ads
DOLAR 44.37 ₺
EURO 51.42 ₺
STERLIN 59.44 ₺
G.ALTIN 6,494.79 ₺
Ç.ALTIN 11,211.87 ₺
BİLEZİK 6,253.96 ₺
BTC 70,651.60 $
ETH 2,157.64 $
BİST 0.00

    Bahçeköy Ormanı talan ediliyor!

    SARAY
    Yayınlama: 15 Nisan 2013 Pazartesi 21:35 Kaynak: Haber Merkezi Editör:

    Bahçeköy Ormanı talan ediliyor!

    Bahçeköy Eski Muhtarı Şerafettin Bilgiç  Gazetemize gelerek çarpıcı iddialarda bulundu. Bahçeköy’de ormanların talan edildiğini iddia eden Bilgiç, Orman Kanunu’nun 31. Maddesi’ne göre, ormanlardan sadece köyde yaşayan, ikamet eden ve geçimini ormancılık üzerinden sağlayan kişilere makta verilmesi gerekiyor.

    Buna karşın Bahçeköy’de yaşamayan 8-9 kişiye ormanlarımızdan makta veriliyor. Orman Kanunu değişti de bizim mi haberimiz yok. Suç durumu teşkil eden bu durumu geçtiğimiz yıl Savcılığa dilekçe vererek ilettim ama halen bir ses soluk yok” dedi. Bahçeköy Eski Muhtarı Şerafettin Bilgiç Bahçeköy’de yaşamayan kişilere makta verildiğini iddia ederek, “Köyümüzde ormanlar talan ediliyor, kimsenin sesi soluğu çıkmıyor” dedi.


    ORMAN KANUNU DEĞİŞTİ DE BENİM Mİ HABERİM YOK
    Diğer Orman Köyleri’nden farklı olarak Bahçeköy’ün Orman İçi Köyü olduğunu söyleyen eski Muhtar Şerafettin Bilgiç, “Bahçeköy 4 tarafı ormanlarla çevrili olduğundan, köyde yaşayanlar bütün gelirlerini orman üzerinden karşıladıklarından orman içi köyüdür. Bahçeköy’deki vatandaşlarımız gelirlerini orman ve orman temizliği üzerinden elde ederler. Ama uzun zamandır gelirleri elde etmek ve paylaştırmak konusunda büyük sıkıntı yaşanıyor. Orman Kanunu’nun 31. Maddesine göre ormanlardan sadece köyde yaşayan, ikamet eden ve geçimini ormancılık üzerinden sağlayan kişilere makta verilmesi gerekiyor. Buna karşın Bahçeköy’de yaşamayan 8-9 kişiye ormanlarımızdan makta veriliyor. Orman Kanunu değişti de bizim mi haberimiz yok? Ayrıca köylülerimiz maktalarını eşit ve düzenli şekilde alamıyorlar. Şuanda yaşamı ormana bağlı köylülerimiz, bu sıkıntılar yüzünden elektriğini ödeyemez duruma geldi. Köyümüzde muhtarlığın ve birçok ailenin elektriği kesilmiş durumda” dedi.

    SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUM SONUÇ ÇIKMADI
    Bahçeköy Ormanları’nın şuanda talan edildiğini iddia eden Bilgiç, “Bu talanı durdurmak için geçtiğimiz yıl Haziran ayında Kaymakam’dan olur alarak savcılığa suç duyurusunda bulundum. Bu suç duyurusundan pek bir şey çıkmadı. Burada Saray Orman İşletme Şefi’ni de hataları var. Köy dışından kimseye makta verilmeyecek dedi ama veriliyor. Benim amacım ormanlarımızın talan edilmemesi, maktaların eşit ve adaletli bir şekilde dağıtılmasıdır. Bahçeköy’de ormanların bu şekilde yağmalanmasına yetkililerin artık göz yummasını istemiyorum. Köyümüzde ormanlar talan ediliyor, kimsenin sesi soluğu çıkmıyor” dedi.

    ÇAKMA AK PARTİLİ DEĞİLİM
    Bahçeköy Muhtarının AK Parti’nin arkasına gizlenerek işlerini yürüttüğünü söyleyen Bilgiç, “Ben çakma AK Partili değilim, şu anki muhtardan daha fazla AK Partiliyim. Ben hak hukuk neyse onun peşindeyim, kanunlar neyi gerektiriyorsa onun yapılmasını istiyorum. Ormanların talan edilmesine daha fazla göz yumulmasını istemiyorum” dedi.
    İlk Yorumu Sen Yaz
    code