ads
DOLAR 42.53 ₺
EURO 49.56 ₺
STERLIN 56.76 ₺
G.ALTIN 5,748.04 ₺
Ç.ALTIN 9,538.15 ₺
BİLEZİK 5,320.36 ₺
BTC 92,309.78 $
ETH 3,161.98 $
BİST 0.00

    Yüzde 92 Beldem Kapatılmasın Dedi

    SARAY
    Yayınlama: 30 Ekim 2012 Salı 13:03 Kaynak: Haber Merkezi Editör:

    Yüzde 92 Beldem Kapatılmasın Dedi

    Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 21 Ekim 2012 Pazar günü Büyükyoncalı ve Beyazköy'de halk oylamasına gitti. Saray ilçesinin Büyükyoncalı ve Beyazköy beldelerinde yapılan oylamada halk, %92 oyla "beldem kapatılmasın" yönünde oy kullandı

    Yeni Büyükşehir Belediyesi yasası meclisten geçerse Belde Belediyeleri kapatılacak.  O beldeler arasında yer alan Büyükyoncalı ve Bayazköy’de CHP halkın önüne seçim sandığı koydu, halk görüşünü sandığa yansıttı. Halkın önüne konulan sandıktan çıkan oyların %92 'si "beldem kapatılmasın" yönünde oldu. 
    3 BİN KİŞİ OY KULLANDI
    CHP’nin ‘Büyükşehir Yasası’nı referanduma götürme kararı çerçevesinde Büyükyoncalı'da Belediye binasında ve Yeni Mahalle Belediye Hizmet binasına konulan iki sandıkta yaklaşık 3 bin kişi oy kullandı. Oy kullanma işleminin tamamlanmasından sonra açıklanan sonuçlara göre oy kullanan vatandaşların %92'si beldesinin kapatılmasını istemiyor. Yüzde 8’lik bir toplam ise Büyükyoncalı Belediyesi’nin kapatılarak Saray’a bağlanmasından yana oy kullandı.
    GEREKİRSE ANKARA’YA YÜRÜRÜZ
    Havanın yağmurlu olmasına rağmen oy kullanmak için sandık başına gelen seçmen, "Biz belediyemizin hizmetlerinden memnunuz. Neden belediyemiz kapatılıyor? Belediyemiz Saray'a bağlanırsa Saray bize ne kadar hizmet verebilir? Biz vatandaş olarak belediyemizin kapanmasını istemiyoruz. Belediyemizin kapatılmaması için gerekirse Ankara'ya kadar yürürüz." şeklinde ifadelerde bulundular.
    HALK BELEDİYESİNİN KAPATILMASINI İSTEMİYOR
    Sandıktan çıkan sonucun halkın isteğini tam olarak yansıttığını ifade eden CHP Saray İlçe Başkanı Ali Osman Yaşar, "Açık ve net bir şekilde belde halkı belediyelerinin kapatılmasını istemiyor. Biz parti olarak yapılan oylamayla belde halkının ciddi bir şekilde bunu istemediğini gördük. CHP Saray ilçe yönetimi olarak oylamaya katılan tüm halkımıza, sandıklarda görev alan partililerimize, desteklerini esirgemeyen belediye başkanlarına ve destekleri ile sürekli yanımızda bulunan milletvekillerimize teşekkür ediyoruz" dedi.

    İlk Yorumu Sen Yaz
    code