ads
DOLAR 42.52 ₺
EURO 49.55 ₺
STERLIN 56.74 ₺
G.ALTIN 5,763.56 ₺
Ç.ALTIN 9,538.15 ₺
BİLEZİK 5,320.36 ₺
BTC 92,342.56 $
ETH 3,163.10 $
BİST 0.00

    CHP'li Meclis Üyesi Güney görevden uzaklaştırıldı

    KIRKLARELİ
    Yayınlama: 25 Nisan 2022 Pazartesi 15:58 Kaynak: Haber Merkezi

    CHP'li Meclis Üyesi Güney görevden uzaklaştırıldı

    CHP'li Meclis Üyesi Güney görevden uzaklaştırıldı

    Dolandırıcılıktan tutuklanan Kofçaz Belediyesinin CHP'li Meclis Üyesi Güney görevden uzaklaştırıldı

    İçişleri Bakanlığı, çiftçilerden haksız kazanç elde ettiği iddiasıyla dolandırıcılıktan tutuklanan Kırklareli'nin Kofçaz Belediyesinin CHP'li Meclis Üyesi Gülşah Güney'i görevden uzaklaştırdı.

    AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Bakanlık, Güney hakkındaki görevden uzaklaştırma kararını, Anayasa'nın 127'nci maddesi ile Belediye Kanunu'nun 47'nci maddesi kapsamında aldı.

    Bir kooperatifin satış mağazası görevlisi de olan Güney'in, çiftçilerden yaklaşık 10 milyon lira haksız kazanç elde ettiği, 60-70 civarında çiftçiyi mağdur ettiği öne sürülmüştü. İlçede satın aldıkları yem, gübre, tohum gibi ürünler karşılığında Güney tarafından usulsüz şekilde banka ve kooperatife borçlandırıldıklarını ileri süren bazı çiftçiler, dolandırıldıkları iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

    Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan Güney, 22 Nisan'da "dolandırıcılık" suçundan tutuklanmıştı.

     

    İlk Yorumu Sen Yaz
    code