301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
29 Ocak 2024 - Pazartesi 13:11 Bu haber 393 kez okundu
 
BAŞKAN ADAYI YÜKSEL, “SARAY ADINA YAKIŞAN BİR İLÇE OLMALI”
BAŞKAN ADAYI YÜKSEL, “SARAY ADINA YAKIŞAN BİR İLÇE OLMALI”
SARAY Haberi


Cumhur İttifakın Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, “Saray adına yakışan bir ilçe olmalıdır” dedi.

Başkan Adayı Yüksel seçim çalışmalarına Saray'daki basın buluşması ile başladı. Cumhur İttifakı'nın yöneticiler ile bir arada Saray basınına açıklamalarda bulunan Yüksel, çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi verdi.

Cumhur İttifakı Adayı Cüneyt Yüksel, bölgemizde tecrübeli ve enerji dolu çalışkan bir dürüst siyasetçi olarak tanınıyor. Başkan Adayı Yüksel, Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı dönemi, istifa süreci ve adaylık süreci ile ilgi merak edilenlere de mertçe ve dürüstçe konuya açıklık getirdi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Adayı Yüksel, seçildiği takdirde Tekirdağ ve ilçelerinde yapacağı projelere kısaca değinde.

Basın mensuplarıyla gerçekleştirdiği toplantının ardından Yüksel, muhtarlarla istişare toplantısına devam etti.

Cumhur İttifakı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel Muhtarlar ile buluşması öncesi Saray basınıyla bir araya gelerek, Saray’a yapılması gereken yatırımların yapılmadığını, yerel iktidarın merkezi iktidardan hizmetler için girişimlerde bulunmadığı belirtti.

Başkan Adayı Yüksel basınla soru cevap şeklinde yaklaşık bir saat toplantı yaptı. Toplantının sonunda “Merkez iktidarın gücüyle Saray’ın tüm sorunlarını çözeceğini” ifade etti.

GÖZLEM GAZETESİ YETKİLİSİ ŞU SORUYU YÖNELTTİ:                                                                                                               “Saray hakkındaki düşünceleriniz nelerdir, ilçemiz için neler planlıyorsunuz, neler yapmayı düşünüyorsunuz?

“Cumhur İttifakın Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel şöyle cevapladı: Bir kere Saray adına yakışan bir ilçe olmalı. Güzide ilçelerimizden bir tanesi olan Saray gerekli hizmeti alamamanın başında geliyor. Aslında eleştirilmesi gereken çok şey var. Bunların başında da büyükşehrin etkili olduğunu düşünüyorum. Köy yolların bozukluğundan tutun, köyler arasında yaşanan ulaşım sıkıntısına varan kadar otogar neredeyse benle aynı yaştadır diye düşünüyorum.  Saray’ın birçok noktasına dokunulması gerekiyor. Şöyle söyleyeyim gençlerimiz sosyal bir ilçede yaşamalı ve bu ilçede kalmaları gerekir.  Gençlerimiz çevre ilçeleri ya da çevre illerde yaşamak istiyorlar. Kadınlarımızın kendilerine vakit ayırabilecekleri bir yer yok.  Ne de vakit geçirebilecekleri bir yer ne de bir park mevcut. Çocuk parkları bile yetersiz ve kısıtlı. Belediyecilik anlamında çok şey eksik. Saray’da Belediyecilikte irade koymak gerekiyor ortaya. Biz Mahalle mahalle, köy köy, gezip neler yapacağımızı nelere dokunacağımızı, muhtarlarımızla, mahalle ve köy sakinlerimizle birebir konuşarak ortak kararlar alarak projelerimizi yapacağız.  Muhtarlarımızın taleplerini de göz önünde bulundurup  birlikte karar vereceğiz. Şimdilik bu konuları üstü kapalı geçiyorum. Başkanlığım belli olunduğu zaman  detaylı bir basın açıklaması  yapacağım. Açıkçası şu: Şu an proje Kampanyalarımızda çocuklar,  gençler, kadınlar ve yönelik ilerleyecek ilk etapta ilçemizin kuzey kanadındaki eksiklikler açıkçası bunlar Büyükşehrin eksikliğinden kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Biz  ilimiz ve ilçelerimiz deki  belediye ve yetkili kurumların ulaşılabilir olmasını sağlayacağız ki vatandaşımızın sorunlarını kolaylıkla dile getirebilsinler diye. Saray halkımızın bizi anlayacağını inanacağını biliyoruz. Çünkü süleymanpaşa'da 4 yılda Süleymanpaşa'yı çok güzel yerlere getirdiğimizi düşünüyorum. Süleymanpaşa'da çok ilerleme kaydettik. Süleymanpaşa Belediyesi olarak çok güzel bir performans sergiledik. Açıkçası ilçelerinin sorunları normal bir mesai ile çözülebilecek bir sorunlar değil. 7/ 24 esaslı çalışmak gerektirir” dedi. 

SARAY GAZETESİ YETKİLİSİ ŞU SORUYU YÖNELTTİ:                                                                                             “Doğalgazın ulaşmadığı mahalleler ve köyler hakkında ne düşündüğü soruldu kendisine onun hakkında da şöyle cevap verdi: “Sadece doğalgaz sorunu değil, doğalgaza baktığımız zaman bunun yanında TESKİ var. Doğalgaza baktığımızda bunun yanında Türk Telekom da var. Doğalgaza baktığımızda Köy Hizmetleri de var. Doğal gaza baktığımızda altyapı sorunu da var. Yani kısacası ilçe belediyesinin yapması gereken şeyler var. Büyükşehir Belediyesi'nin yapması gereken şeyler var. Büyükşehir'in planlaması ve doğru zamanlaması gerekiyor. İlçe belediyeleri ile planlı bir şekilde hareket etmesi gerekiyor. Şöyle anlatayım, bir imarlı alana girdiğiniz zaman ilçe başkanları yatırım programına göre yolları açar, yollara göre de altyapı sorunlarına bakar ve bu işlemlere başlar. Biz Süleymanpaşa'da bunu yaptık. Karadeniz Mahallesi'nde 40 yıldır doğalgaz yoktu. Elçin'in içinde olan ve merkezinde olan bir mahalleydi. Hala ilçe merkezinde sobaların kurulduğu bir yerdi. Planlı programlı çalışarak geçtiğimiz seni itibarıyla Doğalgazı kullanmaya başlandı.  Bu mahallemiz İnşallah sadece şehir merkezinde değil kırsal kesimlerdeki yerlere de doğalgaz çalışmalarını başlatacağız” dedi. 

SARAY TV YETKİLİSİ ŞU SORUYU YÖNELTTİ:                                                                                                                        Trakya halkı der ki biz oy vermediğimiz için AKP buraya yatırım yapmıyor AKP bize diyor ki oyunuzu verin hizmeti getirelim Trakya halkı da der ki hizmet verin oy verelim. Yani dolayısıyla Trakya halkı ne hükümetten ne de yerel yönetimden hizmet alamadık. Hak ettiğin değeri, hizmeti göremiyoruz?

Diyelim ki; Siz Büyükşehri aldınız, Saray’da da CHP kazandı. Siz Saray’a hizmet yapar mısınız? Hak ettiği değeri verecek misiniz? 

“Arkadaşlar bu soruya şöyle cevap vereceğim. Kimse ayranım ekşi demez. Yaptığı işlere bakmak lazım. En az oy aldığım yerlerde bile hizmetlerimi görebilirsiniz. İnanan ve güvenenleri ben yarı yolda bırakmadım. İlçelerde siyasi partilerin arasında en çok destek alan CHP belediyeleri dir. Fakat ilçelere en az hizmet veren yine CHP' Belediyeleridir. Yerel yönetimlerde genel yönetimle birlikte hareket Etmezlerse ilçenin yönetilebileceğini düşünebiliyor musunuz? Açıkçası herkese destek veriliyor. Yöneticiler bu hizmeti ilçeye götürebilmesi önemlidir. Hizmet verebilmesi önemlidir. Örnek binamız eski, binamızı yenilemek istiyoruz. Yıkıyorsunuz yıkınca yerine yenisini yapmak zorundasınız. Yerel yönetimler düzenli çalışmıyor, yerel yönetim ilk önce okulu ya da binayı her neyse yıkmadan önce binanın yapılacağı yeri bulmalı. İlk önce bina yapılmalı yıkılacak olan ondan sonra yıkılmalıdır. Yerel yönetim diyor ki; Burayı yıkalım, tamam yıkalım ama oradaki yıkım bitmeden yeni binayı yapamayız ki, o yüzden ilk önce binanın yapılacağı yer bulunmalı ve tespit edilmeli.  Yerel yönetim demeli ki bizim binalarımız çürük yıkılması gerekiyor. Ve biz şöyle bir yer bulduk buraya gerekli olan binayı yapalım yıkımı yapılacağı ondan sonra yıkalım diyebilmeli. Belediyecilik anlayışı bunu gerektirir. Bizim dezavantajımız şu oldu. Biz yine çoğu yeri yapardık ama biliyorsunuz ki büyük bir deprem yaşadık ve önceliğimiz devlet olarak depremde zarar gören illerin binalarının yapımına başlanması oldu. Yani öncelik deprem olan illere verildi. Biz seçilirsek Saray çok değişeceğini göreceksiniz. Ve 2 yıl sonra gelen Saray ne kadar değişmiş diyebilecek. Benim anladığım kadarıyla burada şöyle bir durum var  CHP nasıl olsa biz Saray’a hizmet versek de vermesek de oy alıyoruz diyerek Saray’a hizmet vermemiş o yüzden de Saray’da hiçbir şekilde bir gelişme olmamış” dedi.

SARAY HABER YETKİLİSİ ŞU SORUYU YÖNELTTİ:                                                                                                                           “İmar sorunun sadece Saray’da değil, tüm Tekirdağ'ın sorunu. Saray biraz uzak kalıyor ama Tekirdağ  birinci derece deprem bölgesi olarak geçiyor.  Özellikle de sahil kesimi çoğu vatandaşımız kandırılarak yer satılıyor vatandaş aldıktan sonra ev yapmaya kalkıyor ama bakıyor ki imar izni yok. O yüzden vatandaşlarımıza ben şöyle söylüyorum. Bir yer alırken ilk önce belediyemize gelerek başvuruda bulunun, buranın imarı var mı, altyapısı var mı, yolu var mı. Öncelikle bunlara bakın alacağınız yere ondan sonra karar verin. Biz Süleymanpaşa'da imar olmayan yerlere buradaki arsalar imarı yoktur diye tabelalar astık” dedi.

 Haber: youtube'dan Gözlem Tv. kanalımızdan canlı izleyebilirsiniz.

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: BAŞKAN, ADAYI, YÜKSEL,, “SARAY, ADINA, YAKIŞAN, BİR, İLÇE, OLMALI”, ,
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 28.04.2024
Bugün
10 - 17
Pazartesi
13 - 14
Salı
13 - 14
Tekirdağ

Güncelleme: 27.04.2024
İmsak
17 Şevval 1445
Sabah
04:31
Öğle
06:08
İkindi
13:13
Akşam
17:01
Yatsı
20:08
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
93
80
1
3
30
34
2
Fenerbahçe
86
87
1
5
27
33
3
Trabzonspor
55
56
12
4
17
33
4
Beşiktaş
51
44
12
6
15
33
5
Başakşehir
49
44
12
7
14
33
6
Rizespor
48
43
13
6
14
33
7
Kasımpasa
46
55
13
7
13
33
8
Alanyaspor
45
43
10
12
11
33
9
Sivasspor
45
40
10
12
11
33
10
Antalyaspor
45
38
10
12
11
33
11
A.Demirspor
41
49
11
14
9
34
12
Samsunspor
39
37
14
9
10
33
13
Ankaragücü
37
40
12
13
8
33
14
Kayserispor
37
37
13
10
10
33
15
Konyaspor
36
34
13
12
8
33
16
Gaziantep FK
34
37
17
7
9
33
17
Hatayspor
33
37
14
12
7
33
18
Karagümrük
33
37
16
9
8
33
19
Pendikspor
30
37
17
9
7
33
20
İstanbulspor
16
26
22
7
4
33
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı