ads
DOLAR 42.51 ₺
EURO 49.60 ₺
STERLIN 56.83 ₺
G.ALTIN 5,795.50 ₺
Ç.ALTIN 9,538.15 ₺
BİLEZİK 5,320.36 ₺
BTC 92,360.81 $
ETH 3,163.73 $
BİST 0.00

    Şarköy Açıklarında Karaya Oturan Gemi Kurtarıldı

    TEKİRDAĞ
    Yayınlama: 30 Haziran 2025 Pazartesi 10:29 Kaynak: Haber Merkezi Editör: Caner Han

    Tekirdağ’ın Şarköy ilçesi açıklarında karaya oturan kuru yük gemisi, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekiplerinin çalışmasıyla kurtarılarak tekrar yüzdürüldü.

    Şarköy Açıklarında Karaya Oturan Gemi Kurtarıldı

    Romanya’dan aldığı yükle Cezayir’e gitmekte olan "Angy R" adlı kuru yük gemisi, 25 Haziran’da Şarköy’ün Gaziköy Mahallesi açıklarında, kıyıya yaklaşık 30 metre mesafede ve 7 metre derinlikte karaya oturmuştu. Gemide 22 mürettebat bulunduğu açıklanmıştı.

    Karaya oturma olayının ardından Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne bağlı ekipler bölgeye sevk edildi. Geminin kurtarılması için Kıyı Emniyeti’ne ait Kurtarma-4 ve Kurtarma-17 römorkörleri olay yerine gönderildi.

    Yapılan çalışmalar sonucunda römorkörler yardımıyla gemi başarıyla yüzdürülerek Tekirdağ Liman Başkanlığı tarafından incelenmek üzere 1 No’lu demirleme sahasına götürüldü.

    Kıyı Emniyetine bağlı dalgıçların gemi çevresinde yaptığı teknik incelemelerde herhangi bir deniz kirliliğine rastlanmazken, olayla ilgili idari tahkikat başlatıldığı ve soruşturma sonucunda idari yaptırım uygulanabileceği belirtildi.

    İlk Yorumu Sen Yaz
    code