301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
13 Ekim 2020 - Salı 15:50 Bu haber 532 kez okundu
 
CHP SÖZCÜSÜ ÖZTRAK: “SALGINI YANDAŞ İÇİN FIRSATA ÇEVİRDİLER”
CHP SÖZCÜSÜ ÖZTRAK: “SALGINI YANDAŞ İÇİN FIRSATA ÇEVİRDİLER”
SARAY Haberi


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, bugün Genel Merkez’de MYK gündemine dair düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:
Bugün, Kilis Belediye Başkanı’mızın vefatını üzüntüyle öğrendik. Halkın iradesiyle seçilen Belediye Başkanı’na Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm Kilislilere başsağlığı diliyoruz. Hafta sonu Azerbaycan Cumhuriyeti ile Ermenistan arasında bir ateşkes kararı alındı. 

Ateşkes  masasını Rusya kurdu? Rusya, ateşkes masasını kuran taraf olarak, bölgedeki imajını bir kez daha kuvvetlendirdi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bile ateşkese uyulmasını istemek için, Rus Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüşmek zorunda kaldı.
ARABULUCULAR ARASINDA NEDEN YOKUZ?
Bu vesileyle Saray Hükümetine soruyoruz: Masayı kuran arabulucu ülkeler arasında, neden biz yoktuk? Hani Türkiye, hem sahada hem masada Azerbaycan’ın yanında olacaktı? Ermenistan yönetimi her zaman yaptığı gibi yine ateşkesi tanımadı, sivillere yönelik saldırılarını sürdürdü. Gence’deki sivil vatandaşlara, sivil kardeşlerimize dönük bu devlet terörünü asla kabul edemeyiz. Masayı kuran, “Bölgede Rusya’dan habersiz kuş uçamaz” mesajını vermek isteyen, dolayısıyla bu ateşkesin bir anlamda garantörü olan Rusya, bu saldırıları neden önlemedi?
ERMENİSTAN YÖNETİMİNİ KINIYORUZ, LANETLİYORUZ
Biz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, sivil yerleşim yerlerine saldırarak, kardeşlerimize karşı, savaş ve insanlık suçu işleyen Ermenistan yönetimini buradan bir kez daha kınıyoruz, lanetliyoruz. Gence’de şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralananlara şifa ve tüm Azerbaycanlı kardeşlerimize de baş sağlığı diliyoruz. Kardeşlerimizin acıları, bizim de acımızdır. Azerbaycan toprağı olan Karabağ’da Ermeni yönetiminin işgali son bulmadan, Kafkasya coğrafyası huzur bulmayacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da, Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.
KKTC’DE ADAYLARA BAŞARILAR DİLİYORUZ
Bu arada, hafta sonunda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde seçimler vardı. Sonuçların belirlenmesi ikinci tura kaldı. Biz ikinci turda yarışacak olan, Sayın Mustafa Akıncı’ya ve Sayın Ersin Tatar’a başarılar diliyoruz. İkinci turda, Kıbrıs Türk halkının iradesinin sandığa tam olarak yansımasını bekliyoruz.
SADECE AĞAÇLAR YANMADI, CİĞERLERİMİZ KAVRULDU
Sadece sınırlarımızın dışında değil, sınırlarımızın içinde de yangın var. Hatay’ın farklı bölgelerinde yaşanan orman yangınları, hepimizin yüreklerini dağladı. Ciğerlerimiz kavruldu. Sadece çığlıkları duyulmayan, o güzelim ağaçlar yanmadı. Kaplumbağasından, kuşuna pek çok canlı da kavrulup, yaşamını yitirdi. Yangın yerleşim yerlerine de hasar verdi. O güzelim ormanlarımızla beraber, geleceğimiz de yandı. Genel Başkanımızın talimatıyla, MYK üyelerimiz yangın bölgesine gitti. Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, vatandaşlarımızın yanında olmaya çalıştılar, acılarını paylaştılar. Canla başla uğraştılar. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, bundan sonra da, bölgedeki mağdur vatandaşlarımızın yanında olmaya, vatandaşlarımıza elimizden gelen desteği vermeye, onlarla dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz.
AĞAÇ YAKAN, CANA KAST EDEN BİZDEN DEĞİLDİR
Tek bir ağaç yakan, tek bir canlının yaşamına kast eden bizden değildir. Bu arada bölücü terör örgütünün, yangınların sorumluluğunu üstlenme çabası dikkatle izlenmelidir.  Bu yangın üzerinden yapılacak bölücü propagandaya ya da bunun üzerinden kurulacak tuzaklara asla izin verilmemelidir. Bunun için yangını çıkaranların biran evvel tespit edilmesi, adalet önüne çıkarılması, olan bitenin tüm boyutlarıyla aydınlanması ve hiçbir şeyin karanlıkta kalmaması büyük önem taşımaktadır. Bunu ilgililerden bekliyoruz.
ANKARA GAR KATLİAMI KARA BİR SAYFA
Son zamanlarda, ülkemizde birçok acının üzerine karanlık perdeler çekildi. İçinde bulunduğumuz Ekim ayının, bu konuda maalesef sicili oldukça kabarıktır. Hafta sonu Ankara Gar Katliamının 5. yıl dönümüydü. 100’den fazla vatandaşımızı bu terör saldırısında kaybettik. Yine yüzlerce yurttaşımız yaralandı. 7 Haziran ile 1 Kasım 2015 seçimleri arasında gerçekleşen bu saldırı, siyasi tarihimizde tam olarak aydınlanmamış, karanlık bir sayfa olarak durmaktadır. Biz, bir kez daha, bu olayda da yaşamını yitiren yurttaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz. Türkiye’nin içinden geçtiğimiz yakın siyasi tarihi yazılırken, 10 Ekim Ankara Gar Katliamı, karanlık bir kavşak olarak tarihteki yerini alacak. Yaşadığımız acılar hiçbir zaman unutulmayacaktır. Biz, terörü, nereden gelirse gelsin ayrım yapmadan lanetliyoruz.
KİMSE YANLIŞ HESAP YAPMAYA KALKMASIN
Demokrasilerde özgürlüğün bedeli sürekli ihtiyatlı olmaktır. Dünya tarihi, “sahte güvenlik” uğruna, özgürlüklerinden vazgeçen toplumların acılarıyla doludur. Milletimiz 7 Haziran ile 1 Kasım 2015 seçimleri arasında yaşananları ve bu yaşananların ardından işlerin bugün hangi noktalara geldiğini çok daha iyi görmektedir. Bunları yaşatanlara notunu vermektedir. Milletimiz artık ne güvenliğinden, ne de özgürlüğünden vazgeçer. Kimse, bundan sonra, yanlış hesap yapmaya kalkmasın. Korkular ve acılar üzerinden, kimse siyaset mühendisliği yapmaya soyunmasın.
MUTFAKLAR VE CEPLER DE YANIYOR
Sadece sınırlarımız, ciğerlerimiz yanmıyor. Mutfaklarımız, ceplerimiz de yanıyor. Bir yandan işsizlik, bir yandan hayat pahalılığı evlerde huzur bırakmadı. Bugün TÜİK Haziran-Temmuz-Ağustos aylarını kapsayan, Temmuz ayı işgücü ve istihdam verilerini açıkladı. TÜİK, internet sitesini yenilemiş. Burada değinmeden geçemeyeceğim bu site pek de kullanıcı dostu değil. Tablolara, verilere ulaşmak eskisinden daha zorlaşmış. Umarız TÜİK yetkilileri bu duruma kısa sürede bir çözüm bulurlar.
ÇALIŞMA ÇAĞINDAKİ NÜFUSUN YARISI İŞGÜCÜ PİYASASININ DIŞINDA
Temmuz’da 31 milyon 135 bin yurttaşımız, iş hayatının dışında kalmış, işgücünün dışında kalmış. Buna karşın işgücüne katılan nüfusumuz da, 31 milyon 491 bin kişi olmuş. Yani çalışma çağındaki nüfusumuz ortadan ikiye bölünmüş. Yarısı, işgücü piyasasının dışında, yarısı da işgücü piyasasının içinde... Böyle bir durumla daha önceki krizlerde hiç karşılaşmamıştık.
BÖYLESİNE YAPIŞKAN BİR İSTİHDAM KAYBINI DAHA ÖNCE GÖRMEDİK
TÜİK ’in makyajlı rakamlarına göre dahi, son bir yılda işini kaybeden yurttaşlarımızın sayısı, 1 milyon 254 bini buluyor. Ucube rejimin iş başı yaptığından bu yana ise, 2 milyon yurttaşımızın işini kaybettiği ortaya çıkıyor. Ve daha da vahimi son 21 ayın 19’unda her ay istihdam kayıpları olmuş. Yani çalışanlar işin kaybetmiş. Böylesine yapışkan, sürekli bir istihdam kaybıyla, daha önce hiç karşılaşmamıştık.
13 MİLYON VATANDAŞIN İŞİ GÜCÜ YOK
Bir ekonominin en önemli başarı göstergesi, çalışmak isteyen yurttaşlarına iş ve istihdam, iş verebilmesidir. Bu ucube rejim, bıraktık millete iş vermeyi milletin çalıştığı işini elinden almıştır. Temmuz’da gerçek işsizlik oranı, geçen yılın aynı ayına göre, 6,3 puan artarak yüzde 29,1’e çıkmıştır. Gerçek işsiz sayısı da, aynı dönemde, 2 milyon 304 bin kişi artarak, 10 milyon 416 bin kişiye ulaşmıştır. Bir de çalışıyor göründüğü halde bir türlü iş başında olmayan, 2 milyon 574 bin yurttaşımız vardır bu rakamlara göre. Bu işbaşı yapmayanları da dâhil edersek işsiz sayısı 13 milyona ulaşmaktadır. Yani 13 milyon yurttaşımızın işi, gücü yoktur. Peki, Saray hükümetinin getirdiği OVP’de, işsizliğin nasıl çözüleceğine dair herhangi bir somut, ayakları yere basan politika var mı? Hayır yok.
YANDAŞ MÜTEAHHİTLER ABAT, MİLLET PERİŞAN OLDU
Sadece işsizlik değil, paramızın satın alma gücündeki erime de milletimizi perişan etmektedir. İki yıl önce, bu ucube rejimin kibirli başı millete; “24 Haziran’da bu kardeşinize yetkiyi verin. Ondan sonra şu faizle, dolarla, şunla bunla nasıl uğraşılır görün” dedi mi? Dedi. Millet yetkiyi verdi de ne oldu? Saray sosyetesi saraylarında ağırladıkları faiz baronlarını, faiz lobilerini, dolarla avroyla garanti verdikleri yandaş müteahhitleri abat etti. Milletse perişan oldu.
TEFECİ FAİZİYLE BORÇLANIYORUZ
Son dış borçlanma ihalesi, gelinen noktayı açık açık ortaya koydu… Almanya’nın 10 yıllık tahvil faizinin eksi olduğu, ABD’nin 10 yıllık tahvil faizinin ise binde 7 olduğu, birkaç yıl önce ekonomisi iflas noktasına gelen Yunanistan’ın bile sıfıra yakın faizle, hem de 10 yıl vadeyle, borçlandığı bu dönemde; bu hükümet 5 yıl vadeye yüzde 6,4 faiz vererek borçlanabildi. Çok açık söylüyorum, bu tefeci faizidir. Bu olağanüstü yüksek faiz bir felakettir. Çoluğumuzu, çocuğumuzu, torunumuzu ipotek altına almaktadır. Milletimiz bunun altından kalkabilmek için çok sıkıntılar çekecektir.
FAİZ HARCAMALARI İKİYE KATLANACAK
Aslında bu sıkıntının ipuçları getirdikleri Orta Vadeli Programda var. Program “Kral çıplak” diye bar bar bağırıyor. Ucube rejimin iş başı yaptığı son üç yılda, yani 2018 ile 2020 arasında, bütçeden faiz lobilerinin cebine 311 milyar lira, tam 311 milyar lira gitmiş. Şimdi de önümüzdeki üç yılda, faiz lobilerinin cebine 602 milyar lira koyacağız diyorlar. Yani önümüzdeki üç yılda, faiz lobilerinin cebine akacak para, bundan önceki yılı ikiye katlayacak. Bunu ben demiyorum. Getirdikleri resmi doküman söylüyor.
TL, TÜM PARA BİRİMLERİ KARŞISINDA DEĞER YİTİRİYOR
Bu beceriksizler sadece faizle değil. Dolarla, Euro’yla da mücadele edemediler. İş başına geldiklerinde, Dolar 4 lira 53 kuruş, Euro 5 lira 33 kuruştu. Bugün Dolar 8 liraya, Euro ise 10 liraya dayandı. Bıraktık Erdoğan’ın Dolarla, Euro’yla uğraşmasını, paramız dünyadaki tüm para birimleri karşısında eridi gitti. Bu ucube rejim elinde Türk Lirası; Çin Yuanı ve Endonezya Rupisi karşısında yüzde 38, Hindistan Rupisi ve Meksika Pezosu karşısında yüzde 36. Rus Rublesi ve Güney Afrika Randı karşısında da yüzde 27 değer kaybetti. “Dış güçler” diyerek, “kur saldırıları” diyerek, komplo teorileri yazıp durdular. Peki, bu beylerin Çin ile bir kavgası var mı? Hayır. Hatta Çin’le araları o kadar iyi ki, ne kendileri, ne de ortakları Bahçeli, Uygur Türklerine yapılan mezalime çıt çıkaramıyorlar. Bu zulmün önlenmesini isteyen uluslararası belgelere imza atmaktan çekiniyorlar. Peki, Rusya’yla sorunları mı var? Valla o da Hayır. Suriye’de 36 askerimiz şehit edildi. Moskova’ya hesap sormaya gidiyorlar derken, Kremlin Sarayı’nın kapılarında beklediler. Sesleri de çıkmadı. Soruyoruz; Endonezya’yla, Hindistan’la, Meksika’yla, Güney Afrika’yla sorunları mı var? Bildiğimiz kadarıyla bu ülkelerle de bir sorunları yok. Peki, bizim paramız, bu ülkelerin paraları karşısında, neden değer kaybetti?
VERİLER AÇIKLANDIKÇA OVP ÇÖKÜYOR
Bunun nedeni çok açık: Beceriksizlik, kifayetsizlik, liyakatsizlik… Damat önce çıktı “Türk Lirası’ndaki olağan üstü değer kaybı, rekabet gücümüzü arttırıyor” diye sevindi. Bugün Ağustos ayı ödemeler dengesi rakamları açıklandı aslında durum hiç de öyle değil. Getirdikleri OVP’de, bu yılın tamamı için öngördükleri cari açık, 24,4 milyar dolardı. Yani 12 ay boyunca oluşacak cari açık 24,4 milyar dolardı. Yılın sekizinci ayındayız gerçekleşen cari açık ne kadar? 26,5 milyar dolar. Yani her veri açıklandıkça bu yıla dair OVP’nin tüm tahminleri birer birer çöküyor.
İLK 8 AYDA REZERVLER 39 MİLYAR DOLAR ERİDİ
Yine bu yılın ilk sekiz ayında finans hesabından 4,5 milyar dolar, Net Hata Noksan hesabından ise 8 milyar dolar çıkış olmuş. Cari açık ve ülkeden kaçan paralar ise, döviz rezervlerimiz eritilerek karşılanmış. Yine yılın ilk sekiz ayında rezervlerimiz 39 milyar dolar erimiş. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde, daha önceki hiçbir krizde böyle bir tabloyla karşılaşmadık. Kayınpederin ekonominin direksiyonuna getirdiği ve bu ekonomik buhranın sorumlusu olan damat, şimdi çıkıyor; “Döviz kuru beni ilgilendirmiyor” diyor. Döviz kuru sizi ilgilendirmiyordu da. Bu kuru tutmak için, kayınpederinizin kerameti kendinden menkul faiz teorilerini ispatlamak için, Merkez Bankası kasasından, kamu bankaları eliyle, milletin 120 milyar dolarını, neden ucuz ucuz peşkeş çektiniz?
FUKARA SABREDECEK Kİ BEYLER SARAYDA YAŞASIN
Şimdi tabi biz bunu damada soruyoruz ama kayınpeder de damattan geri kalmıyor. İktidarların görevi milletin derdine derman olmaktır. Ama kendisi bunun yerine; “Acıyı bal eyleyin, yoklukta sabreyleyin” diye millete vaaz vermeyi tercih ediyor. Erdoğan’a göre gerçek mümin, “yoklukta sabreden”miş. Tabi, fakir fukara sabredecek ki, bu beyler yandaşlarıyla beraber israf edecek. Millet yokluğa razı gelecek ki bunlar yazlık saraylarında, kışlık saraylarında, uçan, yürüyen saraylarında zevk-ü sefa sürecek.
BİRAZ DA SİZ “GERÇEK MÜMİN” OLUN
Madem gerçek mümin yoklukta sabredendir. Siz de milletimizin bu yokluğunu paylaşsanız ya. Biraz da siz, gerçek mümin olmaya çalışsanız ya. Bunu yapabilirler mi? Hayır yapamazlar. Peki, ne yaparlar? Milletimize yoklukta sabır telkin edenler, yandaşlarına ballı ihaleler teslim ederler.
SALGINI YANDAŞ İÇİN FIRSATA ÇEVİRDİLER
Bu zalim yönetim Covid-19 salgınını bile, yandaşları için fırsata çevirmeye çalışıyor. Nasıl mı? Kamu İhale Kanunu’nun 21/b maddesini kullanarak. Afet, salgın gibi olağanüstü hallerde, idareye istediğiyle gizli, kapaklı masaya oturma imkânı veren “İstisnai ihale” yöntemini usul haline getirerek. Geçtiğimiz Ağustos’ta, bu ihale yöntemiyle gerçekleştirilen “en yüksek” bedelli iş, kapalı kapılar ardında yine bir yandaş gruba gitti. İhaleyi verdikleri grup, havuz medyasının amiral gemisi ATV’nin de sahibi. Verdikleri ihale ne? “Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu İnşaatı ile Elektromekanik Sistemlerin Temini İşi Projesi.” Yani salgınla alakalı bir hastane yapımı veya aşı veya donanımın temini değil. İstense açık ihale yöntemleriyle yapılabilecek bir iş. Peki, ihale bedeli ne kadar? 9,8 milyar lira. Yani yaklaşık 10 milyar lira.
Hadi iş burada kalsa iyi… 9 Ekim 2020 tarihinde yayımlanmış Resmi Gazete’de vergi, resim, harçtan, harç istisnalarından yararlanan şirketlerin ve ne kadar harç istisnasından yararlandıklarına dair bilgiler var. Bu tebliğ ile söz konusu yandaş müteahhide neredeyse Ağustos’ta verilen o işin tutarı kadar vergi istisnası tanınmış. Yani bir başka ifadeyle bu iş yandaşa vergi istisnalarıyla devlet eliyle bedavaya getiriliyor.
İSTİSNA VERİLEN İSİMLER TANIDIK
Şimdi bu 9,5 milyar liralık vergi istisnası bunlara verilirken. Bu listede vergi istisnası tanınan başka tanıdık isimler de var. Mesela Sakarya’daki tank-palet fabrikasını bedelsiz verdikleri, Katar ordusunun da büyük ortağı olduğu, BMC firmasına 98 milyon 750 bin liralık vergi istisnası gitmiş.
ESNAF SABREDECEK, YANDAŞ İSTİFLEYECEK
Sen esnafın vergi ve prim borçlarını faiziyle ertele, çatır çatır tahsil et, perişan olmuş esnafın vergi ve pirim borçlarını silme.  Sonrada çık, yandaşlarının milyarlarca liralık vergisini tek bir kalemde sil. İşçi, çiftçi, besici, esnaf, emekli, memur, işadamı sabredecek, yandaş da dolarları, avroları bir güzel istifleyecek. Bu mudur adalet? Bu mudur hak, hukuk? Bu mudur vicdan? Ne diyor Tevfik Fikret; “Bu harmanın gelir sonu, kapıştırın giderayak! Yarın bakarsınız söner, bugün çıtırdayan ocak! Bugünkü mideler kavi, bugünkü çorbalar sıcak, atıştırın, tıkıştırın, kapış kapış, çanak çanak… Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin, doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!”
ADALETSİZ DÜZEN SADECE CÜZDANI DEĞİL CANI DA TEHDİT EDİYOR
Bu vicdansız sömürü düzeni, bu adaletsiz vergi sistemi ve iktidarın yurttaşlarımızın tercihlerine, yaşam tarzına bakış açısı, milletimizin sadece cüzdanını değil, canını da tehdit ediyor. Bakın sadece son bir haftada Kırıkkale’de 7 yurttaşımız, İzmir’de 10 yurttaşımız sahte içki nedeniyle yaşamını kaybetti. İçki içmek elbette sağlığa zararlıdır. Ama iktidarın vergilerle, alkol ürünlerinin fiyatlarını şişirmesi, sahtekârların iştahını kabartmaktadır. Kaçak içkinin, merdiven altı üretimin önünü açmaktadır. Bunun sonucunda da ağır can kayıplarıyla karşılaşıyoruz. Bu yitirilen canların arkasında hem yüksek vergiler, hem de denetimsizlik var.
KAPSAMLI BİR VERGİ REFORMU YAPACAĞIZ
Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında; kapsamlı bir vergi reformunu mutlaka yapacağız. Verginin ekonominin işleyişini engellememesi; yatırımın, istihdamın önünü kapatmaması için etkinliğini artıracağız. Vergide adaleti mutlaka sağlayacağız. Kısacası, çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alacağız. Adaletli bir vergi sistemi tüm yurttaşlarımızı kapsayan ekonomi politikalarımızın merkezinde olacak.
YILLARCA UYARDIK, “KARGALAR GÜLER” DEDİLER
Peygamber Efendimiz; “Mümin aynı delikten iki defa ısırılmaz”  buyurur. Yani insan gaflete düşüp bir kez aldatılsa da, ikinci kez aynı hatayı tekrarlamaz. Ama 18 yıldır bu ülkeyi yönetenleri, önüne gelen rahat rahat kandırıyor. Bunlar hatalarından ders almayı da bilmiyorlar. Her kandırıldıklarında da “Allah affetsin, millet affetsin” diyerek işin içinden sıyrılmaya çalışıyorlar. Ama bu kandırılmaların bedelini milletimiz, canıyla, kanıyla ödüyor. Biz bunları yıllarca, devlete sızan “paralel devlet örgütlenmesi” hakkında uyardık. Bunlar o zamanda çıktı “Cemaat devlete sızmış, buna kargalar güler” diyerek işi hafife aldı. Sonra ne oldu? Millet, devletini sokaklardan topladı. 15 Temmuz’da 248 yurttaşımız yaşamını yitirdi. 2 bin 196 yurttaşımız yaralandı. Dün hizmet hareketi deyip, kapısını aşındırdıklarına, bu işlerden sonra terör örgütü demeye başladılar.
KARGALAR ESAS BUNA GÜLER
Yaşanan bunca acı olay varken hükümetin İçişleri Bakanı çıkıyor, “Herhangi bir inanç grubunun, devletin birtakım noktalarını yönettiği ve sızdığı değerlendirmeleri doğru değildir” deyip, bir de üstüne üstlük “Yalandır, Provokasyondur” diyerek bunları söyleyenlere abanın altından sopa göstermeye kalkıyor. İşte kargalar esas buna güler.
BİR GÜLEN, BİN GÜLEN
Arşivler yerinde duruyor. Bugün bu sözleri söyleyen atama Bakan, daha önce neler söylüyordu. Kendisine ve milletimize hatırlatalım. “Millet bir Fethullah Gülen çıkartır, bin Fethullah Gülen çıkartır. Millet bir Zekeriya Öz çıkartır, bin Zekeriya Öz çıkartır.” Maşallah... “Bu milletin temel değerlerine karşı gelmesinler. Sandıkta ona gereken cevabı verir. Fethullah Gülen ve Zekeriya Öz milletin gönlünde yerlerini almışlarmış. Hizmetlerinin ne olduğu belliymiş…
HADİ CANIM SEN DE!
Arkadaşlar, Soylu daha birkaç yıl önce; “Bir Fethullah Gülen gider, Bin Fethullah Gülen gelir” diyor. Ve bu sözleri söyleyen kişiye, bugün FETÖ ile mücadele emanet ediliyor. O da çıkıp “Devleti ele geçirmek isteyen cemaat yoktur” diyor. Atama İçişleri Bakanı, bu defa acaba hangi cemaate sahip çıkıyor? Devletin birtakım noktalarını yöneten devlete sızan, devlette çöreklenen cemaatler yokmuş, İsmet Paşa’nın dediği gibi “Hadi canım sen de!”
MİLLETİMİZ SANDIĞI BEKLİYOR
Atama İçişleri Bakanı bu zihniyette, bu aymazlıkta oldukça, bu millet devletini sokaktan daha çok toplar bu gidişle. Milletimiz bunları görüyor, notlarını veriyor, bunlardan biran evvel kurtulmak için sabırsızlıkla sandığın önüne gelmesini bekliyor, ilk sandıkta da yerlerini gösterecek. Saraylarından evlerine gönderecek.
Benim söyleyeceklerim bu kadar. Şimdi sorularınız varsa alıyım.
Soru- Hatay’daki yangına ilişkin olacak benim sorum. Siz de açıklamanızda yer verdiniz aslında, “Bölücü terör örgütünün yangınların sorumluluğunu üstlenme çabasını dikkatle izlenmelidir” dediniz. Örgütün bu kez ormanları hedef almasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Siz de zaten oraya bir heyet gönderdiniz, heyetin bir raporu ya da izlenimi nasıl onu da alabilir miyiz sizden?
Faik ÖZTRAK- Ağaç yakmak, ormanda yaşayan hayvanların ölümüne sebebiyet vermek, yine bu ormanların yakınında yaşayan yerleşim yerlerini tehdit edecek büyük felaketlere neden olmak kabul edilebilir gibi değil. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak her türlü terör olayının karşısındayız. Bunu gayet açık, seçik ifade ediyoruz. Ama diğer yandan şunu da söylüyoruz. Bununla ilgili çok fazla spekülasyon yapılmaya başlandı. Dolayısıyla İçişleri Bakanı’na düşen görev, biran önce bu olayların faillerini bulup adalete teslim etmektir ki bu şaibelerden kurtulalım.
Soru- Bugün Erdoğan Toprak bir açıklama yaptı, erken seçimle alakalı. Ardından da AK Parti’den bir açıklama geldi ve dendi ki, 2023 yılına kadar erken seçim düşünülmüyor gündemimizde yok. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Faik ÖZTRAK- Şunu söyleyeyim, her şeyden önce milletimiz bu iktidardan umudunu kesmiştir ve bu iktidarı değiştirmek içinde sandığın bir an önce önüne gelmesini beklemektedir. Bugün bu iktidar ülkenin tüm kurumlarını yıpratmaktadır. İşsizliğe çare bulamamaktadır. Bu nedenle biz şu anda vatandaşın çığlığını dile getiriyoruz. Umudunu yitiren vatandaşımız çareyi sandığın önüne gelmesinde aramaya başlamıştır. İktidarda bunu görmektedir, sandığı ne kadar geç getirirsem o kadar kardır diyerek çeşitli stratejiler geliştirmeye çalışmaktadır.
Ama sandığın gelmesi geciktikçe bunun milletimizi maliyeti her gün biraz daha ağır olmaktadır. Bakın biraz önce söyledim, bu yıl dahil 3 yılda 300 milyar faiz ödemişiz, önümüzdeki 3 yılda 600 milyar faiz ödeyeceğiz. Bunu kim ödeyecek? Milletimiz ödeyecek. Bunun için bir daha borçlanacağız onu da çoluğumuza, çocuğumuza bırakacağız. Millet durumu görmektedir, millet çarenin sandığın önüne getirilmesinde olduğunu artık kabul etmektedir ve bir an önce bunu da istemektedir. Millet iş güç sahibi olsa, millet rahat olsa, millet huzurlu olsa neden sandık istesin ki? Biz de milletimizin sesini dile getirdik.
Soru- Sayıştay raporlarına göre 6 milyar lira kamu dışına aktarıldı. İktidar bu parayı kime verdi, nasıl kullandı? Bu paranın tarikatlara ve cemaatlere harcandığı iddiaları var. Sizin bu konuya ilişkin değerlendirmeniz nedir?
Faik ÖZTRAK- Sayıştay raporları açıklandıkça her gün bir başka rezaletle karşı karşıya kalıyoruz. Yani 6 milyar liranın kamu dışına aktarıldığı ne demek? Tüyü bitmedik yetimin 6 milyar lirası yok olmuş, yok edilmiş. Bunun derhal soruşturulması lazım. Bu özellikle bu paranın kimlere verildiğinin soruşturulması lazım, tarikatlar yoktur, cemaatler yoktur, devletten nemalanan yoktur diyen İçişleri Bakanının bu soruşturmayı derhal yapması lazım.
Soru- Yerel seçimler öncesi Eskişehir Seyitgazi’de sözü verilen hastaneyle ilgili aradan geçen zamana rağmen bir çivi bile çakılmadı. AKP seçimi kaybedince verdiği vaatleri unutuyor mu, yoksa görmezden mi geliyor? Sizin bu konuya ilişkin yorumunuz nedir?
Faik ÖZTRAK- AK Parti seçimi kazansa da, kaybetse de seçimden önce verdiği vaatleri seçimden sonra unutuyor. Çünkü yandaşlara hizmet etmekten seçimden önce verdiği vaatleri tutmaya imkanı kalmıyor. Sadece Eskişehir’deki hastane mi? Ne oldu polise 3 bin 600 gösterge, hemşirelere 3 bin 600 ek gösterge, din görevlilerine 3 bin 600 ek gösterge? Bunlar seçimden önce söz verilmişti ne oldu? Yok ortada. Ne oldu Emeklilikte Yaşa Takılanların meselesiyle ilgili olarak Bahçeli’nin verdiği sözler? Tutuldu mu? Çok açık söylüyorum, bu saray hükümeti döneminde yandaşa her şey var vatandaşa hiçbir şey yok.
Soru- CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun erken seçim çağrısı hakkında MHP’li Erkan Akçay, “Zannederim Kılıçdaroğlu siyasi Alzheimer hastalığına tutulmuş” dedi. Akçay’ın açıklamasındaki, “Kılıçdaroğlu kahvehaneye gitsin, sıfır kağıt açtırıp iskambil oynarken seçimlere kadar sembolik cumhurbaşkanı arasın” ifadeleri ve buna benzer ifadelerini, bu siyasi üslubu ve Erkan Akçay’ın sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Sayın Kılıçdaroğlu’nun Sayın Bahçeli’ye seçim çağrısının arkasında ne var? Bu çağrı neden şimdi yapıldı?
Erken seçimle ilgili sorunun devamında, CHP’nin asıl amacının seçim olmadığı, seçim çağrıları ile karışıklık yaratmaya çalışıldığı yorumları yapılıyor. Siz bu yorumları nasıl değerlendiriyorsunuz?
Faik ÖZTRAK- Şimdi açık söyleyeyim, aslında Cumhur İttifakı’nın ortakları sandık talebinin esas itibariyle milletten geldiğinin bal gibi farkındalar. Yönetme kabiliyetlerini yitirdiklerini, dolayısıyla da artık milletin onları değiştirmek için sandık talep ettiğini görüyorlar. Çünkü millete umut vermiyorlar artık. Milletin meselelerine çözüm üretemiyorlar. Sadece yandaşların sorunlarını çözmeye çalışıyorlar. Böyle olunca da sıkışıyorlar. MHP’nin sözcüleri ne zaman böyle sıkışıyorsa hemen hakaret etmeye yöneliyorlar. Aslında üslubu beyan ayniyle insandır. Dolayısıyla bu üslubu aynen kendilerine iade ediyoruz.
Bir de şunu söylüyoruz, sandık talebinin milletten geldiğini görün ama şuna da bir cevap verin. Bu Uygur Türkleriyle ilgili olarak bütün dünya harekete geçti siz ne yaptınız? Uygur Türklerine uygulanan mezalimle ilgili ne yaptınız? Biz bakın, hakaret etmeden şu soruyu soruyoruz, milliyetçi olduğunuzu iddia ediyorsunuz Uygur Türkleriyle ilgili ne yaptınız diye soruyoruz. Buna cevap versinler. Yine bakın vermeyecekler yine hakaret edecekler. Ama ne kadar hakaret ederlerse etsinler, milletimiz bunların ne yaptıklarını görüyor, bunların notlarını da veriyor, en kısa zamanda talep ettiği sandık geldiğinde de bunları apar topar evlerine gönderecek.
Soru- Cumhuriyet Halk Partisinin hazırladığı bir rapora göre Türkiye’de öldürülen kadın sayısı hızla artıyor. Buna karşın iktidar bu rakamların düştüğünü ifade ediyor. Siz bu tezatlığı nasıl değerlendiriyorsunuz?
Faik ÖZTRAK- Şimdi TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Giresun Milletvekilimiz bu konuyla ilgili bir rapor hazırlamış. İktidar kadın ölümlerinin yüzde 29 azaldığına dair bir takım şeyler söylemiş o da hesabı kitabı yapmış ve ortaya aslında kadın ölümlerinin azalmadığını aksine çok hızlı arttığını, hele 2003’ten bu yana çok korkunç bir artışın olduğunu da ortaya koymuş. Yalnız şunu söyleyeyim, yani gerçekten bizim için kadın ölümleri, kadına karşı şiddet insanlık suçudur. Bunu kabul etmek mümkün değildir. Kadın cinayetleri ülkemizin kanayan yarasıdır. Dolayısıyla bunları üç arttı, beş arttı diye konuşmak bile bizim içimizi acıtmaktadır. Tek bir kadın cinayeti dahi bizim gözümüzde büyük bir insanlık suçudur.
Soru- Proje başlamadan adı Devlet Bahçeli Köprüsü olan Adana 15 Temmuz Köprüsü ihalesi, duyurusu bile yapılmadan bir firmaya verildi. İhalelerin bu şekilde verilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Faik ÖZTRAK- Bu duyurusu yapılmadan gerçekleştirilen ihalelerde maliyet nedir, ne kadara çıkmaktadır, neden bu kişilere verilmiştir, acaba gerçekten bu kişiler bu yatırımı en ucuza gerçekleştirecek olanlar mıdır yoksa sadece yandaş oldukları için mi bu ihaleleri almaktadır? Eğer böyleyse burada tüyü bitmedik yetimin hakkı gasbedilmektedir. Bunları arka arkaya söylüyorum. Türkiye’nin bir an önce mevcut İhale Kanunu da değiştirerek ihalelerde saydamlığı, şeffaflığı mutlaka sağlaması gerekir. İhalelerle ilgili hükümetlerin mutlaka hesap verir hale gelmeleri lazım. Yani bir ekonominin düzelmesi için olmazsa olmaz düzenlemelerden bir tanesi de budur. İhaleleri uluslararası kurallara göre hak yemeden, kimsenin hakkını yemeden yapacaksınız. Bu işi makul fiyatlara mal etmenin yolu da tüyü bitmedik yetimin hakkını yememenin yolu da buradan geçer.
Bunu yapmadığınız zaman sonuç ne olur? Bugünkü gibi olur işte. Tefeci faizi ödersiniz. Yani komşunuz Yunanistan bir büyük ekonomik krizin eşiğinden dönen Yunanistan yüzde sıfıra yakın faizle borçlanırken 10 yıl vadede siz 6’nın üzerinde faiz ödemek zorunda kalırsınız. Bu da sonuç itibariyle çocuklarınıza, torunlarınıza fatura edilir.
Soru- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun devlette tarikat yapılanmasının olmadığı yönündeki açıklamasının ardından bugünde AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş herhangi bir organize yapıya devlet içerisinde müsamaha etmeyiz dedi. Buna şimdiye kadar da müsamaha edilmediğini söyledi. Bu konudaki değerlendirmeniz nedir?
Faik ÖZTRAK- İşte bende orasının üzerinde duruyorum. Yani şimdiye kadar müsaade edilmemiş. Burada hep söylüyorum, ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Bu necip millet bunların yönetiminde devletini sokaklardan toplamak zorunda kaldı. Ondan sonra hiçbir dönemde böyle bir iş yapılmadı. Kim için yapıldı? Cemaat için yapıldı, cemaatle koalisyon ortaklığı kuruldu, hüngür hüngür ağlandı “ne istediniz de vermedik” diye. “Memlekete dön” dendi. Milletin ordumuzun harimi ismeti kozmik odaya bunlar sokuldu. Şimdi de kalkmışlar biz böyle bir şey yapmadık. Bırakın, geçin bunları… Ayinesi iştir kişinin lafa söze bakılmaz.
Soru- Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamada emeklilere Ağustos’ta 30,5 milyar TL, son iki yılda toplam 674,5 milyar lira aylık ödemesi gerçekleştirdik. Emeklilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz dedi. Emekli maaşı ve ikramiye ödemek emeklilerin yanında durmak için yeterli midir?
Faik ÖZTRAK- Şimdi gerçekten bu laflar neyin nesidir ben anlayamıyorum. Yani neyi söylemek istiyor? Emekli maaşları devletin emeklilere taahhüdüdür. Emekli maaşlarının kaynağı bu insanlar çalışırken maaşlarından yapılan kesintilerdir. Siz kimin parasını kime veriyorsunuz da ondan sonra övünüyorsunuz?
Ya da “Allah’a şükür şu günlerde de emekli maaşlarını ödedik önümüzdeki dönem Allah kerim” demeye mi çalışıyorsunuz? Bunlar çok tehlikeli laflardır. Tabi ödeyeceksiniz emeklinin de, memurunda maaşlarını ödeyeceksiniz. İlaç firmalarının paralarını ödemiyorsunuz, bazı diğer kuruluşların paralarını ödemiyorsunuz iskonto istiyorsunuz. Buraya mı gidiyoruz emeklilerde de?
Tekrar söylüyorum, milletimiz işlerin ne hale geldiğini görüyor. Artık bu iktidarın kendi meselelerine çözüm üretemeyeceğini anlıyor. Bunlara notunu veriyor, sandığın biran önce önüne gelmesini istiyor. Bunlardan kurtulmak için istiyor, bunlara yerini gösterecek, bunları evlerine gönderecek.
Soru- CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu HDP’ye yapılan 6-8 Ekim operasyonlarının Millet İttifakı’nı dağıtma hamlesi olarak değerlendirdi. Bu saptama neye dayandırılıyor?
Faik ÖZTRAK- 6 yıl önce meydana gelmiş bir olayın dosyasını uygun zamanda kullanmak üzere 6 yıl boyunca sümen altında saklamışsınız. Uygun zaman geldi diye de sümen altından çıkartmışsınız. Bu davanın siyasi olduğu açık. Dolayısıyla da bu siyasi davayla ilgili Genel Başkanımızda siyasi değerlendirmelerini açıklamıştır.
Soru- Erken seçim çağrısı MYK’da görüşüldü mü?
Faik ÖZTRAK- Bugün MYK’da görüştüğümüz hususları biraz önce açıkladım. Ama bu demek değildir ki, MYK’da başka hususlarda görüşülmüyor. Dolayısıyla biz tüm MYK’larımızda milletten gelen talepleri de dikkatle değerlendiririz. Seçim talebi de bunlardan bir tanesidir. 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: CHP, SÖZCÜSÜ, ÖZTRAK:, “SALGINI, YANDAŞ, İÇİN, FIRSATA, ÇEVİRDİLER”,
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 01.05.2024
Bugün
12 - 17
Perşembe
10 - 16
Cuma
13 - 16
Tekirdağ

Güncelleme: 01.05.2024
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
93
80
1
3
30
34
2
Fenerbahçe
89
89
1
5
28
34
3
Trabzonspor
58
60
12
4
18
34
4
Başakşehir
52
46
12
7
15
34
5
Beşiktaş
51
45
13
6
15
34
6
Kasımpasa
49
56
13
7
14
34
7
Rizespor
49
45
13
7
14
34
8
Alanyaspor
48
49
10
12
12
34
9
Sivasspor
48
41
10
12
12
34
10
Antalyaspor
45
39
11
12
11
34
11
A.Demirspor
41
49
11
14
9
34
12
Kayserispor
40
39
13
10
11
34
13
Samsunspor
39
37
15
9
10
34
14
Ankaragücü
38
42
12
14
8
34
15
Karagümrük
36
41
16
9
9
34
16
Konyaspor
36
34
14
12
8
34
17
Gaziantep FK
34
39
18
7
9
34
18
Hatayspor
33
38
15
12
7
34
19
Pendikspor
30
38
18
9
7
34
20
İstanbulspor
16
26
23
7
4
34
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı