Valilik açıklamasında, yangının kontrol altına alınmasında büyük emek harcayan Orman Teşkilatı, itfaiye ekipleri ve diğer kamu kurumlarının yanı sıra gönüllü vatandaşlara da teşekkür edildi. Açıklamada, “Yangının kontrol altına alınması noktasında yoğun çaba sarf eden başta Orman Teşkilatımız olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara, zor şartlarda canla başla mücadele eden fedakar itfaiye personeli ile diğer görevlilerimize ve daima yanımızda olan vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” denildi.
Yangının yeniden başlamaması için bölgede soğutma çalışmalarının sürdüğü belirtilen açıklamada, tüm mücadele ekiplerinin bölgede görevde olmaya devam edeceği kaydedildi. Vatandaşlardan şüpheli bir durum görmeleri halinde 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aramaları istendi.
Açıklamanın devamında ise şu ifadeler yer aldı:
“Yangının kontrol altına alınması için hep birlikte göstermiş olduğumuz mücadeleyi, bundan sonraki süreçte de ormanlarımızı ve doğamızı canlandırmak için yine hep birlikte sürdüreceğiz.”
Yangında zarar gören alanlar dronla havadan görüntülenirken, tarım arazileri ve ormanlık alanların dışında birçok hayvan çiftliği de alevlerden etkilendi. Çanakkale’nin Gelibolu ilçesine kadar yayılan yangının tahribatı gözler önüne serildi.
Yangından etkilenen alanlardan biri de Gelibolu ile Şarköy sınırındaki küçükbaş hayvan çiftliği oldu. Yangın tesise ulaşmadan büyük ölçüde boşaltılsa da, içeride mahsur kalan bir koyunu fark eden SAR Arama Kurtarma Acil Yardım Derneği gönüllüleri, alevlerin arasına girerek koyunu kurtardı.
Dumandan etkilenen ve üzerinde yanık izleri bulunan koyun, SAR ekibi üyeleri Kerem Kaptan ve Funda Baydilli tarafından güvenli bölgeye taşındı. Yaralı hayvanla yakından ilgilenen ekip üyeleri, koyunu sakinleştirip, sağlık ekiplerine teslim edilene kadar başından ayrılmadı.
Funda Baydilli, “Koyunu son anda fark ettik ve hemen dışarı çıkardık. Üzerinde yanık vardı, çok korkmuştu. Elimizden geleni yaptık” derken, Kerem Kaptan da koyunu sarılarak sakinleştirmeye çalıştığını ifade etti.
Kurtarılan koyun tedavi edilmek üzere, yangın bölgesinde destek veren Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerine teslim edildi.