301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
09 Şubat 2017 - Perşembe 09:39 Bu haber 3209 kez okundu
 
Yanlış Yatırıma Ortak Tepki
Yanlış Yatırıma Ortak Tepki
SARAY Haberi


Termal su tesislerinin Safaalan'a yapılacak projesinin meclis üyelerinin oylamasına bugün sunulacak. Yatırımcı firma bugün gerçekleşecek olan Belediye Meclis Toplantısına katılarak hazırladığı projeyi meclis üyelerinin oylamasına sunacak. Termal su yatırımının ilçe merkezine uzak bir noktaya yapılacak olmasından dolayı ilçenin tüm kesimleri rahatsızlığını bildirirken bu konuda Sivil Toplum Kuruluşları ve siyasi isimlerden de açıklamalar geldi. Trakya Saray Emlakçılar Derneği, Saray Küçük Esnaf ve Pazarcılar Derneği ve AK Parti Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Hakan Özgül yaptıkları açıklamalar ile  termal su yatırımının Saray'dan uzak bir noktaya yapılmasına karşı çıktıklarını belirttiler. Saray Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Özen'de geçtiğimiz günlerde termal su yatırımının Saray'da kalması gerektiğini vurgulamıştı. İlçe esnafı da Safaalan'a yapılacak bir yatırımın kendilerini olumsuz etkileyeceğini iş hacminin düşeceğini ifade ediyor. Saray'ın tüm kesimleri bu yanlış uygulamadan dolayı rahatsızlıklarını dile getirirken, bugün yapılacak oylamadan nasıl bir sonuç çıkacağı merak ediliyor. Belediye meclis üyelerinin oyu ile projenin onaylanması durumunda , bu kararın yankılarının uzun süre devam edeceği anlaşılıyor. En çok tartışılan konu yatırımın Safaalan'a yapılacak olmasıyken buna birde 82 dönümlük arazinin cinsi ekleniyor. Şuan odun depolama niteliği olan taşınmaza tesis yapılması için niteliği turizm alanına dönüştürülmesi gerekiyor. Taşınmazın satılması sonrası niteliğin değiştirilmesi durumunda ise ortaya ciddi bir kamu zararı çıkıyor. Bu konularda bugün nasıl kararlar alınacağı merak ediliyor. 

 

TERMAL SU DOĞRU DEĞERLENDİRİLMELİ!!!

         İlçemiz sınırlarında MTA tarafından yürütülen çalışma kapsamında bulunan ve kullanım hakkı Saray Belediye’sinde olan termal su,bölgemizin gelişmesi ve esnafımızın kalkınması için çok büyük öneme sahiptir.

         Son zamanlarda kamuoyundan takip ettiğimiz kadarıyla,İlçemize yatırım yapmak isteyen firmanın Safaalan mahallemizde bulunan ve mülkiyeti Saray Belediyesi’ndeki 82,300m’lik araziyi istediği söylenmektedir.Öncelikle bu durumun karşısında olduğumuzu ve her platformda temsil ettiğimiz dernek üyeleri başta olmak üzere tüm Saray halkı ve esnafı adına dile getireceğimizi belirtiyoruz.

          Söz konusu firmanın Safaalan’ı tercih etmesinin sebebi,bölgenin cazibesi mi yoksa arazinin Saray Belediyesi’ne ait olması mı sorusunun cevabı kamuoyunda merak uyandırmaktadır.Yerel Yöneticilerin bu konuda şeffaf ve duyarlı olmaları oldukça önemlidir.

"İLÇEMİZİN GELECEĞİNE EN BÜYÜK YANLIŞ OLACAKTIR"        

 İlçemizin İstanbul sınırında olan ve merkeze 16 km  mesafede bulunan Safaalan mahallemize yapılacak termal tesislerin Saray halkına ve esnafına hiçbir faydası olamaz.Firmanın sadece ticari kazanç ve rantını arttıracak bu yatırım ilçemizin geleceğimize yapılacak en büyük yanlış olacaktır.Çünkü Safaalan’a termal için gelenler tesisten çıkıp Saray’a gelmeyeceği gibi zaten gelirken de Çerkezköy-Saray yolunu değil eski İstanbul yolunu kullanacaklardır.

