301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
09 Şubat 2019 - Cumartesi 18:18 Bu haber 2520 kez okundu
 
“Bu İş Bitti Ali Başkan”
İyi Parti Saray Belediye Başkan Adayı Ali Özen’in tanıtım programında coşkulu büyük bir kitleyi gören İyi Parti GİK Üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kuleyin, “Bu iş bitti Ali Başkan” sözleri ile adeta seçim sonucunu tayin etti.
SARAY Haberi


İyi Parti Saray Belediye Başkan Adayı Ali Özen’in tanıtım programında coşkulu büyük bir kitleyi gören İyi Parti GİK Üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kuleyin, “Bu iş bitti Ali Başkan” sözleri ile adeta seçim sonucunu tayin etti.  Atatürk Alanı’nda Cumartesi günü gerçekleşen aday tanıtım programına katılım ve coşku ile “İyi Parti bu seçimi” alır yorumlarını da beraberinde getirdi. Başkan Adayı Ali Özen sahneye davet edildiğinde yüzlerce katılımcılardan büyük bir destek gelirken, Özen konuşmasının her noktasında ekip vurgusu yaptı.

Aday tanıtım programı İyi Parti Saray İlçe Başkanı Rahim Buluş’un konuşması ile başladı. Buluş demokrat Saraylılar sözleri ile vatandaşlara seslenirken, kimsenin Saray’ın oylarını kendi ipoteğinde tapulu malı gibi görmemesi gerektiğini vurguladı. Buluş, Ali Özen’in hatırıyla, cemiyetiyle, yaptıklarıyla çok değerli bir kişi olduğunun altını çizerken, yerel seçimlerde şahısların, ekiplerin ve projelerin yarışması gerektiği vurgusunu yaptı. Saray’da sorunların çok basit olduğunun altını çizen Buluş, bu sorunları da çözeceklerini belirtti.

SABRIN BİTTİĞİ YERDE İSYAN BAŞLAR

Rahim Bulu ittifak hakkında da konuşurken Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Kadir Albayrak’ı eleştirdi. Buluş ittifak kapsamında Albayrak’ı İyi Parti’nin de destekleyeceğinin altını çizdi. Kadir Albayrak Çarşamba günü Saray halk pazarında bez çanta dağıtmış ve yanında sadece CHP heyeti yer almıştı. Buluş bu konuya dikkat çekerken, neden İyi Parti İlçe Başkanı, Belediye Başkan adayı veya ilçe yönetiminden birinin davet edilmediği sorunu Albayrak’a yöneltti. Rahim Buluş, ittifak deniliyorsa etkinliklerin ortak yapılması gerektiğini ve bundan sonra davet beklediklerini söyleyerek, “Buna riayet edin yoksa, sadakatin, sabrın bittiği yerde isyan başlar. İsyan başlara ne olacağını Allah bilir buna dikkat eden” ifadeleriyle Albayrak’ı uyardı.

“KOLTUK PAZARLIĞI YAPILIRSA BİZ BU İŞTE YOKUZ”

Rahim Buluş’un ardından sahneye gelen Tekirdağ İyi Parti Milletvekili Enez Kaplan ise hükümet politikalarını eleştirdi. Kaplan Tekirdağ’ın vergi vermede ilk on sıra da ama hizmet almada altmışıncı sırada olduğunu söyleyerek, bunu çeşitli şekillerde örneklendirdi. CHP ile Tekirdağ’da ittifak konusu hakkında konuşan Kaplan, ittifakı hiç istemediğini açıklayarak “4 ilçede aday çıkarıyoruz 7 ilçede seçime girmiyoruz. Bu 7 ilçede Büyükşehir Belediye Başkanı ve İlçe Belediye Başkan Adayları bizim ilçe başkanlarımız ile koltuk pazarlığı yapıyorlar. Biz bu ittifakı cumhuriyetin temel değerlerine dönmek için, üniter yapıya dönmek için yapıyoruz. Tekrar bu koltuk pazarlığı yapılırsa biz bu işte yokuz diyeceğiz

Bir sağlık personeline düşen hasta sayısı 486 tekirdağ’da 732 bu yetmiyormuş gibi hasta garantili hastanemiz de olacak. Tekirdağ okuma yazmada 3. Sırada ama sınavlarda 66.yız. 2013 yılında tecrübeli öğretmenleri okulları aldı yandaşları getirdiği için seviye düştü. 95 okulda ikili görüyoruz. Verirken çok iyi alırken yokuz. Büyükyoncalı kavşağı için önerge verdim, üst geçit yapıldığını iddia etmişiniz. Ben çok geçtim siz gördünüz mü üst geçit.  

Fetönün siyasi ayağını araştıralım önergesi ak parti mhp ret verdi. Beka sorunu var diyenlere soruyorum türküm demek mi beka doğruyum dememek mi beka. Askerlerimiz donarak şehit oldu. Araştırma önergesi verdi Ak Parti ret verdi Mhp Hdp çekimser verdi. EYTliler Ak Parti ret Mhp ve Hdp çekimser kaldı. Asgari ücretten vergi almayalım dedik ret verdiler. Bu seçimleri yaparken bunları gözden geçirmek lazım. emniyet güçleri için ek gösterge verdik ak parti mhp hdp ret verdi. biz verdik diye halkın ihtiyacı olan her şeye ret verdiler.

Ben bu ittifakı hiç istemedim. 4 yerde giriyoruz 7 yerde seçime girmiyoruz. İlçe başkanlarım zor durumda. Büyükşehir belediye başkanı ve 7 ilçe adayı bizim arkadaşlarımız ile koltuk pazarlığı yapıyorlar. Biz bu ittifakı temel değerlere dönmek üniter yapıya dönmek için yapıyoruz ama tekrar bu koltuk pazarlığı yapılırsa biz bu işte yokuz diyeceğiz.

“BEN KİMSENİN ADAMI OLMADIM OLMAM”

Konuşmaların ardından büyük bir coşku ve alkış ile sahneye gelen Ali Özen, konuşmasına knedini tanıtarak başladı. Kendisini tanıtmasının ardından neden aday olduğu sorusunu cevaplandıran Özen, 6 dönemdir yerel seçim geçirdiğini partilerin adaylarını belirledikten sonra başka bir aday arayışı olan ilk seçim döneminin bu dönem olduğunu vurguladı. Ali Özen, kendisinin hayal bile edemeyeceği noktalara Saraylı vatandaşlar sayesinde geldiğini ve bunun içim elini taşın altına soktuğunu söyledi. Hakkında çıkan söylentilere de cevap veren Özen, “Yok Ali Özen CHP’yi bölmek istiyormuş yok, Ak Parti Ali Özen’i aday çıkarmış. 54 yaşındayım kimsenin adamı olmadım ben sizin adamıyım. Ben Saray’ın adamıyım.” Sözleri ile tepkisini dile getirdi.  Ali Özen sözlerini şöyle sürdürdü; ”Bizler Tekirdağ’dan Ankara’dan iki adamın lütfu ile aday olmadık biz sizin isteğinizle aday olduk.

“ATIP TUTMAKLA HİZMET OLMAZ”

Aday olmakla iş bitmiyor. Öncelikle basın açıklamamda da söyledim. Hizmet atıp tutmayla değil parayla halkın gücüyle olur. Yoksa vaatler bitmez. Geçmişte yaptığımız hizmetler ortadadır. Saray’da 7 yıldır alt yapı çalışması var. Bunlarda emeği geçen her kim varsa teşekkür ediyorum ama bu uzun sürdü. Bu hizmetleri bitirip vatandaşlarımızı çamur içinden çıkarıp cadde ve sokakları tertemiz yapacağız. Sorunları en az yerel yöneticiler kadar bende biliyorum. Altyapı yüzde 50 yerel yüzde 50 devlet desteği ile oldu. Bunu söyleyeyim. Yolları hallettikten sonra kapalı Pazar yeri. Gittiğiniz ilçelerde her yerde gördünüz bu çağda hayvan pazarları bile kapalı. Göreve geldiğimiz zaman modern, günün şartlarına ait bir kapalı Pazar yeri yapacağız.

Saray’ın kanayan bir yarası otogar. 42 yıldır saraydayız yapan benim bildiğim kadar İlker Ergene yaptı ona da burada huzurunuzda teşekkür ediyorum.  Bir ilçede 30 yıl sistem devam eder mi elinizi vicdanınıza koyun. En kısa zamanda saraya layık bir otogar. Saraya gelen ilk insan otogara ayak basıyor etrafa bakıyor bu nedir böyle.

“BUNUN MÜSEBBİBİ KİMSE HESAP VERECEK”

Büyükşehrin aldığı bir karar ne hikmetse. 11 ilçede tek Saray otogarı mı ihaleye çıkarılıyor. Kimler alacak senin benim tanımadığım biri. Bu otogarda ihaleden sonra kavgalar çıkacak cinayetler işlenecek emekçilerin hakkı yenecek. Bunun müsebbibi kimse hesabını verecek. Neden Saray? Sonra Ali Özen hakkında suç duyurunda bulunuyorsun cumhuriyet savcılığına. Neden Ali Özen esnafın hakkını aradığı için hak aramak günah mı?

“SARAY’A HİZMET ETMEYEN SİYASETÇİYİ SOKMAM”

Bu Saray’a hizmet etmeyen genel veya yerel siyasetçiyi Saray’a sokarsam şerefsizim. Hizmet edeni de önümü ilikleyip buyurun diyeceğim. Bu insanlar mezbaha için Çerkezköy’e Vize’ye gidip sırada bekliyor. Bunu hak edecek esnafımız var mı?  Yol yapılı mezbahada yapılır rutin şeyler. İmar konularında çok bilgim yok ama bu işin profesyonellerinden yardım alarak Saray’a hak ettiği en güzel imarı uygulayacağız. Sarayda imar konusu olmazsa olmaz bu işi en iyi şekilde bilen insanlardan istifade ederek imarı düzenleyeceğiz.

BELEDİYEYİ YÖNETMEK ÇOK KOLAY

İddia ediyorum saray belediyesi saray esnaf ve sanatkarlar kredi kefalet kooperatifini yönetmekten daha kolay. Neden senin müdürün var personelin var vereceksin yetkiyi herkes işin yapacak. Herkes işini yaptıktan sonra hizmet gelecek bunu başaracak olan oradaki kadrolar, en iyi hizmeti getireceğiz.

“SORUNLARI OTURUP KONUŞUP HEP BERABER ÇÖZECEĞİZ”

Büyük Yoncalı’da üvey evlat muamelesi görüyor. En büyük sorunlarda orada, onlarla oturup sorunları çözeceğiz. Çözülmeyecek hiçbir sorun yok. Onların dertlerini dinlediğin zaman bu sorunlar rahatlıkla çözülecek kimsenin şüphesi olmayacak. Bunları Ali Özen olarak değil bunları ekip ile yapacağız. Sorunlar bitmiyor gençlerimiz de var. Olmazsa olmaz gençlerimiz. Çok üzülerek söylüyorum gençlerimize eğinilmiyor. Üzülerek söylüyorum 12 yaşındaki çocukların uyuşturucu kullandığını görüyorum. 31 Martta devlet görevlileri emniyet mensupları ile görüşerek bu sorundan nasıl çocuklarımı kurtaracağımızı müşterek olarak çözeceğiz kimsenin şüphesi olmasın. Roman arkadaşlarımı unutmuş değilim, ben seçimden seçime meydanlara çıkıp hal hatır soran biri değilim. 12 yıldır onlara nasıl yardımcı olduğumu bilirler. Ben onların yanına gidip aynı havayı soluyarak, aynı tabaktan yemek yiyerek, onları dinleyip ne gerekirse hepsini yapacağıma söz veriyorum.

Ali Özen’den sonra konuşan Geneş Başkan Yardımcısı Şükrü Kuleli ise şu ifadeleri kullandı; “Evlad-ı Fatihan’ın torunları Selanikli yetim Mustafa’nın hemşehrileri hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Sizlere topuklu efe Meral Akşener’in selamlarını getirdim. Bu topluluğu gördüğüm zaman Ali Başkan bu iş bitti diyorum.”

Aday tanıtım programının gerçekleştiği Atatürk Alanı tamamen dolarken, programa Edirne Milletvekili Grup Başkan Vekili Orhan Çakırlar, Genel İdare Üyesi Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kuleyin, Genel İdare Üyesi Mehmet Tolga Akalın, Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, İyi Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, Kurucu Üyeler Yücel Coşkun Ali Coşkun, Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, Kırklareli İl Başkanı Mustafa Köseoğlu, Kurucu İl Başkanı Kırklareli Koordinatörü Kürşad Yamaner, Tekirdağ Esnaf Odaları Birlik Başkanı Sami Kayın, Saray’da faaliyet gösteren STK’lar esnaflar ve her partiden vatandaş katıldı. Tanıtım programı öncesi içlerinde CHP Saray İlçe Başkanı Akın Aytaç, Başkan Adayı Özgen Erkiş, AK Parti kafilesi ve çok sayıda başka parti mensubu Ali Özen’e hayırlı olsun temennisinde bulundu. Konuşmaların ardından yapılan ikramlar ile program sona erdi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: “Bu, İş, Bitti, Ali, Başkan”,
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 25.04.2024
Bugün
14 - 21
Cuma
12 - 17
Cumartesi
11 - 18
Tekirdağ

Güncelleme: 24.04.2024
İmsak
14 Şevval 1445
Sabah
04:37
Öğle
06:12
İkindi
13:13
Akşam
17:00
Yatsı
20:05
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
90
77
1
3
29
33
2
Fenerbahçe
86
87
1
5
27
33
3
Trabzonspor
55
56
12
4
17
33
4
Beşiktaş
51
44
12
6
15
33
5
Başakşehir
49
44
12
7
14
33
6
Rizespor
48
43
13
6
14
33
7
Kasımpasa
46
55
13
7
13
33
8
Alanyaspor
45
43
10
12
11
33
9
Sivasspor
45
40
10
12
11
33
10
Antalyaspor
45
38
10
12
11
33
11
A.Demirspor
41
49
10
14
9
33
12
Samsunspor
39
37
14
9
10
33
13
Ankaragücü
37
40
12
13
8
33
14
Kayserispor
37
37
13
10
10
33
15
Konyaspor
36
34
13
12
8
33
16
Gaziantep FK
34
37
17
7
9
33
17
Hatayspor
33
37
14
12
7
33
18
Karagümrük
33
37
16
9
8
33
19
Pendikspor
30
37
17
9
7
33
20
İstanbulspor
16
26
22
7
4
33
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı