ads
DOLAR 47.91 ₺
EURO 55.51 ₺
STERLIN 64.90 ₺
G.ALTIN 6,737.19 ₺
Ç.ALTIN 11,001.95 ₺
BİLEZİK 6,136.87 ₺
BTC 63,069.08 $
ETH 1,885.12 $
BİST 0.00

    Milletvekili Nurten Yontar: 17 Ağustos’un En Büyük Dersi Hazırlıklı Olmaktır

    TEKİRDAĞ
    Yayınlama: 16 Ağustos 2026 Pazar 13:37 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Tekin Sönmez

    Milletvekili Nurten Yontar: 17 Ağustos’un En Büyük Dersi Hazırlıklı Olmaktır

    Milletvekili Nurten Yontar: 17 Ağustos’un En Büyük Dersi Hazırlıklı Olmaktır

    Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 27’nci yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, deprem gerçeğinin yıl dönümlerinde hatırlanacak bir konu değil, devletin ve yerel yönetimlerin sürekli gündeminde bulunması gereken bir yaşam güvenliği meselesi olduğunu söyledi.

    27 YIL GEÇTİ, KAYBEDECEK BİR GÜNÜMÜZ DAHA YOK

    17 Ağustos Marmara Depremi’nde hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle anan Yontar, yaşanan büyük felaketin Türkiye’ye çok ağır bir ders bıraktığını belirtti.
    Yontar, “17 Ağustos 1999’da binlerce insanımızı kaybettik, on binlerce vatandaşımız yaralandı, yüz binlerce insanımızın hayatı bir gecede değişti. Aradan 27 yıl geçti. Acımız hâlâ taze, sorumluluğumuz ise çok daha büyük. Depremi engelleyemeyiz ancak depremin afete dönüşmesini engellemek için gereken hazırlıkları yapmak bizim elimizdedir. Artık kaybedecek bir günümüz dahi yoktur.” dedi.

    TEKİRDAĞ İÇİN DEPREM HAZIRLIĞI TERCİH DEĞİL ZORUNLULUKTUR

    Marmara Bölgesi’nin deprem gerçeğine dikkat çeken Yontar, Tekirdağ’ın da bu konuda özel olarak ele alınması gerektiğini vurguladı.
    “Tekirdağ, Marmara Denizi’ne kıyısı, yerleşim yapısı, sanayi bölgeleri ve nüfus yoğunluğuyla olası bir Marmara depremine karşı hazırlığın en üst seviyede tutulması gereken şehirlerimizden biridir. Tekirdağ için deprem hazırlığı bir tercih değil, zorunluluktur.
    Yapı stokumuzun güvenli hale getirilmesi, riskli yapıların belirlenmesi, zemin etütlerinin eksiksiz yapılması, toplanma alanlarının korunması ve afet sonrasında kullanılacak ulaşım güzergâhlarının bugünden planlanması gerekiyor. Deprem olduktan sonra hangi binanın riskli olduğunu konuşmanın hiçbir anlamı yoktur. Bunları deprem olmadan önce bilmek ve gerekeni yapmak zorundayız.”

    DEPREM SİYASET ÜSTÜ BİR YAŞAM HAKKI MESELESİDİR

    Yontar, deprem güvenliğinin siyasi tartışmaların ötesinde değerlendirilmesi gerektiğini belirterek merkezi yönetim ile yerel yönetimler arasında güçlü bir iş birliğinin önemine dikkat çekti.
    “Bir binanın altında kimin hangi partiye oy verdiğinin hiçbir önemi yoktur. Deprem herkesi aynı gerçekle karşı karşıya bırakıyor. Bu nedenle afetlere hazırlık siyaset üstü bir yaşam hakkı meselesidir.
    Merkezi yönetim, belediyeler, üniversiteler, meslek odaları ve ilgili bütün kurumlar aynı masada buluşmalıdır. Bilimin söylediğini esas almak, yapı güvenliğini sağlamak ve vatandaşımızın canını korumak hepimizin ortak sorumluluğudur.”

    17 AĞUSTOS’U UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ

    Yontar sözlerini şöyle tamamladı:
    “17 Ağustos’un 27’nci yılında kaybettiğimiz bütün vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, ailelerine ve milletimize bir kez daha başsağlığı diliyorum. Onların hatırasına karşı en büyük sorumluluğumuz, aynı acıların bir daha yaşanmaması için gereken bütün tedbirleri almaktır. Depremi değil, ihmali kader olmaktan çıkarmalıyız. 17 Ağustos’u unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız.”

    İlk Yorumu Sen Yaz
    code