301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
14 Ağustos 2014 - Perşembe 22:19 Bu haber 890 kez okundu
 
Müftü Şamat'a Veda Yemeği Düzenlendi
SARAY Haberi


Saray ilçesinden İstanbul Arnavutköy ilçesine tayini çıkan Müftü Bahri Şamat için Filiz Et Mangal'da veda yemeği düzenlendi. Saray din görevlileri ve dostları tarafından düzenlenen veda yemeğinde hüzün vardı. Çarşamba günü akşamı Filiz Et Mangal'da İlçe Müftüsü Bahri Şamat'a düzenlenen veda yemeği büyük ilgi gördü.

İlçe Müftüsü Bahri Şamat, yaklaşık 6 yıldır Saray'da müftülük görevinde bulunuyordu. Bu süre içerisinde ilçemizde halkla bütünleşmeye önem veren, birlik ve beraberlik içinde yaşama kültürünü yaymayı hedefleyen Şamat, ilçemizde toplumun tüm kesimine aynı gözle bakan bir din adamı olarak biliniyordu.

PLAKET VE HEDİYELER VERİLDİ
Din görevlileri ve Müftü Şamat'ın dostları tarafından düzenlenen veda yemeğinde İlçe Müftüsü Bahri Şamat'a  plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi.
Yemek organizasyonunu tertipleyen Saray Müftülüğü personelinden Fehmi Çüren, "Öncelikle organizasyonu yapan başta Sayın Kaymakamımız ve siz değerli dostlarımıza hoş geldiniz diyorum. İlçe Emniyet Müdürümüz, esnaf arkadaşlarımız, Milli Eğitim Müdürümüz ve orada çalışan arkadaşlarımız, siyasi parti temsilcilerimiz, jandarma bölük komutanımız, din görevlilerimiz, kuran kursu çalışanlarımız, Maliye çalışanlarımız, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çalışanlarımız, Sosyal Yardımlaşma Derneği üyelerimiz ve birçok arkadaşımız buradalar. Kendilerine programımıza katıldıkları için teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
Çüren'in ardından din görevlileri adına konuşma yapan Büyükyoncalı  Merkez Cami İmamı Yavuz Selim Çoban, Şamat'ın ilçemiz halkına olan hizmetlerine değindi.

"BİZ ONDAN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİK"
Merkez Cami İmamı Çoban, "Bize birlik olmanın, beraber olmanın, kardeş olmanın vermiş olduğu hak ile buradayız. Hocamızdan almış olduğumuz tecrübe, bilgi birikimi ve ahlaki değerler bizi buraya topladı. Hocamız buraya gelmiş olduğu günden itibaren bizlere kardeş olmayı, cemaatimizle iç içe olmayı, din anlayışının sadece cami ile değil cemaatle ve cemaati dışarıdakilerle birlikte oluşturmayı ve insan odaklı hizmet yapmayı bizlere telkinde bulundu. Biz ondan çok şey öğrendik. Güler yüzlü olmayı, samimi olmayı, ahlaki erdemlere sahip olmayı öğrendik. O, hizmet  anlayışıyla bizlere örnek oldu. Bir merkezde ve bir de Göçerler Mahallemizde bulunan Kur'an Kursu sayısı 10 küsurlara kadar çıkarıldı. Bu da yetmedi cami merkezli Kur'an eğitimlerine bizler teşvik edildik ve akşam kursları düzenlendi. Müftümüz önderliğinde Müftülük personelimiz, cemaatimize daha düzgün Kuran-ı Kerim okumayı ve yaptıkları ibadetlerinde sağlam bir güvende bulunmalarını tavsiye ettiler. Biz de bu yolda çalışma gayretinde olduk.

BÖYLE BİR AMİRLE ÇALIŞMAK HERKESE NASİP OLMUYOR
Biz hocamızla bir amir memur ilişkisi içinde değil bir ağabey kardeş ilişkisi içinde olduk. Kendilerinden Allah razı olsun diyoruz. Buradan ayrılmaları bizleri hüzünlendirse de gideceği yerdeki yeni çalışma arkadaşlarını  sevindirecek. Çünkü böyle bir amirle çalışmak herkese nasip olmuyor. Program sonunda İlçe Müftümüze plaket ve hediyeler takdim edilecektir. Hediyelerimiz programımıza katılan herkesin katkıları sonucu alınmıştır. Bizler din görevlileri olarak hocamıza hakkımızı helal ediyoruz. Hocamızın da bizlere hakkını helal etmesini arzu ediyoruz. Çok teşekkür ediyoruz sağ olun var olun" dedi.

MÜDÜR SUNAY YILMAZ  SÖZ ALDI
Veda yemeğinde İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Sunay Yılmaz da söz alarak Müftü Bahri Şamat'a en çok teşekkür etmesi gereken kişilerden biri olduğunu söyledi. Yılmaz, "Sayın Müftümüze en çok teşekkür etmesi gereken kişi benim. Neden derseniz, iki yıl önce 2012 yılının sıcak bir gününde Saray İmam Hatip Ortaokulu'nun açılmasına karar verildi. Bize 50 yıllık güzel bir okul bıraktılar. Saray'ın en eski okullarından biri olan bu okulun gerek düzenlenmesinde gerekse öğrenci kaydında çok ciddi desteği oldu Sayın Müftümüzün. Çünkü diğer çevre illerde gördüğümüz kadarıyla  bazı müftü kardeşlerimiz imam hatip okullarının yanına bile yaklaşamazken sağ olsun müftümüz bize personeli ile yardımcı oldu. Hem öğrenci bulunmasında hem de köyleri tek tek dolaşarak 80 öğrenci kayıt etmemizde en çok katkısı bulunan kişidir. Geri dönüp baktığımızda hiç bir iş yapmamış olsa bile, ki ilçemize hizmetleri çoktur, Saray İmam Hatip Ortaokulu'nun ilk harcını koyan kişi olması benim için yeterlidir. Allah kendisine bundan sonraki görev yerinde de huzur, mutluluk ve başarılar ihsan etsin" şeklinde konuştu.
Müdür Yılmaz, ardından mikrofonu emekli din görevlileri adına konuşma yapmak üzere emekli Müftü İsmail  Gezer'e verdi.

GEZER: HİÇ KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEDİ
Gezer, "Bir taraftan sevinçliyiz bir taraftan da hüzünlüyüz. Çünkü değerli müftümüz burada hiç kimseyi ötekileştirmeden, hiç kimseyi hor görmeden, herkesi kucaklayarak din hizmetlerinde zirveye taşırcasına hizmet verdi. 30 senelik emeklilik sürecim boyunca bir çok müftü arkadaşımız geldi geçti.  Ama şu anda  uğurlamak üzere olduğumuz Sayın Müftümüz gibi insanları kucaklayan kimse gelmedi. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum" diye konuştu.

GÜRKAN KESİM ESNAF ADINA SÖZ ALDI
Saray esnafı adına kısa bir konuşma gerçekleştiren Belediye  Meclis Üyesi Gürkan Kesim, "Çeşitli projelerde Müftümüz ile birlikte çalışmaktan mutluluk duyduk. Kendisini hiç unutmayacağız. Sayın Müftümüz Bahri Şamat'a bundan sonraki hayatında mutluluklar diliyoruz" dedi.

BALCI: FİKİRLERİYLE BİZE ÇOK YARDIMCI OLDU
İlçemiz Nüfus Müdürü Ünsal  Balcı, "Sayın Müftümüzle 6 yıl boyunca beraber görev yaptık. Bize fikirleriyle çok yardımcı oldu. Ona ne kadar teşekkür etsek azdır. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum" dedi.

BAŞKAN ÇOBAN TEŞEKKÜR ETTİ
Belediye Başkanı Nazmi Çoban, "Sayın Müftümüz çalışmalarımızda bize yol gösterdi, bize çalışmalarımızda destek verdi. Saray'a katkılarından dolayı belediye başkanı olarak kendisine teşekkür ediyorum. Saray halkı olarak müftümüze hakkımızı helal ediyoruz. Bahri hocamız gitse de Saray halkı onu asla unutmayacaktır.Yeni görev yerinde kendisine başarılar diliyorum ve bizleri unutmamasını istiyorum" şeklinde konuştu.

"OLDUKÇA BAŞARILI BİR GÖREV DÖNEMİ GEÇİRDİ"
Müftü Şamat'ın ilçede saygıyla, sempatiyle ve iyilikle anılacak bir iz bıraktığını söyleyen Saray Kaymakamı Hüseyin Öner, "İlçe Müftümüz Bahri Şamat'ın İstanbul Arnavutköy'e tayini çıktığı için aramızdan ayrılıyor. Onu uğurlamak üzere bir araya geldik. Hayatımda ilk defa aynı kişiyi ikinci defa uğurlamak zorunda kalıyorum. Sayın Müftümüz Bahri Şamat ile daha önce Balıkesir'in Marmara Adasında 1 yıl beraber çalıştık. Sonra da Saray'da beraber çalışma fırsatı yakaladık. İnşallah Arnavutköy'de de yakalarız kendisini. Müftü Bey oldukça başarılı bir görev dönemi geçirdi. Hem dini hizmetlerin ifasında hem de camilerimizin fiziki imkanlarının geliştirilmesi hususunda önemli başarıları oldu. Müftümüze yeni görevinde başarılar diliyorum. İlçemizde gerçekleştirdiği başarılı hizmetlerin ve kurduğu güzel samimi ilişkilerin anısına kendisine hediye ve plaket takdim etmek edeceğim" dedi.

"6 SENEMİ BURADA GEÇİRMEKTEN OLDUKÇA MUTLUYUM"
Yapılan konuşmaların ardından söz alan Müftü Bahri Şamat, Müftülük tarafından ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, veda yemeğine katılan herkesten helallik istedi. Şamat, "Benim gibi aciz bir kuluna böyle dostlar kazandırdığı için Allah'ıma şükürler olsun. 31 Ekim 2008 yılından bu yana yaklaşık 6 senedir Saray'da görev yapmaktayım. 6 senemi burada geçirmekten oldukça mutluyum. Benim de  diğer kamu görevlileri gibi rotasyon uygulaması çerçevesinde tayinim çıktı. Bu kadar dostu bir arada görmüşken acaba gitmesem mi diye düşünmedim değil. Arkadaşlardan ayrılmak zor, veda etmek zor ama her şeyin bir sonu var. Ben bunu bir veda olarak görmüyorum. Sanki geçici izine gitmiş gibi görüyorum. Saray ile olan bağım hiç kopmadan sürekli devam edecek. Sizin gibi değerli dostlardan böyle değerli övgüler almaktan dolayı çok mutluyum. Allah hepinizden razı olsun.

İLÇEMİZDE BİR ÇOK ÇALIŞMA YAPTIK
Biz insanların amel defterleri açıldığında Saray halkı bana soracak, 'Ey müftü efendi Saray'da ne yaptın?' diye. Benim de bu konu hakkında bazı belirtmek istediğim hususlar var. Buraya atandığımız zaman müftülüğün lojmanı yoktu. Arkadaşlarımızın da desteğiyle 60 bin TL değerinde bir daire aldık lojman olarak. Dairenin kaydını Diyanet Vakfı adına gerçekleştirdik. Kuran kursumuzun sayısını 2'den 16'ya kadar çıkardık. Bu sene 10 tanesi bir fiil devam ediyor. Erkekler için akşam Kur'an Kursları düzenliyoruz. 1000 yakın vatandaşımızı umreye gönderdik. Hükümet Konağımıza Kaymakamımızın katkılarıyla bir mescit kazandırdık. Bu gibi bir çok çalışma yaptık ilçemizde. Bu çalışmalarda Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, esnaf arkadaşlarımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. İstemeyerekte olsun birinizi kırdıysam af diliyorum. Hakkınızı helal edin. Çok teşekkür ediyorum" dedi.

GÖZLEM GAZETESİ ÇALIŞANLARI
Gözlem Gazetesi çalışanları olarak, Müftümüz Sayın Bahri Şamat'a Saray halkına göstermiş olduğu dostluk ve samimiyetten dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bir din adamına yakışır davranışları ile ilçemizde bambaşka bir vizyon yaratan Sayın Şamat, Saray'da görev yaptığı altı yıllık  süre içerisinde birçok hizmete imza atarak, farklı projeleri hayata geçirdi. Saray'da hizmet verdiği sürece çok güzel dostluklar kurduğuna tanık olduğumuz Sayın Müftümüz Bahri Şamat'ın yeni görev yerinde de yeni dostluklar edinerek aynı azim ve gayretle hizmetlerine devam edeceğine inancımız tamdır.
Kendisine yeni görev yerinde başarı, huzur ve mutluluklar diliyoruz.

 

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
 
Etiketler:
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 27.04.2024
Bugün
11 - 18
Pazar
10 - 19
Pazartesi
12 - 17
Tekirdağ

Güncelleme: 27.04.2024
İmsak
17 Şevval 1445
Sabah
04:31
Öğle
06:08
İkindi
13:13
Akşam
17:01
Yatsı
20:08
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
90
77
1
3
29
33
2
Fenerbahçe
86
87
1
5
27
33
3
Trabzonspor
55
56
12
4
17
33
4
Beşiktaş
51
44
12
6
15
33
5
Başakşehir
49
44
12
7
14
33
6
Rizespor
48
43
13
6
14
33
7
Kasımpasa
46
55
13
7
13
33
8
Alanyaspor
45
43
10
12
11
33
9
Sivasspor
45
40
10
12
11
33
10
Antalyaspor
45
38
10
12
11
33
11
A.Demirspor
41
49
10
14
9
33
12
Samsunspor
39
37
14
9
10
33
13
Ankaragücü
37
40
12
13
8
33
14
Kayserispor
37
37
13
10
10
33
15
Konyaspor
36
34
13
12
8
33
16
Gaziantep FK
34
37
17
7
9
33
17
Hatayspor
33
37
14
12
7
33
18
Karagümrük
33
37
16
9
8
33
19
Pendikspor
30
37
17
9
7
33
20
İstanbulspor
16
26
22
7
4
33
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı