ads
DOLAR 42.51 ₺
EURO 49.51 ₺
STERLIN 56.69 ₺
G.ALTIN 5,761.08 ₺
Ç.ALTIN 9,538.15 ₺
BİLEZİK 5,320.36 ₺
BTC 92,364.93 $
ETH 3,163.87 $
BİST 0.00

    Trakya’da sıcak hava etkisini artırıyor

    TRAKYA
    Yayınlama: 24 Haziran 2025 Salı 16:43 Kaynak: Haber Merkezi Editör: Caner Han

    Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıktı. Meteoroloji verilerine göre sıcaklık Edirne’de 35, Kırklareli’nde 31, Tekirdağ’da ise 30 dereceye ulaştı. Uzmanlar, önümüzdeki günlerde sıcaklıkların daha da artacağı uyarısında bulundu.

    Trakya’da sıcak hava etkisini artırıyor

    Edirne’de öğle saatlerinde cadde ve sokaklar büyük ölçüde boş kalırken, dışarıda bulunmak zorunda kalan vatandaşlar gölgelik alanlara sığındı. Saraçlar Caddesi ve Selimiye Camii çevresinde ağaç altlarında dinlenenler dikkat çekerken, sokak hayvanları da sıcak havadan olumsuz etkilendi. Duyarlı vatandaşlar hayvanlar için gölgelik alanlara su bıraktı.

    Kırklareli’nde de sıcak havadan bunalan vatandaşlar park ve bahçelere yöneldi. Kent merkezinde yoğunluk öğle saatlerinde azalırken, dışarıda kalanlar yürüyüşlerini gölgelik alanlarda yapmayı tercih etti. Vatandaşlar, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini dile getirdi.

    Tekirdağ’da 30 dereceyi bulan sıcaklık nedeniyle serin alanlar tercih edildi. Vatandaşlar, park, bahçe ve cami avlularında dinlenirken; Altınova, Değirmenaltı ve Kumbağ sahillerinde denize girerek serinlemeye çalışanlar da görüldü. Yaz aylarında yoğun olan Hükümet Caddesi ve sahil dolgu alanı ise sıcak havadan dolayı nispeten sakin kaldı.

    İlk Yorumu Sen Yaz
    code