Saray’da düzenlenen 9. Uluslararası 16. Geleneksel Kültür, Sanat ve Barış Festivali, kültür ve sanat etkinlikleriyle devam ediyor. Festivalin üçüncü gecesinde gerçekleştirilen “Anadolu’dan Trakya Halk Dansları Gecesi”, Saraylılara renkli ve coşku dolu bir akşam yaşattı.

Atatürk Alanı’nda gerçekleştirilen Halk Dansları Korteji ile başlayan program, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteranı’nın gösterisiyle devam etti. Anadolu’nun farklı yörelerinden Trakya ve Balkanlara uzanan halk dansları, festival alanını dolduran vatandaşlardan büyük ilgi gördü.
FARKLI YÖRELER AYNI SAHNEDE BULUŞTU
Gecede farklı ekipler, Türkiye’nin çeşitli bölgelerine ait halk danslarını ve kültürel değerleri sahneye taşıdı. Büyükçekmece Altın Köprü Halk Dansları modern dans gösterisinin yanı sıra Burdur yöresine ait halk oyunlarıyla izleyici karşısına çıktı.
Saray Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ise Bursa ve Tekirdağ yörelerinden halk oyunlarının yanı sıra Genç Kızlar Balkan Dansları gösterisiyle sahne aldı.

Program kapsamında Çorlu Otantik Sahne Sanatları Derneği, Güneydoğu Anadolu ve Erzurum yörelerine ait halk oyunlarını sergilerken, Edirne Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Edirne yöresi oyunları ve Roman danslarıyla geceye renk kattı.
KÜLTÜREL ZENGİNLİK SAHNEYE YANSIDI
Farklı yörelere ait müzik, dans ve kültürel değerlerin aynı sahnede buluştuğu gece, Saraylılardan yoğun ilgi gördü. Gösteriler boyunca halk oyunlarının coşkusuna eşlik eden vatandaşlar, ekiplerin performanslarını ilgiyle takip etti.
Anadolu’dan Trakya’ya, Trakya’dan Balkanlara uzanan kültürel mirasın bir araya getirildiği etkinlikte, halk danslarının birleştirici ve bütünleştirici gücü ön plana çıktı.
Festival kapsamında düzenlenen halk dansları gecesi, farklı kültürlerin ortak değerler etrafında buluşabileceğini bir kez daha ortaya koyarken, Saray’da kültür ve sanat dolu etkinliklerin devam edeceği mesajı verildi.
