ads
DOLAR 43.62 ₺
EURO 51.55 ₺
STERLIN 59.30 ₺
G.ALTIN 6,903.89 ₺
Ç.ALTIN 11,947.91 ₺
BİLEZİK 6,664.52 ₺
BTC 64,698.98 $
ETH 1,914.47 $
BİST 0.00

    Bulgar Heyetten Çerkezköy TSO’ya Ziyaret

    ÇERKEZKÖY
    Yayınlama: 6 Şubat 2026 Cuma 16:39 Güncelleme: 6 Şubat 2026 Cuma 16:40 Kaynak: Haber Merkezi Editör: Tekin Sönmez

    Bulgar Heyetten Çerkezköy TSO’ya Ziyaret

    Bulgar Heyetten Çerkezköy TSO’ya Ziyaret

    Bulgar Heyetten Çerkezköy TSO’ya Ziyaret

    Çerkezköy TSO’da bir araya gelen heyette, Türkiye ile Bulgaristan arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesine yönelik iş birliği imkânları ele alındı.

    Bulgaristan’ın Edirne Başkonsolosu Sayın Radoslava Kafedzhiyska, Bobov-Dol Belediye Başkanı Sayın Eliza Velichkova ve eşi, Bobov-Dol Belediyesi Protokol Müdürü Sayın İveta Lazarova ile Kırklareli Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden başuzmanlıktan emekli Sayın Varol Şen, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Ahmet Çetin’i ziyaret etti. Toplantıya Plovdiv Ateşesi Armağan Al ve genç girişimcilerimiz de katıldı.

    Gerçekleştirilen görüşmede, Türkiye ile Bulgaristan arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesine yönelik iş birliği imkânları ele alındı. İki ülke arasındaki karşılıklı ticaret hacminin artırılması, üyelerimizin Avrupa Birliği ülkelerine ihracat adımlarını hızlandırması, sanayi ve yatırım alanlarında ortak projelerin hayata geçirilmesi, girişimcilerin yeni pazarlara açılması ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak iş birlikleri üzerinde duruldu.

    Haber Resmi

    Başkanımız Ahmet Çetin, heyete bölgemizin güçlü sanayi altyapısı, üretim kapasitesi ve yatırım avantajları hakkında kapsamlı bilgiler aktardı. Çetin, yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:

    “Çerkezköy ve bölgemiz, Türkiye’nin en önemli sanayi merkezlerinden biridir. Üretim kapasitemiz, lojistik avantajlarımız ve nitelikli iş gücümüz sayesinde uluslararası yatırımcılar için cazip bir bölge konumundayız. Bulgaristan ile karşılıklı iş birliğini artırarak hem bölgemizin hem de iki ülkenin ekonomik gelişimine katkı sağlamayı hedefliyoruz.”
    Ayrıca Bulgaristan’daki yatırım fırsatları ve yeni sanayi alanları üzerine karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Bobov-Dol’da bulunan alanların OSB uygunluğu konusunda hazırlanacak rapor doğrultusunda yeniden görüşülmesi hususunda fikir birliğine varıldı. Başkan Çetin, bu konuda da şunları vurguladı:

    “Bulgaristan, Avrupa Birliği üyesi olması nedeniyle Türk girişimciler için stratejik bir kapı niteliğindedir. Odamız üyelerinin Bulgaristan’daki yatırım imkânlarını değerlendirmeleri, hem ihracat potansiyelimizi artıracak hem de bölgesel iş birliğini güçlendirecektir. Bizler, karşılıklı kazanım esasına dayalı projelerle geleceğe daha güçlü adımlar atmayı amaçlıyoruz.”
    Ziyaret sırasında, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesine katkı sağlayacak temasların geliştirilmesinin yanı sıra, Odamız bünyesinde Bulgaristan vize işlem ofisinin kurulmasına yönelik gelişmeler hakkında da fikir alışverişinde bulunuldu. Ülkemizin ihracat hacminde önemli rol oynayan bölgemizde, yeni pazarlara açılmak isteyen üyelerimize destek olacak bu adımın büyük önem taşıdığı ifade edilirken, sürecin ilerleyen günlerde netleşeceği bilgisi paylaşıldı.

    Haber Resmi

    İlk Yorumu Sen Yaz
    code