           Yapılacak olan termal tesisler için ilçemize gelecek yerli ve yabancı turistlerin muhakkak Saray’ın merkezine gelmeleri gerekmekte ve esnafımızın yararına olacak şekilde alışveriş yapmaları sağlanmalıdır.Bu kapsamda İlçe merkezimizde aynı özelliklere sahip Güneşkaya Mevkii,Kiremithane Mevkii,Güngörmez Yolu güzergahı ya da merkezden kopuk olamayacak bir bölge belirlenmelidir.

            İlçemize yatırım yapacak firmalar, Saray Belediye Başkanı ve yöneticileri tarafından doğru yönlendirmelidir.Bu kapsamda ilçemizin adının prestijinin yükselmesinin yanında arazilerimizin de değer kazanması vatandaşlarımızın ve esnaflarımızın yararına olacaktır.Sosyal belediyecilik anlayışını benimsemek halkının refahını,yaşam kalitesini ve sosyo-kültürel yapısını geliştirmektir.

"TERMAL SU ŞAHISLARIN DEĞİL SARAY HALKININ KALKINMASI İÇİN DEĞERLENDİRİLMELİ "

        İlçemize gelecek yerli ve yabancı turistler,Saray’ın sadece termal suyuyla değil;eşsiz tarihi,mükemmel doğası,Karadeniz'e açılan kapısı Kastro’su,demografik ve de coğrafi yapısıyla da buluşturulmalıdır.Böylece ilçemizi ziyaret edenlerin bölgemize yatırım yapmaları özendirmelidir.

         Termal su,şahısların değil,Saray halkının ve esnafının kalkınması için değerlendirilmelidir.

KÜÇÜK ESNAF VE PAZARCILAR DERNEĞİ

YATIRIM SARAY'A YAPILMALI

İlçemizde bulunan termal suyun, Safaalan veya ilçe merkezinden uzak bir noktaya yapılması kabul edilemez.  Yetkililerin önceliği Saray halkı olması gerekirken görülen o ki Saray esnafı göz ardı ediliyor. Tesislerin Safaalan Mahallesi'ne yapılması durumunda Saray'a hiçbir kazanç getirmeyeceği bilinmelidir. Yapılacak bu yatırım Saray'a artı değer değil aksine daha kötü şartlar getirecektir. Termal su ile cazibe merkezi olması beklenen ilçemiz köhne bir kasaba haline gelme tehlikesiyle karşı karşıya gelecektir. Zaten zor şartlar altında kazanç elde esnafımızı böyle bir fırsatın kaçırılması durumunda daha kötü günler bekleyecektir.

Safaalan'a eski İstanbul yolu üzerinden gelecek turistler ilçe merkezini görmeden yine geldikleri yerden geri dönecektir. Saray halkı için Saray Belediyesi'nin kullanım hakkını aldığı termal su yine Saraylı vatandaşların çıkarları için kullanılmalıdır. İlçe merkezine yakın bir noktada tesislerin yapılması durumunda hem mevcut esnafımız rahat bir nefes alacak hem yeni iş kolları oluşacak hem de gençlerimiz tesislerde iş sahibi olarak istihdam sağlanacaktır. İlçe merkezi yakınına yapılacak tesisler ile Saray bölgede cazibe merkezi haline gelmiş olacak ve bu durumdan herkes kazançlı çıkacaktır. Yetkililerin bu şartları göz önünde bulundurarak, termal su yatırımını doğru değerlendirmeleri şarttır. Küçük Esnaf ve Pazarcılar Derneği olarak termal suyun ilçe merkezine uzak bir noktaya yapılmasını kabul etmiyoruz.  

 

"Saray Esnafının ve Vatandaşlarının Sesine Kulak Vermeleri Elzemdir."

Tekirdağ Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Hakan Özgül, kamuoyunda konuşulan termal su yatırımının ilçe merkezinin uzağına yapılacak olmasını saçma bulduğunu vurguladı. Hakan Özgül şu şekilde konuştu; "Saray Belediyesi'nin termal su tesisinin merkezden uzak bir yere yapılmasını istemesindeki amacı ne? Müteşebbis Safaalan’da ki belediyenin yerini değil de Saray Belediyesi'nin binasını beğenseydi acaba belediye binasını mı verilecekti. Neden illa ki Belediye arazisine bu tesislerin yapılması isteniyor? Bundan kim ne çıkar sağlayacak? Gerek yurtdışı gerekse yurtiçinde yapılan ziyaretlerde yetkililer neler gördü? Özellikle bahsedilen 82 dönümlük arazinin cinsi müteşebbise verildikten sonra değişecekse buradan doğacak olan kamu zararı ne olacak. Bu zihniyete gittikleri yerlerde ne akıl verdiler? 'Saray'dan ne kadar uzağa yapılırsa o kadar iyi' mi dediler. Bu tesislerin Saray'dan uzak bir noktaya yapılacak olmasından esnafta vatandaşta rahatsız. Bu konu hakkında Saray’lı vatandaşlarımıza ne cevap verecekler? Madem müteşebbis düşünülecekti Saray Belediyesi ne diye bir milyon iki yüz bin dolar para verip ihaleyi aldı? Tesislerin ilçe merkezine yakın yapılması neden hiç düşünülmüyor?

Bizce yapılacak olan tesise ulaşımın ilçe merkezine yakın olması gerekmektedir. Bu  Saray esnafına kazanç sağlayacaktır.

Bu zihniyetin gittiği yanlış yoldan bir an önce dönerek Saray esnafının ve vatandaşlarının sesine kulak vermeleri elzemdir."

ESNAF VE SANATKARLAR ODASI

Termal Su Saray'da Kalmalı

Saray Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Özen'de geçtiğimiz günlerde yaptığı toplantıda; "Termal suyun Saray'dan uzak bir noktada kullanılmasına karşıyız. Su burada çıktıysa yatırımında buraya gelmesi lazım. Yatırımın Saray'dan uzak filan mahallede yapılmaması gerekir. Kurumların görüşlerini alsınlar, insanlara kulak versinler. Bu konuda ciddi eleştiriler var bizde bu eleştirilere katılıyoruz. Önemli kararlar halka danışılarak alınmalı" ifadeleriyle termal suyun yatırımının ilçe merkezinden uzak bir noktaya yapılmasına karşı olduklarını belirtmişti. 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler:
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 16.05.2024
Bugün
12 - 19
Cuma
12 - 19
Cumartesi
14 - 22
Tekirdağ

Güncelleme: 16.05.2024
İmsak
7 Zilkade 1445
Sabah
03:59
Öğle
05:45
İkindi
13:11
Akşam
17:07
Yatsı
20:28
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
99
89
1
3
32
36
2
Fenerbahçe
93
92
1
6
29
36
3
Trabzonspor
61
64
13
4
19
36
4
Başakşehir
58
51
12
7
17
36
5
Beşiktaş
55
49
13
7
16
36
6
Kasımpasa
52
60
14
7
15
36
7
Alanyaspor
50
51
10
14
12
36
8
Rizespor
49
48
15
7
14
36
9
Sivasspor
48
42
12
12
12
36
10
Antalyaspor
45
41
13
12
11
36
11
A.Demirspor
44
51
12
14
10
36
12
Samsunspor
42
40
16
9
11
36
13
Kayserispor
41
41
14
11
11
36
14
Konyaspor
40
37
14
13
9
36
15
Ankaragücü
39
44
13
15
8
36
16
Gaziantep FK
38
46
18
8
10
36
17
Karagümrük
37
45
17
10
9
36
18
Hatayspor
37
41
15
13
8
36
19
Pendikspor
36
42
18
9
9
36
20
İstanbulspor
16
26
25
7
4
36
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı