ads
DOLAR 47.55 ₺
EURO 54.90 ₺
STERLIN 64.07 ₺
G.ALTIN 6,237.36 ₺
Ç.ALTIN 10,118.82 ₺
BİLEZİK 5,644.26 ₺
BTC 63,639.99 $
ETH 1,860.48 $
BİST 0.00

    Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş Ortadoğu gündemine ilişkin değerlendirme yaptı.

    ULUSAL
    Yayınlama: 4 Ağustos 2026 Salı 15:44 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Tekin Sönmez

    Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş Ortadoğu gündemine ilişkin değerlendirme yaptı.

    Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş Ortadoğu gündemine ilişkin değerlendirme yaptı.

    "ABD ve stratejik ortağı İsrail'in yıllardır ateşe verdiği coğrafyamızda kaos her geçen gün daha da büyüyor" diyen BTP lideri, "Bugün en büyük tehlikelerden biri de savaşın mezhep eksenine taşınmak istenmesidir. Böyle bir senaryo gerçekleşirse kazanan ne bölge halkları ne de İslam dünyası olacaktır. Kazanan yalnızca bölgeyi yıllardır dizayn etmeye çalışan küresel güçler olacaktır." dedi.

    BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

    "Gazze'de aylardır devam eden insanlık dramı, Lübnan'a yönelik saldırılar, Suriye'deki istikrarsızlık, İran'a yönelik tehditler ve bugün Yemen üzerinden yaşanan gelişmeler birbirinden bağımsız değildir. Bunların tamamı, Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında bölgeyi yeniden şekillendirmeye yönelik aynı planın farklı aşamalarıdır.

    "Mesele barış değil, bölgeyi sürekli kriz içinde tutmaktır"

    ABD ve İsrail, bölge ülkelerini birbirine düşüren, mezhep ve etnik ayrılıkları derinleştiren politikalarla Ortadoğu'yu sürekli çatışma içinde tutmak istemektedir. Çünkü parçalanmış ve birbirleriyle mücadele eden ülkeler, küresel güçlerin müdahalesine her zaman daha açık hale gelir.İran'a yönelik saldırılarda da aynı senaryo işletildi. Ağır bir karşılık gördüklerinde "ateşkes" çağrısı yapıp toparlanmaya çalıştılar; ardından yeniden saldırgan politikalarına döndüler. Bu anlayışın değişmeyeceği açıktır. Çünkü mesele barış değil, bölgeyi sürekli kriz içinde tutmaktır.

    "En büyük tehlikelerden biri de savaşın mezhep eksenine taşınmak istenmesidir"

    Bugün en büyük tehlikelerden biri de savaşın mezhep eksenine taşınmak istenmesidir. Böyle bir senaryo gerçekleşirse kazanan ne bölge halkları ne de İslam dünyası olacaktır. Kazanan yalnızca bölgeyi yıllardır dizayn etmeye çalışan küresel güçler olacaktır. Bu nedenle Yemen'de yaşanan son gelişmeler son derece dikkatle değerlendirilmelidir.Türkiye, güvenliğini doğrudan ilgilendirmeyen bölgesel çatışmaların tarafı haline gelmemeli; hiçbir küresel planın veya askeri bloklaşmanın parçası olmamalıdır. Dün Gazze'de yaşanan katliam karşısında etkili bir duruş sergileyemeyen uluslararası çevrelerin bugün Yemen konusunda ortaya koyduğu hassasiyet de sorgulanmalıdır.

    "Türkiye'nin dış politikadaki pusulası; milletimizin çıkarları olmalıdır"

    Türkiye'nin dış politikadaki pusulası; milletimizin çıkarları olmalıdır. Bağımsız Türkiye Partisi olarak anlayışımız nettir. Türkiye'nin görevi yeni savaş cephelerinin tarafı olmak değil, bölgede barışı, adaleti ve diplomatik çözümü savunan öncü ülke olmaktır.Tam bağımsız Türkiye; hiçbir küresel gücün eksenine girmeyen, kendi iradesiyle karar alan, komşularıyla iyi ilişkiler kuran ve bölgesinde güven veren güçlü bir devlettir. Bugün Türkiye'nin ihtiyacı da tam olarak budur."

    İlk Yorumu Sen Yaz
    code