Saray Belediyesi iş birliğiyle, Tekirdağ’ın köklü kültürel değerlerinden biri olan Küçükyoncalı dokumasına Coğrafi İşaret alınması için önemli bir adım atıldı. Bu kapsamda, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir protokol imza töreni düzenlendi. Törene Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Saray Belediye Başkan Yardımcısı Özgür Cari ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin katılım sağladı.
İmzalanan protokolün ardından değerlendirmelerde bulunan Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, bölgedeki ekonomik kalkınmanın sadece sanayi ile sınırlı kalmaması gerektiğine dikkat çekti. Çetin, “Üretim üssü olarak bilinen bölgemizde, sanayinin gelişimi kadar yerel değerlerimizin de ön plana çıkmasını istiyoruz. Bu vizyonla, odamız kuruluşundan bu yana çeşitli projelerle bu hedefi destekliyor. Bölgemizde ekonomik ve kültürel anlamda değer taşıyan ürünlerin bilinirliğini artırmak ve bu ürünlere hukuki koruma sağlamak amacıyla ortak bir çalışma başlattık. Bu doğrultuda, bölgemizin tanınırlığını ve marka değerini yükseltmek adına Coğrafi İşaretli Ürün başvurumuzu Küçükyoncalı dokuması için gerçekleştiriyoruz” dedi.
Başkan Ahmet Çetin, Çerkezköy, Kapaklı ve Saray ilçelerinin bu tür projelerle marka değerini artırma yolunda emin adımlarla ilerlediğini ifade etti. Geçmişte Saray Belediyesi ile iş birliği yaparak “Keşkek” için Coğrafi İşaret aldıklarını hatırlatan Çetin, bu başarının devamı niteliğinde olan Küçükyoncalı dokuması başvurusundan büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Çetin, “Bu kapsamda her zaman olduğu gibi bugün de bizlerle iş birliği içerisinde olan Saray Belediyesi ve Trakya Kalkınma Ajansı’na teşekkürlerimi sunuyorum. İmzalanan protokolün bölgemiz için hayırlı olmasını diliyorum” diye ekledi.
Çetin, konuşmasının son bölümünde ise şu ifadeleri kullandı: “Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın görev ve sorumluluk alanında yer alan ilçelerimizin, bölgesel ve kültürel değerlerinin korunması ve tanıtılması adına atılan bu adım, bölgemizin marka değerini yükseltme yolunda önemli bir kilometre taşı olacaktır. Bölgemizin zengin kültürel mirasının korunması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla çalışmalarımız aralıksız devam edecektir. Küçükyoncalı dokumasının Coğrafi İşaret ile tescillenmesi, hem bu değerin korunmasını sağlayacak hem de bölge ekonomisine katkıda bulunacaktır.”
Küçükyoncalı dokumasının Coğrafi İşaret ile tescillenmesi, bölgenin kültürel mirasının korunmasının yanı sıra ekonomik potansiyelini de artırması açısından büyük önem taşıyor. Çerkezköy TSO, Saray Belediyesi ve Trakya Kalkınma Ajansı arasında gerçekleştirilen bu iş birliği, yerel değerlerin tanıtımı ve korunması noktasında örnek bir proje olarak dikkat çekiyor. Protokolün hayata geçmesiyle birlikte, Küçükyoncalı dokumasının ulusal ve uluslararası alanda tanınırlığının artması bekleniyor.