Kaliteli Üret Daha Fazla Kazanç Elde Et
Toprak Mahsulleri Ofisi Saray Ajans Amirliği hazırladığı broşürler ile üreticileri üretim aşamasında hasat aşamasına kadar geçen sürede yapmaları gereken çalışmalar konusunda bilgilendirdi. Toprak Mahsulleri Ofisi Saray Ajans Amirliği tarafından hazırlatılan broşürlerde 2015 yılında uygulanmaya başlayan yeni fiyat uygulaması, kaliteli üretim ve süne ile mücadelede nelerin yapılması gerektiği gibi bir çok konuda önemli bilgiler yer alıyor. Üreticilerin bilgilendirilmesi amacıyla hazırlanan broşürler ilçemizin bütün mahallelerindeki üreticilere ulaştırılacak.
YENİ UYGULAMA BU YIL HAYATA GEÇİYOR
Toprak Mahsulleri Ofisi Saray Ajans Amirliği tarafından hazırlatılan broşürlerde 2015 yılından itibaren fiyatlandırmada yeni bir sistemin uygulamaya konulacağı belirtiliyor. Yeni sisteme göre süne tahribatı yüzde 2'nin altında, proteini yüzde 12 ve üzeri olan ekmeklik buğdaylar ile süne tahribatı yüzde 2'nin altında, proteini yüzde 12,5 ve üzeri olan makarnalık buğdaylara yüzde 1 ile 7 arasından ilave fiyat uygulanacağı belirtildi.
KALİTELİ ÜRETİM İÇİN NELER YAPILMALI ?
TMO Saray Ajans Amirliği tarafından hazırlatılan broşürlerde kaliteli üretim için üreticilere tavsiyelerde bulunuldu. Kaliteli üretim için üreticilere verilen önerilerden bazıları şunlar:
- Ekim öncesi toprak analizi mutlaka yapılmalıdır
- İyi bir tohum yatağı hazırlanmalıdır
- Sertifikalı tohum kullanılmalıdır
- Gübre zamanında ve yeterli miktarda kullanılmalıdır
- Süne, hastalık ve diğer zararlı mücadelesi zamanında yapılmalıdır
- Hasat zamanında yapılmalıdır
ZAMANINDA HASAT KAZANCIN RAHAT
Üreticileri bilgilendirmek amacıyla hazırlatılan broşürlerde hasat zamanının önemine vurgu yapıldı. Broşürde tane rutubetinin yüzde 13,5 'in altına düştüğü dönemde hasat yapılması gerektiği belirtildi. Ayrıca hasadın geciktirilmesinin tanede süne tahribatının artmasına ve kalitenin düşmesine neden olacağı belirtildi.