301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
16 Temmuz 2019 - Salı 16:11 Bu haber 790 kez okundu
 
Türkiye Cumhuriyet İlelebet Payidar Kalacaktır
Türkiye Cumhuriyet İlelebet Payidar Kalacaktır
SARAY Haberi


15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Saray Kaymakamlığı’nca hazırlanan programa vatandaşlar geçmiş yıllara göre yüksek katılım gösterdi. Atatürk Alanı’nda yürüyüş öncesi mehteran takımı türküler ve marşlar çalarken, Saray Kaymakamı Adnan Tezcan, 15 Temmuz hatıra defterine not düştü. Tezcan hatıra defterine şu notları düştü; Hain FETÖ üyeleri ve hain işbirlikçileri, bu milletin kendi tankını, tüfeğini, silahını, uçağını, Bu aziz millete karşı kullandı, hazin bir kalkışma başlattı. Ancak bu aziz kahraman millet; ferasetli Reis-i Cumhuru sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara döküldü, doldu-taştı ve namusunu ve iradesini çiğnetmedi. Türkiye Cumhuriyet İlelebet Payidar Kalacaktır” Kaymakam Tezcan’ın hatıra defterine düştüğü not sonrası kortejin toplanmasıyla mehteran takımı eşliğinde Milli Birlik Yürüyüşü’n de şanlı bayrağımız ellerde dalgalandı. Tekrar Atatürk Alanı’nda sonlanan yürüyüşün ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasına dev ekrandan bağlanıldı. Cumhurbaşkanının konuşmasının ardından protokol konuşmalarına geçilirken,  Saray Kaymakamı Adnan Tezcan, yaşadığımız bu coğrafyada Türk Milleti’nin nice savaşlar ve yıkımlar yaşadığını ama her defasında vatanına sahip çıktığını belirterek şunları söyledi; “Binlerce yıldır yaşadığımız bu coğrafyada nice savaşlar, nice afetler, nice yıkımlar yaşadık, ve her defasında vatanımıza sahip çıktık. 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal’in yaktığı bağımsızlık ateşinin özgürlük mücadelemizin son halkası olduğunu düşündük. Aradan geçen 100 yıl boyunca barış içinde yaşadığımız ülkemizde 15 Temmuz 2016 gecesi hiç beklemediğimiz bir yerden hain bir saldırıya maruz kaldık.

Kurtuluş Savaşı’nda Nene Hatun’u, Maraşlı Sütçü İmam’ı, İzmir’i işgal eden Yunanlılara ilk kurşunu sıkan gazeteci Hasan Tahsin’i çıkaran bu bereketli topraklar; 15 Temmuz gecesi de darbecilere karşı ilk kurşunu sıkan Ömer Halisdemir’i ve onun gibi nice kahramanları bağrından çıkarmıştır.

Bugün tüm Türkiye’de, 81 ilimizde, tüm ilçelerimizde meydanlarda coşkuyla, gururla söylenen özgürlük türkülerinin asıl bestekârı milletimizin bizatihi ta kendisidir. 15 Temmuz gecesi sokaklarda Türk-Kürt yoktu, Laz-Çerkez yoktu, o gece meydanlarda zengin-fakir yoktu.15 Temmuz’da tıpkı Çanakkale’de, İstiklal Harbimizde olduğu gibi tüm fertleriyle tek yürek, tek bilek olmuş, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmeyen büyük Türkiye vardı, Türk milleti vardı.

“TÜRKİYE YENİ BİR DÖNEME GİRMİŞTİR”

Bu darbe girişimine karşı Milletimiz tıpkı bin yıl önce Malazgirt’te olduğu gibi bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koydu. Milletimiz, o gece tıpkı 720 yıl önce Söğüt’te, 566 yıl önce İstanbul’da olduğu gibi Anadolu topraklarını İstikbali olarak gördüğünü tüm Dünya’ya gösterdi. Milletimiz bu ülkeyi bölmek isteyen hainlere karşı Çanakkale’de, Dumlupınar’da ne cevap vermişse 15 Temmuz’da da bu FETÖ hainlerine aynı cevabı verdi. Türkiye’yi parçalayacaklarını, Devleti teslim alabileceklerini sanarak 15 Temmuz gecesi harekete geçen vatan haini FETÖ’cüler, ertesi gün öğlen olmadan Türk Milleti tarafından hüsrana uğratılmışlardır. Bu darbe girişimi Milletimize, Meclisimize, Demokrasimize, Cumhuriyetimize, aydınlık yarınlarımıza ve Şanlı Ordumuza yapılmıştır. Bu silahlı hain darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasıyla Türkiye yeni bir döneme girmiştir. Bu güzel Türkiye’miz artık 15 Temmuz öncesinden daha güçlüdür. Şairin dediği gibi; Tasalanma yiğidim, zaman bizden yanadır. Külümüzden yükselen duman bizden yanadır. Son durak İlahi ferman bizden yanadır. Dünya düşman olsa da İman bizden yanadır.

Peygamber övgüsüne mazhar olmuş bir milletiz biz. Allah’ın izni ve yardımı ile ezanların, salaların eşliğinde aziz milletimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına uyarak büyük bir destan yazdı. Tarihimizin şanlı sayfalarında olduğu gibi, tıpkı Çanakkale Destanı gibi, bu sefer ki destanın adı   “15 Temmuz Destanı”. Özgürlüğüne, bayrağına, vatanına, ezanına canlarını feda ederek sahip çıkan “ferdi olmaktan gurur duyduğum Aziz TÜRK milletimin” tüm fertlerine teşekkürlerimi sunuyorum. Vatanına, istiklâline ve istikbâline, canı pahasına sahip çıkan milletimize, bu mücadeleye destek olan tüm vatandaşlarımıza ve Saray İlçemizde de 15 Temmuz Milli Birlik nöbetlerine katılarak vatanına ve millet iradesine sahip çıkan ve bugünde bir arada olan tüm Saray halkımıza şükranlarımı sunuyorum.”

“ŞEHİTLERİMİZ VE GAZİLERİMİZ TARİH YAZDILAR”

Saray Garnizon Komutanı Fatih Solmazlar konuşmasında ise bu darbe girişiminin millete, demokrasiye, cumhuriyete ve şanlı Türk Silahlı Ordusu’na yapıldığını belirterek şunları söyledi; “15 Temmuz 2016 Akşamı Türkiye Cumhuriyet Devleti siyasi tarihinde eşi benzeri görülmemiş büyüklükte bir hain saldırıya maruz kalmıştır. Düşmanın harp sahasında bile yapmadığı alçaklığı bu asker görünümlü üç beş kendini bilmez aziz milletimize yapmaya çalışmıştır. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, cesaretleriyle, dirayetleriyle kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti geçmişi 7 bin yıllık olan kadim bir devlet ve millettir. Devlet hafızası güçlüdür bu hafıza kendini devlet refleksi olarak göstermiştir. Kurşuna yürüyen bu memleketin evlatları genlerinde bulunan binlerce yıllık bu ruhla hareket etmişlerdir.

Milletimiz bu ülkeyi bölmek isteyen saldırganlara karşı, Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sakarya’da, Fırat Kalkanı’n da, Zeytin Dalı’nda ve şuanda devam eden pençe harekatında ne cevap vermişse 15 Temmuz’da da kahraman milletimiz ile birlikte bu girişime karşı çıkan Türk Silahlı Kuvvetlerinin personeli kahraman Mehmetçiklerimiz aynı cevabı vermiştir. Anadolu toprağı sıradan bir toprak parçası değildir şüheda ile yoğurulmuş böyle bir vatan parçası dünyanın hiçbir yerinde yoktur.

Bu darbe girişimi, milletimize, meclisimize, demokrasimize, cumhuriyetimize, aydınlık yarınlarımıza ve şanlı ordumuza karşı yapılmıştır. Aziz şehitlerimiz, kahraman gazilerimiz ve kahraman milletimiz ile birlikte vatansever Mehmetçik 15 Temmuz’da bu değerleri sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur. Türkiye Cumhuriyet Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları ile birlikte 15 Temmuz gecesi şehit olan başta Ömer Halisdemir olmak üzere 251 şehidimizin ve ülke savunmasında bu zamana kadar hayatlarını feda etmiş tüm şehitlerimizin rahmetle ve minnetle anıyorum. Türk milletinin öz evlatlarının fedakarlıklarını daima hatırlayacağımızın sözünü veriyoruz.”

ALBAY SOLMAZLAR ŞEHİT HABERİNİ VERDİ

Saray Garnizon Komutanı Albay Fatih Solmazlar, konuşmasını tamamladıktan sonra vatandaşlara acı haberi verdi. Solmazlar Pençe 1 ve Pençe 2 operasyonlarına 41. Komando Tugayı’nda katıldığını hatırlatırken, Vize Kışlası’nda görev yapan İstihkam Uzman Onbaşı Ahmet Sinan Demircan’ın şehitlik mertebesine yükseldiğini açıklayarak, “Vatan Sağ Olsun” İfadelerini kullandı.

“CUMHURBAŞKANIMIZA VE O GÜNKÜ GAZİ MECLİSİN VEKİLLERİNE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”

Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Bu anlamı gece günlerce yağan rahmetin sonrasında nefis bir gecede sizleri böylesine anlamı bir günde burada hep bir arada görmekten büyük memnuniyet duyduğumu bildiriyorum. Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir diyordu ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk. Hakimiyetin bu millete ait olduğunu içeride ve dışarıda herkese merak eden açıkta duran herkese canlarıyla kanlarıyla kanıtlayan 15 Temmuz gazilerimizi minnetle ve 15 Temmuz Şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Nazım Hikmet’in dediğince; Dört nala gelip uzak Asya’dan Akdeniz’e bir kısarak başı gibi uzanan bu memleket bizim. Kapansın el kapıları yok edin insanın insana kulluğunu. Bu hasret bizim. Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine. Diyen bir anlayışı 15 Temmuz gibi hatılı bir günden belki de bir felaketin eşiğinden ülkemizi için önemli fırsatlar açma noktasında demokrasiye hassasiyet ve duyarlılık geliştirerek ve milli birliğe işaret ederek bugün milli birliğimizin eskisine bakışla bekamızın eskisine bakışla daha güçlü olmasını sağlayan değerli Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan o günkü gazi meclisin her bir vekiline ve bütün millet evlatlarına buradan şükranlarımı sunuyorum”

“BU VATAN KOLAY KAZANILMADI”

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Saray Temsilcisi Apturrahim Yorulmaz’ın konuşmasında öne çıkanlar ise şu şekilde; “Bu vatan kolay kazanılmadı. Bu vatanın kazanılması için Çanakkale’de, Sakarya’da Dumlupınar’da binlerce şehit verdik. Vatanımızı düşman işgalinden kurtardık. Yeni bir devlet kurduk; halkın olan Cumhuriyetle yönetilen, herkesin eşit olduğu bir devlet.  Hepinizin bildiği gibi 15 Temmuz 2016 tarihide Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve Türk Milletinin milli iradesine karşı bir darbe girişimi düzenlendi. Bu hain darbe teşebbüsü, Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanlığı makamını, Meclisini, istihbarat teşkilatını, emniyet ve silahlı kuvvetlerini teslim almayı amaçlıyordu. Bu hain darbe teşebbüsü sadece devlete değil, bizim irademize de yapıldı. Bu alçak girişim, milletimizin kahramanca savunması ile püskürtüldü. Milletimiz ve devletini hem de demokrasisini savunmayı görev bildi.  Türkiye böyle bir darbe girişimi karşısında dahi yolundan şaşmayacak hedeflerine uzaklaşmayacak, irtifa kaybetmeyecek kadar güçlü bir ülkedir. Vatanımıza, devletimize, demokrasimize her şart ve durumda sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bir olalım, kardeş olalım, hep birlikte Türkiye olalım. Bu vatan hepimizin.”

Programda şehitlerimiz için dualar okunurken, öğrenciler şiirlerini ve kompozisyonlarını seslendirdiler. Kum sanatı gösterisi, ilahiler ve 00.13’te tüm yurtta aynı anda okunan salalar ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı sonra erdi.

Programa Saray Kaymakamı Adnan Tezcan, Saray Garnizon Komutanı Albay Fatih Solmazlar, Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, Cumhuriyet Savcısı Hatice Yalçın, Saray İlçe jandarma Komutanı Emrah Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Günhan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Saray Temsilcisi Apturrahim Yorulmaz ve gazilerimiz, Ak Parti Saray İlçe Başkanı Samet Derviş, CHP Saray İlçe Başkanı Akın Aytaç, MHP Saray İlçe Başkan V. Kamil Özdaş, İyi Parti Saray İlçe Başkan V. Abdullah Ataman, Genç Parti Saray İlçe Başkanı Vedat Ünlü, kurum amir ve müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Türkiye, Cumhuriyet, İlelebet, Payidar, Kalacaktır,
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 23.04.2024
Bugün
12 - 18
Çarşamba
14 - 21
Perşembe
13 - 20
Tekirdağ

Güncelleme: 23.04.2024
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
90
77
1
3
29
33
2
Fenerbahçe
85
85
1
4
27
32
3
Trabzonspor
55
56
12
4
17
33
4
Beşiktaş
51
44
12
6
15
33
5
Başakşehir
49
44
12
7
14
33
6
Rizespor
48
43
13
6
14
33
7
Kasımpasa
46
55
13
7
13
33
8
Alanyaspor
45
43
10
12
11
33
9
Antalyaspor
45
38
10
12
11
33
10
Sivasspor
44
38
10
11
11
32
11
A.Demirspor
41
49
10
14
9
33
12
Samsunspor
39
37
14
9
10
33
13
Ankaragücü
37
40
12
13
8
33
14
Kayserispor
37
37
13
10
10
33
15
Konyaspor
36
34
13
12
8
33
16
Gaziantep FK
34
37
17
7
9
33
17
Hatayspor
33
37
14
12
7
33
18
Karagümrük
33
37
16
9
8
33
19
Pendikspor
30
37
17
9
7
33
20
İstanbulspor
16
26
22
7
4
33
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı