklarla bir arya geliyor. Maraton Spor Kulübü Derneği tarafından organize edilen etkinlik çerçevesinde her cumartesi günü Saraylı çocuklar ve diğer katılımcılarla bir arya gelmeye hazırlanan Çomoğlu gerçekleştirilecek etkinlik ve yaratıcı dramanın faydaları hakkında gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Yaratıcı drama etkinliğinin bireylerin gelişimindeki önemine dikkat çeken Çomoğlu, yaratıcı dramanın sadece çocuklara değil tüm yaş gruplarındaki katılımcılara önemli katkıları olduğunu açıkladı.
SARAY Haberi


MARTON SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ’NDEN BÜYÜK HİZMET
Ayaspaşa Mahallesi Hamam Sokak Abdurrahim Alp Caddesi’nde hizmete giren Maraton Spor Kulübü Derneği gerçekleştirdiği yaratıcı drama etkinliği ile dikkatleri üzerine çekti. Konusunda eğitim almış ve sektör içinde yaptığı başarılı çalışmalar ile adından söz ettiren Gülşah Çomoğlu ile Saraylı çocukları bir araya getiren Maraton spor Kulübü Derneği çalışmaları ile takdir toplayacağa benziyor.
GÜLŞAH ÇOMOĞLU KİMDİR?
Maraton Spor Kulübü Derneği’nde bir araya geldiğimiz ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu açıklamalarına kendini tanıtarak başladı. 5 yıl boyunca tiyatro eğitimi aldığını belirten Çomoğlu, “Ben Gülşah Çamoğlu, 1986 Ankara doğumluyum.  2009 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro bölümünden mezun oldum.  Yaklaşık 5 yıl tiyatro eğitimi aldım.  Tiyatro eğitimi alırken, henüz üniversite ikinci sınıf öğrencisiyken bir dizi projesine başladım.  Fox TV de yayınlanan unutma beni adlı dizide asuman karakterini canlandırdım.  Daha sonra Devlet tiyatrosunda çalışmaya başladım.  5 yıl boyunca Unutma beni isimli dizide oynadıktan sonra İstanbul’a yerleştim ve Star TV de yayınlanan aşkın bedeli adlı dizide Dicle karakterini oynadım iki sezon.  En son olarak yine star TV de yayınlanan yüksek sosyete dizisinde begüm karakterini canlandırdım. Şuan da aktif olarak Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesinde Tiyatro eğitmenliği yapıyorum.  Konservatuara öğrenci yetiştiriyorum” dedi.
“SARAY’DAKİ BU BOŞLUĞU DOLDURMAYI ÇOK İSTİYORUM”
 Samimi bir şekilde gazetemize özel açıklamalarda bulunan Çomoğlu Saray’da böyle bir etkinliğe başlamasında ki en önemli unsurun ilçedeki sosyal imkânların az olması olduğunu belirtti. Saraylı çocukların ve yetişkinlerin en azından bir sinemayı hak ettiğini belirten Çomoğlu, Saray’daki etkinliğe başlamayı neden kabul ettiğini, “Saray’da bir etkinlik yok. Çocukların kendini ifade edebileceği, gezip görebileceği, sinemaya, tiyatroya gidebileceği yakın yerler, sosyal etkinlikler yok.  Kimse bunu buraya getirmemiş. Bende dedim ki ben kalkar İstanbul’dan buraya giderim. En azından çocuklar tiyatro nedir öğrenir. En azından onlarla bir oyun çalışırız, en azından buraya bir oyun getiririm. Çocuklar burada görürler. Çocuklar neden bundan mahrum kalsın.  İstanbul’a bir buçuk saat uzaklıkta bir yerde çocuklar neden bir tiyatro görmesinler.  Ben ilerleyen zamanlarda sine vizyon getirip burada çocuklara filim izlettireceğim. Sinema dünyanın en kolay şeyi. Burada neden bir sinema yok. Bu kadar sosyal imkân az olduğu için Saray’da bu kadar başarılı öğrenci çıkıyor. Sosyal etkinlikler az olduğu için belki çocuk oturup evde çalışıyorlar.  En azından bir sineması, bir tiyatrosu olsa. Burada mutlaka çocuklara yönelik mini bir sinema olmalı.  Saray’daki bu boşluğu doldurmayı çok istiyorum. Çünkü her şeyden önce benim burada iki tane yeğenim var. Onlarda bu eksikliği görerek bu adımı attım.  Yeğenlerim İstanbul’a geldiklerinde sinemaya gitmek istiyorlar.  Buradaki çocuklar neden sinemaya gidemesin ki. Sinema çok basit bir şey, hiçbir şey koyamazsan sandalye koyarsın.  Sadece hafta sonları iki seans film oynasa yeterli olacak. Bu tarz etkinlikler arttıkça vatandaşların talepleri de artacağına inanıyorum. Bence Saray bunu hak eden bir yer. Saray’ın gelişmesi için bir adım atılması gerekiyor” ifadeleri ile açıkladı.
DRAMA ETKİNLİKLİKLER BİREYİN GELİŞİMİNDE ÇOK ÖNEMLİ
Maraton Spor Derneği bünyesinde gerçekleştirecekleri yaratıcı dram etkinliğinin bireylerin gelişiminde oldukça önemli olduğunu belirten Çomoğlu, “Çocukları çok seviyorum ve çocuklarımızın ülkemiz için çok önemli olduğunu düşünüyorum.  Onlara çok kıymet veriyorum ama onların gelecekte iyi bir meslek sahibi olabilmesi için toplumda kendini birey olarak kendini rahatça ifade edebilmesi için bütün dertlerini ve sıkıntılarını dile getirebilmeleri adına drama etkinliklerinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Yani bir bireyin yetişirken drama dersi alması gerektiğini, hatta yetişmiş bir bireyin dahi çalışırken drama dersi alması gerektiğini düşünüyorum.  Drama dersinde birey kendi hayal gücünü ifade edebilme gücünü doğurur. Hayal ettikçe bir birey olduğunu anlar ve hayattaki duruşu değişir.   Drama da kendini sözsüz olarak da ifade edilme özelliğine sahip olur. Kendine güveni gelir ve kendini ifade edebilme şekli gelişir. Bunlar toplumda önemli şeylerdir. Bugün benim 50 yaşında iş adamı bir öğrenci dahi var.  Çünkü iş adamı olmasına rağmen hocam 10 kişinin karşısına geçtim mi konuşamıyorum, ellerim terliyor diyor. Bunların hepsini drama da slip atabiliyoruz” dedi.
“DRAMA EĞİTİMİNİ SADECE OYUNCU OLMAK İSTEYEN BİREYLER ALMAZ”
Gerçekleştirdikleri yaratıcı drama etkinliğe sadece oyuncu olmak isteyenlere yönelik bir etkinlik olmadığını belirten bireylerin gelişimi için yaratıcı dramanın oldukça önemli olduğunu belirtti.  Yaratıcı dramanın bir konservatuvar hazırlığı olmadığını belirten Çomoğlu açıklamalarını, “Drama eğitimini sadece oyuncu olmak isteyen bireyler almaz.  Drama bireyin birey olma çabasıdır aslında.  İletişiminde, fiziksel duruşunda, diksiyonunda, artikülasyonunda, ses eğitiminde bunlar önemli derslerdir. Konservatuara hazırlanan bir öğrencinin çalışma şekli yaratıcı drama etkinlikleri değil tiyatro kurslarıdır. Öyle öğrencilerimiz olursa onların yaptığı özel bir çalışma vardır, o çalışmalara dâhil olurlar.  Yaratıcı drama konservatuara çalışma etkinliği değildir. Yaratıcı dramada sadece hayal gücüyle, oyunlarla bireyin zekâsını ve hayal gücünü geliştiren etkinlikler yaparız. Aslanda bakarsanız aynı sazın iki ayrı teli diyebiliriz. Kesinlikle sadece oyuncu olmak için bu etkinliğe gelinmez” ifadeleri ile sürdürdü.
“BUNLAR ÇOK KIYMETLİ DERSLER”
Gerçekleştirdiğimiz söyleşi öncesi yaptığı ilk etkinlik hakkında görüşlerini aldığımız Çamoğlu çocukları çok sevdiğini ve ilk defa 3 yaş grubu ile etkinlik gerçekleştirdiğini açıkladı. İlk defa 3 yaş grubu ile bir etkenlik gerçekleştirdiği için hocalarından destek alarak yola devam edeceğini açıklayan Çomoğlu, “Çeşitli yaş gruplarında katılımcılarımız var.  Öncelikle küçük yaş gurubundaki çocuklarımızın konsantrasyonlarını toplamak için çalışmalar yapacağız. Bende ilk defa 3 yaş grubu ile bir etkinliğe katılıyorum ve bunun için hocamdan yardım alacağım. Bunlar çok kıymetli dersler. Kişinin kendine güveni geliyor” dedi.
Maraton spor Derneğinde geçtiğimiz Cumartesi günü ilk yaratıcı drama etkinliğini gerçekleştiren başarılı oyuncu Gülşah Çomoğlu her hafta sonu çocuklarla bir araya gelmeye devam edecek.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler:
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 02.05.2024
Bugün
10 - 16
Cuma
12 - 15
Cumartesi
12 - 17
Tekirdağ

Güncelleme: 02.05.2024
İmsak
22 Şevval 1445
Sabah
04:22
Öğle
06:01
İkindi
13:12
Akşam
17:03
Yatsı
20:13
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
93
80
1
3
30
34
2
Fenerbahçe
89
89
1
5
28
34
3
Trabzonspor
58
60
12
4
18
34
4
Başakşehir
52
46
12
7
15
34
5
Beşiktaş
51
45
13
6
15
34
6
Kasımpasa
49
56
13
7
14
34
7
Rizespor
49
45
13
7
14
34
8
Alanyaspor
48
49
10
12
12
34
9
Sivasspor
48
41
10
12
12
34
10
Antalyaspor
45
39
11
12
11
34
11
A.Demirspor
41
49
11
14
9
34
12
Kayserispor
40
39
13
10
11
34
13
Samsunspor
39
37
15
9
10
34
14
Ankaragücü
38
42
12
14
8
34
15
Karagümrük
36
41
16
9
9
34
16
Konyaspor
36
34
14
12
8
34
17
Gaziantep FK
34
39
18
7
9
34
18
Hatayspor
33
38
15
12
7
34
19
Pendikspor
30
38
18
9
7
34
20
İstanbulspor
16
26
23
7
4
34
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı