301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
05 Haziran 2010 - Cumartesi 11:48 Bu haber 1188 kez okundu
 
Kılıçdaroğlu Kılıçları Çekti
SARAY Haberi


Trakya gezisine çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin seçim sathına girdiğini vurgulayarak, "Size hesap vermekten çekinmeyen insanları milletvekili adayı göstereceğimize namusum üzerine söz veriyorum." dedi. CHP'nin iktidara gelmesi halinde işsizliğe son verip, her vatandaşın geleceği güvence altına alınacağı, belirten Kılıçdaroğlu "Fakirlik edebiyatı yapıp zengin olanlara dikkat edin." dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Trakya çıkarması kapsamında Çorlu, Çerkezköy, Büyükyoncalı ve son olarak Saray'a gelerek vatandaşlara seslendi.

KILIÇDAROĞLU SARAY'A GELDİ

      Cuma günü saat 12.00'da, önce Çorlu, Çerkezköy, Büyükyoncalı ve ardından Saray'a gelen Kemal Kılıçdaroğlu'na Genel Başkan Yardımcıları Hakkı Suha Okay ve Umut Oran, Tekirdağ Milletvekilleri Faik Öztrak ve Enis Tütüncü, Edirne Milletvekilleri Bilgin Paçarız, Rasim Çakır, Kırklareli Milletvekilleri Turgut Dibek ve Tansel Barış, Bursa Milletvekili Kemal Demirel, İstanbul Milletvekili Çetin Sosyal, Parti Meclis Üyeleri Hikmet Çelik, Sait Korkmaz Karaca, Faruk Demir'in dışında CHP Tekirdağ İl Başkanı Kadir Albayrak, il yönetim kurulu üyeleri, CHP Tekirdağ İl Genel Meclis Üyeleri, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysal, İl Yönetim Kurulu Adem Işık, Büyükyoncalı Belediye Başkanı Necati Sezer ,Çorlu İlçe Yönetimi, Çerkezköy, Kızılpınar, Büyükyoncalı ve Veliköy belediye meclis üyeleri, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Erdinç Turan ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, belde teşkilat başkanları ve belde yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.

VATANDAŞLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

     Kemal Kılıçdaroğlu'na vatandaşlar yoğun ilgi göstererek, "Başbakan Kemal" sloganları ile meydanı inlettiler. Atatürk Anıtı  önüne parti otobüsü ile birlikte gelen Kılıçdaroğlu parti milletvekilleri ve parti meclis üyelerinin tanıtılmasının ardından mikrofona gelen Kılıçdaroğlu, Başbakan'a yüklendi.

'BAŞBAKAN KEMAL' SLOGANLARI EŞLİĞİNDE MİKROFONA GELDİ

     Tanıtımın yapılmasının ardından Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında Tekirdağ Milletvekilleri Faik Öztrak, Enis Tütüncü İl Başkanı Kemal Albayrak ile CHP Saray İlçe Başkanı Ali Osman Yaşar ve Belediye Başkanı Nazmi Çoban kaldı. 'Başbakan Kemal' sloganları eşliğinde vatandaşları selamlayan Kemal Kılıçdaroğlu 'Artık yalana ve talana son vermeye, kul hakkı yememeye hazır mısınız?' diyerek 'Hepinizi kucaklayacağız, hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Beraber olacağız. Birlik olacağız, dirlik içinde olacağız. Parlamentoya halka hesap vermeyi görev bilen, namuslu milletvekillerini taşıyacağız.'' diye konuştu.

'ŞEFFAF OLACAĞIZ'

      İktidara geldiklerinde şeffaf olacaklarını belirten Kılıçdaroğlu ''Bu ülkede her aldınığın malzemenin vergisini verirsiniz; bez alırsınız vergi verirsiniz. Hanımlar bulaşık yıkar; vergi verir. Çocuklar telefonla konuşur; vergi verir. Hayatın her alanında vergi veririz. Sizden toplanan vergilerin hakkını hesabını size veren siyasetçi oldu mu? Ama biz; her toplanan kuruşun hesabını bu millete vermeye namusumuz üzerine, şerefimiz üzerine söz veriyoruz.'' dedi.

'KİMSE AÇ VE AÇIKTA KALMAYACAK'

     Türk ekonomisinin dünyanın en büyük ekonomilerinden birisi olmasına rağmen insanların aç yattıklarını belirterek sözlerini sürdüren Kılıçdaroğlu ''Bu ülkede insanların yoksulluğunu siyasete alet edenler var, bu ülkede insanların onurunu ayaklar altına alanlar var. Yatağa aç giren çocuk da bizim çocuğumuz; yoksul vatandaşımız da bizim vatandaşımızdır. Tek hedefimiz; aç ve açıkta bir tek Allah'ın kulunu bırakmamaktır.'' ifadelerine yer verdi.


ÇERKEZKÖY'DE YAPILAN KONUŞMADAN BİR BÖLÜMÜ

      Birileri inançlar ve kimlik üzerinde siyaset yaparak, vatandaşın kafasını karıştırdığı gibi bir de mide bulandırıcık sözler sarfediliyor.
    İnançlar ve kimlikler üzerinden siyaset yapmanın yanlış olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu ''Her inanç, etnik kimlik başımızın üzerindedir. İnançlar ve etnik kimlikler siyasetin konusu olamaz. Çünkü bunu değiştiremezsiniz, siyasetin konusu başka bir şeydir. Eğer Türkiye Cumhuriyeti'nde bir tek yurttaş bile 'ben ibadetimi istediğim gibi yapamıyorum; bana engel çıkarmak istiyorlar' derse ben Kemal Kılıçdaroğlu olarak O'nun peşine düşeceğim; O'nun inancını yerine getirmesi için her türlü çabayı göstereceğim. İnançlara saygı ise sonuna kadar saygılı olacağız. Bizim anne ve babamız belirleme hakkımız var mı? Yoksa nasıl oluyor da etnik kimlik siyasetin konusu oluyor. Vatandaşın iş sorunu, aş sorunu memlekette yolsuzluk var. Talan düzeni var; kul hakkı yiyip de Müslüman geçinenler var. Bunlara da hesap soracağız'' ifadelerini kullandı.

BAŞBAKAN'A YÜKLENDİ

İsim vermeden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklenen Kılıçdaroğlu ''Siyasette zenginleşmeyeceğiz. Havuzlu villalarda oturmayacağız. Çünkü siyaset halka hizmettir. Halka hizmet edeceksiniz, zenginleşmeyeceksiniz. Siz de akrabanız da yedi sülaleniz de zenginleşmeyecek. Siyaset halka hizmet için yapacaksınız'' diye konuştu.

'AKP SANDIKTA HESAP VERECEK'

       AK Parti'nin sandıkta hesap vereceğini söyleyen Kılıçdaroğlu bunun da yolunun halktan geçtiğini vurguladı. 'Bu ülkede din iman edebiyatı yapıp, zengin olanları unutmayın. Bunun hesabını sormayacak mısınız?' diyerek sözlerini sürdüren Kılıçdaroğlu ''Halkı aldatmayacaksınız, doğruları söyleyeceksiniz. Zenginleşmeyeceksiniz; kul halkı yemeyeceksiniz, hırsızlık yapmayacaksınız.      Hesap vereceksiniz; işte Türkiye ancak düzlüğe çıkar.'' ifadelerine yer verdi.
     Kılıçdaroğlu kendini dinleyenlere 'Yolsuzluktan hepimiz şikayetçiyiz; ama nasıl oluyorsa hem şikayetçi oluyoruz hem de yolsuzluk yapanları başımızın üzerine çıkarıyoruz.' sorusunu sorarak şunları söyledi: ''Bizim inançlarımızla, etnik kimliklerimizle oynandığı için hep beraber bu mücadeleyi yapacağız. Ayrılık yapmayacağız. Ayrı düşersek kurdun kuzuyu kaptığı gibi sizi de kaparlar. Bir süre sonra da onların elleri sizlerin cebinde olur. Bu tabloya izin verecek misiniz?
     'Başbakan Kemal' sloganına da değinen Kılıçdaroğlu sözü seçimlere getirdi. 'Seçimler gelecek; sandık ortaya koyulacak. Süleyman siz olacaksınız; mühür de sizde olacak' diyen Kılıçdaroğlu 'Süleyman haktan yana mührünü kullanırdı; yetim hakkını yemeyenlerden yana mührünü kullanırdı; buna hazır mısınız. Bizler sandığa gitmeyenlere de ulaşacağız, onları da ikna edeceğiz' ifadelerini kullandı.

'EN BÜYÜK GÜVENCEMİZ SİZ OLACAKSINIZ'

     En büyük güvencelerinin halk olduğunu belirten Kemal Kılıçdaroğlu 'İlk sözümüz halktı son sözümü de halk olacak. En büyük güvencemiz sizlersiniz. Soyula soyula perişan oldunuz. Birileri köşeyi döndü; siz batıyorsunuz. Ama bizim içimiz yanıyor. Şu memlekette yolsuzluk yapmayacak, vatandaşa hesap verecek, namuslu insanları göreve getirin. Sizden bunu bekliyoruz. Bizler bu ülkede aç yatmayacak, gelecek kaygısı taşımayacak kişi kalmayana kadar sizinle olacağız' dedi.

15 DAKİKALIK ÇAY MOLASI VERİLDİ

    Kılıçdaroğlu,  Atatürk Anıtı'nın önündeki konuşmasının ardından belediyeye geçerek 15 dakikalık bir çay molası vererek, Saray'dan ayrıldı.
    Belediye Başkanı Nazmi Çoban, kısa bir konuşma yaparak, "Beş dönemdir Saray'da Cumhuriyet Halk Partisi iktidardadır. Bu iktidarlığın devamı bu sefer Türkiye'de iktidar olacağız" dedi.
    Yaklaşık 30 dakika kürsüde kalan Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasını tamamlamasının ardından Saray'dan ayrıldı. Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet ardından Tekirdağ'a hareket etti.

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
 
Etiketler:
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 28.04.2024
Bugün
10 - 17
Pazartesi
13 - 14
Salı
13 - 14
Tekirdağ

Güncelleme: 27.04.2024
İmsak
17 Şevval 1445
Sabah
04:31
Öğle
06:08
İkindi
13:13
Akşam
17:01
Yatsı
20:08
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
93
80
1
3
30
34
2
Fenerbahçe
86
87
1
5
27
33
3
Trabzonspor
55
56
12
4
17
33
4
Beşiktaş
51
44
12
6
15
33
5
Başakşehir
49
44
12
7
14
33
6
Rizespor
48
43
13
6
14
33
7
Kasımpasa
46
55
13
7
13
33
8
Alanyaspor
45
43
10
12
11
33
9
Sivasspor
45
40
10
12
11
33
10
Antalyaspor
45
38
10
12
11
33
11
A.Demirspor
41
49
11
14
9
34
12
Samsunspor
39
37
14
9
10
33
13
Ankaragücü
37
40
12
13
8
33
14
Kayserispor
37
37
13
10
10
33
15
Konyaspor
36
34
13
12
8
33
16
Gaziantep FK
34
37
17
7
9
33
17
Hatayspor
33
37
14
12
7
33
18
Karagümrük
33
37
16
9
8
33
19
Pendikspor
30
37
17
9
7
33
20
İstanbulspor
16
26
22
7
4
33
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı