301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
24 Ocak 2022 - Pazartesi 11:36 Bu haber 387 kez okundu
 
İstasyon Kırklareli Girişimcilik Programı Kamuoyuna Tanıtıldı
İstasyon Kırklareli Girişimcilik Programı Kamuoyuna Tanıtıldı
KIRKLARELİ Haberi


Trakya Kalkınma Ajansı ve Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası tarafından uygulamaya alınan İstasyon Kırklareli Girişimcilik Destek Programı tanıtım toplantısı Kırklareli’de yapıldı.

Trakya Kalkınma Ajansı, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası ve Habitat Derneği iş birliğinde hayata geçirilen Bölgesel Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi İstasyon Kırklareli’de yapılan toplantıya Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner Ilık, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, KTO Meclis Başkan Yardımcısı Halit Sucuoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serkan Keser, Yönetim Kurulu Üyeleri Ertan Özbek, Hüsnü Güngör Akarca, Kırklareli Ticaret İl Müdürü Mustafa Uzan, Kırklareli Sanayi ve Teknoloji Şube Müdürü Savaş Erden, davetliler ve girişimciler katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin Kırklareli’de hizmete giren Bölgesel Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi’nin büyük bir nimet olduğunu belirtti. Şahin şunları söyledi: ”Bu İstasyonu kurarken bölgemize ciddi bir ivme kazandıracağını ve bu ivmeyle beraber de birçok alanda başta kobilerin dijitalleşmesi, kurumsallaşmasına katkı sağlamasını hedefledik ve amaçladık. Günümüz dünyasının bütün şartlarının gerekliliklerini yerine getirmemiz lazım. Belli bir zaman sonra çağa ve sisteme ayak uyduramayanlar, bugünü kazansalar bile yarını kaybedecekler. Günümüz dünyasında iş yapmak zor değil ama bu kazanç rekabetten dolayı 10 kazanırken 8'e 7'ye düşer. Belirli bir zaman sonra ikinci, üçüncü nesilde bu birikim ve motivasyon kaybolup gider. Şirketlerimizin ve gençlerimizin buna hazırlanması, uzun vadede günün koşullarına göre ayakta durabilmesi için bu çok önemli. Her zaman ve karlı olarak bizden sonraki nesillere de bırakabileceğimiz işletmeler oluşturmalıyız. Bunun yolu da günü takip etmekten ve geleceği yakalamaktan geçer. İstasyon Kırklareli Girişimcilik Destek Programı gençlerimizi ve onların kurdukları şirketleri geleceğe hazırlamak için devreye aldığımız bir programdır. Program kapsamında ortak çalışma alanları sağlamaktan, mentorluğa, e-ticaret altyapısı ve desteği sağlamaktan ihracat desteklerine kadar birçok ücretsiz hizmeti sizlere sunacağız. Programa katılacak firmalarımıza ve gençlerimize başarılar diliyor ve çalışmanın Kırklareli’ye, Trakya’ya ve ülkemize hayırlar, bereket getirmesini diliyorum. ”

Toplantıda bir açılış konuşması yapan Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner Ilık da programın ayrıntıları hakkında bilgi verdi. Ilık şunları söyledi:” 2019 yılında girişimci bir Oda olarak yürüttüğümüz lobi faaliyetleri kapsamında, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu öncülüğünde ve Habitat Derneği ortaklığı ile hayata geçen17 girişimcilik merkezinden bir tanesi olarak şehrimize kazandırdığımız, Edirne ve Tekirdağ’ı da kapsayan Bölgesel Topluluk Merkezi olan İstasyon Kırklareli, bir kez daha kapılarını girişimcilere, yeni fikirlere inovasyona açmış, pandemi sonrasında sizlerle birlikte bir kez daha hayat bulmuştur. “Kırklareli’de Yapacak Çok İş Var!” sloganı ile, gelişen ve değişen dünyaya ayak uydurmak amacıyla, ağır şartları el birliğiyle birlikte aşmamızı sağlayacak ve ortak çalışma kültürünü destekleyecek olan İstasyon Kırklareli’yi sizlerle paylaşmaktan dolayı mutlu ve heyecanlıyız. Program kapsamında sizlere üç boyutlu yazıcı, bilgisayar gibi donanım ve internet desteği sağlarken; dijital pazarlama, mobil fotoğrafçılık ve finansal bilinç programları haricinde, sizlerden gelecek talepler doğrultusunda iş alanlarınızı geliştirecek ve önünüze çıkan engellere bakış açınızı değiştirecek olan mentorluk destekleri ve ilave eğitimlerde sunacağız. Yaklaşık 3 yıldır devam eden pandeminin hayatımıza getirdiği zorluklar dışında, bizlere öğrettiği çok önemli bir olguda var: Zamandan ve mekandan bağımsız çalışma imkanı. Bu doğrultuda, girişimcilerin kendilerine pazar alanı olarak, sadece bulundukları şehirleri ve ülkeleri değil, dünyayı da hedeflemesi de artık çok daha kolay. Bu şartları sizlere sağlamak amacıyla da ABİGEM, Kalkınma Ajansı ve TSO’lar öncülüğünde hayat bulan, bölgesel ve ulusal pazarlara açılmanızı sağlayacak başta Dijital Trakya Online Pazaryeri ve İstasyon Kırklareli Eğitim Programı “Sınırları Aşan Kobiler” Programımızın sizlere çok güzel imkanlar ve fırsatlar yaratacağını düşünüyorum. Bu programları ve eğitimleri de destekleyecek şekilde, Dış Ticaret İstihbarat Merkezi hizmetimizde siz kıymetli girişimcilerimizin hizmetinde olacaktır. Bütün bu imkanların yanı sıra, program boyunca siz değerli katılımcılarımızı faydalanabileceğiniz devlet destekleri konusunda da bilgilendireceğiz. Bu imkanlar dahilinde, ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik şartlarda yüksek kurdan doğan zorlu şartları fırsata çevirmekte yine bizlerin elinde. Fikriniz var. Katılımcısı olduğunuz bu program kapsamında, faydalanabileceğiniz imkanlar ve gelişebileceğiniz alanlar var. Bizler Kırklareli TSO ve Trakya Kalkınma Ajansı olarak, sizlerin yanındayız ve diyoruz ki; Kırklareli’de Yapacak Çok İş Var!  Program kapsamında hayat bulacak bölgemize, ülkemize yenilikçi ve yaratıcı bakış açıları kazandıracak bütün girişimlerimize şimdiden başarılar ve bol kazançlar diliyorum.”

İstasyon Merkezinin amaçları arasında Kırklareli ilinde yer alan girişimcilerin, iş fikirlerinin hayata geçirilmesini sağlamak amacıyla ihtiyaç duyulan girişimcilik desteklerini ve hizmetlerini vermek ve Kırklareli ilindeki girişimcilik kültürünü ve ekosistemini geliştirmek gibi unsurlar yer alıyor.

İstasyon Kırklareli Merkezi kapsamında girişimcilere sunulacak hizmetler şunlar:
Girişimciliğin başlangıç aşaması veya ön kuluçka süresi olarak adlandırılan dönemdeki girişimciler için stratejik plan tasarımı, yenilikçilik, proje hazırlama ve yönetme, fikri ve sınai mülkiyet hakları, iş planı hazırlama, muhasebe, dış ticaret, pazar planı ve pazarlama, işletme mevzuatı, finans kaynakları, liderlik, strateji, girişimciler için hukuk ve benzeri temel girişimcilik konularında; eğitim programları ve seminerler organize etmek veya etkinlik düzenlemek; kaynakları dâhilinde girişimci ve girişimci adaylarına mekân, altyapı, destek hizmetleri gibi imkânları bedelli veya bedelsiz olarak sağlamak,
Girişimcilerin iş planlarının geliştirilmesine ve ticarileşmesine destek olmak,
Girişimcilik alanında yarışmalar düzenlemek,
Girişimciler için melek yatırımcı ağı oluşturmak ve melek yatırımcılar ile İstasyon Merkezi içerisindeki girişimcileri bir araya getirecek faaliyetler düzenlemek,
Girişimcilerin fikirlerini geliştirmelerini sağlamak ve yol göstermek üzere girişimcilik konusunda bilgili, liderlik ve girişimcilik deneyimi olan kişilerden mentör havuzu oluşturmak,
Ulusal ve uluslararası düzeyde girişimcilik ve yenilikçilik ile ilgili bilgi ağlarına katılım sağlamak,
İstasyon Merkezinin uluslararası nitelik kazanmasını ve uluslararası düzeyde hizmet vermesini sağlamak,
Amaçları doğrultusunda ulusal, uluslararası, resmi veya özel kuruluşlar ile ortak çalışmalarda bulunmak ve bu kuruluşlar ile işbirliği geliştirmek,
İstasyon Merkezinin amacı ile ilgili olan her türlü faaliyette bulunmak.
Bu çalışmalar çerçevesinde, Trakya Kalkınma Ajansı ve Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında geliştirilen “İstasyon Kırklareli Girişimcilik Destek Programı” kapsamında işletmesini son 2 yıl içerisinde kurmuş veya yeni kuran girişimcilere program dahilinde İstasyon Kırklareli’de ücretsiz ofis ve toplantı salonu desteği, ücretsiz üç boyutlu yazıcı ve tarayıcı desteği, sınırsız internet ve laptop desteği, ücretsiz mentörlük desteği sağlanacak. Bunun yanı sıra ücretsiz e-ticaret altyapısı ve eğitimi, ücretsiz dış ticaret pazar araştırması ve ihracat desteği, girişimcilik eğitimleri ve devlet desteği danışmanlığı da program içeriğinde yer alıyor. Programın verimliliğini artırmak ve devamlılığını sağlamak için katılımcıların çalışma günlerinin %60’ında İstasyon Kırklareli’de olması ve ilgili eğitimlere katılma zorunluluğu bulunuyor. Başvuruların 06 Şubat 2022’de sona ereceği programdan jüri tarafından belirlenecek firmalar 6 ay boyunca yaralanacak. Programa Tekirdağ ve Edirne’den de sınırlı sayıda firma başvurabilecek.

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: İstasyon, Kırklareli, Girişimcilik, Programı, Kamuoyuna, Tanıtıldı,
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 28.03.2024
Bugün
12 - 19
Cuma
12 - 18
Cumartesi
12 - 17
Tekirdağ

Güncelleme: 28.03.2024
İmsak
18 Ramazan 1445
Sabah
05:26
Öğle
06:53
İkindi
13:20
Akşam
16:51
Yatsı
19:37
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
81
68
1
3
26
30
2
Fenerbahçe
79
79
1
4
25
30
3
Trabzonspor
49
51
11
4
15
30
4
Beşiktaş
46
40
12
4
14
30
5
Kasımpasa
43
53
11
7
12
30
6
Başakşehir
42
38
12
6
12
30
7
Rizespor
42
36
12
6
12
30
8
Antalyaspor
41
35
9
11
10
30
9
A.Demirspor
39
46
9
12
9
30
10
Alanyaspor
39
38
9
12
9
30
11
Sivasspor
38
36
10
11
9
30
12
Kayserispor
36
36
11
9
10
30
13
Samsunspor
36
35
14
6
10
30
14
Ankaragücü
33
36
11
12
7
30
15
Hatayspor
33
36
11
12
7
30
16
Konyaspor
33
31
11
12
7
30
17
Gaziantep FK
31
34
15
7
8
30
18
Karagümrük
30
34
14
9
7
30
19
Pendikspor
29
34
15
8
7
30
20
İstanbulspor
13
22
20
7
3
30
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı