ads
DOLAR 48.62 ₺
EURO 56.20 ₺
STERLIN 65.65 ₺
G.ALTIN 6,701.93 ₺
Ç.ALTIN 10,944.12 ₺
BİLEZİK 6,104.61 ₺
BTC 77,012.33 $
ETH 2,514.48 $
BİST 0.00

    CHP Saray İlçe Başkanı Uzunoğulları: “Eğitim, ayrıcalık değil anayasal bir haktır

    SARAY
    Yayınlama: Kaynak: Haber Merkezi Muhabir:

    CHP Saray İlçe Başkanı Uzunoğulları: “Eğitim, ayrıcalık değil anayasal bir haktır

    CHP Saray İlçe Başkanı Uzunoğulları: “Eğitim, ayrıcalık değil anayasal bir haktır

    CHP Saray İlçe Başkanı Erdoğan Uzunoğulları, 2026-2027 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Uzunoğulları, eğitimde fırsat eşitliğine, laik ve bilimsel eğitime vurgu yaparken, artan eğitim masraflarının veliler üzerindeki yükü ağırlaştırdığını belirtti.

    Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Saray İlçe Başkanı Erdoğan Uzunoğulları, 2026-2027 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Uzunoğulları, yeni eğitim-öğretim yılının tüm öğrencilere, öğretmenlere, eğitim emekçilerine ve velilere başarı getirmesini diledi.

    HAYATINI KAYBEDEN ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİ ANDI

    Açıklamasında, geçtiğimiz dönemde çeşitli nedenlerle hayatını kaybeden öğretmen ve öğrencileri de anan Uzunoğulları, ailelerine ve eğitim camiasına başsağlığı dileklerini iletti.

    Uzunoğulları, “Aramızdan ayrılan her öğretmen, geleceğe ışık tutan bir meşalenin; kaybettiğimiz her öğrenci ise yarım kalan bir umudun adıdır. Onların hatıraları, eğitim camiamızın ve milletimizin ortak vicdanında yaşamaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

    Eğitim yuvalarının sevginin, güvenin ve umudun adresi olması için hep birlikte çalışmaya devam edilmesi gerektiğini belirten Uzunoğulları, hayatını kaybeden öğretmen ve öğrencilerin ailelerine, yakınlarına ve tüm eğitim camiasına sabır diledi.

    “EĞİTİM, AYRICALIK DEĞİL ANAYASAL BİR HAKTIR”

    Eğitimin bir ülkenin geleceğini şekillendiren ve toplumsal kalkınmanın temelini oluşturan en önemli güçlerden biri olduğunu ifade eden Uzunoğulları, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir” sözünü hatırlattı.

    Bilimin ışığında yetişen nesillerin Cumhuriyetin ve demokrasinin en büyük güvencesi olduğunu belirten Uzunoğulları, açıklamasında şu değerlendirmelere yer verdi:

    “Çocuklarımızın çağdaş, laik, bilimsel ve eşit koşullarda eğitim alma hakkı, her türlü siyasi ve ekonomik kaygının üzerinde tutulmalıdır. Eğitim, ayrıcalık değil anayasal bir haktır.”

    “VELİLERİMİZİN OMUZLARINDAKİ YÜK AĞIRLAŞIYOR”

    Artan yaşam maliyetlerinin ailelerin eğitim harcamalarını karşılamasını zorlaştırdığını dile getiren Uzunoğulları, kırtasiye giderlerinden servis ücretlerine, okul kıyafetlerinden beslenme masraflarına kadar pek çok kalemde yaşanan artışların veliler üzerindeki yükü artırdığını söyledi.

    Uzunoğulları, “Hiçbir öğrencimizin ekonomik nedenlerle eğitimden geri kalmasına izin verilmemelidir” dedi.

    ÖĞRETMENLERİN KOŞULLARI İYİLEŞTİRİLMELİ

    Öğretmenlerin ülkenin geleceğinin emanet edildiği en değerli eğitim neferleri olduğunu vurgulayan Uzunoğulları, öğretmenlerin mesleki ve ekonomik koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini belirtti.

    Öğretmenlerin hak ettikleri saygınlığın korunmasının ve eğitim sisteminin temel unsuru olarak desteklenmelerinin büyük önem taşıdığını ifade eden Uzunoğulları, eğitimde fırsat eşitliğini esas alan bir sistem için mücadelelerini sürdüreceklerini kaydetti.

    “MÜCADELEMİZ KARARLILIKLA SÜRECEK”

    CHP olarak çocukların özgür düşünebildiği, sorgulayabildiği, üretebildiği ve çağın gereklerine uygun bilgiyle donatıldığı bir eğitim sistemi için mücadele ettiklerini belirten Uzunoğulları, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

    “Saray ilçemizde eğitim-öğretim faaliyetlerinin başarıyla yürütülmesi için emek veren tüm okul yöneticilerimize, öğretmenlerimize, okul çalışanlarımıza, velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

    2026-2027 eğitim-öğretim yılının başta Saraylı öğrencilerimiz olmak üzere ülkemizin tüm evlatlarına sağlık, başarı, mutluluk ve umut getirmesini diliyoruz.

    Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık hedefi doğrultusunda; aklın, bilimin ve eğitimin ışığında yürümeye devam edeceğiz. Çocuklarımızın aydınlık geleceği, eğitimde fırsat eşitliği, laik ve bilimsel eğitim için mücadelemiz sürecektir.”

    İlk Yorumu Sen Yaz
    code