301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
03 Nisan 2016 - Pazar 21:05 Bu haber 660 kez okundu
 
STK lar Anlattı Kılıçdaroğlu Dinledi
SARAY Haberi


Cumhuriyet Halk Partisi “Büyük Buluşma Trakya” sloganı ile düzenlediği toplantıda Trakya’da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcilerini dinledi. 2 Nisan Cumartesi günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla Ramada Otel de gerçekleştirilen etkinliğe Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri yoğun ilgi gösterdi.

Ramada Otel de gerçekleştirilen toplantıda STK temsilcileri ile bir araya gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu toplantıda yeni anayasa, Reza Zarrab’ın Amerika’da tutuklanması ve terör olayları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SORUNU TERÖR
STK temsilcileri ile görüşmeden önce basın mensuplarına kısa süre ayıran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaşanana terör olayları nedeniyle hükümeti eleştirdi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, ülkedeki en büyük sorunun terör olduğunu ifade ederek, “Türkiye’nin gündeminde terör sorunu var. Üzülerek şunu ifade edeyim. Türkiye’de terörün bu noktaya gelmesinin tek sorumlusu Adalet ve Kalkınma Partisi’dir. Türkiye Cumhuriyet’ini yani meşru bir organı yani Birleşmiş Milletler de temsil edilen meşru devleti, gayri meşru organla muhatap kıldılar. Terör örgütleriyle masaya oturdular. Şimdi ’mücadele ediyoruz’ diyorlar. Terör örgütleri kentleri, illeri, ilçeleri silah deposu haline getirirken, 14 yıldır bu ülkeyi kim yönetiyordu? Her gün şehitlerimiz geliyor, şehit yakınlarının sitemlerini de dinliyoruz. Asıl sorgulanması gereken, 14 yıldır Türkiye Cumhuriyeti’ni hangi siyasi parti yönetiyor ve Türkiye’yi bu noktaya kimler getirdi, bunun sorgulanması lazım. 2002 terörsüz bir Türkiye devraldılar, ama bugün Türkiye kan gölüne dönmüş durumda. Bunun altını özenle çizmek isterim"

TALEPLERİNİ KAPALI KAPILAR ARDINDA İLETTİLER
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptıktan sonra STK temsilcileri ile görüşmeye geçti. Basına kapalı olarak devam eden programda STK temsilcileri kapalı kapılar ardında isteklerini ve sorunlarını CHP liderine ilettiler.

“NASIL BİR TÜRKİYE İSTİYORUZ?”
Basına kapalı olarak gerçekleştirilen oturumun son kısmı CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun kürsüye çıkmasıyla birlikte basına açıldı. STK temsilcilerinin taleplerini dinledikten sonra toplantının son bölümünde katılımcılara hitap eden Kılıçdaroğlu Türkiye’nin geleceğine yönelik nasıl bir strateji izlenmesi gerektiği ve yeni anayasa arayışları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ülkenin çevreden tutunda Anayasa’ya kadar birçok probleminin olduğunu belirten Kılıçdaroğlu,”Ülkemizin çevreden tutun Anayasa’ya kadar bir çok sorunu var. Ancak bir konuda uzlaşmamız gerekiyor.

Nasıl bir Türkiye istiyoruz? Bunu belirlemeliyiz ve buna uygun bir strateji belirlemeliyiz. Ben size 4 ayaklı bir strateji ortaya koyacağım. Bu stratejini ilk ayağı tam ve güçlü bir demokrasi. Güçlü bir demokrasi, tam demokrasi, hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı ve medya özgürlüğü için sağcı veya solcu olmaya gerek yok. İnsanların düşüncelerine saygı duyuyorsanız önce Türkiye’ye tam demokrasiyi getirmeliyiz. Bunun sağcısı, solcusu işçisi, patronu olmaz. Yaşanabilir bir Türkiye için ülkemize tam demokrasiyi getirmeliyiz” dedi.

“HERŞEYİN ÖZÜ EKONOMİ”
Stratejinin ikinci ayağının ekonomi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “4 ayaklı stratejinin ikinci ayağı ekonomi. İşin özünde ekonomi var. M. Kemal ve İnönü ekonomi eğitimi almadılar.  İkiside Osmanlı paşasıydılar. M. Kemal ve İnönü önce cephelerde mücadele verdiler. Sonra ülkenin kalkınması için mücadele verdiler. Eğitimin önemini kavradılar ve kalkınmaya millet mektepleri ile başladılar. M. Kemal şunu çok iyi biliyordu, savaş meydanlarında kazanılan zaferler ekonomik zaferlerle taçlandırılmadığı sürece, tam bağımsızlıktan bahsedilemezdi. Uçak fabrikasının temelini attılar, Osmanlı’nın tüm borcunu ödediler ve hiç demiryolu olmayan ülkeyi demir ağlarla ördüler. Bunları ekonomiyi bilmeyenler başardılar. Stratejimizin üçüncü ayağı katma değerli ürünler ürütmek. 21. Yüzyılda katma değerli ürünler üretmek istiyorsanız, üniversitelerinizin bilgi üretmesi lazım. Siz bir tır mal satarsınız 100 lira kazanırsınız, adamlar bir çanta katma değeri yüksek mal satalar 500 lira kazanırlar” diyerek katma değerli mal üretmenin önemine vurgu yaptı.

“BU AYIP BİZE YETER”
4 ayaklı stratejilerinin son ayağının sürdürülebilirlik olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “21. Yüzyıl dünyası bilgi toplumu. İran üniversitelerinin bilimsel yayın sayısı ilk defa bizi geçti. Bu ayıp bize yeter. Biz gelişmiş ülkelerin bir parçası olmak istiyoruz. Ekonomi eğitimi almamış bir lider eğer ekonominiz iyi değilse dünyada itibar görmez. Biz G. Kore’den araba üretmiş ülkeyiz. Ama bugün onların dünya çapında 3 markası var bizim yok. Bugün araba yapalım mı diye tartışıyorlar. Biz o treni kaçırdık” dedi.

“SİYASAL ENDEKSLİ BİR ADALET, ADALET DEĞİLDİR”
Güçlü bir demokrasi için yargı bağımsızlığının önemine işaret eden Kılıçdaroğlu "Ne diyor bir bilge, adalet kutup yıldızı gibidir. Yerinde sabit durur, bütün kainat onun etrafında döner' adalet budur. Eğer bir insanda adalet duygusu zedelenirse, orada devlet de yoktur. Yargının tarafsız ve bağımsız olması lazım. Adaletin olmadığı bir yerde, bunların hiçbirisi olmaz arkadaşlar. Peki bugün Türkiye'de yargı bağımsız mı? Hayır. Tarafsız mı? Kocaman bir hayır. Cübbeyi hakim niye giyer? Neden önünde düğme yoktur? Hakim kimsenin önünde eğilmez, önünde önünü iliklemez. Çünkü o adalet dağıtıyor. Onun dağıttığı adalete hepimiz güveneceğiz. Ama siyasal endeksli bir adalet, adalet değildir. Sosyal demokrat bir partinin genel başkanı olarak söylüyorum. 'Şu hakim sosyal demokrat' dendiği zaman benim ağırıma gider. O hakim, dünya görüşü ne olursa olsun ben onu hakim olarak görmek isterim, yargıç olarak görmek isterim. Adalet dağıtan birisi olarak görmek isterim" dedi.

“TÜRKİYE’DE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ SORUNU VAR”
Türkiye'de ciddi bir medya özgürlüğü sorunu bulduğunu belirten CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Ben basına karşı hiçbir ayrım yapmıyorum.  Bizi de eleştiren gazeteler var. Hiçbir zaman aman şunlar yazdı, bunları derhal kapatalım diye bir düşünce asla aklımdan geçmez, çünkü siyasete yani ülkeyi yönetenlerin ihtiyaç duyduğu şey alkış değil, ihtiyaç duyduğu şey sağlıklı eleştiridir” dedi.

“CUMHURİYET TARİHİNİN EN DERİN KRİZLERİNDEN BİRİNİ YAŞIYORUZ”
Türkiye’nin mevcut dış politikasının ülkeyi felakete götürdüğünü belirten Kılıçdaroğlu, “Ülkelerin dış politikası karşılıklı çıkarlar üzerine kurulmalıdır. Fevri bir dış politika olmaz. Durup dururken Suriye’nin işine neden karıştık. Ne çıkarımız vardı? Türkiye terör ithal eden bir ülke haline geldi. IŞID’e Türkiye’den 70 ilden katılım var. Türkiye’nin dış politikasının 180 derece değişmesi gerekiyor. Bu dış politika ülkeye felaket getirir. Türkiye’nin dış politikasını CHP dışında kimse değiştiremez. Şuanda Cumhuriyet tarihinin en derin krizlerinden birini yaşıyoruz. Bu sorun sadece CHP’nin sorunu değil hepimizin sorunu” dedi.

“İLK 4 MADDE KIRMIZI ÇİZGİMİZ”
Yeni Anayasa tartışmaları hakkında da açıklamalarda bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ilk dört maddenin kırmızı çizgileri olduğunu vurguladı. Anayasa’nın bazı maddelerinin değişmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Bu Anayasa basın hürdür diyor. Peki basın hür mü? Anayasa’da hiçbir makam yargıya emir veremez yazıyor, ama uygulanıyor mu? Bizimde Anayasa’da değişmesini istediğimiz noktalar var. Mesela YÖK’ün kalkması gerekiyor. Hükümet yeni bir Anayasa yazacağız dedi, bizde ilk 4 maddeden ödün vermeyeceğimizi belirttik. Anayasa’nın ilk maddesinde “ Türkiye devleti cumhuriyettir” yazıyor bunu mu değiştirmek istiyorlar. Onlar ikinci madde de yer alan cumhuriyetin nitelikleri arasında yer alan Atatürk Milliyetçiliğini değiştirmek istiyorlar. Laikliğe mi karşılar. Soruyorum ilk 4 madde de neyi değiştirmek istiyorsunuz. 140 yıllık parlamenter sistem deneyimimiz var. Şimdi bir kişi istiyor diye parlamenter sistemi değiştireceğiz. Şuanda Türkiye yönetilmiyor, bir yerlere savruluyor” ifadeleri ile açıklamalarını tamamladı.

VELİMEŞE’DE BOZA MOLASI
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından büyük Trakya buluşması sona erdi. Kılıçdaroğlu programın sona ermesinin ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 ilçe 11 okul projesi kapsamında Çerkezköy’e yapılacak okulun temel atma törenine katılmak üzere Çerkezköy’e hareket etti.  Kurmayları ile birlikte Çerkezköy’e doğru hareket eden Kılıçdaroğlu Velimeşe’de boza molası verdi. Velimeşe’de boza molası veren Kılıçdaroğlu Velimeşeli vatandaşlar sohbet etti. Bozacıda vatandaşlarla sohbet eden Kılıçdaroğlu kısa ziyaretin ardından Çerkezköy’e geçti.

OKULUN TEMELİ HEP BİRLİKTE ATILDI
Kısa Velimeşe ziyaretinin ardından Çerkezköy’e gelen Kılıçdaroğlu Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan okulun temel atma törenine katıldı. Törende kısa bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın yapması gereken yatırım çocuklarımızı düşündüğümüz için, evlatlarımızı düşündüğümüz için, onların anne ve babalarını düşündüğümüz için biz yerine getiriyoruz. Çünkü biz sosyal demokratız, çünkü biz insanımızı seviyoruz. Genç ve yetenekli bir Belediye Başkanınız var ve aynı zamanda yakışıklı bir Belediye Başkanınız var. Size iyi hizmet ediyor değil mi? Siz onu seviyorsunuz, biz de onu çok seviyoruz. Büyükşehir belediye Başkanımızı ve diğer Belediye Başkanlarımızı da seviyoruz. Emin olun Tekirdağ mahallesi ne olursa olsun, ilçesi ne olursa olsun Türkiye’nin yıldızı yapmaya kararlıyız. Hepinize en içten selam ve saygılarımı sunuyorum. Hayırlı olsun” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’un konuşmasının ardından 21 derslikli okulun temeli törene katılan konukların katılımı ile atıldı.

 

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
 
Etiketler:
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 27.04.2024
Bugün
11 - 18
Pazar
10 - 19
Pazartesi
12 - 17
Tekirdağ

Güncelleme: 27.04.2024
İmsak
17 Şevval 1445
Sabah
04:31
Öğle
06:08
İkindi
13:13
Akşam
17:01
Yatsı
20:08
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
90
77
1
3
29
33
2
Fenerbahçe
86
87
1
5
27
33
3
Trabzonspor
55
56
12
4
17
33
4
Beşiktaş
51
44
12
6
15
33
5
Başakşehir
49
44
12
7
14
33
6
Rizespor
48
43
13
6
14
33
7
Kasımpasa
46
55
13
7
13
33
8
Alanyaspor
45
43
10
12
11
33
9
Sivasspor
45
40
10
12
11
33
10
Antalyaspor
45
38
10
12
11
33
11
A.Demirspor
41
49
10
14
9
33
12
Samsunspor
39
37
14
9
10
33
13
Ankaragücü
37
40
12
13
8
33
14
Kayserispor
37
37
13
10
10
33
15
Konyaspor
36
34
13
12
8
33
16
Gaziantep FK
34
37
17
7
9
33
17
Hatayspor
33
37
14
12
7
33
18
Karagümrük
33
37
16
9
8
33
19
Pendikspor
30
37
17
9
7
33
20
İstanbulspor
16
26
22
7
4
33
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı