Saray'ın Yeni Mahalle ve Pazarcık Mahallesi'nde yıllardır açılmayı bekleyen yol ve sokaklar vatandaşın tepkisini büyütüyor. Mahalle sakinleri, kalıcı çözüm beklediklerini belirterek belediyeye çağrıda bulunuyor.
Saray'ın merkez mahallelerinde yıllardır çözülemeyen kapalı yol ve sokak sorunu, vatandaşların tepkisini her geçen gün artırıyor. Özellikle Yeni Mahalle ve Pazarcık Mahallesi'nde imar planlarında yer alan ancak bugüne kadar açılmayan yollar, hem ulaşımı zorlaştırıyor hem de mahalle sakinlerini mağdur ediyor.
Vatandaşlar, defalarca dile getirilen taleplere rağmen belediyenin soruna kalıcı bir çözüm üretemediğini ifade ediyor. Mahalle sakinlerinin iddiasına göre zaman zaman bazı bölgelerde çalışma başlatılıyor ancak bu girişimler ya yarım kalıyor ya da sorunu ortadan kaldıracak nitelikte olmuyor.
"Sorun yıllardır aynı, değişen hiçbir şey yok" diyen vatandaşlar, seçim dönemlerinde verilen hizmet sözlerinin üzerinden uzun zaman geçmesine rağmen günlük yaşamlarını doğrudan etkileyen bu sorunun hâlâ çözülememesine tepki gösteriyor.
Kapalı yollar nedeniyle alternatif güzergâh kullanmak zorunda kaldıklarını belirten mahalle sakinleri, özellikle ambulans, itfaiye ve diğer acil durum araçlarının ulaşımında yaşanabilecek olası gecikmelerin ciddi risk oluşturduğunu vurguluyor.
İlçede geçmiş dönemlerden bugüne taşınan altyapı ve imar sorunlarının giderek büyüdüğünü ifade eden vatandaşlar, mevcut yönetimin de bu konuda beklenen adımları atamadığını öne sürüyor. "Geçici dokunuşlarla değil, kalıcı çözümlerle hizmet istiyoruz" diyen vatandaşlar, belediyeyi merkez mahallelerde yıllardır bekleyen yol açma çalışmalarını bir an önce tamamlamaya davet ediyor.
Saray'ın gelişen bir ilçe olmasına rağmen en temel belediyecilik hizmetlerinden biri olan yol açma çalışmalarının hâlâ tamamlanamaması, kamuoyunda da eleştirilere neden oluyor. Vatandaşlar, plansız ve geciken uygulamalar yerine somut bir çalışma takviminin açıklanmasını ve yıllardır bekleyen yolların hizmete açılmasını talep ediyor.
Şimdi gözler Saray Belediyesi'nde... Merkez mahallelerde yıllardır çözülemeyen bu soruna ilişkin nasıl bir adım atılacağı merakla bekleniyor.
Haberimizde yer alan iddialarla ilgili Saray Belediyesi'nin açıklama yapması halinde, kamuoyunu bilgilendirmek adına açıklamaya aynı şekilde yer verilecektir.