ads
DOLAR 42.69 ₺
EURO 50.16 ₺
STERLIN 57.21 ₺
G.ALTIN 5,883.56 ₺
Ç.ALTIN 9,503.91 ₺
BİLEZİK 5,301.26 ₺
BTC 90,122.77 $
ETH 3,195.85 $
BİST 0.00

    Tekirdağ’da 1. Hamsi ve Mıhlama Festivali Coşkuyla Gerçekleşti

    TEKİRDAĞ
    Yayınlama: 3 Şubat 2025 Pazartesi 00:54 Güncelleme: 3 Şubat 2025 Pazartesi 01:14 Kaynak: Haber Merkezi Editör: Caner Han

    Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde düzenlenen 1. Hamsi ve Mıhlama Festivali, vatandaşların yoğun katılımıyla büyük bir coşku içinde geçti. Festivalde Karadeniz’e özgü lezzetler ikram edilirken, horon ve kemençe eşliğinde eğlenceli anlar yaşandı.

    Tekirdağ’da 1. Hamsi ve Mıhlama Festivali Coşkuyla Gerçekleşti

    5 Ton Hamsi Dağıtıldı

    Karadeniz İlleri Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen festivalde, Trabzon’dan getirilen yaklaşık 5 ton hamsi ızgaralarda pişirilerek katılımcılara dağıtıldı. Ayrıca Karadeniz mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden mıhlama da festivalde yer aldı.

    Protokolden Yoğun İlgi

    Festivale Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Protokol üyeleri, etkinlik alanında vatandaşlara hamsi ikram etti.

    Tekirdağ Valisi Soytürk, farklı şehirlerden gelen insanların burada birlik ve beraberlik içinde yaşadığını belirterek, hemşehri derneklerinin kültürleri yaşatma konusunda önemli bir rol oynadığını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yüceer ise, “Tekirdağ yeni bir festival kazandı. Bu heyecanı ve dayanışmayı görmek çok güzel.” dedi.

    Festival Geleneksel Hale Getirilecek

    Süleymanpaşa Belediye Başkanı Nallar, festivalin geleneksel hale gelmesi için belediye olarak destek vermeye hazır olduklarını ifade etti. Karadeniz İlleri Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muharrem Akyüz, yıllardır düzenlenen yayla şenliklerinin ardından kışın da bu festivali gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını ve beklenenden fazla ilgi gördüklerini belirtti.

    Festivalin sonunda sevilen sanatçı Resul Dindar sahne alarak Karadeniz türküleriyle katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

    İlk Yorumu Sen Yaz
    code