ads
DOLAR 45.96 ₺
EURO 53.38 ₺
STERLIN 61.80 ₺
G.ALTIN 6,563.87 ₺
Ç.ALTIN 10,809.58 ₺
BİLEZİK 6,029.56 ₺
BTC 66,358.49 $
ETH 1,842.73 $
BİST 0.00

    Miniklerden Yıl Sonu Şenliği: Ayaspaşa Camii Bahçesi Çocuk Sesleriyle Şenlendi

    SARAY
    Yayınlama: 3 Haziran 2026 Çarşamba 18:30 Kaynak: Haber Merkezi Editör: Tekin Sönmez

    Miniklerden Yıl Sonu Şenliği: Ayaspaşa Camii Bahçesi Çocuk Sesleriyle Şenlendi

    Miniklerden Yıl Sonu Şenliği: Ayaspaşa Camii Bahçesi Çocuk Sesleriyle Şenlendi

    Haber ResmiSaray İlçe Müftülüğü’ne bağlı yetişkin ve 4-6 yaş Kur’an kurslarının yıl sonu etkinlikleri kapsamında düzenlenen kermes ve çocuk şenliği, renkli görüntülere sahne oldu.

    Saray İlçe Müftülüğü’ne bağlı yetişkin ve 4-6 yaş Kur’an kurslarının yıl sonu etkinlikleri kapsamında Ayaspaşa Camii bahçesinde kermes ve çocuk şenliği düzenlendi. Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Gönüllüleri tarafından organize edilen etkinlik, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

    Kur’an kurslarına destek amacıyla gerçekleştirilen kermeste birbirinden farklı yiyecek ve el emeği ürünler satışa sunulurken, elde edilen gelirin Kur’an kurslarının ihtiyaçlarında kullanılacağı belirtildi. Etkinliğe katılan aileler hem kermese destek verdi hem de çocuklarıyla birlikte keyifli vakit geçirme fırsatı buldu.

    ÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENDİ

    Ayaspaşa Camii bahçesinde gerçekleştirilen etkinliklerde çocuklar için birbirinden renkli programlar hazırlandı. Nasrettin Hoca ve İbiş gösterisi miniklerden büyük alkış alırken, çocuk ilahileri programa manevi bir atmosfer kattı.

    Etkinlik kapsamında çocuklara İslam’ın şartları, imanın şartları ve temel görgü kuralları eğlenceli ve öğretici etkinliklerle anlatıldı. Düzenlenen yarışmalarda çocuklar hem öğrendi hem de eğlendi.

    YARIŞMALAR NEŞELİ ANLARA SAHNE OLDU

    Fes Kimde Yarışması, halat çekme yarışması ve çeşitli eğlenceli oyunlar çocukların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Yarışmalarda dereceye giren çocuklara çeşitli hediyeler verilirken, etkinlik alanında neşeli görüntüler oluştu.

    Pamuk şeker ikramı, yüz boyama etkinliği ve baloncuk gösterileri ise gün boyunca çocukların en çok ilgi gösterdiği etkinlikler arasında yer aldı. Rengârenk boyanan yüzler ve gökyüzüne yükselen baloncuklar şenliğe ayrı bir renk kattı.

    YIL SONU PROGRAMI MEHTER YÜRÜYÜŞÜYLE DEVAM EDECEK

    Saray İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen yıl sonu etkinliklerinin ikinci bölümü ise 11 Haziran 2026 Perşembe günü gerçekleştirilecek. Program kapsamında Ayaspaşa Camii önünden başlayacak mehter yürüyüşünün ardından Müftülük Konferans Salonu’nda 4-6 yaş Kur’an kursu öğrencileri ve velilerinin katılımıyla yıl sonu programı düzenlenecek.

    İlçe Müftülüğü yetkilileri, yıl boyunca eğitim alan öğrencilerin emeklerinin sergileneceği programlara tüm vatandaşları davet ederek, çocukların manevi ve sosyal gelişimlerine katkı sağlayan etkinliklerin devam edeceğini ifade etti.

    Haber Resmi

    İlk Yorumu Sen Yaz
    code