301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
21 Mart 2024 - Perşembe 16:15 Bu haber 142 kez okundu
 
Başkan Sarıkurt: Kentimizin Geleceğini İnşa Edeceğiz
Haberi


Başkan Sarıkurt: Kentimizin Geleceğini İnşa Edeceğiz

Yeni dönemde hayata geçireceği projeleri esnaf ve vatandaşlarla paylaşan, taleplerini ve dileklerini kayda alan Çorlu Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Ahmet Sarıkurt, “Projelerimizle gençlerimizin geleceğine güvence sağlayacağız. Güçlü kadınların yaşadığı güçlü bir Çorlu için, engelli vatandaşlarımıza hizmet sunacak engelsiz yaşam projeleri için, yaş almış çınarlarımız için, hemşehrilerimizin yaşamlarına sağlık katacak spor kenti için, kültür ve sanatla örnek bir Çorlu için çalışacağımızın sözünü veriyorum.” dedi.

2024-2029 hizmet döneminde hayata geçireceği projeleri aktarmaya devam eden Çorlu Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Ahmet Sarıkurt, gençlerin eğitimlerine ve geleceklerine dair önemli projelerini hayata geçireceklerini ve devam eden projelerin daha da geliştirileceğini belirterek şunları söyledi:

ÇOCUKLAR VE GENÇLERİN GELECEĞİNE GÜVENCE

“Çorlu’nun Filizleri Projemizde İmkânları Genişleteceğiz”

2021 - 2022 eğitim öğretim yılında hayata geçirilen ve aileleri Çorlu’da ikamet edip maddi imkânsızlıklardan dolayı zor şartlar altında eğitimine devam eden yükseköğrenim öğrencilerine ‘Çorlu’nun Filizleri’ projesi kapsamında verilen burs desteğimizin devamı var. Atatürk Evi'mizden elde edilen gelir ve belediye bütçesinden aktarılan kaynak ile sevgili gençlerimize sağladığımız burs imkânlarını daha da genişleteceğiz.

“Öğrenci Yurdu ve Kampüs Kafe Projemizi Hayata Geçireceğiz”

Şehrimize öğrenim için gelen gençlerimizin en çok yaşadığı sorunu çözmek için hazırladığımız yurt projemiz ile gençlerimize sahip çıkacak, onların her daim yanlarında olmaya devam edeceğiz.”

“Sosyal İnovasyon Merkezi Projemiz İle Şehrimize Değer Katacağız”

Bünyesinde atölye, okuma salonu, e-spor merkezi, çok amaçlı salon, mutfak, kafeterya, amfi ve açık etkinlik alanının da bulundurulması planlanan Sosyal İnovasyon Merkezi Projemiz, şehrimizin kalitesini yükseltecek projelerden biri hâline gelecek.

Okullarımıza Tam Destek

Şehrimizdeki okul sorunu ve öğrencilerimizin yaşadıkları sıkıntıların çözümü için onların yanında olacağız. Belediye bütçemizin belli bir kısmını eğitime destek için ayırmaya devam edeceğiz.

“Okul Seraları Kuracağız”

Öğrencilerimize tarımın, üretimin ve emeğin önemini anlatmak amacıyla kuracağımız seralarda eğitimleri esnasında toprakla buluşmalarını sağlayacağız.

“Online Eğitim Hizmeti Sağlayacağız”

Gençlerimizi belediyemiz bünyesinde online eğitim ile buluşturacağız.”

“Tercih ve Tanıtım Günleri Düzenleyeceğiz”

Gençlerin kariyer ve gelecekleri için oldukça önemli olan ve eğitim hayatlarını doğru tercihlerle sürdürebilmelerine olanak sağlayacak olan “Çorlu Tercih ve Tanıtım Günleri” projemizle gençlere destek olmaya devam edeceğiz.

GÜÇLÜ KADINLAR, GÜÇLÜ ÇORLU!

“Kadın Eğitim Merkezleri Kuracağız”

Mahallelerimizde muhtarlarımız ile iş birliği yaparak kadınlarımızın eğitimine destek olacak Kadın Eğitim Merkezleri kuracağız.

“Kadın Meslek Edindirme Kursları Açacağız”

Büyükşehir belediyemiz ile birlikte, şehrimizdeki ev kadınlarına istihdam olanakları yaratarak ekonomik özgürlüklerine kavuşmalarını sağlayacağız.

“Kadın Dayanışma Merkezini Kuracağız”

İhtiyaç sahibi kadınlarımıza yanlarında olduğumuzu htirecek kadın dayanışma merkezi kuracağız.

“Bebek Bakım ve Emzirme Odaları Oluşturacağız”

Çorlu’muzun ana bölgelerinde kadınlarımızın hijyenik ve güvenli bir ortamda bebeklerinin ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri alanlar yaratacağız.

ENGELSİZ BİR YAŞAM İÇİN

Engelsiz Yaşam Merkezi

Engelli vatandaşlarımız için temel hedefimiz, engel gruplarına göre bağımsız yaşam becerilerinin geliştirilmesi yönünde desteklenmelerini sağlamak olacak. Eğitimde, istihdamda, siyasette, sanatta, sporda, kısacası hayatın her alanında bir arada olabilmek için Engelsiz Yaşam Merkezi projemizi hayata geçirecek ve üstümüze düşen ne varsa yerine getireceğiz.

Engelli Vatandaşlarımıza Ücretsiz Tatil

İhtiyaç sahibi engelli vatandaşlarımızın moral ve motivasyonlarını yükseltebilmek için, aileleriyle birlikte tatil yapabilmeleri için gerekli desteği sağlayacağız.

“Sevgi Atölyesi Kuracağız”

Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz ile hayata geçireceğimiz proje ile engelli ve yaş almış vatandaşlarımızın kullandığı tekerlekli sandalye, akülü sandalye gibi malzemelerin tamirini ücretsiz olarak gerçekleştireceğiz.

YAŞLI DOSTU KENT

“Yaşlılar için Dijital Okur-Yazar Kursları Açacağız”

Yaş almış hemşehrilerimizin günümüz şartlarına ayak uydurmalarını sağlayabilmek amacıyla dijital çağa yönelik temel teknolojik eğitimleri vereceğiz.

“Yaşayan Çınarlarımız İçin Kültür Gezileri Düzenleyeceğiz”

Yaşayan Çınarlarımız Sosyal Tesisimize üye olan 65 yaş üstü kıymetli büyüklerimizin hayatlarını daha kaliteli bir şekilde geçirmelerine olanak sağlayabilmek amacıyla turistik geziler düzenleyecek, ülkemizin kültürel ve dinî miraslarını görmelerine imkân sunarken aynı zamanda topluma dâhil olmalarını da sağlayacağız.

RUHUN GIDASI KÜLTÜR SANAT

“Çorlu’muzu Festivaller Şehri Yapacağız”

Türkiye’nin her bölgesinden gelerek Çorlu’muzda yaşayan vatandaşlarımızın kültürel zenginliklerini hatırlatmak için farklı kültürlere ait mutfakları, kültürel ve sanatsal değerleri belirli bir süreye yayılmış şekilde konferanslar, atölyeler ve şenlikler içeren tanıtım günleri ile halkımıza sunacağız. Kültür ve sanat dallarında festivaller düzenlmeye devam edeceğiz.

“Çorlu Kalesi’ni Gün Yüzüne Çıkaracağız”

Gerekli yazışmaları tamamlayarak restorasyon konusunda bakanlık onayını aldığımız Çorlu Kalesi’ni gün yüzüne çıkararak tarihimize ışık tutacağız.

“Tarihî Yoğurthanemize Sahip Çıkacağız”

Eski yoğurthane olarak bilinen tescilli yapının kamulaştırılmasını gerçekleştirerek tarihî mirasımıza sahip çıkacağız.

“Çorlu, Müzeler Şehri Olacak”

Çorlu’muza bugüne kadar kazandırdığımız müzelerimize, geçmişten geleceğe kültürümüzü yansıtan yenilerini ekleyeceğiz.

“Mahalle Sahneleri İnşa Edeceğiz”

               Başta çocuklarımız olmak üzere; gençlerimizin ve sanatla ilgilenen tüm hemşehrilerimizin faydalanabileceği, kentimizin en az iki farklı bölgesinde minimum 200 kişilik amfi tiyatro ve sahne inşa edeceğiz.

Açık Mikrofon

Müzik alanında yetenekli gençlerin sesini duyurabilmek, sahne deneyimi için teşvik etmek ve sosyal medya aracılığıyla desteklemek amacıyla açık hava etkinlikleri düzenleyeceğiz.

Tarihî Mekânlar ve Geziler

Ülkemizin tarihî mekânlarını görmek, tanımak ve hmek için hemşehrilerimizin katılacağı ücretsiz turistik geziler düzenlemeyi sürdüreceğiz.

SPOR KENTİ ÇORLU

Olimpik Atletizm Stadyumu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizin de desteği ile sporu, rekabeti, dinamizmi simgeleyen estetik bir mimariye sahip, uzun atlama, gülle atma, yüksek atlama, koşu pisti ve ısınma alanları ile atletizm dalında millî sporcuların yetişmesine vesile olacak bir tesis inşa edeceğiz.

“Skatepark İnşa Edeceğiz”

Çorlu’muzda ekstrem spor seven gençlerimiz için 800 metrekarelik bir skatepark yapacağız.

“E-Spor Müsabakalarına Ev Sahipliği Yapacağız”

E-Spor müsabakaları ile gençlerimizin zihinsel çaba ve becerilerinin gelişmesine katkı sağlayacağız.

“Yaz Spor Akademisi Düzenleyeceğiz”

Gerçekleştireceğimiz ücretsiz spor etkinlikleri ile şehrimizdeki öğrencilerin yaz tatillerinde keyifli günler geçirmelerini sağlayacağız.

“Kentimize Sporcu Lojmanı Kazandıracağız”

Avrupa Spor Kenti Çorlu’muza misafir olarak gelecek sporcuları ve şehrimizdeki sporcularımızı ağırlamak üzere Çorlu Belediyesi Sporcu Lojmanımız kentimize kazandıracağız.

“Kapalı Tenis Kortu Sayımızı Artıracağız”

Mevcut tenis kortlarımızın sayısını artırarak sporcularımıza daha fazla imkân sağlayacağız.

“Açık Havada Spor Etkinlikleri Düzenleyeceğiz”

Çorlu’muzun yemyeşil parklarında spor antrenörlerimiz eşliğinde kaliteli bir spor yaşamı için çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz.”

Çorlu Belediye Başkanı ve CHP Çorlu belediye Başkan Adayı Ahmet Sarıkurt, sözlerinin devamında, ”Halkın başkanı olarak söz verdiğimiz seçim taahhütlerimiz elbette ki bunlarla sınırlı değil, devamı var… İşimiz de gücümüz de Çorlu! Projelerimizi paylaşmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Başkan, Sarıkurt:, Kentimizin, Geleceğini, İnşa, Edeceğiz,
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 27.04.2024
Bugün
11 - 18
Pazar
10 - 19
Pazartesi
12 - 17
Tekirdağ

Güncelleme: 27.04.2024
İmsak
17 Şevval 1445
Sabah
04:31
Öğle
06:08
İkindi
13:13
Akşam
17:01
Yatsı
20:08
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
90
77
1
3
29
33
2
Fenerbahçe
86
87
1
5
27
33
3
Trabzonspor
55
56
12
4
17
33
4
Beşiktaş
51
44
12
6
15
33
5
Başakşehir
49
44
12
7
14
33
6
Rizespor
48
43
13
6
14
33
7
Kasımpasa
46
55
13
7
13
33
8
Alanyaspor
45
43
10
12
11
33
9
Sivasspor
45
40
10
12
11
33
10
Antalyaspor
45
38
10
12
11
33
11
A.Demirspor
41
49
10
14
9
33
12
Samsunspor
39
37
14
9
10
33
13
Ankaragücü
37
40
12
13
8
33
14
Kayserispor
37
37
13
10
10
33
15
Konyaspor
36
34
13
12
8
33
16
Gaziantep FK
34
37
17
7
9
33
17
Hatayspor
33
37
14
12
7
33
18
Karagümrük
33
37
16
9
8
33
19
Pendikspor
30
37
17
9
7
33
20
İstanbulspor
16
26
22
7
4
33
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı