301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
24 Eylül 2009 - Perşembe 19:38 Bu haber 1725 kez okundu
 
Kimi Genç Kızlarımız, Hiç de Masum Değil !
Köşe Yazıları Haberi


Hatırlayacağınız üzere, geçtiğimiz Mart Ayı’nın başında, İstanbul-Etiler’deki bir çöp kutusunun içinde, bir genç kızın parçalanmış ve başı gövdesinden ayrılmış cesedi bulundu. Bir lisenin son sınıfında okuyan 17 yaşındaki bu genç kız, İstanbul’un tanınmış ailelerinden birinin oğlu ile arkadaşlık kurmuş ve okul dışındaki zamanını, hep bu gençle geçiriyormuş.

       Arkadaşı da kendisi gibi lise öğrencisi olan bu genç kıza, verilmiş bir evlilik sözü olmamasına rağmen,  onlar her türlü birlikteliklerini ailelerinin de bilgileri dahilinde sürdürmüşler.

       Ve bir gün kıskançlık ya da kızın ret cevabı üzerine, malum cinayet işleniyor. Hem de genç kız, hunharca öldürülüp parçalandıktan sonra, cesedi bir çöp kutusuna atılıyor.

         Cinayeti, kızın erkek arkadaşının işlediği, ailesinin de buna yardımcı olduğu ve  katil genci sakladığı, kuşku götürmeyen iddialar arasında. Çünkü, zanlı genç ortadan kaybolduğu gibi, gencin anne-babasının üzerinde kan izleri bulunuyor ve baba tutuklanıyor.

          Olayın oluş şekli ve hukuki yanı, artık adaleti ilgilendiriyor. Bizi ve kamuoyunu ilgilendiren ve herkese ibret olması gereken yanına gelince bu olay, toplumdaki ahlak anlayışının giderek yozlaştığının, çok önemli bir kanıtıdır. Henüz buluğ çağındaki kızlarına, ailelerin gösterdiği hoş görü ve daha sonra yaşanan pişmanlıklar, tam bir ibret belgesidir. Bütün bunlara rağmen, yapılan bu yanlışların bir türlü düzeltilememesi, artık hepimizi düşündürmesi gerekiyor.

                       KIZ -ERKEK İLİŞKİLERİ,  İYİCE YOZLAŞTI

        Son 20 yıl içinde, ülkemizdeki kadın-erkek ilişkilerinde ve daha çok genç kız ve genç erkeklerin ilişkilerinde, büyük bir bozulma ve çözülme var. Buna, eski tabirle tam bir “tefessüh”, yani kokuşma da diyebiliriz. Yurt içi ve yurt dışı ulaşım ve iletişim imkanlarının artması, insanlar arasındaki ekonomik dengesizlikler, Müslüman olmayan ülkelerdeki çarpık aile ilişkilerinin örnek alınması, bizim ahlaki değerlerimizi de ters-yüz etti.

        Namus anlayışımızı da değiştiren bu  çarpık ilişkiler, Türk toplumunda  ne yazık ki  hoşgörüyle karşılanmaya başladı. Bu anlayışa adeta gönüllü katılan kimi ana-babalar, çocukları üzerindeki denetimi, iyice elden kaçırdılar. Kolayca istismar edilen cinsel özgürlük anlayışı da topluma egemen olmaya başlayınca, “ayıp” kavramı yavaş yavaş  ortadan kalktı. Ve, eskiden namus uğruna işlenen cinayetlerin yerini, artık hoşgörü ve serbestliğin sebep olduğu cinayetler almaya başladı.

                        GÖZÜMLE  GÖRDÜĞÜM  REZİLLİKLER

        İstanbul Milli Eğitim Müdürü iken, bazı öğrencilerin barlara gittiklerine ve uyuşturucu kullandıklarına dair söylentiler basında haber olunca bir akşam, lüks semtlerdeki barları dolaşmak istedim.

        Bir deri ceket giyip, başıma da bir kasket taktıktan sonra, birilerini arıyormuş gibi önce Etilerdeki barları dolaştım. Hemen hepsinde müşterilerin çoğunluğu, 15-20 yaş arasında ve öğrenci konumundaki gençlerdi. Kızlı-erkekli gençler, loş ışıkların altında birbirine sarılmış, kucak kucağa ve adeta sızmış durumdaydılar.

         Barları, denetleme gibi bir yetkim yoktu. Nitekim, bar sahiplerine herhangi bir ikazım olmadı. Çünkü onlar, kazançlarının peşindeydi. Okulların da, öğrencilere okulda yapacakları telkinlerden başka, okul dışında yapabilecekleri bir şey yoktu. Durumu, Emniyete bildirdim. Emniyet yetkilileri, bu durumu bildiklerini, dikkatle takip edip, bar sahiplerini uyardıklarını ve 18 yaşın altındaki gençleri kabul edenler hakkında yasal işlem yaptıklarını söyledikleri halde, ne yazık ki zaman içinde fazlaca bir şeyin değişmediğini gördüm.

                KIZ ÇOCUĞU OLAN ANA-BABALAR,  SÖZÜM SİZE

        Özellikle kız çocuğu olan kimi ana-babaları, bu pencereden uyarıyorum. Kız çocuklarınızla, gerektiği gibi ve yeteri kadar ilgilenmiyorsunuz. Kimlerle arkadaşlık ettiklerini araştırmıyor ve sormuyorsunuz. Okul çıkışlarında ve hafta sonlarında kimlerle ve nerelerde dolaştıklarını bilmiyorsunuz.

        Adına “flört” denilen kız-erkek arkadaşlığı, bizim toplumumuzda yanlış algılanıyor ve suiistimal ediliyor. Bu arkadaşlığı ileri götüren ve böylece evlilikte aranan bazı değerlerini kaybeden genç kızlara, o sebeple “masum” demek mümkün olmuyor. İyi biliniz ki, kimi genç kızların yaptığı bu hatada, ana-babalarının da payı pek büyüktür.

        Gençlik dürtüleri ve heyecanları, gençlere ne yazık ki bu hataları yaptırıyor. Bunu önlemenin çaresi, özellikle kız çocuklarına telkinde bulunmak ve onları takip etmekle mümkün olacaktır.

        Etilerde, parçalanmış cesedi çöp kutusunda bulunan genç kız için İstanbul Emniyet Müdürü’nün söylediği, “Kızlarını takip etselerdi.” sözünde, haklılık vardır.

               SARAY İÇİN DE, BURADAN DİKKAT ÇEKİYORUM !..

     İki yıl önce İlçemiz Ayaspaşa Camii’nin İmam-Hatibi bana aynen,  “Bazı günler Sabah Namazına gelirken, Cami bahçesinde bazı genç kız ve erkekleri uygun olmayan durumlarda görüyorum. Bu durumu, acaba köşenizde dile getirir misiniz?” deyince, cevabım şöyle olmuştu. “Böyle bir iddiayı, gözümle görmeden yazamam.”

       Ve, geçtiğimiz Pazartesi günü hem de güpe gündüz, İlçemiz Meslek Yüksek Okulu ile yanındaki  binanın aralığında bir genç kızla erkek arkadaşını görünce, doğrusu gözlerime inanamadım ve irkildim. Meğer, Ayaspaşa Camii İmam Hatibi çok haklıymış.

        Neyi, nasıl gördüğümü burada anlatamam, siz tahmin ediniz. Arabamı, yakınlarına park edip, gençleri  dikkatle ve uzunca bir süre izledikten sonra, genç kızın Meslek Yüksek Okuluna girdiğini, delikanlının ise, sokak arasında kaybolduğunu gördüm.

       Barda gördüğüm öğrencilere nasıl bir şey yapamadı isem, Meslek Yüksek Okulu yönetiminin de, bu konuda herhangi bir şey yapabileceğini pek düşünemiyorum. O halde, ne yapmak lazımdı?

       Tabii ki, bu gençlere ve özellikle genç kızlara,  yakınları ve aileleri tarafından yapılacak ciddi telkinlerin yanı sıra,   çevrenin de bir tepkisi olmalıydı ve olmalıdır.

        Mesela, Yüksek Okulun değerli Müdürü Doç.Dr.Murat Deveci’nin, bu konuda okul yönetimi olarak, yine de bazı yapabileceklerinin olabileceğini düşünmek istiyorum. Sayın Müdürün, eğer konuyla ilgili daha önce alınmış tedbirleri varsa, iletmesi halinde, kamuoyunu bilgilendirme bakımından bu sütunlarda yer verebilirim.                          

                                            ***

        Sevgili okurlar;  hiç kimsenin namus bekçiliğini yapmak gibi bir düşüncem yoktur. Gençlerin, mutlu evliliklerini gölgeleyen, toplumun ahlak anlayışını yozlaştıran ve gençleri cinayet işlemeye kadar götüren bu çarpık ilişkileri, Türk toplumu kabul edemez ve etmemelidir. İşte, ben onu anlatmaya çalışıyorum.

       Bu tür anlayış ve davranışlar, yüce dinimize de aykırıdır. “Kızını dövmeyen, dizini döver.” sözü boşuna söylenmemiştir. Ve bu söz, ana-babalar içindir. Bu gençler, nasıl ki kendi aile bireylerinin iffetine göz dikenleri hoş görmüyorsa, başkalarının iffetine de saygılı olmak zorundadırlar.

        Son sözüm, genç kızlarımızadır. Bir genç kız isterse, bir Ordu askerin içinde bile, namusunu pekala koruyabilir. Erkeklerin her sözünü doğru sanmayın. Çoğu, sizi kandırmak ve elde etmek içindir. Daha ne diyeyim ki?

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
 
Etiketler:
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 28.04.2024
Bugün
10 - 17
Pazartesi
13 - 14
Salı
13 - 14
Tekirdağ

Güncelleme: 27.04.2024
İmsak
17 Şevval 1445
Sabah
04:31
Öğle
06:08
İkindi
13:13
Akşam
17:01
Yatsı
20:08
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
93
80
1
3
30
34
2
Fenerbahçe
86
87
1
5
27
33
3
Trabzonspor
55
56
12
4
17
33
4
Beşiktaş
51
44
12
6
15
33
5
Başakşehir
49
44
12
7
14
33
6
Rizespor
48
43
13
6
14
33
7
Kasımpasa
46
55
13
7
13
33
8
Alanyaspor
45
43
10
12
11
33
9
Sivasspor
45
40
10
12
11
33
10
Antalyaspor
45
38
10
12
11
33
11
A.Demirspor
41
49
11
14
9
34
12
Samsunspor
39
37
14
9
10
33
13
Ankaragücü
37
40
12
13
8
33
14
Kayserispor
37
37
13
10
10
33
15
Konyaspor
36
34
13
12
8
33
16
Gaziantep FK
34
37
17
7
9
33
17
Hatayspor
33
37
14
12
7
33
18
Karagümrük
33
37
16
9
8
33
19
Pendikspor
30
37
17
9
7
33
20
İstanbulspor
16
26
22
7
4
33
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı