ads
DOLAR 42.53 ₺
EURO 49.56 ₺
STERLIN 56.76 ₺
G.ALTIN 5,748.04 ₺
Ç.ALTIN 9,538.15 ₺
BİLEZİK 5,320.36 ₺
BTC 92,309.78 $
ETH 3,161.98 $
BİST 0.00

    Tekirdağ'da Ramazan Fener Alayı Coşkusu

    SÜLEYMANPAŞA
    Yayınlama: 2 Mart 2025 Pazar 11:08 Kaynak: Haber Merkezi Editör: Caner Han

    Süleymanpaşa'da çocuklar, Ramazan'ı kutlamak için fener alayıyla renkli görüntüler oluşturdu.

    Tekirdağ'da Ramazan Fener Alayı Coşkusu

    Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde Ramazan ayının gelişini kutlamak amacıyla düzenlenen fener alayı, büyük ilgi gördü. Şehirde ilk kez gerçekleştirilen etkinliğe katılan yüzlerce çocuk, ellerinde fenerlerle yürüyerek dualar okudu ve Ramazan’ın manevi atmosferini doyasıya yaşadı.

    Fener alayı, Tekira AVM önünden başlayarak Tekirdağ Valilik Meydanı’nda sona erdi. Yürüyüş boyunca "Hoş geldin Ramazan" pankartları taşıyan çocuklar, ailelerinin de katılımıyla kentin sokaklarını aydınlattı. Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, yürüyüş sırasında ilahiler okundu ve Ramazan coşkusu yaşandı.

    Yaklaşık 1 kilometrelik Hükümet Caddesi boyunca fenerleriyle yürüyen çocuklar, Tekirdağ sokaklarına renk kattı. Etkinlik, Valilik Meydanı’nda yapılan kısa bir konuşma ve toplu duaların ardından sona erdi.

    Yürüyüş sonrasında açıklamada bulunan Yusuf Uygun, Ramazan ayının manevi önemine vurgu yaparak, "Ramazan ayının rahmet ve bereket iklimine bir kez daha kavuşmanın heyecanını yaşıyoruz. Bizi bir Ramazan ayına ulaştıran, sağlıklı ve sıhhatli kılan rabbimize hamd olsun. Ramazan biz Müslümanlar için büyük bir manevi yenilenme ve toplumsal dayanışma dönemidir. Bu ayda sadece yeme içmeden uzak kalmayıp, kötü düşünce ve davranışlardan da arınmanın gayretinde olacağız" dedi.

    Konuşmaların ardından çocuklar aileleriyle birlikte teravih namazına giderek Ramazan ayını dualarla karşıladı.

    İlk Yorumu Sen Yaz
    code