301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
13 Mart 2017 - Pazartesi 11:53 Bu haber 1718 kez okundu
 
İmük Dönemi Devam Ediyor
İmük Dönemi Devam Ediyor
SARAY Haberi


Saray Küçük Esnaf ve Pazarcılar Derneği’nin olağan genel kurulu 11 Mart Cumartesi günü gerçekleştirildi. Dernek lokalinde gerçekleştirilen genel kurula kapalı Pazar yeri isteği damgasını vurdu. Dernek Başkanı Sunay İmük kapalı Pazar yeri taleplerini yenilerken, AK Parti Saray İlçe Başkanı Özkan Yaman kapalı Pazar yeri projesinin Başkan Çoban’ın seçim kitapçığında olduğunu ve daha önce genel kurulda bu proje için söz verdiğini vurguladı.

Sunay İmük ve yönetimi dernek üyeleri tarafından oy birliği ile ibra edilirken, yeniden 2 yıllığına göreve getirildiler.  Genel kurulda kapalı Pazar yeri projesini ve Pazar yeri düzenlemesini hayata geçirememesi nedeniyle eleştirilen Başkan Çoban yaptığı konuşmaya özür dileyerek başladı.

OY BİRİLİĞİ İLE İBRA EDİLDİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan genel kurulda verilen önerge ile Divan Başkanlığına Ali Özen, Divan Üyeliklerine de Tahir Korkmaz ve Eyüp Esen getirildi. Divan kurulunun oluşturulmasının ardından Saray Küçük Esnaf ve Pazarcılar Derneğinin faaliyet raporu okunda Dernek yönetimi tarafından gerçekleştirilen faaliyetler şu şekilde sıralandı; 2015 ve 2016 yıllarında 3 bin kişilik aşure dağıtım etkinliği gerçekleştirildi, Bayır Bucak Türkmenleri için başlatılan kampanyaya dernek adına katılım sağlanarak 100 kilo kuru fasulye ve 100 kilo pirinç bağışlandı, dernek üyelerine yönelik Çanakkale şehitlik gezisi düzenlendi, Kaymakamlık tarafından 15 Temmuz dayanışma kampanyasına 1 bin 500 TL, bir kanser hastası için başlatılan kampanyaya 500 TL bağışta bulunuldu ve Mehmet Uygun İlkokulu’nun talebi üzerine okulun eksiklikleri için 500 TL yardım yapıldı. Faaliyet raporu ve denetim kurulu raporunun okunmasının ardından İmük Yönetimi oybirliği ile ibra edildi.

YAMAN KAPALI PAZAR YERİNDEN VURDU

Saray Küçük Esnaf ve Pazarcılar Derneğinin Cumartesi günü yapılan Olağan Genel Kurulunda konuşan AK Parti Saray İlçe Başkanı Özkan Yaman, Saray halkının uzun zamandır belediyeden hizmet beklediğini vurguladı. Sözlerine yönetime teşekkür ederek başlayan Yaman, “Öncelikle Küçük Esnaf ve Pazarcıların bugünkü toplantısına davet edildiğimiz için ve bugüne kadar ki faaliyetleri için teşekkür edip, yönetime başarılar diledi. Allah yardımcıları olsun inşallah Saray’ımıza küçük esnafımız adı altında pazarcılarımıza Rabbim çalışma kolaylığı versin” ifadelerini kullandı.

“3 YIL OLDU GELİŞME YOK”

Özkan Yaman, sözlerini kapalı Pazar yeri projesine getirirken, Nazmi Çoban’ın 2014 yılı seçimlerinde verdiği vaatleri gündeme getirdi. Seçim üzerinden 3 yıl geçmesine kapalı Pazar yeri konusunda bir gelişme olmadığını vurgulayarak şunları söyledi; “Az önce dertlerini belediye başkanımızla paylaştılar. 2014 yılında ki seçimlerinde de verdiği vaatlerde zaten o seçim kitapçığında da yazıyordu. Onu bir kere de ben hatırlatayım 2014 yılındaki vaatlerinizde verilen seçim kitapçığında da kapalı Pazar yeri alanının hem önemi hem de yapılacağı konusunda sözler verilmişti. Ama 3 yıldan beri bugüne kadar bir gelişme yaşanmadı ama inşallah başkanımızın bugünkü tekrar sözüyle en kısa zamanda onların en önemli dertleri ortadan kalkmış olacak. Pazarcılar Dernek Başkanımızın söylediği gibi bu aslında Pazarcılar Derneğini değil Saray halkının hizmeti açısından çok önemli”

İlçe Başkanı Özkan Yaman sözde değil özde vaat beklediklerinin altını çizerek Belediye Başkanı Nazmi Çoban’ı şu sözlerle eleştirdi; “Saray halkı uzun zamandır belediyeden hizmet bekleyen bir halk uzun zamandır belediye yatırımlarını bekleyen bir halk her konuda her platformda olduğu gibi bu konuda da halk desteğini bekliyor başkanımızdan. Bizler artık lafta değil hep söylüyoruz, özde icraatları istiyoruz. Gözümüzle görmek istiyoruz. İnşallah Saray’ımıza da yeni bir şeyler katılsın.”

“KAPALI PAZAR YERİ İSTİYORUZ”

Küçük Esnaf ve Pazarcılar Derneği Başkanı Sunay İmük, dernek hakkında bilgiler verirken Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban’a bir kez daha şuan ki mevcut alanda kapalı Pazar yeri istediklerini iletti. Pazarcı esnafının şikayetlerini dile getiren İmük şu ifadeleri kullandı; “Derneğimiz 2004 yılında kuruldu. Kurulduğu günden bu yana derneğimizde görev alan birçok arkadaşımız var. Ama bugün aramızda olmayan bir ismimiz var. Derneğimizde çok büyük emekleri olan rahmetli Hasan Yücel abimize geçen seçimde burada kendisine plaket takdim etmiştik. Maalesef bu sene aramızda yok. Kendisini rahmetle anıyorum.

“PAZAR YERİNİ İLÇE DIŞINDA KURULMASINA KARŞIYIZ”

Pazarcılar derneğinin kurulurken amacı pazarcı esnafımıza yardımcı olmak, pazarın sorunlarını dile getirmekti. Sadece pazarcılar demekte yanlış ilçemizdeki küçük esnaflarda bizim üyelerimiz. Maalesef sorunlarımız ortak. Faaliyet raporumuz okundu. Özeleştiri yapmak gerekirse faaliyetlerimizde iyiyiz.  Maalesef ki pazarımızın sorunları aynı şekilde devam etmekte. Bu yakınlarda kapalı Pazar furyası maşallah sürüyor. İnşallah en kısa zamanda bizde bu hizmetten nasibimizi alırız. Bizim en büyük temennimiz pazarın var olduğu yerde bir kapalı Pazar yeri. Şehir dışında kurulan kapalı Pazar yerleri pazarcı esnafına ne yazık ki fayda getirmiyor, aksine zarar getiriyor. Aynı sorun Lüleburgaz’da yaşandı. Pazarın yeniden ilçe içine taşınması gündemde. Biz Saray’a belediye başkanımızdan meclis üyelerimizden ve Esnaf Odası başkanımızdan kapalı Pazar yeri istiyoruz. 

“HİZMET ÖNCE VATANDAŞ İÇİN YAPILIR”

Bunu haricinde bizim en büyük şikâyetimiz, maalesef ki marketler. Marketler kaldırım üzeri demiyor, meyve sebze ile kaldırımları işgal ediyor. Ayrıca neden pazarın kurulduğu gün olan Çarşamba günü halk günü oluyor. Halk günü dedikleri gün gerekirse bedava veriyor. Ancak ertesi gün aynı domatesi 2 liradan satıyor. Bu bizim için kanayan bir yara. Biz küçük esnaf ve pazarcılar olarak halka hizmet ediyoruz. Yapılacak yardımlar nedense pazarcılara yapılıyormuş gibi algılanıyor. Aslında bu halk için yapılan bir hizmet. Hizmet önce vatandaş için yapılır.”

“ÖZÜR DİLERİM”

Sözlerine pazarcı esnafından özür dileyerek başlayan Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, kapalı Pazar yeri konusunda girişimlerinin olduğunu fakat başarıya ulaştıramadıklarını belirtti. Nazmi Çoban şu ifadelerle kapalı Pazar yeri hakkında bilgiler verdi; Dernek Başkanı Sunay Kardeşimin açıklamalarına teşekkür ederim. Ben sizin karşınızda sözlerime bir özür ile başlamak istiyorum. Kapalı Pazar yerinde pazarcı esnafımızın çok daha iyi mekânsal koşullarda bölge halkımıza pazarcılık hizmetlerini en iyi şekilde etmeleri en doğal hakları. Fakat bu işin bir başlangıç girişimi oldu, başarıya ulaştıramadık. Ben kendi payıma pazarcı esnaflarımdan özür dilerim.

“İLLER BANKASINDAN PROJELENDİRME İSTEDİK”

Girişimlerimiz sürüyor, İller Bankasından projelendirmeleri istedik, İller Bankasından yetkililer geldiler. Proje desteklerini de sunacaklar. İnşallah bunu gerek oda gerek kooperatif ve diğer temsilciler, Pazarcılar derneği aynı zamanda siyasi partilerin mecliste bulunan gurupları ilçe başkanlarıyla Saray’da ki, soruna birlikte çözüm getireceğimiz inancını koruyorum. Ben bu konuda çabalarımızın sürdüğünü söylemek isterim. Ama bizim esas bu konunun geriye düşmesinin nedenlerinden biri de Büyükşehir Yasasıyla birlikte Saray Belediyesi yüzde 51 gelir kaybına uğradı. Bir de bunun yanında alt yapı sorunları bizim sorunlarımızın önüne geçti”

“PAZAR DEĞİL OTOPARK”

Nazmi Çoban’ın konuşması sırasında Pazar yerinin düzensizliğini dile getiren pazarcı esnafı, “Pazarı ortaya toplama durumu var mı? Çarşamba Pazarı, ortası bomboş, Pazar değil otopark, Pazar değil orası otopark!” şeklinde eleştirisin dile getirdi. Bu eleştiriyi haklı bulan Nazmi Çoban, iki yıl önce yapılan genel kurulda “Bir ay içinde pazarı düzenli hale getireceğiz” sözünün üzerine bir kez daha pazarı düzenli hale getireceğiz sözü verdi. Pazarın dağınık halinin içine sinmediğini söyleyen Belediye Başkanı Nazmi Çoban şu ifadeleri kullandı; “O konuda da açıkça eksikliğimiz var. Yani ona yerini değiştir burayı değiştir, sıkıntılar yaşıyoruz hatta orasının krokilerini filan da bir ara başkanla baktık pek başarılı olamadık ama o sorunu çözemedik. Başkan yardımcımızda burada önümüzdeki hafta beraber bir araya gelin ben pazarcı esnafından destek bekliyorum. Çünkü orada esnaf onlar da bize yardımcı olsun kimse yerinden de oynamak istemiyor. Böyle sıkıntılarla da karşılaşıyoruz. Ama bir yere toplamanın sözünü veriyorum. Çok üzerimize de gelenler oldu arkadaşlar, yerimizi değiştirme bizim. Adam gitmiş Mehmet Uygun İlkokulunun oraya yayılmış gitmiş. Dediğin gibi ortası boş, hoş değil benimde içimi sinmiyor”         

“EN DOĞAL HAKLARI”

Genel Kurulda Divan Başkanlığı yapan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Özen, kapalı Pazar yerinin pazarcı esnafının en doğal hakları olduğunu vurguladı. Ali Özen şu şekilde konuştu; Pazarcılar bu ülkede yağmur demeden, kış demeden vatandaşlara hizmet etmeye çalışan bir sektör. Kapalı Pazar yeri istemeleri onların en doğal hakkı. Başkanımız geçen dönemde söz vermişti. Başkanımızın bunu çözeceğine inanıyoruz ve hem kooperatif hem de esnaf odası olarak taşın altına elimizi koymaya hazırız. 

İMÜK’ÜN YÖNETİMİ

Yapılan konuşmaların ardından yeni yönetimin seçimine geçildi. Sunay İmük tarafından sunulan tek liste ile gerçekleştirilen seçimde İmük’ün listesi oy birliği ile yeniden göreve seçildi. Yönetimi seçilen listede Başkan Sunay İmük, yönetim kurulu asil üyeleri İbrahim Meriç, Recep Uzer, İsmet Yaşar, Nedret Gonce, Sabri Sav ve Tuncay Yalçın yer aldı. Denetim Kurulu asil üyeliğine ise Serkan Sever, Metin Güneş ve Ahmet Gonce seçildi.

Seçimlerin ardından genel kurul dilek ve temenniler bölümü ile sona erdi.

KİMLER KATILDI

11 Mart Cumartesi günü dernek lokalinde gerçekleştirilen genel kurula Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Saray Esnaf ve sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Özen, AK Parti Saray İlçe Başkanı Özkan Yaman, MHP Saray İlçe Başkanı Lütfü Mercan, CHP İlçe Başkan Yardımcısı Salim Gündüz, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Ertan İnanç ve Gürkan Kesim, MHP Meclis Üyesi Mümin Buluş, CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Salim Gündüz,  Vize AK Parti İlçe Başkanı Hasan Basri Korkmaz ve AK Parti İlçe Yönetimi tam kadro katıldı.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler:
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 01.05.2024
Bugün
12 - 17
Perşembe
10 - 16
Cuma
13 - 16
Tekirdağ

Güncelleme: 01.05.2024
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
93
80
1
3
30
34
2
Fenerbahçe
89
89
1
5
28
34
3
Trabzonspor
58
60
12
4
18
34
4
Başakşehir
52
46
12
7
15
34
5
Beşiktaş
51
45
13
6
15
34
6
Kasımpasa
49
56
13
7
14
34
7
Rizespor
49
45
13
7
14
34
8
Alanyaspor
48
49
10
12
12
34
9
Sivasspor
48
41
10
12
12
34
10
Antalyaspor
45
39
11
12
11
34
11
A.Demirspor
41
49
11
14
9
34
12
Kayserispor
40
39
13
10
11
34
13
Samsunspor
39
37
15
9
10
34
14
Ankaragücü
38
42
12
14
8
34
15
Karagümrük
36
41
16
9
9
34
16
Konyaspor
36
34
14
12
8
34
17
Gaziantep FK
34
39
18
7
9
34
18
Hatayspor
33
38
15
12
7
34
19
Pendikspor
30
38
18
9
7
34
20
İstanbulspor
16
26
23
7
4
34
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı