301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
27 Ekim 2018 - Cumartesi 12:51 Bu haber 1654 kez okundu
 
Özgen Erkiş; “Sizleri Bu Büyük Yürüyüşe Davet Ediyorum”
Özgen Erkiş; “Sizleri Bu Büyük Yürüyüşe Davet Ediyorum”
SARAY Haberi


 Cumhuriyet Halk Partisi Saray Belediye Başkan Aday Adayı Özgen Erkiş Cuma günü yaptığı konuşmada partililere önseçim konusunda önemli mesajlar verdi. Erkiş, önseçim konusunda “CHP bu büyük yürüyüşün ilk adımını başlatacaktır. Hiç kimse bizi bir oy daha fazla ileriye götürecek bu yöntemin karalayıcısı olmasın” ifadeleriyle partilileri uyardı. Cumhuriyet Halk Partisi Saray İlçe Teşkilatında Cuma günü yapılan aday adaylığı açıklamasında ilk olarak İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Semih Fil konuştu. Semih Fil bir demokrasi şöleninin yaşandığını vurgularken, şu ifadeleri kullandı; “Cumhuriyet Halk Partisi kuruluşun ve kurtuluşun partisidir.  95 yıllık ulu bir çınar gibidir Cumhuriyet Halk Partisi, köklerimizde Kuvayi Milliye ve Mustafa Kemal Atatürk vardır. CHP belediye başkanları bugüne kadar cumhuriyetin ve demokrasinin niteliklerini taşıyarak hep marka olmuş isimleri ortaya çıkarmıştır.  Güçlü, üretken ve saydamdırlar, Çağdaş kentler ortaya çıkarmak için çalışmaktadırlar ve bundan sonrada çalışmaya devam edeceklerdir.  Bugün yine bir demokrasi şöleni içerisinde bir gün daha yaşıyoruz. İlçe başkanımızın daha önce belediye başkanlığına aday adayı olmuş bütün adaylara bahsetmiş olduğu iki konu vardır. Bunları size aktarmak istiyorum; Cumhurbaşkanı adayımızı çıkardık ve partimizin oyundan daha fazla oy almıştır ve yine adayımızdan partilerinden daha fazla oy almalarını beklemekteyiz. Aynı zamanda belediye başkanlarımızın mal varlıklarını her yıl düzenli olarak açıklamasını beklemekteyiz. Bu vesile ile Özgen Erkiş beye başarılar diliyorum.”

“SİZLER BENİM AYNI YAZ GÜNEŞİ İLE KAVRULDUĞUM İNSANLARSINIZ”

Semih Fil’in söz alan Özgen Erkiş’in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde; “Sizler benim aynı poyraz ile savrulduğum, aynı yaz güneşi ile kavrulduğum insanlarsınız. Bu Saray’ın sokaklarında, alnımı asfaltlarına sürttüğün Saray’ın sokaklarında hepinizle gönül gönüle, isim isime ve hikayeleriniz nice güzel anılarım vardır.  Beni bu günümde yalnız bırakmayan hemşerilerim, öğrencilerim, arkadaşlarım, abilerim hepinizi en içten duygularım ile selamlıyorum. 

Öncelikle sizlerin arasında tanınıyor olsam da kendimi tanıtacağım.  Saraylıyım ve 45 yaşındayım.  Özgen Erkiş ilkokulu, ortaokulu ve liseyi burada okudu ve birincilikle bitirdi her birini. Üniversite giriş sınavlarında Türkiye 32.si oldu.  100 bin dolar burs ile Koç Üniversitesinde okudu. Tekstil ve eğitim sektörlerinde uzun yıllar çalıştı. Akademik düzeyde İngilizce ve derdini anlatabilecek kadar Rusça bilmektedir.  Evlidir, Burcu hanımın kocasıdır.  Güneş’in, Meriç’in ve Giz’in babasıdır.  Yedikızlar sülalesine dayanır anneannesi ve dedem Hamamcı Mehmet lakabı ile bilinir. Babaannem Yuvalılı Hafize Ertaç’tır.  Merhum Şefik öğretmenin oğluyum.  Doğrudan ve haktan yana bildiğiniz Şefik öğretmenin ve gününde beş vakit namaz kılan ve her namazının ardından ülkemizin ve partimizin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk’e dualarını eksik etmeyen Müjgan Erkiş’in oğluyum.

“BİZİM ÖZGEN VAZGEÇMEYİŞİN, SEVDANIN VE YÜREKTEKİ YANGININ ADRESİDİR”

Bugün 32. Yılındayım aktif siyasi hayatımın, 82 ihtilalinin ardından burada halk evinin açılışını dün gibi hatırlıyorum. Belediye başkanımız Nazmi Çoban yine başkanımızdı. Orada başlayan ve 32. Yılının tamamlayan aktif siyasi hayatım ilk günkü heyecanı ile devam etmektedir.  Sesimi ayarlayamamam ve elimin hala titremesi bu içindeki amatör heyecandandır.  Beni bugün ayakta tutan bu büyük heyecandır sevgili hemşerilerim.  Şairim burada duyduğunuz politik güfteler bana aittir, Büyükyoncalılı Mutlu arkadaşım okudu. Yüz yılın partisine ve onun tarihi derinliğine yakışır bir marş olmadığını sezinleyerek, genel merkezde çok duyuramasam da meşhur bir esere şarkı sözleri giydirdim. Yakın zamanda Türkiye’de de çok meşhur olacağından hiç şüphem yoktur.  Anlayacağınız sanatla ve edebiyatla ilgisiz değilim.  Şairim ve bunun yanında mali müşavirim, eğitim danışmanıyım, siyasal bilimler uzmanıyım. Bunların hepsi bir yana ben sizin sevginizle yücelen, isimi dağlara taşlara benim bile gitmediğim Sofya’ya, Lefkoşa’ya ve Saray Bosna’ya yazılan Bizim Özgen’im. En büyük siyasal bakiyem budur. Bizim Özgen vazgeçmeyişin, sevdanın ve yürekteki yangının adresidir.  Düştüğü yerden kalkmayı bilmenin, halden anlamanın adıdır.  Bizim Özgen hemen hepinizi ismiyle cismiyle, hikayesiyle, derdiyle bilmeye çalışan insandır.  İçinizden birisidir Bizim Özgen.  Önemsenen şeyler unutulmaz, ben hepinizi önemsediğim için abicim, amcacım demekle yetinmiyorum. İsmiyle cismiyle hitap etmek yerel siyasetin olmazsa olmazıdır. Yarın öbür gün ben sosyal belediyeciliğin en müstesna örneklerini gerçekleştireceğim derken işte bu sosyal dokuyu böylesine güçlü, böylesine derinden tanıdığım içindir.  Bu büyük yürüyüşe bizleri bunun için davet ediyorum. Öylesine büyük bir yürüyüş ki yürümek yoluna pusuya yatanları, arkandan çelme takanları bilerek yürümek, yürümek karanlığın gözüne bir mavzer gözü gibi bakarak yürümek. Sizleri bu büyük yürüyüşe davet ediyorum.

“ÖN SEÇİM YÖNETİMİ PARTİ İÇİ BİR SEFERBERLİK HALİDİR”

Bu yürüyüş için 3 yöntem vardır; birisi merkez yoklaması; Ankara esaslı ve nitelikli anketler ve telefon görüşmeleri ile bir sonuca varacaktır.  Çoğu aman tartışılan bir yöntemdir. Kimleri aradıkları, ne kadar aradıkları ve hangi örnek uzayı seçtikleri belli değildir.  Takdir edersiniz ki Yeniköy’de sorsak CHP yüzde 25, Çukuryurt’ta sorsak yüzde 80’dir. Dolayısıyla tartışılabilir, zayıf yönleri olan bir yöntemdir. Diğer yöntem aday yoklamasıdır. Partinin belirli görevlerine seçilmişler oy kullanıyor. Delegeler, yönetim kurulu üyeleri oy kullanıyor.  Bu da suiistimale çok açık bir yöntemdir.  Diğer yöntem benim 1 aydır sevda ile peşinden koştuğum ön seçim yöntemidir.  Ön seçim yönetimi parti içi bir seferberlik halidir.  Parti bütün unsurlarını bütün üyelerini harekete geçirir.  Örgüt büsbütün ayaktadır. Bir psikolojik harekât halidir ve bütün halkı ilgilendirir. Kenan abim komşusuna gider komşusu ona gelir ve derki sevgili Kenan Şen ben bu seçimlerde şununla devam etmeni istiyorum, lütfen git oyuna buna kullan der. Bu yöredeki herkes bundan memnun kalır.  Yani şişeden cini, şapkadan tavşanı çıkarmak için bunu yapmak zorundayız. Bu Anadolu tabiriyle çalı dibinin taşlanmasıdır. Çalının dibine taşı atarsın keklik varsa uçar, tavşan varsa kaçar. Bu kadar basittir. Bunun için uğraştım. Bin 200 kişiye ulaştım ve yaklaşık bin tanesinin imzasın aldım ve  bu imzaları Ankara’ya götürdüm .

FAİK ÖZTRAK ÖNSEÇİME OLUMLU BAKIYOR

Faik beyle görüştüm,  kendisi olumlu bakıyor konuya. Burada danışma meclisi toplantısında ilk sözü ben almıştım kapanışı kendisi yapmıştı. Eğer ki Yüksek Seçim Kurulu bizleri sıkıştırmasaydı ben milletvekili adayı olarak ön seçime girerdim ve o önseçimden de çıkardım dedi mağrurla. Bugün partimizin önemli bir ismi ve parti sözcüsü, hikmetinden ve gücünden sual olunmayacak insan o, özlemle o hasretle istediği ön seçimi 30 yıldır kendilerini muzaffer kılan ve bu yanıyla Tekirdağ’da biricik olan Saray ilçesinden asla esirgemeyecektir. Size inanıyoruz Faik başkanım. İlhami vekil ön seçimin muzaffer ismidir. Geçen ön seçimden üçüncü çıkmıştır. Hakeza Candan vekilimiz son yapılan iki ön seçimden de birinci çıktı. Ön seçimi bunlar mı istemeyecek. Ön seçim tüm üst idari kadro tarafından istenmektedir ve istenecektir. Bu arada herhâlde o sıralar aklı başında tam olmadığı için Nazmi başkan iki üç defa kendisini sıkıştırmama rağmen imza atmaktan imtina etti.  Fakat geçen gün burada en az bu kadar kalabalık bir kitleyi yakalamışken mikrofonun zıngır zıngır titreyeceği bir mahiyette ön seçim istiyorum dedi. İnanın orada yüzüm kızardı, mahcup oldum.  Benim 32 yıllık başkanım elbette ön seçim isteyecektir dedim. Şimdi imza kağıdını götüreceğim kendilerine. Burada bu işin öncüsü Devrimci Demokrat grubundan Şahsine hanıma ve Mehmet beyede söylüyorum imza kağıdını götüreceğim. Ergun başkanım ve ben imzalamış durumdayız. Diğerlerine de tek tek gidip imza isteyeceğim. Burada irade beyanı ortada, bende sizinle ön seçimde beraberim, ön seçim istiyorum dedi Nazmi Çoban. Daha önce ön seçime de varım, gökten ne yağarda yer kabul etmez diyordu. Yavaş yavaş kendine geliyor ve formunu buluyor. Çünkü ön seçim herkesi güçlendirecektir. Bu yönetimi istiyoruz. Abdül kardeşime gideceğim, dahil olursa Ali Osman abime gideceğim, Ali Gürsu Ergene’ye gideceğim ve her birinden tek tek imzalar isteyeceğim. Hiçbirisinin bu saatten sonra imza atmaktan imtina edeceğini sanmıyorum. Hepimiz için en iyi yöntem ön seçim yönetimi olacaktır. Israrla üzerinde duruyorum bunun.

“HER ÜÇ OYUN İKİSİNİ ALIRIM”

Bunun sonrasında sevgili hemşerilerim ön seçimden her kim çıkarsa çıksın inancım tam. Muhakkak ki inanıyorum kendimin çıkacağına ama bu bizi bir yere götüren beyan değildir. Kendi iddialı sözlerim ön seçimden çıkarım her üç oyunda ikisini alırım. Ön seçim sadece bana değil diğer bütün aday adaylarına da çok çok iyi gelecektir. Bunun için Saray halkından susmamalarını en yakınlarındaki CHP üyelerini yüreklendirmelerini istiyorum.  Çünkü bu hepimizin davasıdır, çünkü suskunluk Saray’a yakışmaz. Çünkü susmak büyük bir balkan politikacısı Aliye İzzet Begoviç’in şu sözleri ile son derece kritik bir noktadadır; ‘er şey için çok geç olduğunda hatırlarda kalan düşmanlarınızın söylediği değil en yakınlarınızın, taraftarlarınızın suskunluğu olacaktır.’  Günlerdir çalışan arkadaşlarımız var, ortaya bir enerji yayıyorlar.  Bundan son derece memnunun. CHP tüm unsurları ile gücünü ortaya koymaya başladı, inisiyatif aldı bu sefer. Çok çok yerli yerinde oldu her şey. Dolayısıyla bunu Tekirdağ’ımız için ve kritik olan yerle için ön seçimle taçlandırırsak Türkiye’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin tulum kavramı ile tanışmasını, sevgili Erdoğan abimin yüzde 54’lük başarısının tekrarlanmasını ve geçilmesini son derece imkanlı bulmaktayım. Gün böylesine seferberlik günüdür, gün hepimizin buna inanması gereken gündür.  Dolayısıyla hepimizi derin sorumluluklar beklemektedir.  Bugün Saray’da CHP kararlılığını ortaya koyacaktır.  CHP bu büyük yürüyüşün ilk adımını başlatacaktır. Hiç kimse bizi bir oy daha fazla ileriye götürecek bu yöntemin karalayıcısı olmasın.  Bugün ön seçim kaçınılmazıdır. Yöntemi de böylece belirledikten sonra böylesine günün hareketli bir anında çok kıymetli vaktinizi ayırdığınız için teşekkürler ediyorum.

Açıklamasının ardından Özgen Erkiş tebrikleri ve ‘hayırlı olsun’ temennilerini kabul ederken, Erkiş’in A. Adaylığı açıklama programına, CHP Saray İlçe Teşkilatı, Büyükşehir ve Saray Belediye Meclis üyesi Saray Belediye Başkan Aday Adayı Ergun Er, Saray Belediye Başkan A. Adayı Abdül Taşyasan, Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Özen, partililer, mahalle muhtarları, ilçe esnafı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: , Özgen, Erkiş;, “Sizleri, Bu, Büyük, Yürüyüşe, Davet, Ediyorum”,
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 02.05.2024
Bugün
10 - 16
Cuma
12 - 15
Cumartesi
12 - 17
Tekirdağ

Güncelleme: 02.05.2024
İmsak
22 Şevval 1445
Sabah
04:22
Öğle
06:01
İkindi
13:12
Akşam
17:03
Yatsı
20:13
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
93
80
1
3
30
34
2
Fenerbahçe
89
89
1
5
28
34
3
Trabzonspor
58
60
12
4
18
34
4
Başakşehir
52
46
12
7
15
34
5
Beşiktaş
51
45
13
6
15
34
6
Kasımpasa
49
56
13
7
14
34
7
Rizespor
49
45
13
7
14
34
8
Alanyaspor
48
49
10
12
12
34
9
Sivasspor
48
41
10
12
12
34
10
Antalyaspor
45
39
11
12
11
34
11
A.Demirspor
41
49
11
14
9
34
12
Kayserispor
40
39
13
10
11
34
13
Samsunspor
39
37
15
9
10
34
14
Ankaragücü
38
42
12
14
8
34
15
Karagümrük
36
41
16
9
9
34
16
Konyaspor
36
34
14
12
8
34
17
Gaziantep FK
34
39
18
7
9
34
18
Hatayspor
33
38
15
12
7
34
19
Pendikspor
30
38
18
9
7
34
20
İstanbulspor
16
26
23
7
4
34
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı