301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
13 Mart 2020 - Cuma 15:28 Bu haber 485 kez okundu
 
PARTİ SÖZCÜSÜ FAİK ÖZTRAK’IN BASIN AÇIKLAMASI
PARTİ SÖZCÜSÜ FAİK ÖZTRAK’IN BASIN AÇIKLAMASI
SARAY Haberi


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, bugün Parti Meclisi’nin gündemine dair düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

 Parti Meclisimiz bugün, 37. Olağan Kurultayımızdan önceki son toplantısını yapıyor. Genel Başkanımız, toplantının başlangıcında bu dönemdeki çalışmaları değerlendirdi ve Parti Meclisimizin üyelerine yaptıkları çalışmalar nedeniyle teşekkürlerini iletti. Parti Meclisimizin gündeminde; yaklaşan 37. Olağan Kurultay süreci, Yalova Belediye Başkanımız hakkında işletilen haksız ve hukuksuz,adaletsiz süreç, yine partimizin hazırladığı Romanlara Yönelik Eylem Planı, küresel bir salgın haline gelen Korona Virüs’le ilgili gelişmeler ve yanında diğer konular da vardı.

 İSTİKLAL MARŞIMIZ, KURTULUŞ MÜCADELEMİZİN KELİMELERE DÖKÜLMÜŞ HALİDİR

Ancak bu konulardaki değerlendirmelerimize geçmeden önce, bugün, İstiklal Marşımızın TBMM tarafından kabulünün 99. Yıldönümü. İstiklal Marşımız; milletimizin azim ve kararlılıkla elde ettiği bağımsızlığımızın sembolüdür. İstiklal Marşımız; emperyalizme karşı ulusça, omuz omuza verdiğimiz kurtuluş mücadelesinin kelimelere dökülmüş halidir. İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ifadesiyle, “Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın!” Bu vesileyle, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

 SARAY, MİLLİ İRADE GASBINI KUTLADI

Saray, dün göz göre göre Yalova’da gerçekleştirdikleri milli irade gaspına bir de kutlama düzenledi. Bilindiği gibi Yalova Belediyesiyle ilgili iddiaları, bizim Belediye Başkanımız Vefa Salman ortaya çıkarmıştı ve yargıya da taşımıştı. Ama ne hikmetse, bizim Belediye Başkanımız, haksız ve hukuksuz bir şekilde görevden alındı. Dün AK Parti Genel Başkanı, partisinin il başkanları toplantısında çıktı, her zaman olduğu gibi önce Yalova Belediye Başkanımızla ilgili iftiralarını arka arkaya sıraladı. Sonunda da “hak yerini buldu” dedi.

 HAK YEMENİN DİK ALASI

Yalova’da Yalovalının seçtiği Belediye Başkanını görevden alıp, sonra da “hak yerini buldu” demek, hak yemenin dik alasıdır. Üstüne üstlük, seçilmiş Belediye Başkanının yerine, belediye başkanvekilini il başkanları toplantısına çağırıp kutlama yapıyorsunuz. Bunun hangi izanla bağdaştığını açıkça sormak gerekiyor. Bu mızıkçılıktır. Yalovalıların iradesine büyük bir darbedir. Yalovalıların teveccühüne mazhar olamayan AK Parti, mızıkçılık yapmış, CHP’den Belediye Başkanlığını çalmaya kalkmıştır. Kürsüye çıkarılan AK Partili zat, Yalova’nın seçilmiş Belediye Başkanı değil, ona vekaleten belediye meclisi tarafından getirilen kişidir.

 ÖNCE MİLLİYETÇİLİĞİ AYAKLARI ALTINA ALMIŞTI, ŞİMDİ DE MİLLİ İRADEYİ

AK Parti Genel Başkanı daha önce “milliyetçiliği” ayaklar altına almıştı. Maalesef dün yapmış olduğu bu kutlamayla “millet iradesini de” ayaklar altına almış oldu. Yaşananlar, bize Saray’ın hedefinin Türkiye’de muhalefetin odağı olan CHP ve Millet İttifakı olduğunu artık açıkça göstermektedir. Dertleri, ellerinden kayıp gitmekte olan iktidarı bırakmamak ve CHP’nin susturulduğu bir ortamda diledikleri gibi at oynatmaktır.

 DEMİRDEN KORKSAK TRENE BİNMEYİZ

CHP’yi baskıyla, tehditle, şantajla, idari kararlarla; bunlarda yetmediğinde güdümlü yargı kararlarıyla ve milyonluk tazminat davalarıyla susturamazlar. Bir kere daha söyleyelim, “Demirden korksak trene binmezdik!” Tüm CHP kadroları olarak iktidara emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz.

 KORKU VE PANİKLE DEĞİL, BİLGİ VE BİLİNÇLE HAREKET ETMELİYİZ

Zor zamanlardan geçiyoruz. 2020’ye felaket ve sıkıntılarla başladık. Depremde, çığ felaketlerinde ve uçak kazasında onlarca canımızı yitirdik. Ve son bir ayda vatan toprakları dışında, İdlib’de, 59 kahraman Mehmetçiğimiz şehit düştü. Daha bir krizi hazmedemeden başka krizlerle karşılaşıyoruz. Şimdi de Korona Virüsü Türkiye sınırlarına girdi. Bu tabi, hayatımızı ciddi şekilde değiştirecektir. Ama korku ve panik yerine bilinçle, bilgiyle hep birlikte hareket etmek zorundayız.

DEVLETLERİN ÖNCELİĞİ VATANDAŞLARIN SAĞLIĞINI KORUMAKTIR

Geçtiğimiz yılsonunda Çin’de başlayan Korona Virüsü salgını, dün dünya sağlık örgütü tarafından “küresel bir salgın” yani pandemik olarak tanımlandı. Hızla yayılan ve 114 ülkede görülen virüsten etkilenen insanların sayısı 130 bine yaklaştı. Bu 114 içinde bugünkü rakamlar yok. Türkiye’de ilave olacak. Hayatını kaybedenlerin sayısı ise 4 bin 500’ü geçti. Bu çerçevede, bütün devletlere ve uluslararası topluma önemli görevler düşüyor. Devletlerin birinci önceliği, şüphesiz, vatandaşların sağlığını korumaktır. Korona virüsüyle mücadelenin ilk ve en önemli aşaması hastalığın insanlara bulaşmasını önlemek olmalıdır. İkinci aşamada hastalığa yakalananları hızla tedavi etmektir. Ülkemizde, hastalığın sınırlarımızdan içeri girmesini engellemek için elden gelen yapılmıştır. Bugünkü toplantımızda, bu konunun uzmanı olan Parti Meclisi Üyemiz Prof. Dr. Sayın Gaye Usluer Parti Meclisimize gelişmelerle ilgili bilgiler verdi. 

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA VE SAĞLIK BAKANLIĞI’NA TEŞEKKÜR

Ülkemiz, Korona Virüsü’nün en son girdiği coğrafyalardan biri oldu. Burada sağlık bakanlığı çalışanlarımızın çok ciddi gayretleri olduğunu hep beraber tespit ettik. Bu çerçevede tüm sağlık çalışanlarına ve Sağlık Bakanlığı’na teşekkür ediyoruz. Yine, hastalığın tedavisi için yeterince merkez kurulduğunu da ilgililerin açıklamalarından öğrendik. Ancak hastalık artık ülkemizdedir. Şimdi bu hastalığın vatandaşlarımıza bulaşmasını ve yayılmasını önlemek için tedbirler alınması gerekiyor. Yine kurulmuş olan bu merkezlerin yeterliliği de dikkatle izlenmesi, takip edilmesi, sürekli tedbirler alınması gereken bir husus. Korona (ya da Covid-19), çok hızlı yayılan bir virüs... Hastalığı kendimize, ailemize, dostlarımıza, komşularımıza, mahallemize, şehrimize, milletimize bulaştırmamak için hepimize, her kesime düşen görevler var. Bu hastalığın yayılmasını önlemek için her şeyden önce ortak aklı çalıştırmalı, ortak hareket etmeli, paniğe kapılmamalıyız. Bu gibi kriz anlarında şüphesiz en çok ihtiyacımız olan güvendir. Bunun için yönetim, halkımızı doğru bilgilendirmeye devam etmeli ve gerekli adımları da zamanında atmalıdır.

 DÜNYA GÖRÜLMEMİŞ BİR KRİZLE KARŞI KARŞIYA

Salgın sadece küresel sağlığı tehdit etmiyor; küresel ekonomiyi de tehdit ediyor. Küresel büyüme, küresel ticaret, küresel yatırımlar ciddi baskı altında. Ve tüm uluslararası kuruluşlar, buna bağlı olarak alarma geçmiş vaziyette. Küresel üretim ve değer zincirleri koparken; küresel borsalar, faizler ve güven dip yapıyor. Şu anda tüm ekonomiler hem arz hem de talep kanalından çok ciddi bir darbe yiyor. Bunun finansa da yansıması bekleniyor. Bir yandan ekonomilerin ara malı tedariki güçleşirken, diğer yandan tüketim ve yatırım harcamaları zayıflıyor. Dünya, daha önce görmediği bir ekonomik krizle, karşı karşıya...

 TÜRBÜLANSTAN ETKİLENMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL

Bizim gibi; üretimi büyük ölçüde ithalata bağlı yanlış politikalar nedeniyle, firmaları ve aileleri aşırı borçlu ekonomilerin, bu türbülanstan öyle ya da böyle olumsuz etkilenmemesi mümkün değil. Nitekim, başta finansal piyasalarımız olmak üzere ekonomimizde söz konusu türbülansın etkilerine şahit oluyoruz. Dolar kuru şuan itibariyle 6 lira 25 kuruş. Kredi temerrüt risk primimiz 400’leri aşmış vaziyette. Petrol savaşlarına bağlı olarak enerji fiyatları bir süre aşağıya gelse de, Türkiye’nin cari açığının finansmanı ve dış borç ödemeleri konusunda çok dikkatli olması gerekiyor. İnsanlar, marketlerde makarna, bakliyat, kuru gıda ve temizlik ürünü raflarına hücum ediyor. Fiyatlar aşırı artıyor. Burada fiyat kontrolleri de büyük önem taşıyor.

 ACİL TEDBİRLERE İHTİYAÇ VAR

Henüz kendi ekonomik krizimizden çıkmamışken, bir de Korona’dan kaynaklı küresel türbülansla baş etmek zorunda kalıyoruz. Bu nedenle krizin üreten sektörlere, tüketime, yatırıma ve finans sektörüne yayılmasını önleyecek acil tedbirlere ihtiyacımız var. CHP olarak korona virüsü ile ilgili iç ve dış gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Belediyelerimiz bu konuda üzerine düşenleri yerine getirmek için ciddi gayretler gösteriyor. Genel Başkan Yardımcımız Sayın Seyit Torun da yapılacaklar konusunda belediyelerimizi bilgilendiriyor. Toplu taşıma ve toplu yaşam alanlarında hijyen sağlanması amacıyla belediyelerimiz adeta bir seferberlik ruhuyla çalışıyor. Bu çerçevede, biz de geçtiğimiz Salı günü CHP Ekonomi Masası olarak toplandık ve Korona Virüsü’nün vatandaşlarımız ve ekonomimiz için olası etkilerini değerlendirdik. Yarın yine bir basın toplantısıyla, ekonomide alınması gereken tedbirleri sizler aracılığıyla kamuoyuyla paylaşacağız.

Benim söyleyeceklerim bu kadar, şimdi sorularınız varsa alabilirim.

 Soru- Efendim dün Sayın Cumhurbaşkanının grup toplantısında Sayın Genel Başkan’a yönelik bazı açıklamaları oldu gözetleme mevzilerine ilişkin. “Bay Kemal kaç tane gözlem noktası olduğunu dahi bilmiyor. 12 gözlem noktamız şuanda var. Bay Kemal bunu da öğren. Eğer arzu edersen seni de oraya gönderebiliriz ama gidemez” dedi. Bu açıklamayı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Faik ÖZTRAK- Yani Genel Başkanımız hem orayı, hem de gözlem noktalarının sayısını gayet iyi biliyor. Genel Başkanımızın altını çizerek söylediği husus şu, “7 tane gözlem noktası Suriye Arap Cumhuriyeti’nin ordusunun kontrol ettiği alanda kalmıştır” diyor. Demek ki AK Parti Genel Başkanının bundan haberi yok. Bir başka söylediği şey de şu, bu gözlem noktalarının Suriye askerlerinin kontrolü altında bulunan bölgede kalması bu gözetleme noktasının savunmasının bir anlamda Suriye ordusuna verildiği anlamına gelir ki bunu kabul etmek mümkün değildir. Ama söylüyorum, bugün bu ülkede izlenen, yalanı doğru gibi anlatan müflis bezirgan siyaseti işte böyle durumlar yaratıyor, yani gerçekleri böylesine saptırıyor.

Arkadaşlar, şunu açıkça ifade edeyim. Dünkü konuşmalar, bizim Genel Başkanımızın İdlib’de alanı, “Ben ordunun Başkomutanıyım” diyen AK Parti Genel Başkanından daha iyi bildiğini gösteriyor. İki, bizim Genel Başkanımız kahraman Mehmetçiğimizle nerede olursa olsun omuz omuza durmaktan büyük bir şeref duyar. Dün Grup Başkanvekilimiz söyledi, gitme niyetleri varsa Sayın Genel Başkanımız sınırda AK Parti Genel Başkanını bekliyor. Buyursunlar, Sayın Genel Başkanımız da bölgede ne olup olmadığını kendisine bir anlatıversin.

 Soru- Efendim Kurultay’a ilişkinde bir Korona Virüs’e yönelik önlem alındı mı, bu konu değerlendirildi mi? Bir iptal, erteleme sözkonusu olacak mı ya da MYK’ya yetki verildi mi?

Faik ÖZTRAK- Arkadaşlar, Sağlık Bakanlığının alacağı önlemleri yakından takip ediyoruz. Bu önlemleri izlemeye devam edeceğiz ve tabi bu önlemler çerçevesinde ülkemizin, üyelerimizin sağlığı için yapılması gerekenleri yapacağız. Ama Kurultay’ın ertelenmemesi bizim en büyük istediğimizdir, talebimizdir.

 Soru- Efendim ertelenmeyip seyircisiz gerçekleştirilmesi söz konusu olabilir mi? Bu yönde bir irade var mı?

Faik ÖZTRAK- Arkadaşlar, bunların hepsi olabilir. Ama şu anda daha toplantılarla ilgili Sağlık Bakanlığının herhangi bir açıklaması, herhangi bir yönlendirmesi yok. Yani ülkenin ciddi bir tehdit altında olduğunu görüyoruz. Bu yönlendirmeleri de yakından dikkatle takip edeceğiz tabi ki.

 Soru- Sayın Cumhurbaşkanının bir açıklaması daha oldu, o da 2023 seçimlerine yönelik bir vurgu yaptıktan sonra Sayın Genel Başkana yönelik aday ol çağrısı yaptı. Bunu nasıl değerlendirirsiniz? 3 yıl sonraki seçime yönelik de zamanında bir seçim olacağına yönelik vurgusu da var tabi ki bu bağlamda.

Faik ÖZTRAK- Şimdi herhalde seçimlerde kimin aday olup kimin aday olmayacağı AK Parti Genel Başkanı tarafından belirlenecek bir husus değildir. Bu hususu belirleyecek olan milletimizin içinde bulunduğumuz ittifakın mensuplarının bu ittifakı meydana getiren partilerin yine bu ittifakın liderlerinin karar verecekleri bir husustur. O gün geldiğinde kim çıkıyor göreceğiz. Teşekkür ediyorum. 

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: PARTİ, SÖZCÜSÜ, FAİK, ÖZTRAK’IN, BASIN, AÇIKLAMASI, ,
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 15.04.2024
Bugün
14 - 18
Salı
14 - 23
Çarşamba
15 - 20
Tekirdağ

Güncelleme: 15.04.2024
İmsak
5 Şevval 1445
Sabah
04:54
Öğle
06:25
İkindi
13:15
Akşam
16:57
Yatsı
19:55
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
84
69
1
3
27
31
2
Fenerbahçe
82
83
1
4
26
31
3
Trabzonspor
52
54
12
4
16
32
4
Beşiktaş
48
42
12
6
14
32
5
Kasımpasa
46
55
12
7
13
32
6
Rizespor
45
40
12
6
13
31
7
Başakşehir
44
41
12
8
12
32
8
Sivasspor
44
38
10
11
11
32
9
Alanyaspor
42
41
9
12
10
31
10
Antalyaspor
42
36
9
12
10
31
11
A.Demirspor
40
48
10
13
9
32
12
Samsunspor
38
36
14
8
10
32
13
Ankaragücü
37
40
11
13
8
32
14
Kayserispor
37
36
12
10
10
32
15
Konyaspor
36
34
12
12
8
32
16
Hatayspor
33
36
12
12
7
31
17
Pendikspor
31
36
15
10
7
32
18
Gaziantep FK
31
35
17
7
8
32
19
Karagümrük
30
34
15
9
7
31
20
İstanbulspor
13
22
21
7
3
31
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı