İlçemiz Kemalpaşa Mahallesi'nde yapılacak olan Saray Müftülüğü Hizmet Binası ve Kur-an Kursu için ilk kazma vuruldu. 10 Ocak Cumartesi günü temel için kazı çalışmalarına başlandı. Temel atma çalışmaları için başlatılan çalışmaları Saray Kaymakamı Hüseyin Öner, İlçe Müftüsü Recai Çetres, Müftülük Hizmetleri ve Kur-an Kursu Binası Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkan Yardımcısı Fehmi Çüren ve din görevlileri yerinde inceledi.
TEŞEKKÜR
Temel atma için hazırlık çalışmalarının yapıldığını belirten Müftülük Hizmetleri ve Kur-an Kursu Binası Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkan Yardımcısı Fehmi Çüren dernek yönetimi adına hafriyat çalışmalarına destek veren Esay Kum, Özkanlar Hafriyat, Traktaş Madencilik, ve Saray Belediyesi'ne teşekkür etti.
"TEMEL ATMA TÖRENİMİZİ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"
Dernek yönetimi adına açıklamalarda bulunan Fehmi Çüren, "Temel atma çalışmalarımız için ilk kazmayı vurduk. Çalışmaların tamamlanmasının ardından düzenleyeceğimiz bir temel atma töreni ile yeni müftülük hizmet binamızın temelini atacağız. Bugün başlattığımız çalışma ile sadece inşaat alanını temel atmaya uygun bir duruma getirdik" dedi.
İlk kepçe darbesinin ardından çalışmaların kazasız belasız tamamlanması için İlçe Müftüsü Recai Çetres tarafından dua okundu. Okunan duanın ardından yetkililer inşaat alanından ayrıldı.