Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban tarafından İl Disiplin Kuruluna verilen ihraç taleplerine ret cevabı çıkınca, Başkan Çoban'ın ilçedeki karizması sarsıldı.Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban'ın talebi üzerine Tekirdağ İl Başkanlığına verilen 26 partilinin partiden ihraç edilmesi İl Disiplin Kurulunun oybirliği ile aldığı kararla ret edildi. İl Disiplin Kurulunun oybirliği ile aldığı kararla başta il başkanı olmak üzere Belediye Başkanı Nazmi Çoban da hayal kırıklığına uğradı.30 Mart 2014 yerel seçimlerinde kendisine rakip olduğu iddia edilen 26 partilinin ihraç talebinde bulunan Belediye Başkanı Nazmi Çoban, partilileri önce il başkanlığına daha sonra düzelterek il disiplin kuruluna verdi. Çoban'ın talebi disiplin kurulu tarafından yapılan araştırmalar neticesinde oybirliği ile ret edildi.
PARTİ KUMPASÇILARI HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI
30 Mart 2014 yerel seçimlerinde parti için çalışmadıkları gerekçesi ile 26 partilinin partiden ihraç edilmesi talebinde bulunan Belediye Başkanı Nazmi Çoban'ın hayal kırıklı ile bundan sonra nasıl bir yol haritası izleyeceği merak konusu oldu.
İl Disiplin Kurulu'nun oybirliği ile alınan karardan sonra parti içerisindeki taşlar yavaş yavaş yerine oturmaya başladı.
YAPILAN TALEP BAŞINDAN BERİ YANLIŞTI
Partililerin ihraç talebinde bulunan Başkan Çoban'ın bu yanlışı çorap söküğü gibi çözüldü. O da yetmedi kimi meclis üyelerini oyuna getirerek, partililerin ihracı için imza topladı.
Belediye Başkanı Nazmi Çoban tarafından İl Disiplin Kuruluna verilen 26 partilinin içinde eski Milletvekili Erdoğan Kaplan, eski Belediye Başkanı Mahmut Halilcikoğlu, eski İlçe Başkanı Ali Osman Yaşar ve eski İl Genel Meclis Üyesi Nedret Özer de vardı. Çoban, toplam 26 partilinin partiden ihracı için ilk önce il başkanlığına dilekçe verdi. Ardından ihraç istemi ikinci düzeltme dilekçesi ile tekrardan İl Disiplin Kuruluna verilirken, partililerin ihraçları istendi. İl Disiplin Kurulunun yaptığı çalışmalar doğrultusunda ihraç talebi oybirliği ret edildi.
KATAKULLİ İLE YAPILAN İŞİN SONU BÖYLE OLUR
Belediye Başkanı Nazmi Çoban partililerin ihracı için belediye meclis üyelerinin imzalarını katakulli ile alarak, meclis üyelerini de zan altında bıraktı. İmza toplarken dürüst davranmayan Başkan Çoban, yaptıklarıyla karizmasını sarsıp, saygınlığını bitirdi.