Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde, Kapaklı Belediyesi’nde çalışan işçiler, Ramazan ayı öncesinde maaşlarının eksik yatırılmasıyla zor günler geçiriyor. İddiaya göre, normalde 50 bin lira maaş alması gereken işçilere yalnızca 20 bin lira ödeme yapıldı. Bu durum, belediye çalışanları arasında ciddi bir mağduriyete yol açarken, işçiler ailelerinin geçimini sağlamakta güçlük çektiklerini ifade etti.
Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte artan masraflar, maaşlarını tam alamayan işçiler için daha da büyük bir yük haline geldi. Temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan çalışanlar, kira, fatura ve gıda gibi zorunlu harcamalarını nasıl ödeyeceklerini kara kara düşünüyor. İşçiler, belediyeden maaşlarının tamamının ödenmesi için acil bir çözüm bekliyor.
Maaşlarının eksik yatırılmasına tepki gösteren belediye çalışanları, yaşadıkları sıkıntıyı şu sözlerle dile getirdi: “50 bin lira alacağımız varken sadece 20 bin lira ödendi. Kalan miktarın ne zaman yatırılacağına dair hiçbir bilgi verilmedi. Ramazan öncesi bu durum bizi ciddi anlamda zora soktu. Ailelerimizi nasıl geçindireceğimizi bilmiyoruz.” İşçiler, belediye yönetiminden bir an önce açıklama ve ödeme yapılmasını talep ederek, bu belirsizliğin kendilerini hem maddi hem de manevi olarak yıprattığını vurguladı.