301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
30 Haziran 2021 - Çarşamba 23:26 Bu haber 447 kez okundu
 
TRAKYA BELEDİYELER BİRLİĞİ AB PROJE KAMPI VE DIŞ İLİŞKİLER ÇALIŞTAYINA YOĞUN İLGİ
TRAKYA BELEDİYELER BİRLİĞİ AB PROJE KAMPI VE DIŞ İLİŞKİLER ÇALIŞTAYINA YOĞUN İLGİ
TEKİRDAĞ Haberi


Trakya Belediyeler Birliği organizasyonuyla düzenlenen AB Proje Kampı ve Dış İlişkiler Çalıştayı, 28-29 Haziran tarihlerinde, birlik üyesi belediyelerin proje departmanlarına bağlı personelinin yoğun katılımıyla Tekirdağ’ın Çorlu İlçesinde gerçekleştirildi.

İki gün süren ve yerel yönetimler adına son derece faydalı geçen kamp programında Avrupa Birliği (AB) projeleri ile ilgili çokça detay AB Başkanlığı uzmanları ve Türkiye Belediyeler Birliği Proje ve Finans Müdürü Cemal BAŞ tarafından tüm kriterleriyle personele anlatıldı ve proje eğitimi verildi.

Ayrıca organizasyona Trakya Belediyeler Birliği Bilim Kurulu Üyeleri Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Bülent Eker ve Trakya Üniversitesi Teknopark Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Özgür Özdemir’de sunumlar yaparak katılım sağladı.

TEK PROGRAM İLE SINIRLI OLMAYACAK

Trakya Belediyeler Birliği Başkanı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, AB Proje Kampı ve Dış İlişkiler Çalıştayı programında yaptığı konuşmada, Trakya Belediyeler Birliği’nin yerel yönetimler adına kaliteli hizmet anlayışıyla çok önemli işlere imza atmaya devam ettiğini söyledi.

Başkan Albayrak, “Trakya Belediyeler Birliği olarak yeni dönemde yeni nesil hizmet anlayışını benimseyerek bambaşka bir kimliğe büründük bu anlamda birlik Müdürümüz Sayın Ogün Kürümoğlu’na ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Üye belediyelerimize hizmetlerimize var gücümüzle durmaksızın ediyoruz. İcra etmiş olduğumuz AB Proje Kampı ve Dış İlişkiler Çalıştayı programımıza sizlerin yoğun katılım ve ilgisini görmek bizler için son derece memnuniyet verici bir durum. Bu çalışmamızla belediyelerimize kendi projecilerini yetiştirme fırsatı sunmuş olduk. Bu vesileyle belediyelerimize bağlı personelimiz proje çalışmaları anlamında alternatif kaynaklar üretebilmelerine, kapasitelerini geliştirebilmelerine, dış ilişkiler stratejilerini belirlemelerine ve kapasitelerini daha da artırmalarına katkıda bulunmuş olduk. Çalıştayın oldukça faydalı bir etkinlik olduğunu açıkça görebiliyoruz. Organizasyonun kaliteli ve sorunsuz şekilde icra edilmesi için büyük emek sarf eden başta yönetim kurulumuz olmak üzere birlik müdürümüzü, ekibimizi kutluyorum. Pay sahibi olan değerli eğitmenlerimize kıymetli personelimize katılım ve katkıları için teşekkür ediyorum. Çalışmamızı tek bir program ile sınırlamayı kesinlikle düşünmüyoruz. Yüksek kalitede sürdürmeyi hedeflediğimiz proje eğitim faaliyetlerimize birlikteliğinizle devam edeceğiz. Amacımız bölgemizin ve yerel yönetimlerimizin gelişimine katkıda bulunmak. Programın tüm personelimize çalışmalarında kolaylık sağlamasını diliyor, katılımlarınız için tekrar teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

YENİ NESİL ANLAYIŞLA, BİLİMİN IŞIĞINDA

Çok önemli akademisyen ve bürokratların yanında AB Başkanlığı temsilcilerinin katılım sağladığı programın açılış konuşmasını Trakya Belediyeler Birliği Müdürü Cemal Ogün Kürümoğlu gerçekleştirdi.

Kürümoğlu yaptığı konuşmada; “ Trakya Belediyeler Birliğimiz tarafından Trakya’nın en önemli kentlerinden biri olan Çorlu’muzda gerçekleştireceğimiz ve iki gün dolu dolu geçecek olan AB Proje Kampı ve Dış İlişkiler Çalıştayımıza hoş geldiniz. Trakya Belediyeler Birliği olarak Birlik Başkanımız Sayın Kadir Albayrak önderliğinde geleneksellikle yoğrulmuş, yeni nesil belediyecilik anlayışıyla ve bilimin ışığında belediyelerimizin gelişimine yönelik olarak çalışmalarımıza durmaksızın devam ediyoruz. Bugün, aylar öncesinden icra edeceğimiz ancak maalesef pandemi koşulları sebebiyle ertelenen bu organizasyonumuzu Trakya’nı dört bir yanından gelen belediyecilerimizle ve organizasyonumuza katkı verecek olan kıymetli konuklarımızla birlikte geçirecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

HEP BİRİKTE DAHA GÜÇLÜ BELEDİYECİLİK

AB ve benzeri fonları elde ederek yerel yönetimlerimizin hizmet kalitesini artırmanın, alternatif kaynaklar yaratmanın son derece önemli olduğunun bilincinde olduklarını belirten Birlik Müdürü Kürümoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; “Belediyelerimizin proje yönetimi anlamında kapasitelerini artırmak ve projelerde rehberlik edebilmek adına, Birlik Başkanımız Sayın Kadir Albayrak’ın destekleriyle yerel yönetimler proje ofisimizi sizlerin hizmetine sunmuş bulunmaktayız. Proje destek ofisimizde görevli personelimiz şuanda üye belediyelerimizi bizzat ziyaret ederek istişare toplantıları gerçekleştirmektedir. Bu organizasyonu düzenliyor olmakla çok önemli süreçlerin tohumlarını atmış bulunuyoruz.  Trakya Belediyeler Birliği olarak sizleri çok önemsiyoruz. Proje kampımız ve dış ilişkiler çalıştayımızın kapsamlı ve geliştirilmiş versiyonlarını ilerleyen zaman içerisinde icra edeceğimizi şimdiden belirtmek isterim. Bize tüm bu imkânları sunan ve ortaya koyduğu vizyonla Trakya’ya büyük bir heyecanla hizmet etme arzusunda olan Birlik Başkanımız Sayın Kadir Albayrak’a huzurlarınızda tekrar teşekkür ediyorum. Sözlerimi sonlandırırken, “Hep Birlikte Daha Güçlü Belediyecilik” diyorum. Organizasyonun bölgemize hayırlı olmasını diliyor, hepinize saygılar sunuyorum.”

BAŞKAN SARIKURT’TAN TEŞEKKÜR

Programda kısa söz alan Trakya Belediyeler Birliği üyesi Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’da, Trakya Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen, bölgeye değer katabilecek ve vizyonuna katkı sağlayabileceğine inandığını belirttiği AB Proje Kampı ve Dış İlişkiler Çalıştayı programının tüm katılımcılar için faydalı olmasını diledi.

Başkan Ahmet Sarıkurt, programın gerçekleşmesinde emeği geçen başta Birlik Başkanı, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak olmak üzere Birlik Müdürü Cemal Ogün Kürümoğlu, eğitmen ve katılımcılara teşekkür etti.

ÇOK ÖNEMLİ KONULAR VE İSİMLER YER ALDI

İki günlük AB Proje Kampı ve Dış İlişkiler Çalıştayı programında konuşmacı olarak çok değerli isimler yer aldı.

Yerel Demokrasi ve Dış İlişkiler konularını kapsayan ilk bölümde, birinci gün Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Bülent Eker, “AB Projeleri Yazma Becerisi” başlığı altında Proje Yapmanın Amacı, Proje Yapmanın Basamakları ve Avrupa Birliği Projeleri” konusunda kısa bir bilgilendirme sunumu yaptı.

Ardından Avrupa Birliği Başkanlığı AB İşleri Uzmanı Ceyhan Çiçek, IPA Programları ve IPA 3. Dönem Mali Programlar ile Belediyelere Yönelik Proje Fırsatları konularına ait birçok temayı katılımcılarla paylaştı.

Avrupa Birliği Başkanlığı Birlik Programları Uzmanı Sinem Bölükbaşı’da, Ulusal Ajans ERASMUS-HORIZON) konusuyla personele bilgilendirmede bulundu.

Programın birinci ve ikinci gününde eğitmen olarak katılan Türkiye Belediyeler Birliği Proje ve Finans Müdürü Cemal Baş Dış İlişkiler ve Proje Eğitimi konularında bilgilendirmeler yaptı.

Cemal Baş, birinci günde Dış İlişkiler konusu kapsamında Yerel Diplomasi Teorisi ve Tarihi, Kentleşmenin Küresel Politikaları, Çok-Uluslu Kent Ağları, Yerel Diplomasi Stratejisi Geliştirmek ve Kardeş Şehir İlişkileri ve Projeler, ikinci günde ise proje mantığı konulu sunumunun ardından AB projeleri hazırlanması ile ilgili katılımcılar arasında gruplar oluşturarak uygulamalı eğitim gerçekleştirdi.

Trakya Belediyeler Birliği Bilim Kurulu Üyesi, Trakya Üniversitesi Teknopark Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir programın ikinci gününde, bazı proje fikirleri sunarak geri dönüşüm alanında atık toplama ve ayrıştırma süreçlerinde insan eliyle yapılabilecek hataları minimuma indirecek ve geri dönüşümde çıkan son ürünün saflığı ve verimliliğini artıracak akıllı atık yönetim sistemini örnek olabilmesi adına takdim etti.

Türkiye Belediye Birliği Proje Uzmanı Ali Esener Esenboğa’da, Türkiye Belediyeler Birliği Güncel Yarışmalar sunumu ile Çocuk Dostu Şehirler Yarışması, Genç Dostu Şehirler Yarışması ve Fikir ve Proje Uygulama Yarışması konularını aktardı.

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: TRAKYA, BELEDİYELER, BİRLİĞİ, AB, PROJE, KAMPI, VE, DIŞ, İLİŞKİLER, ÇALIŞTAYINA, YOĞUN, İLGİ,
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 01.05.2024
Bugün
12 - 17
Perşembe
10 - 16
Cuma
13 - 16
Tekirdağ

Güncelleme: 01.05.2024
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
93
80
1
3
30
34
2
Fenerbahçe
89
89
1
5
28
34
3
Trabzonspor
58
60
12
4
18
34
4
Başakşehir
52
46
12
7
15
34
5
Beşiktaş
51
45
13
6
15
34
6
Kasımpasa
49
56
13
7
14
34
7
Rizespor
49
45
13
7
14
34
8
Alanyaspor
48
49
10
12
12
34
9
Sivasspor
48
41
10
12
12
34
10
Antalyaspor
45
39
11
12
11
34
11
A.Demirspor
41
49
11
14
9
34
12
Kayserispor
40
39
13
10
11
34
13
Samsunspor
39
37
15
9
10
34
14
Ankaragücü
38
42
12
14
8
34
15
Karagümrük
36
41
16
9
9
34
16
Konyaspor
36
34
14
12
8
34
17
Gaziantep FK
34
39
18
7
9
34
18
Hatayspor
33
38
15
12
7
34
19
Pendikspor
30
38
18
9
7
34
20
İstanbulspor
16
26
23
7
4
34
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı